AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4731|回復: 47
打印 上一主題 下一主題

關於26號 調整金裝掉落機制   [複製鏈接]

EXP
476 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主
1.        調整金裝掉落機制,詳細內容如下:
a.        新增金裝碎片,每擊敗英雄副本王怪,隊伍內「每人」可「必得」1個金裝碎片,收集一定數量碎片可直接兌換指定金裝。
b.        新增金裝拆解,透過「裝備粉碎器」,每拆解任一金裝可直接獲得3個金裝碎片。
c.        新增兌換功能,透過「霜之森」座標(214,408)NPC「<巨熊之掌.研究家>芙拉梅爾」可開啟兌換介面,向NPC兌換指定金裝。
d.        為配合金裝碎片系統,正版金裝改為掉落「封蒼盒」、「封穹盒」,開啟同部位封蒼盒或封穹盒時,下一次開到自己職業金裝的機率將大幅提升。
e.        以上機制皆僅適用於「正版金裝」。

Alta 係咪更新之前有冇唸清楚? 依家金裝系統好地地
10月29日先 2.所有英雄副本非異版金色品質裝備掉落率大幅提高,比原來機率提高三倍!
個個玩家都可到金裝 依家又出返盒? 咁又要其他未打齊既玩家又辛苦左? 仲要同人搶盒? 真係隻game未汁alta想踩多腳等快d 玩完?
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
400 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

之前咪傾得好地地,依家又要獨自行事.
玩家團隊強烈譴責有關公告 !

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

下,發生咩事?

主打遊戲
晴空物語
EXP
1601 點
咪住..出金盒又唔出70異金 ,咁姐是點啊

EXP
384 點
你咁姐係叫人唔好組隊打金副姐!!!!!
無$/無親友團既可以唔洗打金副了Orz囧

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 吹水勳章

label25000 發表於 2013-11-23 09:06
咪住..出金盒又唔出70異金 ,咁姐是點啊

台灣出左

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3034 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章

26號戈個金裝碎片都多餘=.=
而加改左機率
我同人打金副隻隻王都出金裝
而加同我fd打佢差個頭就齊金:X...

EXP
384 點
金裝碎片好丫,起碼叫有助齊金...但轉出金盒真係....
你個fd個頭有排佢打了+_+

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

夜瀧單刷 :)
其他職慢慢組人啦

EXP
376 點
唉...正金永久3倍咪好地地...做咩要出箱呢 1隻王1粒碎 張成百幾粒碎先換到1件金裝 1場當你有5隻王 都起碼打成2個幾3星期先1件

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
400 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

一開波懶熱心主動幫我地吾好出,重以為你會理解我地,到最尾無理過我地感受,強行推出,又係咁

依家就係度吾應機,避我地質詢 ,,, 咁同呢個﹏﹏﹏有咩分別 ???

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

金裝碎片系統需要連同金箱一齊出,而就算玩家每日打足三場,每場都無金箱,都會有碎片。

取得金裝速度係快過就咁出金裝,所以推出呢個機制。

EXP
1172 點

試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章

GM: 其實70金最後會唔會好似60金咁, 係正金+異金箱?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

修正:今個星期一齊出異版金裝

主打遊戲
晴空物語
EXP
364 點
其實我唔係好明 T^T

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 吹水勳章

pgchicken 發表於 2013-11-26 10:58
修正:今個星期一齊出異版金裝

e+先見到

EXP
376 點
pgchicken 發表於 2013-11-26 10:34
金裝碎片系統需要連同金箱一齊出,而就算玩家每日打足三場,每場都無金箱,都會有碎片。

取得金裝速度係快 ...

咁我想問下...之前你地所講正金既3倍UP永久掉落率提升 姐係冇用?
個時係講左正金3倍 但異金唔係3倍嫁wor
自從改左3倍之後真係易跌左金裝 平圴5隻王都有4件裝跌
e家打3場15隻王先得3個箱 仲要唔係場場都有正金箱出 3個箱都係異金囉
咁改左同冇改有乜分別? 之前出晒公告話要咁改 又姐係作廢嫁啦wor

另外 如果我計玩家好運d 3倍up 1個星期出1件正金唔係過份 5個星期就齊金裝
但係e家每隻王都只係有1塊碎片 黑仔d 同人搶 搶唔到箱 而且個箱唔岩你職業就唔會拎
每日就得15塊碎
當你草草埋埋d箱有10個 30粒碎 只係打都要打成10日先換到1件正金
sure個速度快左? 5個星期同50日唔同嫁囉
而且個金盒又唔係真係3倍up 咁改黎有咩用?

EXP
1172 點

我當你1埸打4隻王, 3埸=12粒, 180/12, 15日有1件, 1套打齊"最多"先2.5個月

你試下之前咁打, 有D人6個月都打唔齊 (未改3倍之前)

另外, 就算改在3倍, 係有機會快過2.5個月, 但係其實都係要睇人

但係今次改埋, 人品都唔洗睇

EXP
1172 點

另外, 出左異金箱, 你金副果陣仲有機會搵到$, 其實真係比之前好好多

我果陣真係為左套正金 (果陣連E圖都未有), 打左差唔多4個月 :(

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

jeff3131 發表於 2013-11-27 02:29
咁我想問下...之前你地所講正金既3倍UP永久掉落率提升 姐係冇用?
個時係講左正金3倍 但異金唔係3倍嫁wor
...

三倍既時候玩家就好運d,用箱計就黑仔搶唔到箱,你個分析咁唔中立好難討論喎