AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 7259|回復: 56
打印 上一主題 下一主題

職業平衡的問題   [複製鏈接]

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 吹水勳章

樓主

關於夜瀧太變態
其實唔可能所有職業都平衡
如果真是平衡都就不如只有一個職業

但我唔是話e+就可以
夜瀧變態是
海馬守護(Lv.5)                  需要 海馬守護 4 點

學習等級 (Lv.45)       花費 1 金 78 銀 25 銅

魔法技能         強化型         幽冥屬性                 
                                    瞬發技能  冷卻 1.5 秒  持續 5 分鐘            
                         在 5 分鐘內使自己獲得一個海馬守護,提高爆擊率 15 % 和降低受到傷害 30 % ,遭受攻擊時會使攻擊者降低幽冥抗性、攻擊值 30 % ,持續 6 秒,同一時間只能存在一種守護效果。

再加埋
日耀之頂(Lv.5)                  需要 日耀之頂 4 點

學習等級 (Lv.71)       花費 14 金 99 銀 22 銅

被動技能         強化型         物理屬性                 
                                    瞬發技能               
                         提高防禦值 10 % 。  額外降低受到攻擊時所承受的傷害值 15 %  。

一共是降低受到攻擊時所承受的傷害值 45 %
加埋無敵推埋抗性直接變坦!
之後12連擊直接秒人

1個打唔死.又秒到人噶職業
仲唔是op?

之前鳳j秒都算啦,皮薄

e+塔皇又來搞埋一起,吸你過去雙擊一下-->死咗
仲是打極都唔扣血。一暈立刻解

那其他職業唔洗玩啦

所以應該修改一下
例如夜瀧無敵只有5秒.
塔皇雙擊只可以中1下

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
新晴空物語
EXP
1466 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章

吾關塔皇個職問題事架~~~~~~~
102%防改到得返92%防已經吾係不破!!!
塔皇都係受害者!!!
塔皇們落左幾多心機落去,全+10 用左幾多防增 ,千幾金買一粒符文石 , 幾千金買隻金寵 萬幾金買成套攻時,吾洗錢架?
玩塔皇好多都係專一長玩先玩到咁勁 ,,  一口話塔皇勁,要改廢 ,,, 就抹殺左我地2年Ge心血投資落塔皇度
放左咁多心機落去 ,,,勁係正常架喎 ! !
塔皇只不過係一隻坦泥,,, 秒到你 ,,, 係邊個GE 問題!!! 吾好話係你廢?!
吾好將你對夜瀧GE不滿 ,,,順手推落塔皇身上 我哭俾你睇 >.<

F仔﹏  係lo-.-樓主睇黎係長期做炮灰導致積怨成恨~ 連塔皇都拖埋落水  發表於 2013-9-7 15:39:01

EXP
1356 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

-.-你知唔知雙拳出擊唔係100%中架?
用某d變身仗係可以避開雙拳出擊導致打唔到目標...
另一樣野以加技術上鳳狙,魅噬,絕影,霸星,狂衛以d職係可以應付夜瀧
你講到個盾秒數長要就改個時間?但你又有無諗過個盾得7下無敵秒數根本無關

塔皇仲要改?你上d論壇扒下文以前塔皇盾減傷同以加分必
塔皇用雙拳都要cd時間,玩0cd既塔皇都要付出一D能力既代價
職業平均唔係話邊隻職業過強就改邊隻,
而係睇邊隻過弱再去提高能力或者去加一D副作用比D過強技能
鳳狙為例:鳳炮秒唔係唔比你秒但用完扣mp,3秒禁道具同增益技能。
長遠計入戰場,會戰,武道,武鬥,血量在提高唔好另到"甲胄型"職業被新職業即時秒殺。

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 吹水勳章

蘋果小孩 發表於 2013-9-7 15:13
塔皇都係受害者!!!

是到講咗先,我+10高暴高攻舞月同絕影一入到戰場,比塔皇拖過去秒
我都知道塔皇有改咗,但是我唔是話要改廢塔皇
塔皇身為一個坦職,居然可以秒人?唔是應該加強塔皇的抗打能力,降低攻擊?

夜瀧又是,官方話是最強打手,唔錯啊,12連擊,無視抗性,但是居然可以去到降低傷害45%?上埋抗加埋10再有無敵盾!我朋友就是做防禦夜瀧   (你話唔痛?一招秒我lo 我仲要打十幾下先打得死lo

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

蘋果小孩 發表於 2013-9-7 15:13
塔皇都係受害者!!!

