AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: cskm2005
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 70圖紙遲早會跌價,大家唔好買金咁傻豬   [複製鏈接]

EXP
4534 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

米閣下 發表於 2014-8-25 10:23
如果我65lv.用噬魂下身/ 成套65金先好d?65金實在太平

報個職業黎.
如果噬魂有加過星,用招待強化過,都可以頂到好奈.

依家狙擊件野貴到HIHI.
真係唔鬼用.
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
cskm2005 發表於 2014-8-25 11:16
報個職業黎.
如果噬魂有加過星,用招待強化過,都可以頂到好奈.

1隻係拳槍. 1隻係太刀鐮
我買左個套係最平既2金有鞋65黃裝比拳嘆息=.=
露絲係味比太刀用/用嘆息../ 轉下身60裝
我1件60都無整
我都唔理70裝o.o

主打遊戲
幻想神域
EXP
129 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

最近新SER 狙擊圖回落番2000G, 今朝仲係拍賣見到有貨, 唔知係咪因為好多人已經升左去70, 收晒圖, 所以多番產量
但我依然覺得好貴...
圖貴, 整裝更貴...
希望官方可以改善下製作費既問題
整一把5星70橙武, 剩係製作費都接近成萬G....唔敢諗整埋副武....
如果要靠自己整到全身5星既話, 我諗真係汁笠都未整到
亦希望官方可以比多D玩家賺金既方法,
一來...玩家可以自食其力...唔洗見到個製作費就卻步
二來...相信咁樣可以減少同工作室買金

BTW, 我都係60橙裝, 收人地D肥料核心黎沖星等, 而家已經65, 仲可以同FD 2個人打異界地獄...完全無諗過要收65金裝
70嘛....到時再算啦...傷不起

EXP
4534 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

1.
我係指啲人諗法去咗"用金收好過"既人多咗.
正如頭先有人話"當買金平過買點,咁仲有人買點咩"

市場上面有啲物品你拎住金都買唔到.
亦無人特登為放一件而買點.

2.
我放圖果陣,係1000HKD=1M果陣.
你可能性既野我唔答.
我以前都聽過有公會屯圖貨物,控制市場.
而且你講唯恐天下不亂????
你講既野仲唯恐天下不亂,講到官方同工作室合作咁.
但根本都係推測.

3.
你好似唔知上次回溯事件咁.
官方為咗求追番一批流失玩家,開放咗注冊先多咗外掛.
我相信,即使官方係同幣商合作
但都唔會造出流失玩家既"回溯事件"

4.
我就咁望黑板,6XLV用4000買件時裝.
點睇都知買幣啦!

5.
買點物再放出.
嗯,你咁清楚?真係?

6.
有幣商加快過程,但真係要搞到咁快咩?
無幣商既話個過程係1年?定10年?
你確定FFO真係打打副就可以將金變平?

限制注冊果陣真係1000變1050HKD.
物價平到一般玩家都有機會收到件橙.

果陣幣商又會用自己手頭上"流動資金",
去買當時"1:2既點品"諗仲"終有一日會貴番1000幾G拎去賣"???
(我都有呢個諗法,但好難成功囉)

主打遊戲
幻想神域
EXP
129 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

cskm2005 發表於 2014-8-25 11:47
1.

見到琴里橙裝6000G 被秒拍, 我真係唔知講咩好...

EXP
4534 點

米閣下 發表於 2014-8-25 11:23
1隻係拳槍. 1隻係太刀鐮
我買左個套係最平既2金有鞋65黃裝比拳嘆息=.=
露絲係味比太刀用/用嘆息../ 轉下身 ...

兩隻都偏閃職.

可以用55金閃飾
上身巨神下噬魂.有錢強化用全噬魂.
再唔係用
上身噬魂/巨神+爆傷裝

戰利拳刃可以用70金露絲+對屬戰利.
太刀可以用雙牙+對屬戰利/魂炎

55金飾同爆傷裝真係可以用一輩

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

cskm2005 發表於 2014-8-25 13:19
兩隻都偏閃職.

