AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: pgchicken
打印 上一主題 下一主題

[官方] 新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見收集區   [複製鏈接]

EXP
1701 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

其實可唔可以停罵戰

GM特登開個POST出來就係唔想有罵戰
(GM不如咁 一人限回一個POST,有意見就自己係自己個個到打)

提淽  聲明,如果某D人願意我也好樂意,大家講個意見出黎都系想比''官方''知姐,嘈黎為乜?  發表於 2013-1-2 19:56:04
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

cac00065 發表於 2013-1-2 19:35
點解無人去唸,一直因為鳳狙既存在幫其他職擋哂做晒箭把,
好啦,我當今次下修左,你估到邊隻職做箭把,
無 ...

官方真係要咁做,一定會有人反對,一定有人唔開心,一定有人唔玩<
但都有一定數量既人支持
係有鳳狙支持下修傷害, 只係反對扣mp
扣mp呢樣野, 我覺得好多玩家都有團結

而且鳳狙唔係一個開始黎, 改弱改強已經出現左好耐
我亦從來無全面支持下修, 特別係mp方面, 其他技能甚至支持加強
令鳳狙唔好變成得一招技能既職業

以上有人講過, 一個+8鳳秒+10既打手, 係好合理
因為鳳狙高攻, 如果話秒一個弱既坦, 我都覺得合理
只係, 狂衛比人秒, 作為坦職, 係咪已經無左坦既作用呢?

鳳狙攻擊力上, 下修就我覺得好合理
其實香港都唔係跟足台灣, +15, 靠住玩家既團結, 結果, 就唔加了
但應跟既, 還是有跟, 進化系統之類的, 還是有跟
我覺得唔應該為左怕下一個職業要繼鳳狙之後被改
如果係因為呢個理由的話, 當初雲狩改流星射程, 就一早做了

我認為下修傷害60%至30%, 好合理, 如果你覺得唔合理...可否解釋一下?
不過90%mp, 我就反對定了, 理由就以上好多文都有說明了
我認為唔係團結拒絕下修...遊戲就會公平
真係唔應該下修既野, 一定會有人團結去反對
但, 好明顯好多人都係集中反對mp那一項

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

iamahtung 發表於 2013-1-2 20:03
官方真係要咁做,一定會有人反對,一定有人唔開心,一定有人唔玩<
但都有一定數量既人支持
係有鳳狙支持 ...

下修攻擊力我無咩意見,但mp果到真係唔跟得

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
6567 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我係一個疾風,戰場大技禁唔禁都冇咩所謂,反正都玩慣左了,我只係想大技可以閃避到,聽人講過可以閃..但係我試過最多都只係閃到傷害,負性buff必中既,真係唔明傷害都冇中..點解會有buff中
鳳炮我覺得佢下修得太苛刻,就講-90%mp.出左鳳炮,想出第招技都冇mp,傷害果d我就唔理啦,,反正都係秒,不過如果佢唔係必中就好了
塔王其實唔下修都得啦,反正戰場都係比人圍,如果話圍唔死既話咁係人地勁,又唔係個個都係咁
其他職上修我係好支持,睇個post淨係講住塔王同鳳狙就知呢2個職係幾強,改勁d其他職會有更多樂趣
希望唔好有人回我,我都係在我個職既立場講番我既感受,回下官方post咁解~

EXP
331 點
iamahtung 發表於 2013-1-2 20:03
但都有一定數量既人支持
係有鳳狙支持 ...

同意
我建議 將扣mp同使用道具限制 改為增加 鳳炮cd時間(只限 戰場,水色,會戰),因為扣mp原意都係想增加cd時間

另外,如果唔扣mp 鳳狙開完鳳炮 都可以有mp開其他技

六級天王會員

..``×*パペット猫-`♥ˇ×

主打遊戲
參天律
EXP
2529 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

GM不如限一人一post拉

EXP
411 點
我覺得大技禁用幾好丫..變番未三轉咁玩得正d
不過鳳j個招呢...係吾係都要硬食 我ed玩布袍職既有理冇理都被秒
以前呢未有咁多鳳j都會打戰場既 但係而家戰場一出去就無情情就比鳳炮ko了..戰場就冇玩
我鳳j都玩過..+5就秒到人我覺得對其他職業吾公平丫鳳j吾使用好多錢戰場就可以秒秒秒
其他職想勁就要dum錢落去先得所以鳳j下修我覺得都冇咩所謂喇
反正修完咪又係秒到 秒小左幾十個姐...
鳳j只要有番d技術實有得玩既a_a冇大技爆你地吾死嘛

EXP
1160 點
見到某位咁激...留下言先~

鳳炮擺明就要改攻擊力架啦...

唔好同我講上唔上抗,防唔夠...我係+10裝近戰全抗石,照樣比人射4,5萬...

咁既攻擊力,你話唔誇張,真係人唔笑狗都吠啦~

係人都唔想自己玩緊既職改弱,但係鳳狙既出現,根本就係誇張得過份~

以下比版主果D既~

戰埸剩禁三轉攻擊技,會唔會又開始出現問題呢~?

要禁既話,係唔係應該【全部職既所有3轉技】都禁晒,會好D...

EXP
411 點
卍xx鼠xx卍 發表於 2013-1-2 23:16

連被動技都禁埋d人又話不如del左三轉xd
禁哂三轉d主動技算喇

EXP
846 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章

紫紫紫 發表於 2013-1-2 23:39
禁哂三轉d主動技算喇

如果有人將果10點點曬主動技。
果D人咪嘈-_-"

主打遊戲
晴空物語
EXP
1860 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

紫紫紫 發表於 2013-1-2 23:39
禁哂三轉d主動技算喇

禁全部職大技米算..

EXP
411 點
七夕下的月亮 發表於 2013-1-2 23:41
如果有人將果10點點曬主動技。
果D人咪嘈-_-"

認真說我吾清楚有冇人咁做-0-

EXP
411 點
ctb 發表於 2013-1-2 23:42
禁全部職大技米算..

鳳j招凝神勁好似禁吾到....?!
係咁就禁吾禁都冇意思 我覺得=.=

EXP
846 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章

紫紫紫 發表於 2013-1-2 23:54
認真說我吾清楚有冇人咁做-0-

應該未有,
因為有D過左70先點得...
我諗主動技點8點係上限

EXP
1037 點
個人建議.新增1轉技請加最少10點上限(因為以家係70LV上限)
3轉大技戰場禁用;
將所有3轉技禁晒(除左被動技)
例如係加攻加抗之類唔需要
鳳狙(凝神勁)都禁埋.最公平.
如果唔係.戰場只會有鳳狙.無其他職.

EXP
476 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

建議: 如果3轉禁用全部技能 咁不如直頭3轉被動技都禁埋
有好多職業 可以3轉點被動既點係比較多.始終都係唔公平.
如果做到咁 戰場回復2轉果個時代算...不過到時咪又係2轉有攻擊技既玩曬 波動拳 流星

EXP
1356 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

~無乜意見~但獵魂腳短~無左森龍吼`希望有其他方法離補到個花樽職業腳短既問題~

EXP
20 點
鳳狙打王最盡可以一下打成百萬就係人都知  其他+10裝既職可能打10幾秒都唔夠鳳狙一下扣得隻王多血  計返鳳狙要10幾秒再可以用一次重炮唔係合理? 其實大把職都比人改過啦 剩係今次得鳳狙比人改咩 點解唔接受現實?

主打遊戲
新晴空物語
EXP
1340 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

改左鳳炮個命中咪good囉

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-1-2 23:16

但而家人地係話鳳狙秒到人係好應該喎