AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: pgchicken
打印 上一主題 下一主題

[官方] 新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見收集區   [複製鏈接]

主打遊戲
晴空物語
EXP
228 點
個人少少意見
只在在戰場上改
道法系大技改20S,因為佢地本身就系弱勢既打手
力士系大技改30s,因為他們是打手,就算咁都好合情理 力士武器攻本身就五低
鳳狙20秒重炮同
-40%傷,講真-40%傷系戰場都大部份人被秒 不過20秒cd已經五太長
天樂20秒cd,原因弱勢打手
塔皇 盾降至45% 呢個職吸人範圍太大喇 就算有鳳狙都未必殺到 降少少都系正常
而大技cd25秒
武尊 大技cd30秒
神巫大技27秒 打手,但十分低防是他很大的缺陷 但他有火盾
御靈大技30秒 弱化打手 位置  強化補師位置 復活20秒cd 講真 鳳狙改完都系20秒殺一個 咁復活系陰陽最大的優點 當然要加強返
刺客系30秒cd大技 隱身30秒cd
森守30秒大技 盾降至45%但次數增為11
獵魂27秒大技
舞月30秒大技
玄祭25秒大技 原因本身武器低攻 但大技範圍不大 而且他補沒有解技亦冇復活
龍犽 大技30秒 弩加攻降至30%
雲守 大技30秒 流星5秒 弓降至40% 弓本身低攻
玄術師系 補大技20秒 雷大技30秒 加攻陣降至20%但範圍增大
守護者系30秒大技
而系副本平時就一樣五改回復本來面貌
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
519 點
w202040 發表於 2013-1-6 07:47
個人少少意見
只在在戰場上改

......

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

w202040 發表於 2013-1-6 07:47
個人少少意見
只在在戰場上改

作為打手就要弱化打手-,-弱勢打手就set cd快少少:&
本身戰場就唔係大技走天下
封掉大概也就因為一堆平民被秒? 又或封門時難以反擊之類
也就是說戰場封大技并非是為了職業平均, 是遊戲平均
因此沒必要強化弱化一個職業

不過你文中所提的弱勢職業不無道理
應改的是強化弱勢職業既技能, 而非只是三轉技

EXP
534 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

舞月一轉新技能範圍會吾會細左d?
例--->冰之秘術,大地治癒得17 公尺,係17 公尺
連舊技能冰霜雪珠都有20公尺
最好可以20公尺以上
仲有!要多d技能點(1,2,3轉都係)
出左新技之後根本吾夠點,2轉同3轉冇新技都係吾夠點==
吾該哂.

EXP
664 點

其實鳳狙過強,大家都知= =
隨便1隻+5物鳳,都可以秒殺所有 布甲/輕甲職 即使他們全+10
布甲/輕甲職.....防根本撐不起來...就算撐了,無攻的打手,情何以難堪?
+5物鳳打重甲職+10(塔另計),都不見得會不扣血,大約噴掉半條吧

+5術鳳不可怕嗎?     一樣可怕~
抗撐到75,沒過萬血打手照樣88~
撐了抗...攻擊就會相對低下........
陰陽師,玄術師撐血一樣可以靠反傷輸出...撐過萬5了,該可留下小命
靈仙不是撐攻擊輸出,靠回血的,撐抗撐血也OK....
天道....忘記吧,只是晴空的1個悲劇

我們來談談輕甲職業
疾風都撐閃避,但鳳狙的攻不用撐太高,命中撐下去,撐夠90%
疾風什麼的...領便當去了
絕影有隱形?  別講笑了,姑勿論滿地陷阱
而且隱形後受到傷害就會出來,1個強雷震,脆皮得馬上哭起來
(題外話:說好的隱形第1下暴擊機率100%可還給我嗎...?沒理由要我只用普攻去觸發吧...明明說好了暴擊率100%..)
射手系.......攻擊範圍沒一招超過50公尺,安息吧,射不到的射手
天樂?  歌都沒開始唱就領便當去了

而且不要忘記,打手們撐抗的同時,失去的攻擊力,術傷,術爆有多少....
不用算出來吧?

(題外話2:以前雲狩常被說過強....雲狩所謂過強的年代
本人都有一隻術雲,都用+5裝+10 55 LV武戰場殺爽爽,甚至1身廢裝上了殺人榜
但其實我自己打雲狩,都無壓力...抗性撐到50.....
甚至30....基本上都無壓力.....
物雲的話,本身輕甲/布甲的減傷都夠用了......
距離過遠嗎...?  以前才40公尺...比起50公尺鳳炮好多了...
鳳狙...才是真正過強...)

EXP
476 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

都唔明GM你搞咁耐做咩鬼野 台灣咁改自然係唸過計過先會做 跟返咪得.
改得E個另1個又唔OK  不如3轉技廢曬佢. 戰場3轉全部技能無效化 靜係玩2轉技啦

六級天王會員

路過的小女孩

主打遊戲
新晴空物語
EXP
2913 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

3C. 發表於 2013-1-2 17:33
連御靈都秒唔到你咪攞岀黎獻醜啦

你個意思話御靈好渣?

