AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: helix5b28
打印 上一主題 下一主題

咒術之過強...?   [複製鏈接]

EXP
1172 點

試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章

上次改技, D人話隻game係玩團隊, 一個職再勁都無可能自己玩哂 (果陣我真心認同), 雖然最後都改左
但係宜家夜瀧可以自己1個打12訓, 70金副, 睛空城, 水色1殺10, PVP 紫裝輕鬆打贏70正金其他職
玩夜瀧D人就反而完全覺得無問題
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
833 點
招人去巴哈開post反映!可copy此網@@?

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

ms3wu7tt 發表於 2013-6-29 19:55
招人去巴哈開post反映!可copy此網@@?

支持你~

EXP
283 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

如果Copy呢個POST俾巴哈班人睇,
第一,佢地睇唔明廣東話,兼且佢地會恥笑打廣東話(外加粗口)既人,面係人地俾,架係自己丟,請你考慮咁樣做既意義先Copy。
第二,睇呢個POST咁多日,呢個POST呢中心思想係「我唔要你俾多兩粒魚蛋我,但我要你拎走佢兩粒魚蛋!」

惱羞成怒既討論只會令衝突升溫,頂樓內容已經係非客觀,而且嚴重偏頗,
樓主只係睇到夜瀧有幾強,佢既優勢響邊度,
但有D野,你地自己唔試過係唔會知,夜瀧並非無敵,
打左咁耐戰場,覺得夜瀧最有用係全隊防吸,當然,有頂尖高手可以殺好多人,
甚至響排行榜名列前茅,但你地又有冇諗過,高手們響背後付出左幾多努力?
夜瀧過20000攻係必然?夜瀧殺得人多係必然?玩夜瀧既人100%冇技術可言?
唔見得係。

兔喵ovo  我要搶走佢2粒魚蛋^^  發表於 2013-6-30 14:09:58

EXP
376 點
JulianC 發表於 2013-6-28 02:54
夜瀧係唔係過份強大 心照啦=]
係戰場睇住d 75lv近戰職比70lv都未夠既夜瀧恰
d人都仲可以話冇問題

魔法技能  強化型  物理屬性   
施展 0.8 秒  持續 5 秒
時間內造成仇恨值降低 15 % ,並增加「鳳鳴重砲」傷害 200 % ,可堆疊三層,持續 5 秒,施展任何技能後失效。

施展 1 秒  冷卻 3 秒  持續 5 秒
蓄氣 1 秒後,自身直接獲得三層等級五「魔法技能  強化型  物理屬性   
施展 1 秒  冷卻 3 秒  持續 5 秒
蓄氣 1 秒後,自身直接獲得三層等級五「屏神凝聚」的效果,持續 5 秒,並增加攻擊值 40 % ,且射程增加 2 公尺,施展任何技能後失效,此技能為固定冷卻時間。」的效果,持續 5 秒,並增加攻擊值 40 % ,且射程增加 2 公尺,施展任何技能後失效,此技能為固定冷卻時間。

敢問一下e位75lv鳳狙, 請問以上技能再加上20000攻同300%傷 同夜瀧既扣100%抗有乜分別?
再者, 敢問一下e位玩鳳狙既人事, 請問鳳嗚重炮當秒人之後mp只會扣屏神凝聚既mp個bug改左未? 強制扣90%去左邊? 仲咁夠膽大大聲出黎講夜瀧太強? 鳳嗚重炮打其他職業既傷害需唔需要影一張圖比你睇? 係戰場入面 絕對可以高於10萬傷害 ok? 有扣既亦保持係3m傷害以上 如有需要 我可以post圖

此外, 請問係戰場個7下盾有幾勁, 到底企到幾耐 大家有目共睹 2秒? 3秒? 唔好一路都話夜瀧個盾好勁 其實7下好少 反傷仲要係分開計 1個人合身用反寵 符文用靈盾 即使係用4連打人 e到都反左8下 已經冇左個盾 ok? 就算對手係被秒 但係大家又有冇諗過 係個隻人死之前既個d連擊已經係反左落個盾到?

你地所講既1p1 冇任何職業贏到夜瀧 咁如果贏到呢? 就係個玩家技術問題?唔好玩啦 只係暫時未有1隻魅噬升到上黎姐 講打交 魅噬先至係最強 就算唔講魅噬 講下絕影好唔好? 驚魂6秒 但係反暈4.5秒 你仲有1.5秒時間暈返佢 暈個到2.8秒 再加上絕影封技 3.5秒 e條數應該唔洗我計比你睇 當你暈1秒 封技2秒 再計落去 你個時間都係多過夜瀧 再講鳳狙 如果個隻75lv鳳狙係聰明小小既話 放雷眠牙 訓教10秒 放寵暈(1lv暈) 3秒 變身再打 驚魂4秒 冇可能贏唔到啦可?如果以上既說法有錯 歡迎指出 如果某位玩家所講 1p1 夜瀧輸既話係玩家技術問題 點解唔諗下係自己技不如人呢?

