AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: pgchicken
打印 上一主題 下一主題

[官方] 新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見收集區   [複製鏈接]

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

yynojj 發表於 2013-1-1 10:35
其實無分別 +10 鳳狙 秒 , +15鳳狙也是秒
只是打出黎的數字更加跨張而已

唉丫其實佢又唔係亂UP的,,
台灣可以+15,
台灣鳳狙書出當然多過HK鳳狙

佢的意C係
HK鳳狙書出小過台灣鳳狙咁多,點解仲要跟住泥改
而+15同功膠只係''HK鳳狙書出小過台灣鳳狙''example吧...
係咁解吧...??

但係丫...就算係HK鳳狙好台灣鳳狙都好
本身招技就好痛
就算係+5裝都可以秒爽爽
所以先要改姐,,,

提淽大大你都唔洗咁緊張..大家都冷靜D啦...

3C.  根本同+15無關 香港冇+15只係得鳳狙輸出少左? 其他職唔會少左? 唔好係度偷換概念啦  發表於 2013-1-1 22:43:19
提淽  唔關緊唔緊張事=.= JUST FOR 比重兩邊基本制度不一,做個example比較而已  發表於 2013-1-1 19:01:24
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
331 點
helix5b28 發表於 2013-1-1 11:44
唉丫其實佢又唔係亂UP的,,
台灣可以+15,
台灣鳳狙書出當然多過HK鳳狙

係我角度  就算+15輸出多過+10又如何
都係秒人  
根據台灣 ge 數據 已經證實左 呢次下修-30%攻
係針對 +5玩家  唔想 +5鳳狙秒+10 其他職

所以+10,+15下修之後都係秒人
資料來源 :http://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=19778&snA=27144&bpage=6

3C.  正解!!!!!!!!!  發表於 2013-1-1 22:43:51

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

小妹又泥比意見~

對魚大技戰場禁用,
小妹持反對立場

大技,本身範圍就比普通技細(鬼唔知
而戰場就係人多,人密,好岩用大技的一大地方,封左戰場,真係令戰場冇左D趣味
而且,大技本身就好多元化,石化,大範圍封技,和平,增傷,
封左佢,好次係到令個GAME小D野玩,
更可況,有好多職就係因為大技出左位,
玄祭石化,狂喂封技,森守等等等等,
都係官方有意令本身戰場勁的職係大技冇得出泥,(云守,魚靈,
本身係戰場弱勢的職出位(狂喂
呢個唔係官方本身的意C咩,,,?
封左佢係咩意C...?

建議,
係戰場上提高防禦/抗性,係滅傷的係數
,姐係令防禦更重要,

再泥令大技係戰場傷害降低,未洗封左佢咁直接
就算大技可能真係唔會秒一大堆人,都可以石化一堆人,暈一堆人,封一堆人技,
令戰場好玩D,唔好咩?~

EXP
417 點

我覺得鳳炮下降攻擊力係必要
因為傷害太高
我覺得使用鳳炮後減90%MP上限都係必要
因為傷害太高,耗用大量靈力都係正常
我覺得3秒內無法使用道具都係必要
因為鳳炮距離是50M, 要逃走的難道不容易嗎?
而且如果戰場禁了大絕,鳳狙玩家就不用怕其他大範圍的大技,一樣有足夠時間比你回復MP同HP。以上都係以戰場為角度
副本角度
難道鳳狙只係得一招鳳嗚重炮E一招用?其他技能都係唔用得既咩?
單刷副本人人都想,唔通得鳳狙先可以單刷?有冇諗過其他職想單刷都唔得?
要怨自己玩鳳狙點解咁易死?係因為你選擇左高攻擊而捨棄左HP、防禦、抗性同閃避。
技能一樣,點數太少,就係要比你創造一個獨特的玩法。比咁多點數點技能,你可唔可以一次過使用咁多技能?你有冇留意下面得個十行野比你放技能?我E家有時都唔夠位放,又要擺D變身杖、座騎。
任何事情都要學識 取同捨。如果唔係仲有D咩特色?

