AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: pgchicken
打印 上一主題 下一主題

[官方] 新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見收集區   [複製鏈接]

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

提淽 發表於 2013-1-2 15:37
  • iamahtung 發表於 2013-1-2 13:27
    你話一個人無禮貌係一件事...你話人無家教係罵埋人地 ...

• 我都話...你話一個人係一件事...佢無禮貌然後你話佢無咩問題...
    但都唔好罵埋人地屋企人姐, 我無話佢岩wo, 但佢阿媽阿爸唔關事架嘛
    你話人不犯你, 你不犯人...但佢父母無犯你架嘛
    你問我有咩企圖...我只係針對家教呢樣野想說明, 佢幾無禮貌都好, 佢父母無得罪你

再者...都未跟台灣下修, 你唔好講到香港已經跟左台灣下修, 只係可能
    按目前情況就算修都唔會跟足吧? 已有+15唔跟呢個先例
    傷就應該減硬, 3轉技都應該禁硬, 但mp之類果方面, 我都相信香港唔會跟台灣
    我對搞事無咩興趣...只係見到果幾個回覆
    你話佢個數值未必準確既時侯, 佢特登搵返篇文比你去證明真係有呢個數既時侯
    你無視左佢既數值, 變相話人無家教
    無禮貌真係無咩問題, 佢真係有罵人, 但, 父母無得罪你, 唔好話埋, 佢地無犯你
    Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
    閒閒逛逛
    EXP
    22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

iamahtung 發表於 2013-1-2 15:57
    我都話...你話一個人係一件事...佢無禮貌然後你話佢無咩問題...
    但都唔好罵埋人地屋企人姐, 我無話佢岩wo ...

甘你宜家系咪想拎番個尾彩啊?

戈個貼還戈個貼拉.話人先已經冇禮貌拉.甘我仲需要對佢有幾禮貌阿?

佢話得人,預左有人會話番佢?佢唔理我感受時我洗理佢?

我話佢父母D乜野啊?你都幾好笑-)

你拎第個貼既野搬黎呢個貼同我講?你唔系想搞事系乜

廢話就唔好多講拉,我冇興趣再同你討論第條友既問題,都唔需要跟你多作解釋ZZ

唔好系到死纏難打.唔該

宜你唔系我邊位!你冇資格同我而事論事,仲要系冇關痛養而又不合標題既事=]

就算目前香港未確實跟唔跟台灣,都可以反映下自己既意見掛?

你唔見呢到系討論技能收集區?標題!

甘鳳狙關唔關事呢?

主打遊戲
    閒閒逛逛
    EXP
    22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

GM大大..說真的如果跟了台灣下修鳳狙..那我再升70LV都沒意思了

唯有收齊一套異金..然後結束他..(想不到我最喜歡的職業)那麼快就不玩了

留低他當作是一個記念

假使日後有什麼新職..更強的,我都不會再花心機去升第隻了..

因為我接受不到你地將隻職原有的特色更改了前後還要差距那麼大。。

hg999351  不能同意更多Zz  發表於 2013-1-2 16:25:52

主打遊戲
    閒閒逛逛
    EXP
    5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

或者咁,我講下我自己意見先…(純討論,不代表ALTA立場)

