AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: pgchicken
打印 上一主題 下一主題

[官方] 新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見收集區   [複製鏈接]

EXP
1160 點
紫紫紫 發表於 2013-1-2 23:39
連被動技都禁埋d人又話不如del左三轉xd
禁哂三轉d主動技算喇

但係剩禁攻擊技...到時戰埸可能會變成...

塔皇開盾吸吸吸...鳳狙凝神勁射射射...
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
1160 點
七夕下的月亮 發表於 2013-1-3 00:00
應該未有,
因為有D過左70先點得...
我諗主動技點8點係上限

其實點晒10點被動技都得架~

10點入邊,我有9點都係被動技...得1點大範圍攻擊技~

EXP
1160 點
呀FunG 發表於 2013-1-3 11:11
但而家人地係話鳳狙秒到人係好應該喎

有秒到既人都好正常,例如得2千零防以下,又無上抗果D...

但係就唔好連5千防以上,上晒抗石抗飾果D都必秒先得架~咁都叫正常咩~?

唔洗+10武,+8武都射到你呱呱叫...唔通咁又係正常~?

咁激動果位擺到明就係鳳狙黎架啦~

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-1-3 12:06
有秒到既人都好正常,例如得2千零防以下,又無上抗果D...

但係就唔好連5千防以上,上晒抗石抗飾果D都必秒先 ...

咁我又覺得...人地全身+10秒你全身+10好正常...
如果同裝, 鳳狙都秒唔到的話, 人地又慘左d

我上哂抗石抗飾企傷之心萬6血, 普通+10武+5~8裝都仲食到(無防...不過物攻我死心= =)
食唔到全身+10我覺得合理...
只係咁樣比人秒完之後對手卻可以唔夠2秒半就繼續秒下一個這點倒是太無理

六級天王會員

..``×*パペット猫-`♥ˇ×

主打遊戲
參天律
EXP
2529 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

pgchicken 發表於 2013-1-2 16:55
或者咁,我講下我自己意見先…(純討論,不代表ALTA立場)

一個+5既鳳狙可以秒殺其他+10職業(除左+10防職啦 ...

1.同意 好難接受
2.不過攻擊力改小小都無咩用  要改記得改個合理D .遠攻打手輸出

ps.想知GM點睇道法

helix5b28  我覺得秒人係鳳狙特色..但係5係不斷秒人~  發表於 2013-1-3 22:40:49

EXP
863 點
芭比貓 發表於 2013-1-3 22:38
1.同意 好難接受
2.不過攻擊力改小小都無咩用  要改記得改個合理D .遠攻打手輸出

+1!!!!
誠請GM講下對道法既睇法~!

EXP
603 點
iamahtung 發表於 2013-1-2 13:27
你話一個人無禮貌係一件事...你話人無家教係罵埋人地屋企人
呢樣野你唔好得去邊...
既然已經有90%既人反 ...

+15系吾應該提,佢話福利,香港人有$,咁吾通香港人冇+10?咁+10d人點?+10黎做咩?你出+15吾通要人再衝呀?成功機率都吾同啦,即系本身我衝左最top啦,你e+叫我再衝多一round,幾有$都冇_用啦.

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

vincentyoman 發表於 2013-1-3 23:47
+15系吾應該提,佢話福利,香港人有$,咁吾通香港人冇+10?咁+10d人點?+10黎做咩?你出+15吾通要人再衝呀?成功 ...

提唔提到唔系你話到事嫁WO,我認為有關聯就有權提出我既意見比官方知嫁拉

我唔知你有冇爬文拉,我講左幾次系拎+15黎做個比較

仲有你明唔明咩叫? 兩邊基本制度唔一樣,GET唔GET到我呢句既意思?

兩邊各自有自己既設定.甘台版果邊下修咪還番台版果邊囉

甘台灣果邊關香港呢邊咩事啊,兩者有咩關系先?

我可以好明確甘同你講,我講甘多野都系唔想港版跟台版甘下修鳳狙技能(重點唔系要佢出番+15)OK?

另外你都唔洗甘勞氣既。又底線又剩,冷靜點吧

iamahtung  第一, 你提到福利已經離題 第二, 你真係利己就講唔利己就唔講 台灣有+15, 攻擊力真係高d. 相對地, 血同抗人地都係高d 計返傷害比例, 跟好合理, 只係點跟   發表於 2013-1-4 06:07:38

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

其實你系咪唔識睇中文=.=?

個制度唔同我先將2件事連埋一齊黎講,我夠知福利唔關下唔下修事喇.

