AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6995|回復: 68
打印 上一主題 下一主題

官方完全漠視玩家,良心何在?(所有玩家請進)   [複製鏈接]

EXP
519 點
樓主

事源:http://www.forum.agames.hk/forum ... 2908&extra=page%3D1

事後我認為我比左個較有力既測試結果去官方,結果如下

親愛的玩家︰

您好,由於裝備寶 石、符文石及熟練度均會對角色能力值有所影響,查看閣下所提供的兩套裝備使用的寶石有所不同, 而經相關部門測試過有關裝備亦沒有發現特別問題,我們亦嘗試將兩套裝備最基本的能力值進行對比,結果顯示70級的裝備能力值較 高,謝謝閣下的來信查詢。

Alta Multimedia Limited
客戶服務部

對於官方的回復,我深表遺憾,而且我心有不甘

於是自己進行測試,官方話(
裝備寶 石、符文石及熟練度均會對角色能力值有所影響,查看閣下所提供的兩套裝備使用的寶石有所不同)

我咪將自己同FD隻雲狩進行洗點工作以及拆除佢身上既黑曜石做比對

結果如下(逐張圖我會逐張去解釋)

先由頭部開始~

1. 頭部熟練 (法速/命中) 包含左 爆率既關系?

2. 我已經將 兩件裝既寶石 轉為一致  兩樣都唔係插黑曜石(即係影響才智及術爆值果粒) 即係同術爆率冇關系既寶石

3.睇張圖好似70金裝較有利,粒符文有1%才智 Bor (唔通依到就係官方所指符文石既影響?) 我地慢慢再睇落去

接住就係到身體部份

1.簡既熟練為一樣(依樣冇問題)

2.可以睇下符文部 你會見到70金裝所有既符文係使用弓時+3%術爆率(但我由於冇上武器)所以係冇關系 即係冇+過3%爆率,而我同我fd個符文我只係小左4%血既關係(亦即係同術爆率冇直接既關係)

跟住就係到腰既部份

1.先由熟練講起(熟練出現不一 70金裝升既係 (靈敏/術爆值) 而 60金裝升既係(命中/術爆值) 靈敏同命中 同術爆率係冇關係的吧

2.到符文,大家應該wow左聲 70金裝 才轉23%bor 點睇都多過 20%啦 ,我地慢慢再睇落去

跟住係腳既部份

1.熟練所選係一樣,無不同

2.Wow,70金裝既符文 又多2%才智 (術爆值又一步被提升) 你望就咁望啦

跟住係手既部份

1.熟練沒有任何問題,簡既都係一樣
2.Wow 60金裝所用既符文比70金多1%運氣牙(唔通依個就係致勝既關鍵?)

到最尾分別係兩隻介子

1.熟練冇任何問題 簡既一樣 lv亦都一樣

到最尾當然係最經典既能力圖(包括,有冇合寵,技能方面)
小蝶:

紅發:

結果咪就係咁囉

60金裝術爆率完美勝出,但物爆率遠低於70
到底係咪術爆出現問題,玩家自行判斷

最後,我亦懇求官方將佢所謂,
兩套裝備最基本的能力值進行對比 一切圖片公開 顯示所謂既測試

siu961030  其實仲有稱號- -雖然唔會影響太多..  發表於 2013-2-15 17:28:43
siu_ye  #46樓先岩 之前明明回應得懶係快 到左真係搵到出錯 佢呢 識得傾閒計 都吾識得係到回覆?  發表於 2013-2-1 15:49:27
siu_ye  大家要睇#48樓 因為咁 GM唔再理會  發表於 2013-2-1 15:47:05
siu_ye  GM就係咁 推得就推 明顯出錯 都可以話唔係  發表於 2013-2-1 06:50:29
涼粉  正評係我俾既  發表於 2013-1-28 13:41:32
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

六級天王會員

路過的小女孩

主打遊戲
新晴空物語
EXP
2913 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

vidiccaptain 發表於 2013-2-8 20:53
良心被狗吃左

已變大便= =

EXP
326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章

良心被狗吃左

EXP
125 點
pgchicken 發表於 2013-2-5 17:01
唔回覆=出左問題,非黑即白試都要時間架

BTW,請你唔好再做呢d無營養抽水,之前都講左與其抽水 ...

你原來識修正完 先出黎講無問題...馬後炮

吾係我地係咁講 你會加快進度? 問題係你唔出黎回應

正常人都知咩事啦 你又唔第1次漠視人 修正完先扮無事 最威威係你:)

EXP
519 點
小蛋治 發表於 2013-2-6 15:46
你唔回個post官方又點知你修正左
官方測完比番結果你又話個問題一早修正左  ...