一個+5既鳳狙可以秒殺其他+10職業(除左+10防職啦下),係完全唔合理而且唔能夠接受,唔知大家同唔同意,我就覺得係咁。而我都相信,呢招咁大爭議既地方都係呢到。

咁但係去將一招技能加個唔可以用道具既限制我又覺得有D奇怪,至於扣唔扣90% MP就無關係啦,你都一下打死人喇,所以成招重炮既修改點我覺得係應該係個攻擊力到。

但其實除左鳳狙,大家又有無覺得,塔王有少少硬到離譜呢
    溫馨提示:戰場只係禁三轉既攻擊技能

yomas  要公平要平均 全3轉技能連被動無效 只可以用2轉技能進行戰場  發表於 2013-1-3 01:25:57
    yomas  不如直接封用全部3轉技啦 你咁提議姐係想3轉主動技都禁用 加攻既點都比加防既效益大 -.-  發表於 2013-1-3 01:24:55
    yomas  最新技能 使自身產生 28000數值的護盾,可擋下 55 % 的傷害值,數值扣完之後則神盾消失,持續 14 秒,此技能為固定冷卻時間。 GM請睇清楚  發表於 2013-1-3 01:22:17
    yomas  GM你好憎塔王咩 改弱左個盾仲要話會唔會硬到離譜  發表於 2013-1-3 01:21:29
    yomas  GM你好憎塔王咩 改弱左個盾仲要話會唔會硬到離家出走  發表於 2013-1-3 01:20:51

EXP
    863 點
    天道同鬼策會唔會相差太遠?
    以70LV通頂黎講:
    1. 傷害
    2者都係玩雷電
    但天道1+2轉合共+9+15=24雷電傷害
    而鬼策除左1+2轉+9+15=24雷電傷害之外,3轉可以再+20雷傷同法速

2.術爆+術傷
    天道係完全冇任何+術爆同術傷既技能
    但鬼策1轉可以+15術傷之餘
    2轉同3轉可以+35同50術爆值
    雖然天道既金裝有+術爆值,但5件+10既金裝都係+250=10%左右術爆值
    而且都冇得+術傷,差別都好明顯

3.大技
    天道係唯一一隻3轉大技冇+BUFF既職(可以給我一個合理D既原因???)
    但鬼策3轉大技係1~3連傷害+造成浮空
    而家你作少少修改,天道大技可以減速同雷抗

4.BUFF
    而且鬼策有+攻既BUFF,只係一招背水陣就已經+30%攻,仲有
    天道變身可以+40%攻防,但只限變身時間同+自己身上,亦都係只可以抵消+攻BUFF
    點講都係鬼策比較優勝

5.新技能
    2者都係多左1招補血同各2招屬性既攻擊技能
    但道法既新補血技根本就係強過以前果招"癒合術",點解唔直接改強舊果招就算?
    2者都係多左招暈人3.5秒既技能
    鬼策多左招2CD既3連雷屬範圍,可以解決舊果招範圍技冷卻時間既問題(4.5CD)
    但天道既2招雷屬技能,其中一招同電脈衝擊撞左
    封技同2連技都係風屬

可唔可以再增強少少道法呀.....??

主打遊戲
    閒閒逛逛
    EXP
    22251 點

pgchicken 發表於 2013-1-2 16:55

一個+5既鳳狙可以秒殺其他+10職業(除左+10防職啦 ...

旦如果改左.. 鳳狙系副本就不能立足了..

maybe鳳狙系戰場pvp上有優勢(旦都只限對低防既職)

下修了技能相對鳳狙刷副黎講所花的時間更加長

甘到時玩鳳狙既玩家,就冇心機刷副升..唯一就系掛波升..我相信,下修左之後玩鳳狙既人買少見少

如果系甘玩鳳狙已經冇意義了,相信玩鳳狙既玩家們都系甘諗..

EXP
    384 點
    game9394 發表於 2012-12-31 12:17
    你是刺客???

本人係隻塔皇:)但禁改一改技等大家職業平衡番我覺得仲好

EXP
    980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

FOR GM,
    一個+5既鳳狙可以秒殺其他+10職業(除左+10防職啦下),係完全唔合理而且唔能夠接受,唔知大家同唔同意,我就覺得係咁。
    十分同意的說。