仲有 有關連擊太多問題 1下=12下? 請問造成傷害係點計 每1下連擊既傷害都會不斷降低 真係1下=12? 而且要中3條 12下既難度有幾高 你又知唔知? 需要既距離有幾近 我唔多講 你地想知道既話就試下吧 如果要講連擊 又拎雲狩講下? 難道雲狩既流星+技連+普攻連擊唔勁? 夜瀧需要埋身先有12連 否則得4連 咁雲狩既流星又點計? 40公尺就已經咁多連擊 我諗1隻雲狩可以打到幾多連擊 眾所周知?

講野之前唔該諗下每隻職業既好處壞處先, 你地只係講左夜瀧既好處 最強既野黎講 咁點解唔講下夜瀧既弱處呢? 單刷金副 單刷任何多人副 乜都單刷 講到好似好勁 好威咁 其實背後發生d乜野你又知唔知? 12連打王好痛? 係好痛 但係如果隻王反傷區區個10% 都足以1下連死自己 咁又點計? 1場單人副既1隻王都過唔到 咁又點講得通 單人副都過唔到既夜瀧 咁又算唔算勁?

再之前有人講到鳳狙既悲哀就係食3set mp水, 我在此發表一下 夜瀧打1場戰場都可以食3set hp+點水 反傷一下已經冇左一半血, 夜瀧所謂既高攻原因在於佢本身低血 有幾低? 1隻69lv夜瀧血量係低於9000 ok? 入到戰場亦冇可能過到2萬血 咁佢高攻都好應該姐 點解e d野你地唔發表下?

最後, 我覺得 改廢夜瀧冇所謂 但係如果連4.5秒都叫多 要改到2秒既話 咁刺客既驚魂應該要改成3秒  夜瀧既無視抗性改成25% 都ok 咁如果之後再出新既等級 新既抗石 咁抗石既% 唔應該不斷提高 應該keep住係6%/7%   夜瀧7下無敵盾太多 改成3下  咁森守既盾應該改做5下 塔皇既盾應該改做有次數限制  森守抗暈太強 夜瀧無法吸森守埋身打~等等等等既野都要改一大餐  難道e d野又要講出黎叫gm正視不公平問題? 係唔係到底要咁樣樣呢? 不如諗下其他職業既好處 諗下夜瀧既壞處黎比

順帶一提, 到到真係有魅噬升到上黎 你地就知道到底太強既 係夜瀧定係魅噬 你地可以開定多個post講下魅噬有幾強 再suggest gm改左佢 :)笑

ms3wu7tt  掛波有幾難- -?  發表於 2013-7-3 19:40:57
munwawa  唔通真係同佢拖足20秒,無左個盾先打佢第一下嗎??  發表於 2013-7-3 00:59:13
munwawa  佢有鳳j的攻擊力/雲狩的連擊/塔王般的盾/咁都唔屈機? 你話招盾2-3秒破到? 打佢第1下就暈4.5秒,再吸埋去.你只要行前一步.就12連擊反殺了.走都無得走呀.  發表於 2013-7-3 00:58:06
enzo.freedom  詳見本人回覆A_A  發表於 2013-7-2 14:33:06
hehehahaya  佢地只係見到隻職風光一面 但無諗過每個人升上黎果陣都有難處  發表於 2013-7-2 12:44:49

EXP
283 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

jeff3131 發表於 2013-7-2 04:11
時間內造成仇恨值降低 15 % ,並增加「鳳鳴重砲 ...

你講既野比樓上任何一位更深更廣,
為冇討論價值既題目帶黎討論既意義,
值得我去學習。

呢位朋友一定係位好資深既玩家,
而發表意見既時候亦有紋有路,
香港正正需要你呢種玩家,加油!

主打遊戲
幻想神域
EXP
1747 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

你......
你......
你......
太過份啦, 不要讓人知道噬魅的強呀, 我可是練噬魅的呀.

不過你所講的, 深表贊同.

補充一句, 噬魅超弱的, 不要火燒連環船呀.

EXP
2233 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

噬魅 笨!

EXP
1467 點
事實勝於雄辯... 26個職又幾多人玩緊夜龍係條街到走黎走去....
你地可以覺得佢唔強, 但你地 講的POINT 說服唔到已經玩在2年...所有職 差唔多玩過哂的我...

改唔改對自己都冇影響.......

主打遊戲
新晴空物語
EXP
714 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

的確..再講都冇用...
改就改 唔改就算...
努力玩好自己職算....

