AGAMES 討論區

標題: 金裝掉落機率過低 [打印本頁]

作者: ChiWing    時間: 2013-3-29 11:38:51     標題: 金裝掉落機率過低

如題~ 雖然而家有活動將每日3次金副增加到5次
但係大家覺得有分別嗎?
只不過由入去副本食3次白果增加到5次而已
根本挑戰緊玩家既耐性

http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=93470&extra=page%3D4
請大家睇睇18樓
論壇管理員阿~ 你話會有金裝"掉落率"增加既活動
點解而家會變成進入次數增加?
你話金裝掉落率冇改呢個大話大家都算數啦
有冇改 由70金副推出打到而家既玩家都心知肚明
已經唔需要再拎咩証據出黎
唔通我地d玩家下下屈你地講大話咩? 我地冇咁得閒囉
3轉職業而家愈黎愈多. 就算隻隻王出金都唔係咁易中自己職了
更何況而家係打完隻王連金裝都唔出 你要d玩家打幾耐??
你開隻game出黎都係想賺錢 係米先?
d人打唔到裝 點會買防爆衝裝??
你調高返小小機率 根本就大家都有好處
何必要咁樣折磨玩家既耐性呢

建議
以我經驗觀察, 而家平均打哂3場金副
只會出3-4件金裝 (我每次都係我女朋友開王, 1,2星幸符+貓杖)
希望可以調整到 掉6-7件啦
特別係某2隻王 59金副1王 同 60金副1王
只有呢2隻會跌某職業既手同鞋
我覺得應該特別調高d

作者: PAKI    時間: 2013-3-29 12:00:23

順便高埋59金尾王

差佢件裝XD

BTW樓主
""我經驗觀察, 而家平均打哂3場金副
只會出3-4件金裝 (我每次都係我女朋友開王, 1,2星幸符+貓杖)""
咪算多金裝囉-.-

我5場先3件=.=一樣1,2星幸符+貓杖
作者: ChiWing    時間: 2013-3-29 13:06:21

PAKI 發表於 2013-3-29 12:00
順便高埋59金尾王

差佢件裝XD

我差60金副1王隻鞋
我今日同條女2個刷
5次入面 唔好話其他職既金
係冇金裝跌過落地囉

如果GM係都要話金裝難出係正常
呢個機率會唔會過份左D?
以而家既情況 我假設1隻王出金裝既機率20% (因為1場副有5隻王, 平均每場副先出1件金裝)
而且3轉職業有24個
就算出金裝我仲要係呢20%內面撞中12分之1 既機率
而呢個機率有幾低 我諗大家都清楚掛 係米太過份先?
作者: 大暴龍    時間: 2013-3-29 13:45:38

okokokokokokokokokokokokokokokokokokokokokokokok
作者: xxx852    時間: 2013-3-29 17:28:46

你地只係差一兩件,,我打左兩星期仲一件裝都未打到,想比錢你公司賺都咁難
作者: PAKI    時間: 2013-3-29 19:06:09

唉...我都角得打5場明明係一個好大既希望,但結果5場都唔出裝係一個更大既失望-_-

希望月大失望月大...  GM你點解要比個假既希望我.?

將我推到最高再掉反落底

GM...你好狠.!!!!!!!

著情調高DD掉寶吧

話說...紅日GM放假...冇人理的-_-
作者: 龍雍    時間: 2013-3-30 01:11:51

刷左4場59金  一件都可以冇出過  
貓杖 一二星全部齊曬

攪咩呀 GM
作者: ChiWing    時間: 2013-3-30 02:13:04

我都唔知GM點解可以咁厚面皮話冇改過機率
唔通收得份人工就可以連基本道德都冇?
講大話假到咁?
定係自己CHECK唔足以為正常?
其實係有BUG影響呀?
是但一樣都係你地問題啦 GM哥哥
作者: xxx852    時間: 2013-3-30 11:26:50

增加到5場得啖笑...
一場有5隻王,打5場=25隻王
開晒符加貓杖,出得2件金裝,仲要唔係在場職既金裝,,
以呢個概率計呢,有奇蹟既話半年打得齊
唔好彩一年都打唔齊,當然唔知你隻game仲有冇咁長壽命..
玩game好似比game玩..
作者: edmund2009    時間: 2013-3-30 15:22:46

自出第一件之後打左成2個月,影都無件
又唔係唔知E家D職多,成隊8個人,打一個星期,裝就一定有出啦,不過就唔係自己個件囉...
我真係最多打多個2個月,再唔齊就不如DEL GAME唔玩拎曬D錢去玩P&D抽金蛋都好過曬錢曬時間去刷ED所謂既最終裝備
PW: 曾經試過所謂既加50%掉寶BUFF +幸運雙符45%+貓杖20%+公會掉寶泉+8%=123%掉寶 打60金副,唔好話自己裝,全隊同埋其他職既金裝一件都唔見