三轉技能戰場禁用你叫D 玩開單體技既玩家情何以堪...
    我平時入戰場都係企後面放下大技執下雞殺下人咁渣, 你叫我沖上前死得仲快
    我知好多職業就算禁用大技都仲有1/2轉既範圍技玩下, 咁主玩單體技個D以後殺得幾多個....
    戰場咁混亂, 變左比人圍死之前都殺唔到半個, 殺唔到人點拎分? 以後齋磨柱?
    如果三轉職業技能係過於強勢既話, 同樣地我都覺得鳳鳴重砲呢招技能過於強勢
    無理由改D 唔改D, 一齊改晒佢我會覺得平均D囉 公唔公平就另計啦
    (其實玩ONLINE GAME 好難追求公平呢一樣野 大家投放既資金唔同/職業設定又唔同)
    本身已習慣係戰場比鳳狙秒, 咁而家有可能跟台灣下修我當然讚成....
    至於如何下修就睇返玩家意見囉, 有人覺得"施放後額外扣減自身靈力上限的 90 % ,且三秒內無法使用任何道具" 太過份既話, 咁咪減下攻減下傷算囉, 減下都唔錯咖啦
    鳳狙下修左既話我諗以後唔洗比人秒咁多
    BY THE WAY 改鳳狙就係到呻話"與先前廣告內容不符, 誤導消費者" 咁不如去消委會投訴啦
    ONLINE GAME 聽取玩家意見修改職業技能呢D事好平常姐 一改就話要放棄唔玩 咁要換AC換到幾時
    GM最後都係要跟台灣改咪唯有接受現實囉 發爛渣是沒有用的......
    我呢D玩家好認命 改咪改 我繼續慢慢玩

EXP
    758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

提淽 發表於 2013-1-2 16:13
    甘你宜家系咪想拎番個尾彩啊?

戈個貼還戈個貼拉.話人先已經冇禮貌拉.甘我仲需要對佢有幾禮貌阿?

話人無家教已經係罵埋人地全家無分別
    我係睇唔過眼呢樣野姐, 我係唔係你邊位唔重要, 唔代表我唔可以覺得你錯
    我係唔係你邊位同我有無資格去「以」事論事無關係

「技能調整意見收集區」, 提+15果陣又唔見你咁講?
    成篇野淨係係到罵人無家教果陣又唔見你咁講?
    講真你成篇野都無講過關於技術上既野囉好無?

我無阻你反映意見wo, 我見佢未跟你已經講到佢已經跟左咁>
    「何謂台版還台版,港版還港版?基本制度不一,甘點解香港要跟台灣下修阿?
    甘系咪台版有時出既野,又唔見港版跟晒台版甘出?
    唔好既就跟?呢d叫公平?對玩緊而又為鳳狙好既人公平?」
    你話更新公告已經寫左話下修我都仲明, 但佢未改你已經講到佢好似已經跟左咁
    我咪提你佢其實未改, 而我都認為mp方面香港我覺得都唔會跟囉, 咁多人反對

EXP
    1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

一個+5既鳳狙可以秒殺其他+10職業(除左+10防職啦 ...

呢段說話好彩係由同官方有關既人士講出黎
    如果係出自普通玩家把口既話,我相信反應會很不一樣
    好彩官方既人都仲識諗

順便問下,點解鳳鳴重炮打中戰場守衛弩床係冇反傷?

主打遊戲
    閒閒逛逛
    EXP
    22251 點

iamahtung 發表於 2013-1-2 17:19
    話人無家教已經係罵埋人地全家無分別
    我係睇唔過眼呢樣野姐, 我係唔係你邊位唔重要, 唔代表我唔可以覺得 ...

甘你宜家想點啊, 呢位阿姐

你宜家講d野又有關於技術上咩下?你只不過系當中夾雜左我講過既野咋.

想搵位入都唔好拎番晒我d野黎講丫,我系話佢甘又點啊?你可以點呢下?

就算我話佢乜都好,錯先既始終系佢囉,朋友緊系幫番朋友喇可(你即管否認)

唔好系到懶正義拉唔該,睇什麼不過眼姐?你地2個識唔識以為我唔知?

我都已經叫左你唔好再講廢話,無謂系到影響成個貼拉你OK?

講D有健設性既野得唔得?

