AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1457|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

[原創]~曙光*2*之天馬行空記~第二集~勇士誕生~  關閉 [複製鏈接]

EXP
112 點
樓主
尼篇文章係一篇完全係吹水之作...唔知好唔好睇ga~

事源於公元1798年,曙光星球尼左一堆由外太空尼的朋友,佢地就係由108位童男童女的一支星球新生命,
佢地每一位都係有高智慧的人類,地球人,因為曙光星的天然關係,佢地的身體係大個左之後變得異常強壯,
之後,更加有另外一部份原住民,佢地的長老----樂天,樂天而經有200多歲,連佢自己都未計過,原住民同外來
人士相處得好好,更加一直建立左好多好多不同的城鎮,好境不常,正當外來族人同原住民融合成一批一批的
牛,虎,鵬,犬,龍,猿 六大族之時,突然有由有一批天外來客到來 --- 一班蟲兵,佢地不單污染左好多不同的生物
成為怪物之外,更加一直擴大,六族長老,樂天,黑色三連會人員一直想對策對抗蟲隊,佢地創造左不同武器同
改造左六族居民的DNA,令佢地成為一批真正的戰士,佢地改造左六種不同的對抗[蟲]的能力人士,包括係
仙法,幻術,治療,戰士,弓手,盜賊,佢地要保護曙光星球的安全之外,更加要為六族居民當指導,但係,[蟲]的強大
令到佢地到左一個重鎮---朝陽城---做根據點,佢地招攬左好多不同地區的市民經訓練後成為六族戰士,
樂天更在每一地區起一個封印傳送區,禁止蟲族通過~

待續...............................

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
112 點
各位幫手推推啦~~~
(唔係連post掛??)

EXP
1646 點

友誼之星勳章

用速全架,即係用,唔係,
同。先係句號。

EXP
112 點
第二集   勇士誕生

天宗會一班長老因為要對抗蟲族關係,所以在一批年輕的勇士中選擇了六位最傑出的,
作為對六大功能人士的試驗品,但是他們在各地中受訓,完全不認識大家,只有一對兄妹
是在同一組受訓的,他們就是鵬弓手謝發同幻術師謝鈴,佢地係拓浪平原中受訓練,他們
的任務就是要打倒在天靈塔一層的遠古魔偶,但是作為新生的發仔同小鈴,只係學過一
般技能同功力的他們,只係單靠樂天比佢地的一套三式神輕裝同一套三式神布裝備~
佢地對取勝只不過是期望,絕無把握......大戰在即,最終鹿死誰手?

待續.............

請關註下集 [不是]任務

EXP
2 點
哇個idea好鬼死特別呀:loveliness:

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點
都幾有創意啵~唔錯唔錯~期待
囧頭

EXP
112 點
你地唔回,我唔作GA啦...

EXP
112 點
真係再無人回我唔作GA啦BO.....