只系拎出黎比較番兩邊既制度有咩唔同甘解姐,你唔悶我都講到厭-.-

如果甘都唔明我想表達咩既.就冇謂再講~_~' 講落去冇意思

甘如果你覺得合理跟台版下修你咪自己反映自己既意見比GM知囉,重點系官方接唔接受甘解

其實唔需要同我講嫁

跟唔跟都唔系我同你可以決定到嫁囉我想講

iamahtung  「如果出+15,就算下修鳳J.旦點都有幫助喇下話?」你講既, 你一開頭講+15一直提及威力、傷害、能力。比人突破盲點就話自己「只係比較制度」  發表於 2013-1-4 23:35:09

EXP
603 點
nateriver 發表於 2013-1-3 00:19
個人建議.新增1轉技請加最少10點上限(因為以家係70LV上限)
3轉大技戰場禁用;
將所有3轉技禁晒(除左被動技)

咁不如吾好出3轉.

EXP
603 點
cac00065 發表於 2013-1-2 18:58
再給官方一個意見,鳳狙什麼都不用改,先開回0CD複活,看看效果如何

鳳j什麼都不用改就吾知會吾會啦,但你話開回0cd,系冇可能既事,魚0 2轉減10%,即系0cd再要減時間咁勁?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

竟然大家溝通唔到既就唔好晒大家時間拉

我既目的從一而終,重點唔系在+15.重點只在反對鳳狙下修

唔好企圖將+15轉為系我要講既重點

不要強行用你的想法代入我的諗法OK?

ANYWAY我比既意見JUST反映比官方知。請自重

iamahtung  第二頁回覆亦指「如果出+15,就算下修鳳J.旦點都有幫助喇下話?」但事實係就算出左, 大家d血同抗都會高左, 實際結果同目前都唔會差得多  發表於 2013-1-5 08:32:24
iamahtung  從來無人話係你要講既重點, +15係你反對下修既論點, 你第一既回覆指係台灣太高攻, 才有下修一案, 但計返血同抗, 傷害比例根本差唔多  發表於 2013-1-5 08:30:54

EXP
1532 點
提淽 發表於 2013-1-5 02:40
竟然大家溝通唔到既就唔好晒大家時間拉

我既目的從一而終,重點唔系在+15.重點只在反對鳳狙下修

你都識話你反映比gm知..但我睇到你係同人嘈囉
我記得你曾經講...lv/技/你無所謂的...因為你剩玩時裝...講果時你話自己玩時裝玩到有m幾金而家你又係度嘈咩呢?
講咩+15裝...gm一早講左唔會出...出+15你會沖+15?
咩叫平衡你識嫁可?自己有玩就係度嘈?
當年改戰場無0cd復...又唔見你出聲ge?

六級天王會員

..``×*パペット猫-`♥ˇ×

主打遊戲
參天律
EXP
2529 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 9999 才可瀏覽,您當前積分為 0

kenny=)  點解我睇唔到你講咩嫁:O  發表於 2013-1-5 03:50:45

EXP
1532 點
芭比貓 發表於 2013-1-5 03:47
**** 本內容被作者隱藏 ****

點解我睇唔到你講咩嫁:O

芭比貓  因為我set左比官方睇牙麻:)  發表於 2013-1-5 03:56:20

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

kenny=) 發表於 2013-1-5 03:09
你都識話你反映比gm知..但我睇到你係同人嘈囉
我記得你曾經講...lv/技/你無所謂的...因為你剩玩 ...

你唔好講其他廢話OK?

想當日我話我玩時裝.對咩技冇所謂甘又點?

人既思想會唔會變?你估似系你?冇能力所以原地踏步?

人會變既時候系咪要問過你先可以計劃下一步點做?

你有冇睇個標題啊.意見收集區關我當初講左D乜有咩關聯阿?

仲有你有冇爬文?爬完文先好同我講野拉.

咩叫拎+15黎做2邊既制度比較啊.醒水D拉

我幾時有提及過出左+15我就一定會沖+15啊?自作聰明?

講真戈句啊,我沖唔沖裝關你乜事?你系我邊位.沖唔沖輪到你去理去問?宜家我叫你打本比我沖咩下?

錢你又比唔到,又要系到問問問.系到講埋晒D,9唔搭8冇D建設性既野有乜用

組職唔到要打乜野既,就唔好學人出聲拉~_~'R水吹都唔系甘下話

EXP
1532 點
提淽 發表於 2013-1-5 04:58
你唔好講其他廢話OK?