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

game9394 發表於 2013-1-9 18:09
你個意思話御靈好渣?

明顯啦佢 我覺得隻職係唔會夠御0同塔皇打 戰場1p1既話 我都廢事回佢啦

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2725 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

game9394 發表於 2013-1-9 18:09
你個意思話御靈好渣?

佢唔係話御靈廢@_@
只不過御靈係布袍職
正常鳳狙都應該秒到乛一乛

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

butter._. 發表於 2013-1-10 17:08
佢唔係話御靈廢@_@
只不過御靈係布袍職
正常鳳狙都應該秒到乛一乛

點先叫做正常既鳳狙先? 過萬攻鳳狙都秒唔到御0啦 御靈只要有火盾 mp盾 要打嬴鳳狙係一件好容易的事(同裝既話)

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

水水bb 發表於 2013-1-11 05:57
點先叫做正常既鳳狙先? 過萬攻鳳狙都秒唔到御0啦 御靈只要有火盾 mp盾 要打嬴鳳狙係一件好容易的事(同裝 ...

全10裝谷血谷抗御補表示:同裝的話, 御靈死定了-,-
御0高血能吃得起鳳炮...全靠鳳狙們沒上全10...只有250爆傷...300肯定食唔落:&
戰場細場只有大約2萬3~2萬4血...+8裝也吃不下
大場2萬9血...完全吃不下同裝全10的鳳狙阿-,-

EXP
1415 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

水水bb 發表於 2013-1-11 05:57
點先叫做正常既鳳狙先? 過萬攻鳳狙都秒唔到御0啦 御靈只要有火盾 mp盾 要打嬴鳳狙係一件好容易的事(同裝 ...

重攞岀黎獻醜
御靈都秒唔到 你自己檢討下
1p1打塔皇可以話80%贏
我唔會教你點打
但聰明少少都贏到囉

你既無知唔等於隻職贏唔到囉

EXP
181 點
pgchicken 發表於 2013-1-2 16:55
或者咁,我講下我自己意見先…(純討論,不代表ALTA立場)

一個+5既鳳狙可以秒殺其他+10職業(除左+10防職啦 ...

我既少少意見,希望得到gm同各位玩家支持,
基於大份玩家都係因為係戰場俾鳳狙(狂)秒而不爽,
而改版後下修左攻擊力同-90%魔3秒禁用道具,
經台灣網友測試後,鳳左依然可以(狂)秒人,
而且秒人後又唔會減90%魔,改左等於無改,
一樣可以短時間秒人,
不如直接改鳳炮於戰場既cd時間為20-30秒,
其餘一切不變,咁樣仲實際。

六級天王會員

路過的小女孩

主打遊戲
新晴空物語
EXP
2913 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

3C. 發表於 2013-1-11 23:22
重攞岀黎獻醜
御靈都秒唔到 你自己檢討下
1p1打塔皇可以話80%贏

唉 你咪扮強者啦 話到自己好強 你淨氣得個講字
有冇證明? 弱智^^

六級天王會員

路過的小女孩

主打遊戲
新晴空物語
EXP
2913 點

kang0123 發表於 2013-1-12 04:20
我既少少意見,希望得到gm同各位玩家支持,
基於大份玩家都係因為係戰場俾鳳狙(狂)秒而不爽,
而改版後 ...

應該說戰場既cd時間要2M^^

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

iamahtung 發表於 2013-1-11 23:01
全10裝谷血谷抗御補表示:同裝的話, 御靈死定了-,-
御0高血能吃得起鳳炮...全靠鳳狙們沒上全10...只有250 ...

先唔提俾物攻打,御靈本身就少防
好奇一問:如果俾術攻打既話,就算開埋MP盾都要死?

EXP
833 點
呀FunG 發表於 2013-1-12 11:39
好奇一問:如果俾術攻打既話,就算開埋MP盾都要死? ...

mp盾計%唔係一定防到

iamahtung  你錯了阿...係「將30%傷害轉為扣mp」而唔係30%機會將傷害扣mp  發表於 2013-1-13 00:05:40

EXP
1415 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

game9394 發表於 2013-1-12 10:52
唉 你咪扮強者啦 話到自己好強 你淨氣得個講字
有冇證明? 弱智^^

想用激張法?
冇用既

EXP
758 點

呀FunG 發表於 2013-1-12 11:39
好奇一問:如果俾術攻打既話,就算開埋MP盾都要死? ...

不-,-我篇文已經係以被術攻打為主
比物攻打真係+10武+8裝都完全食唔起-,-
70lv全10既物鳳打開左mp盾既我都4萬幾5萬-,-

EXP
594 點
3轉禁用咁你地 開3轉做咩.... 新增一轉技又唔連2轉.. 姐係個一轉技有幾勁???

職業平衡返D啦..........