其實真係唔關塔皇事。。。
夜龍既出現,塔皇都係受害者。。。

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

F仔﹏ 發表於 2013-9-7 15:30
另一樣野以加技術上鳳 ...

講到甲胄型職業。。。
云狩經常地被反暈然後被抓,被後被秒。。。
云狩都未出聲,樓主竟然將對夜龍既不滿,燒到落塔皇度。。。
大把弱小職業都未出聲

主打遊戲
新晴空物語
EXP
181 點
咁既話唔講夜瀧個個盾先呀  講就講12連擊同無視抗先呀  12連擊連狂衛塔皇都頂唔到喎  再+上無視你100%冰抗  姐係無論有幾多抗都好都當你0%冰抗   係戰場到有神略係到跟本連反職都反唔死  同埋佢個防吸  塔皇0CD吸都冇用        

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

Ceci311 發表於 2013-9-7 16:50
講到甲胄型職業。。。
云狩經常地被反暈然後被抓,被後被秒。。。
云狩都未出聲,樓主竟然將對夜龍既不滿, ...

我唔是話塔皇,是塔皇做坦職,修改後加咗傷害但降低抗打性,姐是變咗個打手
云狩都叫咗殺到人,打到裂,我舞月由禁大招開始就變咗個渣,又無咩遠範圍技,單體又斷,皮又薄,推得抗來仲死,無攻擊值,由鳳j到夜瀧,下下都比人秒,之前仲話可以定身打死近攻職(塔皇,狂衛  比吸過去都仲暈到,E+呢 比塔皇吸過去,暈完塔皇就解咗,來發雙拳死咗
我都末話慘  同遠攻打,禦靈反死,鳳j射死,天樂訓死,云狩對射死
同樣+10慢熟練,明是我舞月最可以lo,唔變身只有比人蝦,但sp都唔是無限
投放大量生命玩只舞月..

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

qqaazz1998 發表於 2013-9-7 20:45
我唔是話塔皇,是塔皇做坦職,修改後加咗傷害但降低抗打性,姐是變咗個打手
云狩都叫咗殺到人, ...

弱職各有千秋
到而家應該好多玩家都未明白
點解弓弩冇力量可以練
物云狩,物鳳狙(冇人會玩物鳳狙呱,術重炮無視閃格:&)全身得3件可以練力量
真係職職有本難念的經

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

Ceci311 發表於 2013-9-7 22:00
弱職各有千秋
到而家應該好多玩家都未明白
點解弓弩冇力量可以練

唔錯。。我無話要改廢塔皇..只是認為要突出優點-坦

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
174 點
若然要平衡又唔想改弱D職,咁就應該改強其他職啦
陰陽冰錐定身10秒火隕50範圍公尺四連撃
力士防衛指令減傷30%抗性+30% 攻撃指令+40%攻撃+30%命中
射手重炮型態+攻防30% 追加防抓免/吸 游撃型態+50%跑速
暫時諗到咁多

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2725 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

現實 發表於 2013-9-7 23:31
力士防衛指令減傷3 ...

改強=鬥秒online
一樣玩到冇癮

EXP
2081 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章

我覺得金裝+8能力某D職業要改下

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

忽忽a0a 發表於 2013-9-8 00:26
我覺得金裝+8能力某D職業要改下

例如咩職

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

現實 發表於 2013-9-7 23:31
力士防衛指令減傷3 ...

都係唔夠夜龍秒喎 XD

EXP
1160 點
F仔﹏ 發表於 2013-9-7 15:30
另一樣野以加技術上鳳 ...

雙拳唔係必中~因為某D變身杖有BUG~   一早講左比GM001知,佢亦在埸試過~

但係雙拳無格擋你又知唔知~?

如果格擋到既,我都想睇下有格擋成功英文出現既圖~

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

求改強天道

EXP
705 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

呀FunG 發表於 2013-9-8 09:22
求改強天道

係wo 我都差d唔記得有天道e個職 成個晴空都唔知有幾多隻天道

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

呀FunG 發表於 2013-9-8 09:22
求改強天道

係喎,晴空有天道呢個職ga wo

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

Ceci311 發表於 2013-9-8 12:15
係喎,晴空有天道呢個職ga wo

衰人