可以用55金閃飾

巨神同噬魂都有加閃?
哈.理d裝夠打下62都唔錯了

cskm2005  一件係坦裝,一件係爆閃裝.兩件都加閃,  發表於 2014-8-25 13:44:53

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

3q

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
1.

其實我想問一件事點物的來源是否在商城?

EXP
4534 點

HARIKI 發表於 2014-8-25 14:16
其實我想問一件事點物的來源是否在商城?

其實我想同你講.
買點咪買點囉.
官方賺錢好過幣商賺錢.除非金幣係官方賣既,幫襯外掛商,即係助長外掛整LAG機.

(隻GAME係官方既,而我唔明你做乜要"唯恐天下亂"講到官商勾結?
又好似唔知"回溯事件"搞到玩家流失,最後官方唯有開放注冊,先令到外掛多咗成堆.
你用心諗一層,係要多外掛既,佢日日開放注冊就得啦,洗乜要"回溯事件"啊??????)

同埋有啲時裝無乜人抽.
咁啲人有金都收到唔到.
就唯有去商城用點抽.

明未?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
cskm2005 發表於 2014-8-25 14:39
其實我想同你講.
買點咪買點囉.
官方賺錢好過幣商賺錢.除非金幣係官方賣既,幫襯外掛商,即係助長外掛整LAG ...

其實你識講買點未得lol
當金價趺到平過點物,甘未唯有望向商城lol
所以對alta係未冇影響呀
alta係未最後受益人?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
6370 點

本身買點既錢用來幫襯幣商  對alta係未冇影響?

正常應該玩家打怪賺番黎既金換點物

主打遊戲
幻想神域
EXP
112 點
非常同意

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
258 點

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
1.

甘我就晒的時間回晒你果的1~6吧
1.當金平過點,甘仲有人買點咩?
其實金同點物唔掛勾的,係玩家們將2樣野連埋一齊
商城係冇開放比玩家用金買點物的
所以金價的升趺對alta冇任何影響,買點與否其實主要因素都不在金價
因為你唔會見到身家過萬金著住新手裝入70副本打怪會好大力掛....
所以金係要換成裝備先可以強化角色
而玩家只係想要點物或者強化道具或裝備之類
而非金幣,只有npc才真真正正需要你的金幣而已
所以金價趺反而對壕玩家有利,對會用hkd去玩遊戲的玩家有利
金價趺變相可以用較平ge價錢換取金幣向npc製作武器
而需要點物則可以買點向商城副本出發
根本對花錢的玩家不帶來任何影響
當然除了所謂的紅燈,而解決方案
官方不就說了加強ser麼?
所以官方覺得人多未加強個ser lol
佢都唔分係未所謂ge外掛,幣商了
佢唔執著,你能奈他什麼?

2.
的確這是我言過其實的
不過不浮誇又何來帶出效果?
不過我重申,我絕對冇說過官商勾結
我頂多是引導看官們覺得官方是容忍
「玩家們」人數眾多
所以根本係你推測我所講ge野

3.
其實我都有經歷這一事
不過我算是受益人吧
那天沒出什麼寶物,也沒怎打副本
只是在主城行行企企,打左場地下元神甘
之後佢ge補償是我得益了
所以回溯一事頂多是導火線,也不一定是主因
因為你能說出就是你都經歷過了
但你依然用心的回覆我,我深信你也沒放棄這遊戲
也依舊自豪的75lv以上著65裝
所以要走的人根本留不住,不走的人也會留

4.
甘你見到6xlv用4000買件時裝
你ge心態係憎人富貴厭人貧?
人地出得起錢,有咩所謂?
係商城副本你分分中花上過千hkd都未必中你想要的
正所謂千金難買心頭好
依家唔買,唔通等到的金去到1hkd=1萬金先買?