作者: PAKI    時間: 2013-3-30 22:25:15

推,

希望GM可以正視一下依個問題:(

過份左...我都25隻王2件唔岩職既金裝
作者: ChiWing    時間: 2013-3-31 03:20:45

而且 GM稱呢D所謂既最終裝備 係機率未改之前都已經有人刷左成2套喇
對而家升到70LV既人 辛辛苦苦打左2-3個月都係得個吉既人 公平咩?
請問目的係邊? 趕客?
真係好想GM解釋下囉

作者: xxx852    時間: 2013-3-31 10:23:22

呢個應該係人流少左咁多既原因之一啦,
都唔知係咪有d職員有心同公司倒米

刷到冇晒心機..珍惜生命,遠離晴空
作者: 龍雍    時間: 2013-3-31 13:38:05

岩岩又打左5場59,出得4件金裝
作者: ChiWing    時間: 2013-4-1 09:52:33

唔該GM回覆呢個POST 唔好無視玩家意見
作者: otwl007    時間: 2013-4-1 13:28:51

所謂既增加掉寶機率,我覺得係:
原本機率0.01%
掉寶機率增加30%後
現在機率:0.013%

作者: ChiWing    時間: 2013-4-1 13:38:07

otwl007 發表於 2013-4-1 13:28
所謂既增加掉寶機率,我覺得係:
原本機率0.01%
掉寶機率增加30%後

如果GM答應調整掉寶率
當然係希望直接修正
而唔係額外加成好似1,2星幸符咁
咁樣係無補於事
作者: pgchicken    時間: 2013-4-2 11:58:28

都講過話無改過機率,咁你又唔信,又要求我覆,咁覆幾多次都係果句無改過機率架啦
覆黎咪又係俾你噴,金裝係遊戲最後既裝備,係無咁易得到,就算你話台版,都係咁

作者: ChiWing    時間: 2013-4-2 15:42:52

pgchicken 發表於 2013-4-2 11:58
都講過話無改過機率,咁你又唔信,又要求我覆,咁覆幾多次都係果句無改過機率架啦
覆黎咪又係俾你噴,金裝 ...

嘩 你咁樣係米發我難渣?
你一句話冇改過就冇改過?
我駛唔駛整個連署post 証明有幾多個玩家感覺個機率有明顯唔一樣先?
呢個唔係信唔信問題, 而係個機率變動係太明顯 太過份先會有人出聲o者
你諗你打個副本既次數多, 定係我地咁多個玩家打既次數多先?
我地得出黎既結論唔通一d參考價值都冇?
原來剩係值得你呢句  
"都講過話無改過機率,咁你又唔信,又要求我覆"
回到咁hea~
我覺得你完全唔尊重玩家既意見囉

另外, 你講呢句"金裝係遊戲最後既裝備,係無咁易得到"
而家唔係冇咁易得到, 而係個機率係低得太過份. 打哂成套都可能改版又有新裝啦
而呢個機率令到玩家出走, 對營運商,對玩家係米都有害先.
好心你回文唔該睇哂咁多回覆先啦.
同埋你呢個回覆我實打去客服投訴你

作者: 龍雍    時間: 2013-4-2 16:03:08

pgchicken 發表於 2013-4-2 11:58
覆黎咪又係俾你噴,金裝 ...

GM
其實唔係改唔改機率問題,而係機率本身就係太低。

會唔會好似60LV個時咁,開返金副50%掉寶機率(呢個掉寶同宜家增加50%好大分別~ GM你明的)
(個時即使係唔中自己個件,都起碼會出金裝~ 宜家係連出都唔出。)

我本身有14隻人物超過60,但得2隻70。
宜家面對住金裝,真係完全冇動力再升埋其他上來。(第一隻齊金 打左3個半月)
作者: edmund2009    時間: 2013-4-2 20:18:09

一方面聲稱話無改過機率,另一方面無實質既證據
你至少都比D數字圖表我地睇下都好,點知都係得把口無改就無改,搵鬼信?
作者: xxx852    時間: 2013-4-2 22:11:33