EXP
1156 點

趣圖分享勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 試帖勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

game9394 發表於 2012-12-31 12:00
最好吾洗錢學技能

嗯嗯:-)

EXP
476 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

根本玩鳳狙既人都自私. 有幾多職係因為鳳狙過強唔玩 同走去玩鳳狙
因為鳳狙本身就唔平均既職業 +5裝可以秒殺+10裝既人 咁玩其他職有咩意義?
而家只係下修技能 就係到亂鬧人.
重炮比3轉大技威力更強大. 就算改左都係16秒   3轉技都要20秒啦
你話食MP要16秒...Game入面有好多野. 靈力濃縮水.北極熊變身杖呢
根本 就冇你地講到既16秒1下.. +5裝已經可以比+10裝勁. 換黎要食 靈力濃縮水.北極熊變身杖 好合理

另外.我見到(提沚)話台灣有+15裝 有膠囊 同香港唔同 唔應該改鳳狙 我想指出你e個係歪理 鳳狙可以沖+15 可以整膠囊  難道其他職唔可以整? 相同情況下+15打+15都係鳳狙威力過強先改 以上理由 香港一樣+10 打+10 一樣有膠囊 根本同+15情況一樣

同埋我game都認識你:) 都知你無咩點查資料  你查清楚台灣裝備+12+15 有咩效果先 台灣D+15 已經係比香港既防禦力高出好多 都可以比重炮秒殺 香港更加要改

希望GM 自己都查清楚資料同分析邊D玩家係中立意外 邊D係自私既意外再同原廠進行相議 先決定點樣下修鳳狙

+5裝可以打嬴+10裝 到底係合理定唔合理 公道自在人心

3C.  下面4句廢話都冇去反駁.. 反而講埋d 9唔答8既野.. 唔需要解釋係因為你冇得解釋囉  發表於 2013-1-2 10:50:46
提淽  仲有 。 你識我旦唔代表我識你,唔好系到認親認戚,唔該晒=]  發表於 2013-1-2 07:59:24
提淽  我同你睇法同諗法都唔同,借問聲你有乜野資格話我講果D系歪理?憑什麼?一.一  發表於 2013-1-2 07:57:22
提淽  我講既系歪理? 難道你講的就是道理? 未免太可笑了吧~_~'  發表於 2013-1-2 07:56:28
提淽  報上名來,讓我知你是誰^^有冇查唔到你講. 你唔明我都唔需要向你解釋ZZ  發表於 2013-1-2 07:55:07

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

廢話少說,觀點與角度不同就無謂再討論下去,浪費時間!

再討論下去都系沒結果,我既意見就系甘多

<講出黎FOR官方知>我冇甘多時間遂個回

接受唔接受我既講法都唔系玩家可以決定!

一切交由官方決定

EXP
1100 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

本人作為鳳狙強烈抗議是次"針對"鳳狙的改動

鳳狙其實得招鳳炮係真係攻擊用
-90%mp 又唔比食回復野,姐係話要我地企住起度眼白白比人打.
仲要改低埋攻擊力

鳳炮係鳳狙E個職既1個特別,你改左佢,不如直接刪左隻職啦

同埋點解要改廢人地D強項,鳳狙強項係儲一炮 高輸出既技,塔王既特點係硬既坦
你應該去加強 有不足既職,唔係去減 一d強既職囉

3C.  鳳狙下修既同時 其他職都有下修..唔單指大技囉.. 講到好似得鳳狙會比人改技..  發表於 2013-1-1 22:50:57

EXP
720 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 在線勳章 用戶勳章

其實我都係比少少意見..
1.鳳狙下下秒人,cd耐唔耐都係秒人..
你睇下戰場排名,頭10大部份都係鳳狙..
我就覺得應該扣傷會好d..
2.戰場禁大技..其實係有少部份既職d大技廢姐..
點解唔試下將某d職既大技改強佢..
而大技我覺得要高範圍但唔一定要高傷..
可以將d傷減返低d,起碼唔會一下秒人先啦...
加上如果真係禁大技..塔同鳳都係挽哂...:)

講真,我挽御靈既
我係戰場真係冇乜用
明明前面一大堆人,一下大技射埋去,一個人都打唔到:)
我曾經向gm提過,但之後就不了了之...希望真係可以改善下...

