AGAMES 討論區

標題: 關於二轉和寵物沒辨法升級問題 [打印本頁]

作者: 熊丸    時間: 2013-3-31 13:04:41     標題: 關於二轉和寵物沒辨法升級問題

我想問一下呢,多少等級才可以二轉的?
另外,我現在28LV,我的寵物1LV  為什麼我的寵物沒辨法升級的? 因為等級差距太多? 要怎樣才可以令我的寵物升級?  THX

作者: kenpk123    時間: 2013-3-31 13:17:26

正二7正正7正77
作者: otwl007    時間: 2013-3-31 13:24:54

二轉最少40LV
因為你與寵物的差駏大於5,所以你要召喚隻寵出黎戰鬥,隻寵先會有經驗,如果你與寵物的差駏小於5,你可以召喚隻寵出黎戰鬥,或者融合,隻寵先會有經驗

作者: 熊丸    時間: 2013-3-31 13:27:26

otwl007 發表於 2013-3-31 13:24
二轉最少40LV
因為你與寵物的差駏大於5,所以你要召喚隻寵出黎戰鬥,隻寵先會有經驗,如果你與寵物的差駏小 ...

嗯 THX    不過我召喚隻寵物出黎戰鬥佢都係冇經驗  打左好多隻怪佢都係1LV
作者: otwl007    時間: 2013-3-31 13:38:40

冇經驗係因為你要打一D與自己等級相近既怪先有經驗,例如你而家28LV,要打24-32LV既怪先有經驗,此外等級差愈大,經驗值愈小
作者: 熊丸    時間: 2013-3-31 18:43:11

otwl007 發表於 2013-3-31 13:38
冇經驗係因為你要打一D與自己等級相近既怪先有經驗,例如你而家28LV,要打24-32LV既怪先有經驗,此外等級差 ...

我還想問一下呢  捕捉寵物的等級上限是多少?  不是5LV?  我34LV捉不了29LV的  THX
作者: otwl007    時間: 2013-3-31 19:08:10

29LV既怪物唔可以用寵物商店既寵物糰子,因為寵物商店既寵物糰子只可以捉25LV或以下既怪,
要用大師寵物糰子先可以捉任何LV並註明可以捕捉既怪
作者: otwl007    時間: 2013-3-31 21:22:30

基本上用$就可以了
作者: 熊丸    時間: 2013-4-1 08:40:24

otwl007 發表於 2013-3-31 21:22
基本上用$就可以了

想問一下呢 二轉的壬要怎樣才有的?
我看了這個開心那攻略網還是不懂
找不到他要我做的任
作者: otwl007    時間: 2013-4-1 13:24:15

方法一:懸岭山崖、仙麟湖同日暮嶺既普怪都有二轉任道具,不過要變身打佢地先有一定機率掉落二轉任道具,可以CHECK下D怪係會掉落咩二轉任道具,一個職可以有兩個選擇
優點:唔使$
缺點:有排打,唔好采幾個鐘都冇

方法二:問人收二轉任道具
優點:唔使用太多時間
缺點:要$

作者: 熊丸    時間: 2013-4-1 21:17:15

otwl007 發表於 2013-4-1 13:24
方法一:懸岭山崖、仙麟湖同日暮嶺既普怪都有二轉任道具,不過要變身打佢地先有一定機率掉落二轉任道具,可 ...

我想問呢   道光星塵是什麼來的?  也找不到可以用來換什麼  THX
作者: 冬蟲草    時間: 2013-4-1 21:36:33

你講既係道光粉塵呀@@?
用天蘊石來洗符文石,會消耗道光粉塵
亦可以用黎占卜,在抽取籤詩時會消耗一定數量的道光粉塵

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2