5.
你都識講的金愈來愈多,個價值就愈來愈低
但你要明hkd同點物個價值不會因金趺升而有所改變
正如以前80hkd=1000金,包包=420~450
依家60hkd=1000金,包包=500~600,甚至900左右
點物反而升左,這是因為物以罕為貴
但你要明白呢的都係玩家手上的包包
商城從一如終,包包都係210點,甚至有時85折
hkd就更加難因金幣的升趺而有改變
甘當你有大量金幣時是否換成點物或值錢的物品
比你留一大堆金幣更為有利?
如果金價趺,受影響最大的不是普通玩家
而是幣商自己
你要明幣商佢真正目的係咩
佢想要hkd而已,你比1億hkd佢,總比1億金幣好多了
正如商城都拒收金幣la
因為當佢10有萬金,以前=8000hkd
依家佢依然有10萬,但貶值到=6000hkd
大拿拿唔見2000hkd呀
當然以前就話10萬,依家應該上百萬了
所以幣商釣魚,掛副本之類穩賺的
因數量彌補差價
不過普通玩家是未必做到這點的

6.
我確定數量可以彌補一切
1日100g,10個ac1日1000g,100個ac1日1萬g,1000個ac1日10萬g

其實你最後果比例...
金同點物係冇掛勾的....
2者都係同hkd掛勾而已
hkd-->金--->點物(玩家)
hkd-->點物(玩家)-->金
源頭係hkd,你計都用hkd去計la
用虛擬貨幣,npc&玩家才會收而已
玩家又是為了什麼而需要收金幣?
玩家又是為了什麼而需要放點物?
其實當中都係因為有一樣野使到金有用途而已
係npc賣的東西,但佢又絕對不會因為金價升趺而浮動的
所以請你不要再將金同點物掛勾了
因為2者都只會同hkd掛勾
ps:我好似說了些秘密似的-x-

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
bc01 發表於 2014-8-25 16:22
本身買點既錢用來幫襯幣商  對alta係未冇影響?

正常應該玩家打怪賺番黎既金換點物

本身買點ge錢用黎幫襯幣商
你是被什麼上身了麼?自己控制不了自己?
想要a卻買錯了b?
正常玩家打怪釣魚ge金換點物?
有哪位npc有這個係統?
還是你打私服?可以用金買點物?
而且人地用海量ge ac掛釣魚,副本
你單人拍馬都追唔上物價上升ge速度啦

不過物以罕為貴
到開放90lv應該真係會如樓主所說的
所有人都追求80lv,90lv圖果時
70lv圖未會平,或者去左神點了-w-
正如果依家開左80lv(角色),70lv圖貴
60lv(唔知算唔算平),40~50lv圖冇咩人要
甘未天下太平了
不過到時又有可能會出現像樓主一樣的人
我90lv都仲係用70狙裝而已=w=
叫人唔好買90圖(以上絕對虛構....

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
佢一日唔搞掂d掛魚霸ser問題我都唔諗住買點
至於買唔買金 睇下點先算
樹無皮則必死.人無恥則無敵

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
6370 點

以前打10場副本就買到一張高武

外掛商搞到依加打30場先買到一張

你咁講法吾哂玩家花時間打副本刷金(靠幣商?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
bc01 發表於 2014-8-25 19:27
以前打10場副本就買到一張高武

外掛商搞到依加打30場先買到一張

你到底明解唔明解
樓主都講左la
你等佢出神點換la
話唔定遲的商城物都會出係神點呢
而且依家都有活動送
早買早享受,唔買未靠自己努力&人品

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
Dr.Shaco 發表於 2014-8-25 19:21
佢一日唔搞掂d掛魚霸ser問題我都唔諗住買點
至於買唔買金 睇下點先算

sbb你都比果的盲目的人好多了
問題係出自(眾多玩家)
我都分唔到高原果的係玩家定係幣商了
買唔買點或金就自行斟酌啦
我由頭到尾都冇講過支持買金&點數或反對買金&點數
我只係講買金都一樣係支持alta
支持alta同「支持alta用心經營呢只game」都係2回事來的
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