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

tszfung0730 發表於 2013-1-1 19:56
本人作為鳳狙強烈抗議是次"針對"鳳狙的改動

鳳狙其實得招鳳炮係真係攻擊用

佢改左招技 真係連打副本都唔洗打

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

如果真係要改狙招技既話 不如出番d大技比狙用啦 隻職打唔到裂 大技太廢 出番d勁d又打得既技能都好呀 改左招技我真係唔知用邊招打副同打人了

EXP
1100 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

For 3c ,我淨係講緊鳳狙改動呀
你有冇睇到嫁

同埋其他職唔係全部有下修wo
多數都+野

3C.  塔王 鳳狙 呢2個被喻為強勢職都有下修啦 我身為塔王又唔出黎吠?  發表於 2013-1-2 10:52:05
提淽  你留心D睇下就知支持下修鳳狙技能既人佢就撐人,1有人講反對下修鳳狙技能佢就反對番人,非要鳳狙下修不可甘,同佢講都晒時間=]  發表於 2013-1-2 08:24:31
提淽  是旦有條友走出黎講埋D所謂支持下修既理由就當正自己岩晒.甘佢咪有位入囉-)  發表於 2013-1-2 08:15:58
提淽  同條友講多都晒氣..冇謂為佢果種人動氣拉,人地幾想鳳狙下修眾所街知,一有人反對下修佢就狂追住人黎炸.不得了佢呢種行為-) 可恥  發表於 2013-1-2 08:14:42

六級天王會員

路過的小女孩

主打遊戲
新晴空物語
EXP
2912 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

其實可吾可以全部職業加強到鳳狙一樣???

成日話鳳狙太強 點解我地吾可以強過鳳狙???

3C.  nono 佢地就會話 鳳狙唔過強就冇鳳狙特色 會比廣告呃左:o) <-乜9道理  發表於 2013-1-2 10:53:23

六級天王會員

路過的小女孩

主打遊戲
新晴空物語
EXP
2912 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

可能晴空的下場和楓谷一樣=3=

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

水水bb 發表於 2013-1-1 21:35
如果真係要改狙招技既話 不如出番d大技比狙用啦 隻職打唔到裂 大技太廢 出番d勁d又打得既技能都好呀 改左招 ...

同D無謂人講多都晒氣拉

唔岩咀型就唔好煩喇 ..就算我比意見都系FOR官方知,乜宜家D人甘多管閒事

佢地既睇法同我地不一咪自己向官方表達意見囉,冇人禁止佢地反映自己既意見嫁WO

系都要甘多事某D人.真討厭~,~'

佢地又唔系GM都唔知覆你做乜?憑乜野去批評你所講既野?求解

tszfung0730  我相信 玩鳳狙都係舊手 自己升過隻嫁啦,又唔係一開始既職 佢都可以升過隻嫁,點解要嘈我地  發表於 2013-1-2 10:11:49

EXP
1160 點
新加既一轉既...好似無咩吸引力...而且本來都唔多夠點,無點再抽出黎點新技...

戰埸禁三轉技...係既話就要禁晒所有職既【全部】三轉技...鳳狙儲返3下先一炮,會好D!

EXP
55 點
同我講公平
+3既刺客夠可以打羸+10既鳳狙啦

EXP
1967 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

入親戰場。一出門口都係比鳳炮一野爆頭。而家玩cs咩。一定要改啦。唔係點服眾?
有幾多人因為出左鳳狙呢隻而放棄本身玩緊隻職,轉去玩鳳狙。可見鳳狙係強大好多。出左鳳之後好多玩家都冇晒引。放棄入戰場。除左開左盾既塔之外。基本上就算係75%抗。都無可職頂到鳳狙一炮。

EXP
1967 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

DENNIS 發表於 2013-1-2 09:36
入親戰場。一出門口都係比鳳炮一野爆頭。而家玩cs咩。一定要改啦。唔係點服眾?
有幾多人因為出左鳳狙呢隻 ...

手機編輯有問題。繼續。

公平?你同我講公平?我撐75%抗全身加十開埋mp盾都係比一隻全第加五鳳狙一野射死。真係好公平?難怪一批玩家走去玩鳳狙。
所以我覺得一定要改囉。否則改勁其他職。加五可以秒塔王
咁就公平啦lol...

當然你玩緊鳳狙緊係唔想改。有邊個唔想自己隻職係最威的。人類不嬲都係自私

EXP
1967 點

DENNIS 發表於 2013-1-2 09:36
有幾多人因為出左鳳狙呢隻 ...

手機編輯有問題。繼續。

公平?你同我講公平?我撐75%抗全身加十開埋mp盾都係比一隻全第加五鳳狙一野射死。真係好公平?難怪一批玩家走去玩鳳狙。
所以我覺得一定要改囉。否則改勁其他職。加五可以秒塔王
咁就公平啦lol...

當然你玩緊鳳狙緊係唔想改。有邊個唔想自己隻職係最威的。人類不嬲都係自私

3C.  +5秒+10咪鳳狙特色囉. 我都係比廣告吸引先玩 .你改左咪欺騙玩家? <-強大言論  發表於 2013-1-2 11:02:35