果個貼還果個貼拉,你拎黎呢個貼講托?搵交嘈?我話佢D乜同技能收集區兩者有乜關系呢下?

宜家搞事果個系你阿.訓醒未?

仲有啊.我夠知佢未出公告講拉.旦系咪未雨綢繆都要得你批准阿?

疑似下修自己隻職會唔會冇人系冇情緒阿?有情緒自然有意見嫁拉.

甘同官方表達下自己既意見系咪甘都唔得先?

EXP
    331 點

其實我覺得 +8鳳狙秒+10 其他職問題唔大
    因為雙方ge裝都差唔多 而且鳳狙特色係高輸出

但係而家 打戰場 死10次 有7次死於鳳炮
    2次係其他職大技 只有1次係用1轉/2轉技殺的

如果 戰場禁左大技  可能 死10次 有9次都鳳炮
    咁樣會唔會太過份
    所以 裝備相差唔遠 ge情況下 比鳳狙秒殺我唔介意
    但係 可唔可以 唔好 秒得甘密le. (大技 都有20秒cd時間la 雖然大技大範圍 但殺傷力 遠遠不及鳳炮)

EXP
    1415 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

水水bb 發表於 2013-1-2 14:03
    隻隻職都有好有壞架啦 狙都一樣比人秒 唔好搵塔做例子啦  打御0 佢開哂mp盾 火盾 我都比佢ko左 你話狙好 ...

連御靈都秒唔到你咪攞岀黎獻醜啦

DENNIS  like  發表於 2013-1-2 22:19:43
    亂堂政  笑左  發表於 2013-1-2 18:29:14

EXP
    1415 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

其實塔王招4萬血盾有咩用?
    又唔係扣曬4萬先打真血
    打唔入係因為23轉盾有減傷同上左抗啫

yomas  GM 你搵隻唔上抗既塔王 純開3轉神盾 用大技炸一下睇下會點-.-  發表於 2013-1-3 01:27:14
    pgchicken  咁勁既技能緊係有相關野去配合先勁…重炮何嘗唔係有凝神同屏神,係一個唔會俾人秒既情況下,減傷機制係幾咁屈機  發表於 2013-1-2 18:21:02

EXP
    758 點

其實, 唔係+5鳳狙可以秒殺其他+10職業, 唔係塔/狂衛既人都可以食到鳳炮
    只係打手唔上抗, 又唔上血時咁解, 傷害力上, 我覺得只需要減少少就可以
    而非大家諗到咁既惡, 乜都秒.
    60%變30%(我聽說的), 我覺得合理之餘又唔會過份減低鳳炮既殺傷力
    我覺得一個職業可以秒到一個唔上抗唔上血既打手, 合理
    秒一個上抗,谷血既人, 就點都唔合理
    但大多數打手, 都有暈技
    只要取先手, 殺一個鳳狙都唔太難, 鳳狙最屈既係, 距離遠, 出手又快
    比你加個唔用道具既限制/扣唔扣90%mp無咩關係...佢pvp太屈
    既然佢有距離優勢, 我覺得應改出技時間多d

至於唔可以用道具既限制, 同扣90%mp
    其實扣90%mp都幾大獲...比著無mp杖既人...當佢5千mp丫, 8秒先食到1次水
    都要食兩枝...咁樣等法...咪要16秒= =?
    6~8秒我覺得幾正常...耐唔耐先射得一次既技能, 但秒到對面主力, 幾好丫
    但如果按上面咁計出16秒...
    同埋其實扣mp唔係最佳做法...咁樣做姐係逼佢地永遠只有鳳炮一條路
    唔用鳳炮又無特點/色, 用左, 又無乜mp淨出唔到其他技, 緊係寧願留mp比鳳炮

