AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

樓主
小建議:可以整個換性別既道具嗎 有時既合作剩係得女先有 好似今次約會咁 得女先有 男就乜都冇 咁樣對D想要呢個時裝但係又著吾到上身既男角色有D吾公平 吾通你真係要我又再重練一隻咩

千宏  會將問題轉交營運團隊,謝謝。  發表於 2014-6-26 16:24:51
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
以下係個人對雙刀呢個職業既少少抱怨同建議,同埋存在左好耐既BUG:

1. 技能瞬影殺跳起再施放既時候 有時會提示"你無法攻擊該目標" 姐係我明明係貼住佢黎出 都係打空氣 懇請官方作出改動

2. 雙刀技能既動畫全部都長到離晒譜 人地D打手職既技差吾多都係吾洗1秒放完 雙刀既技有D長達2-3秒 你叫我地點打?

3. 我知道官方設定左雙刀係DOT職 亦都知道上幾次既更新係有強化到DOT呢樣野 主手多10%傷但係計防 大多數雙刀打出黎既DOT既傷害大約都係每下幾萬至十幾萬不等(含爆擊), 你加果10%仲要計防 最多咪比你DOT多幾千, 而且你呢隻GAME D王依家大多數副本都高減傷 咁你咪姐係BUFF完=冇BUFF?希望官方注意一下

4.我知道最近台服出左武器專精系統 我亦都睇過雙刀既專精部份 我見到既係 BUFF左=冇BUFF既十字斬同瞬影殺既DOT增益 加埋都冇10% 而且仲要因為呢個不知所謂既BUFF令DOT係PVP既傷害再次下修 係第3點我都提過 你BUFF埋D冇用既野 咁樣對我地雙刀玩家公平咩? 我個人認為你既然吾想DOT既傷害係PVP入面霸道 就好應該好認真咁提升下DOT係PVE副本入面既傷害 你咁樣BUFF姐係算點 姐係雙刀係PVE既戰力只係由100%提升至101% 但係其他打手職就勁成倍? 我認為係十分吾公平

5. 出親D副本, 雙刀都只能夠係人地叫"任職"既情況下先可以吾比人拒組 就連打個66LV既副本 7XLV既雙刀都會比人拒組 我覺得官方要好好改善一下呢個情況 既然你SET左雙刀係打手職 就好應該比返雙刀一個係PVE入面應有既地位, 而吾係次次都求其BUFF D野之後係到改廢DOT係PVP既威力 例如出個副本係DOT先打得入 依家D副本招打手都係招斧, 可吾可以比次機會係有次 "招DOT職"?

以上係無課金雙刀玩家既建議 希望官方會認真咁改善下

叛逆小方  我都POST過幾次有關雙刀自身問題,一直都冇人理  發表於 2014-9-3 23:52:31
jim88302  普攻會快,技能嘛就...  發表於 2014-9-3 19:38:30
千宏  謝謝意見提供,每個職業都經過評估才推出,雙刀也不例外,如有改動會於更新公告釋出,請耐心等候。  發表於 2014-9-3 11:52:32

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

lovekiu1112 發表於 2014-9-3 02:21
以下係個人對雙刀呢個職業既少少抱怨同建議,同埋存在左好耐既BUG:

1. 技能瞬影殺跳起再施放既時候 有時會 ...

你定位雙刀單體同閃躲都係3星 同樣既裝人地斧/太刀就下下車幾十萬 我地雙刀就十幾萬甚至幾萬 仲有想跳放CANCEL個動作又同我打空氣 搞到吸吾到血死左 咁你話依家既雙刀有咩用? 等人打"任職"入去吸經吸寶?

千宏  職業平衡方面相信一直都有進行評估,如有調整將會以公告通知。謝謝意見。  發表於 2014-9-5 15:54:57

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

以下係對雙刀既意見
1.瞬影殺 蝶舞刃共用冷卻時間長到講粗口 建議縮短0.3-0.5秒
2.瞬影殺經常錯位 用技果陣成日提示 "你目前無法攻擊這個目標"OR"目標距離太遠" 搞到成招技打空氣 下一秒就訓左係地下
3.我覺得比返招控場技雙刀都吾過份 點解開完紫電開旋舞閃吾可以改做有暈既效果? 拿你吾好同我講暈完我可以疊多2下毒 好吾公平 人地法書都有招禁固
4.雙刀專精左路既主動技能 係呀 技能傷害仲高過瞬影殺 但你係單體 仲要咩效果都冇 你比返招效果黎都好掛 再吾係就改返做少少範圍
5.雙刀專精右路既主動技能 得果5秒 起碼都8秒啦 我疊毒已經好吾得閒 仲要疊疊下用埋呢招技 而且雙刀又要疊晒3下十字斬/瞬影殺先叫做有少少輸出
6.本身雙刀已經吾係強勢 仲要咁多限制 開完紫電既瞬影先有DOT 紫電CD仲要30秒 一係就改招奧義吾洗開紫電既瞬影殺都有DOT 一係改落專精到 吾係既話雙刀跟本只係得十字斬可以用
7.算啦講住咁多先=.=

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

雙刀有時跳起身出技既時候 會冇發動到技能 之後無端端跳多下(即係變左2連跳) 跟住技能就進入GCD 呢個BUG可否修正下

叛逆小方  目前無法攻擊這個目標!?  發表於 2015-7-1 21:47:06

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

lovekiu1112 發表於 2015-6-30 04:05
雙刀有時跳起身出技既時候 會冇發動到技能 之後無端端跳多下(即係變左2連跳) 跟住技能就進入GCD 呢個BUG可 ...

不 係直情自動幫我跳多下 變左2連跳 冇攻擊到

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

雖然今天台服才推出巴哈3星 但我想建議一下推出3星巴哈的服裝和武器時裝 因為...真的好帥

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

新副本異界密林入面出既新85金飾品套裝效果無文字敘述問題肯修正未

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

大佬你斷完未 一日斷幾次 想就咁HEA出個公告就算?

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

神域使者大佬可吾可以幫我問下吾好強制要我改名得吾得

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

出左手機版就完全放生PC版 手機版更新就十幾廿萬樣野 仲出埋RE:0合作時裝 PC版淨係識拎舊野出黎賣 個個禮拜係到扮修BUG N耐都吾出新副新活動 手機版就識平衡職業 出新野 PC版就吾做 明明隻GAME可以做得好好 與其你依家咁放生吾出新野落PC版 淨係識理手機版 不如汁左PC版佢 全力理手機版啦 吾該