AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1320|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

是否應該改一改戒指神器用WP力量~術和物是否平衡? [複製鏈接]

主打遊戲
晴空物語
EXP
49 點
樓主
戰場上~公會戰 ~加運~加爆上限是100%~但加力量和力智是沒上限的的攻擊力~

LV越大所造成的數值越大~3個裝以80LV來說WP的力和智就相差240~未計技能融身力%的加乘

物與術的攻擊力是越來越相差太多~再來裝越高LV術+10的防越來越多~抵禦策略(Lv.5)時間內,所有的隊友成員提高防禦值 25 % ,在此策略引導下你可以降低被敵人爆擊所造成的傷害 60 % 並抵抗敵人所給與的睡眠狀態,持續 12 秒, 4個策對剩來說有用還是對物最有用?
術又有幾多個職是無視50%抗~物又有幾多職視50%防~有一個滅牙~純近身打~有用?當日的改修改叫平衡?(PS 本人還是純近戰的物攻滅牙 但戰場又好公會戰也好~沖去打人就是沖去死~每次都係食花生刷刷柱~打人就的要已方人數多又要有純近戰沖過來我才叫做有得打下人~什麼叫無奈這就是)
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
新晴空物語
EXP
723 點
神器都不公平

EXP
390 點
係160, 並唔係240
術攻腰冇得升智, 物攻腰有得升力

果3樣野升智=你唔升運,
運氣+命中同爆值,
物術攻在整體能力素質上各有優劣, 特別係同1職業下
再者,
物術攻2者本身設計走向就唔同, 調整人物素質亦唔只係單純提升攻擊力, 冇得咁樣比較

主打遊戲
晴空物語
EXP
49 點
shumchingfung 發表於 2014-4-28 18:10
係160, 並唔係240
術攻腰冇得升智, 物攻腰有得升力

你說沒錯爆命重要上限呢是100% 智上限? 物鞋是沒有力量的~不知術鞋有沒智呢? 還有~二下殺人和一下殺人真的是冇得比較的~ 同時攻擊力如果不重要~那鳳狙就不用被人家改了~OK ?先想好才回好嗎?

EXP
390 點
123456780 發表於 2014-4-29 09:44
你說沒錯爆命重要上限呢是100% 智上限? 物鞋是沒有力量的~不知術鞋有沒智呢? 還有~二下殺人和一下殺人真 ...

鞋有智是我忽略,
但唔係所以術職都會升智,

我冇講過攻擊力係唔重要= =
再者, 鳳狙係比較特殊既職業, 但同時我都會選擇谷高命中

你既回覆其實我係睇唔明, 唔知你想表達D咩,

主打遊戲
晴空物語
EXP
49 點
shumchingfung 發表於 2014-5-1 14:02
鞋有智是我忽略,
但唔係所以術職都會升智,

術者WP點不點加智是令一個問題~力量和智不太平均才是重點~為何物會和術不停的拉開攻擊力呢?力智沒上限~但命爆是有上限的~明白沒有~

EXP
390 點
123456780 發表於 2014-5-2 13:26
術者WP點不點加智是令一個問題~力量和智不太平均才是重點~為何物會和術不停的拉開攻擊力呢?力智沒上限~但 ...

命爆係就係有上限,
但有幾多人好易100命100爆? 而同時擁有其他高能力素質?

lv愈高 對每樣能力值既要求都愈高,
你換算番就知只係原地踏步, 就算有高到都係極微細既分別, 想慢慢高到好易100%命爆?
冇可能
除非裝備既能力值冇啦啦出到大幅提高