有好多鳳狙話, 下修左招鳳炮, 佢地仲有咩用...
    cd時間/出技時間有個好處, 令你知道呢一招要用係邊個到, 唔係亂用
    再者可以令佢地重新用返d雷牙/狂風黎打怪, 而唔會「無左招鳳炮就無用」
    你咁樣扣90%mp法, 佢地打副咪射完一炮就要跑黎跑去避難?
    某po文說:與其係咁我不如組個長命d既打手?
    我有用過友人既70鳳狙, 全10黎
    但果兩技...都清到怪既(其實可以用鳳炮清一堆怪...但有d怪散d既都會用呢兩招去打)
    1隻怪70萬血(金副)...果兩招一下扣3萬6左右...
    既然佢地最常用既技已經要等咁耐, 我覺得應該比返條打怪/副用既路佢地行
    無理由鳳炮完隻王就要跑黎跑去, 比佢地用狂風/雷牙繼續打都好

EXP
    1556 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 趣圖分享勳章 在線勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

強烈要求改強道法!!!
    道法一直都係弱勢職
    今次改技能之後道法都係咁弱
    布袍職既被動技就只係得道法冇得加攻唔公平

好,講下新一轉技
    我唔明點解地雷震就係得果12公尺
    個範圍仲衰過天雷,到底咩事-___-
    睇下陰陽2招新範圍技都係有成15公尺
    係唔係叫我地道法唔洗點新技架啦=.=

then能量風暴係對自身十字範圍 24 公尺既怪造成傷害+二連擊
    道法明明係遠攻職
    點解要出個自身範圍技比佢
    係唔係要D道法做埋坦-___-

另外滅地波同仙癒之風有好大問題!!
    呢2招除左勁D之外
    重點係同癒合術&電脈根本冇分別
    咁姐係本身呢2個舊一轉技除左點專精之外
    根本冇存在既價值 (i.e.出新一轉技就係為左癈呢2招技)
    仲有你出新補技唔係問題
    大問題係其他布袍職本身有每秒回血技
    then出左招直接回血技,佢地係得益
    但道法本身就有直接回血技
    出新既回血技頂多就係補多少少
    根本得益唔到幾多
    咁為公平起見
    可唔可以將仙癒之風改成每秒回血技?

btw,出新一轉技but得果61點係唔夠用

EXP
    863 點
    tangjojo2000 發表於 2013-1-2 17:41
    強烈要求改強道法!!!
    道法一直都係弱勢職
    今次改技能之後道法都係咁弱

GM...可唔可以正視下道法過弱既問題?:(

EXP
    1415 點

呀FunG 發表於 2013-1-2 17:24
    呢段說話好彩係由同官方有關既人士講出黎
    如果係出自普通玩家把口既話,我相信反應會很不一樣
    好彩官方既 ...

因為佢打既目標係人

EXP
    758 點

提淽 發表於 2013-1-2 17:24
    甘你宜家想點啊, 呢位阿姐

你宜家講d野又有關於技術上咩下?你只不過系當中夾雜左我講過既野咋. ...

我同佢識唔識你知咩? 會唔會有點妄想= =?
    都話無阻你反映意見wo, 你咪繼續囉
    仲有...你篇篇野都好鬼死多錯字...建設性個建字變左健...以事論事個以字變左而...
    真心我睇得好辛苦, 完全唔同音既隻字...

我無阻你發表你意見wo, 我都係係到發表緊mp唔應該下修既諗法ja wo
    你係話佢又點? 我可以點? 我咪話返你囉, 你又可以點呢請問?
    佢罵你還佢罵你, 你罵佢還你罵佢, 佢罵你唔=你無罵佢, 但佢屋企人就肯定無罵你

EXP
    758 點

水水bb 發表於 2013-1-2 14:03
    隻隻職都有好有壞架啦 狙都一樣比人秒 唔好搵塔做例子啦  打御0 佢開哂mp盾 火盾 我都比佢ko左 你話狙好 ...

打御0...問哂mp盾, 火盾, 你比佢ko
    我想問, 你又有無望清楚佢幾多血? 幾多抗? 知唔知佢花左幾多努力?
    仲要係係戰場高血d先食到果下鳳炮
    大佬, 唔易架