重點係官方測試完結果

1月30維護前佢都唔post圖

所以我咪話佢馬後炮

我唔推番上黎係因為修正左,我覺得無需要再講

但GM無啦啦又話測試番冇問題,但重點係過左好多日即係1月30 維護後 先肯post番圖上黎

當然測試冇問題啦,因為維護後套裝已經修正好

咁我想問...點解果幾日 gm完全冇左影,要係1月30號維護後幾日先post圖上黎 (原來唔止幾日,接近一星期後)

話自己所試既冇問題呢?

我睇到覺得好可笑,點解要做到咁,明明係件裝1月30前出事,而唔1月30前 post你練好熟練既圖出黎

而要係1月30維護後先話件裝冇問題

仲有我想講,佢今次秘密整番好,1月30的更新公告係無講有關於云守裝既修正

好想問一點,點解要1月30後先出番黎話自己冇問題

而之前唔敢企出黎(即1月30前)~証明件裝根本係有問題(我意思係整埋熟練後)

依家咁做根本抹殺左我1月30之前果幾張圖証明套裝係有問題存在

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

無論點都好,正常左就得

EXP
6 點
btw 件裝修正番冇事都好

EXP
6 點
你唔回個post官方又點知你修正左
官方測完比番結果你又話個問題一早修正左

EXP
519 點
pgchicken 發表於 2013-2-5 17:00
今次連熟練,溫馨提示,加成、熟練、稱號、技能好多方面都會有影響

60金

又要拎成件事出黎講?

我有留低維護前 同 維護後 既圖

我係見維護後個爆率正常番冇問題,先唔再理個post,因為問題已經解決左

其實你依家點講都得,因為個問題已經修正左

如果你依d圖係1月30維護前既圖,我都冇野好講

但如果係維護後,我真係會笑你一世

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

siu_ye 發表於 2013-2-4 03:47
你睇#46樓啦 就知道真相 GM就係因為知出現問題 先吾再回覆 逃避中

唔回覆=出左問題,非黑即白試都要時間架

BTW,請你唔好再做呢d無營養抽水,之前都講左與其抽水不如幫手諗下咩問題啦
樓主有用心去test
無論結果係點我都好欣賞,但你呢D咁既人真係呢…

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

今次連熟練,溫馨提示,加成、熟練、稱號、技能好多方面都會有影響

60金

70金

戒指

無你講既問題喎
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

EXP
125 點
helix5b28 發表於 2013-2-3 13:34
其實我估係米LEVEL轉換轉值同術爆率出左問題- -'
但係都冇理油70金小術爆值過60金- -

你睇#46樓啦 就知道真相 GM就係因為知出現問題 先吾再回覆 逃避中

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

其實我估係米LEVEL轉換轉值同術爆率出左問題- -'
但係都冇理油70金小術爆值過60金- -

不如樓主比個空裝咩都冇O的質素我地睇睇...?

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

shumchingfung 發表於 2013-2-1 15:43
我冇好詳細睇,會唔會係幻符文有D問題,

但係鞋個粒幻符文係術傷,,,2粒都冇+術值,,,
都唔應該術爆率低左架WOR...

EXP
125 點
shumchingfung 發表於 2013-2-1 15:43

睇#46樓 真係出左問題

EXP
390 點

EXP
125 點

GM真係勁 識得傾閒計 扮睇唔到呢個PO 唔再回應 笑左

pgchicken 5粒鍾前出現係呢到 #18樓

呢個PO就第3日後 都唔回應

比人真係搵到 出現問題 就扮睇唔到都有

EXP
125 點
陪我淋雨 發表於 2013-1-29 18:57
加多張

GM吾係回覆好快架咩 加下整係搵到熟練出錯

GM3日後啦 仲未上水既 先頭回得勁快架

吾係扮睇唔到阿 定係試左知道出錯就 吾回應當無件事?

樓主做得好:) GM 就係咁 有事就扮睇唔到 無事就大條道理 整到無事咁 試埋熟練阿嘛 走左去做乜?

六級天王會員

路過的小女孩

主打遊戲
新晴空物語
EXP
2913 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

qqaazz1998 發表於 2013-1-29 17:13
是lo   有咩問題米平心靜氣講lo   成日是到怪GM
GM都是打工仔
成日比人話好 ...

笑左= =

EXP
257 點

麻雀勳章

其實玩家已提供相關圖片作比對,亦有力証實兩套裝備出現數值上問題
官方作出既比對冇問題吾代表問題不存在,亦有責任修正該數值上錯誤
玩家所提供鞋及腰圖片有力地証實數值問題明顯存在
提供自己測試既圖片証實問題不存在是GM對玩家應有既回應?
希望GM盡快解決問題以供雲狩玩家能正常地進行及體驗遊戲
P.S:而家系有問題出現希望官方處理.路過抽水既朋友吾好作出1D對事件沒幫助既言語
發現問題出現提供圖片修正及改善能夠令遊戲優化,希望官方及早正視