想當日我話我玩時裝.對咩技冇所謂甘又點?

乜狗都有思想嫁咩?你不如計劃下去做演講家啦...咁多野講
你呢D咪就係果D...唔想付出...求其收套裝...就扮勁戰場GG人=.=
而家一嗌改技...就係度嘈講到對玩鳳J既人唔公平
如果你無玩...睇下你有冇咁多口水:X
你又知我比唔起錢?我係邊個你都未知...就係度吠?
又窮又唔會沖裝...講乜+15姐...9唔搭8果個係你囉XD

提淽  ANYWAY 由呢一刻開始我會注意下自己言行舉指. 我唔會再覆你呢個甘冇教養既人所講既野 .你繼續系到自HIGHT.你比任何人更野蠻.人地起碼拎件事黎講.你呢?  發表於 2013-1-5 16:53:15
提淽  比人話窮又要拉埋人落水?你都幾好笑 .郁D就話吠.睇黎我都系唔洗同你呢D甘大教養既人廢UP甘多 :) 你系邊個我唔知. 旦我只系知你系街邊既死窮友  發表於 2013-1-5 16:42:12

EXP
214 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

其實大家唔咁燥
亦都唔需要去針對任何人作回應
打機都係為開心..大家發表下自己既意見~唔洗搞到咁局面
其實都只係觀點與角度既問題
台服玩過...港服...大部分職都全加10過
包括鳳狙我都加10過 ..改弱我系讚同,
老實講~好多人反對既人就講~改弱完...連副本都打唔到 <-- 誇張法~?
我唔認為改弱完就變成無人組咁誇張
當初我系用雷眠牙打焰裂打到64的...我唔認為有咩問題
我知自己既職係戰場比人易殺人..較有殺傷力..所以付出多一點時間升lv
唔會因為覺而覺鳳狙無用- -  問心果句...改弱果d...真係咁大影響? 自己去沖套+10 去台服玩玩
試完應該會感受到...唔好同我講去巴哈睇文~哂氣~ 自己試最實際~

另一方面,
基本上出完第一次重炮..之後一直用雷眠牙/狂風牙..我唔認為會唔夠隻王打
除非你假設你係唔走位..企定定比隻王打,咁無得講拉
而且咩系公平...大家心裡有數
難道當初全+5 鳳狙 秒一個 +10 既塔皇...+10..一完左個盾就比個+5既秒.. 對人地好公平 ?
我自己作為鳳狙都覺良心過意唔去..先沖埋全套加十..先上埋 300爆傷..

如果要講公平...呢樣應該唔係最明顥
晴空既亮點應該就係武道會吧 ? 難道堆人拎住公會buff ..唔係靠自己本身既裝既強弱走入去
又叫公平 ?  物同術既差別... 閃 同 命中既問題
呢d 似乎更加唔公平...又唔見咁多人反對 ?
只係因為好多人見到改版既野係同自己既利益有沖突先嘈

我知每講完咩都好..一定有人嘈..
我講到呢到...咁之後有人想點疾返我..串返我都好
I don't care
重點系..唔好為串而串...為疾而疾...
唸清唸楚~
希望唔好咁自私...唸清楚咩系公平 !!
亦都唸清楚咩遊戲裡面..咩野系最唔公平既地方

kevinCCK  樓主心水清~讚=]  發表於 2013-1-17 10:00:20
tangjojo2000  非常認同樓主既睇法 :)  發表於 2013-1-5 14:50:53
kenny=)  讚!呢D先係正常人講既野  發表於 2013-1-5 12:07:29

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

溫馨提示:

啊乜水.. 睇下點評我戈個拉 :)

學下人地拉. 人地系甘追住我都系講番我講過既野.

針對番件事黎講,你呢?似針對人黎講多D  WO

好心你就檢討下你自己所講既野拉.講野9唔搭8.重點你又講唔出

一尾正系識話人系狗.你個腦夠竟裝乜

除左講D甘冇建設性既野?你個腦就諗唔到其他有POINT既野?

所以你系唔值得我再覆你,我唔想同D甘冇教養既人扯上關系

EXP
1532 點
提淽 發表於 2013-1-5 16:56
溫馨提示:

啊乜水.. 睇下點評我戈個拉 :)

你無刷牙?邊個想同你有關係呀?
人地講野又關你事?
你有冇人咁叻...講到人講既野呢?
可能你得ge..不過狗話我唔識睇..你返去同d狗溝通吧