EXP
310 點
YO~~~見到咁多人留言,我又留下言先. 話說夜龍有得吸血(跟本長期滿血),有得12連擊.又有7秒盾, 咁都唔算無敵嗎??  7秒盾CD時間只需要5秒,佢仲可以用黎破紅連巨B果招倒數10秒死亡,  你地話一隻長期吸血,又有4.5秒暈,仲要12連擊的職業唔係過份屈機嗎?仲可以加埋3轉招自身50公尺技能掛網刷料tim.依隻職簡直太強了. 請問邊個玩夜龍暈左人地4.5秒用12連擊殺唔到人的.請行出黎講下野. 可惜佢無得幫寵物回血.如果有得幫寵物回血我一定玩硬佢.希望加埋依招技啦 i love 晴空

主打遊戲
晴空物語
EXP
7009 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

係啦 夜瀧唔強啦

攻擊力唔夠鳳狙高
盾唔夠塔皇強
連擊唔夠雲狩遠
控場又唔夠刺客黎
最廢係夜瀧啦 仲唔快d刪人物

如果雲狩高連擊得黎有無視抗
如果鳳狙高攻得黎有無敵盾
如果塔皇硬得黎有2萬攻300傷
如果刺客驚魂勁得黎有埋反暈

咁隻game就平衡啦

EXP
701 點
JulianC 發表於 2013-7-3 16:20
係啦 夜瀧唔強啦

攻擊力唔夠鳳狙高

靚抽

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

JulianC 發表於 2013-7-3 16:20
係啦 夜瀧唔強啦

攻擊力唔夠鳳狙高

靚抽

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
174 點

樓上講到隻夜瀧成日比其他職克又點解咁多人放棄原有職業而走去玩液瀧,真係唔明咩心態
既然好似你咁講,係唔係要雲狩+塔皇+鳳狙3隻先可以搞點一隻夜瀧先?
3隻職先搞點一職其實好平衡,對嗎?要知道一隻職業係唔係過強並唔係由你長篇大論既文字描述
而係睇職業本身玩既人既上升趨勢

EXP
664 點
xxx852 發表於 2013-6-17 19:54
有冇玩過夜瀧既人黎發言?
2萬幾攻黎講,殺人的確幾爽,
7秒無敵盾拉埋人過黎..過多一頭半個月個個隊都有夜瀧 ...

反傷職克夜瀧?
唔好搞笑啦。

我比個12連你,無視抗,唔秒都一定重傷
反傷?  SOR盾擋
下一秒再12連擊,再見

用你條命來換人地個20幾秒CD既盾,有夠平衝的設定

EXP
664 點
jeff3131 發表於 2013-6-18 02:47
咁請問你又知唔知無敵盾CD幾耐? 固定時間25秒 7下盾 連擊 反傷 1下1下計 邊似得你咁勁 神狐反同靈狐反可 ...

然後我撐過抗=無抗
12連擊輕鬆秒,要死一堆人先有可能攻擊到佢本體
狙?  你射我>唔扣血拉埋來>12連擊>黑白
係呀狙300%傷同無視抗性唔大分別
但係人地要殺到人先唔洗扣99%魔+封道具,仲要完全無防守能力

天樂一堆異常效果,要跑入人堆放,
100爆係高攻,但抗性頂得住有突
你打人又痛過佢,防守力又高過佢,唔小心打中仲要拉埋去+暈埋
唔夠惡?

刺客?  唔好搞笑啦
我肯定你無用過驚魂,個範圍細到你喊
撐過抗一樣咁脆。
打人唔夠夜瀧痛,防守能力唔夠夜瀧高,你拎來比?

總結:夜瀧特色就係比所有職業優勝,
撐過抗一樣躺著秒,無敵盾擋一堆攻擊,
擋下了還要拉過來你的人堆中間,
拉過來了還要暈4.5秒。

EXP
664 點

好簡單,話夜瀧廢既人
每次都係話隻夜瀧比人圍死
夜瀧一定係無隊友幫,所以...明啦下..........
要用一隊人去反制一個人.....
然後就話:都唔係太失衡姐~~

你懂的

EXP
1172 點

試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章

只從有左新職(防拉+無視抗), 塔同1隻狂衛無咩分別 (仲要係開左盾果陣, 再提一次, 果盾改廢左10世)
上面又講到J好勁咁, 人地起碼有機會虧3秒 + 易殺好多 (J都改弱過)

但係夜龍, 攻擊力比J唔會差得多, 但係難殺幾多?

反傷計落個盾 (E個可以話係夜龍最大GA 弱點), 所以我建議大家打多個身上粒靈盾, 咁起碼你死之前, 對破佢果盾有D貢獻

EXP
833 點
12連 7下盾 E D 都5係咩既重點問題! 主要問題是忽抗100%(此問題台灣巴哈已講) 無論你10抗/1000抗 也好 都係變0抗
這個已經係最大既不平衡....  個人認為將由20>40>60>80>100% / 轉為10>20>30>40>50%  將此能力減半 就可以了...
這又不會太過份 而又不會無左此技能的特色!
眼見之前鳳狙都係將3轉 加攻技能減半(而且重會-MP)  所以感覺上此方案可行  不喜勿插 只是提出意見