掉寶率又冇得睇,即使我地信你有咩用呢?機率有幾多得你地知,玩家知既係打一場有幾多件金裝出,就以前黎講,打一場最少一件,多就幾件,即使自己唔岩既都好,你地又信唔信d玩家呢? 點解唔叫工作人員真正測試下?  仲個d話金裝咁難打係正常個d人,你地真係唔係之前打返黎? 你地有d咁自私既諗法我都明既,因為我地都係人,呢個係人既本性,比你玩到好勁又點?不過到最後應該得返你地班小圈子自己玩
作者: ChiWing    時間: 2013-4-3 06:06:16

米就係 得把口話冇改 又一D數據都唔比人
剩係識話我地唔信佢老屈佢
回我地POST又要串77咁樣 唔俾人噴就有假啦

講返個問題先, 我有個最新既建議
OK 你話最終裝備係咁難出~FINE
但係調返 裝備後先綁定 得唔得?
打唔中自己裝都可以賺下錢呀 條氣都順D
亦都令玩家多個途徑, 可以通過同其他玩家交易得到自己想要既裝備

作者: ChiWing    時間: 2013-4-3 16:12:16

ChiWing 發表於 2013-4-3 06:06
米就係 得把口話冇改 又一D數據都唔比人
剩係識話我地唔信佢老屈佢
回我地POST又要串77咁樣 唔俾人噴就有假 ...

bravecollection
我意思係建議將70正金好似60異金咁變成可交易
你明唔明嗎?
不過算數啦 GM已龜縮 淆哂抵唔敢回POST
驚俾人噴呀嘛
ALTA D GAME我以後都唔會入點玩 唔會哂錢俾ALTA賺
HEA住玩算
D GM 對份工一D都冇熱城
對隻GAME既生態完全唔理解
回POST既內容極度敷衍

作者: pgchicken    時間: 2013-4-3 16:48:20

可交易既金裝,請用異痕。至於70級異痕未有咁快出住。

另外,遊戲機率既野,係唔會公佈俾玩家知道,呢樣算係遊戲程式機密。

作者: 龍雍    時間: 2013-4-3 17:00:10

其實Gm 有冇方法同台灣反映下增加50%掉寶(以前未出異金都係有50%掉寶)

今日台灣更新,又入定岩之國地圖
即係話4轉同80LV 又出
(呢到反而奇怪,唔係拖到暑假先出咩?)

點算?
作者: PAKI    時間: 2013-4-3 19:38:19

pgchicken 發表於 2013-4-3 16:48
可交易既金裝,請用異痕。至於70級異痕未有咁快出住。

另外,遊戲機率既野,係唔會公佈俾玩家知道,呢樣算 ...

GM,其實我諗大家都係想反映你知70金掉金裝既機率過份低...

有冇改過都好啦,希望大大可以向原廠/高層反映一下我地玩家既意見

希望可以'著情'將機率提高小小...因為似乎好多人都打得好辛苦(包括本人吧...

本來打5次係一種期待...但連5次出金裝既機率都甘低我地會失望

再聯想到以後得3次,機會更微乎其微...大家會好頹

作者: travis_tak    時間: 2013-4-4 16:26:20

係囉,我打隻手打成3個月都未出
作者: ChiWing    時間: 2013-4-6 19:43:18

http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=28456&tnum=2
台版玩家都開始覺得70金裝掉寶率係有愈改愈低
~"~希望兩邊玩家既意見 官方係聽得到而會改啦
作者: game9394    時間: 2013-4-10 15:16:29

我d金裝通常和人交換 最後先換到全套= =
哀...
作者: lawrencecc    時間: 2013-4-11 23:48:36

交換? 70正金點換丫....
作者: label25000    時間: 2013-4-13 07:05:47

攪笑......你話冇改我真係打死我都唔信.........

岩岩出70金副果時..幾易齊裝呀.......

姐係你會覺得係...你有心打..就可以齊囉...

依家唔係  ...依家係..你有心打...打到你灰打到你謝 都唔出...........
作者: luvkaka    時間: 2013-4-13 16:10:45

打寶既野講運
作者: label25000    時間: 2013-4-13 17:47:29

咁你信佢冇改啊
作者: xxx852    時間: 2013-4-13 18:32:03

晨早打齊裝既人梗信
作者: calvin9856    時間: 2013-4-14 19:53:39

打到手殘都冇LO
作者: moonlight0308    時間: 2013-4-14 19:56:36

真係好難出lol ...
作者: 福爾魔斯    時間: 2013-4-15 22:44:52

辛苦過後 成功感更大@@
作者: cmc19920801    時間: 2013-4-16 20:38:51

gm 真係要正視下!!!
作者: lyklyk1122    時間: 2013-4-22 03:13:05

依個管理員又好gm又好,“都係因為權力唔夠“
先咁答姐,受制於台灣有咩計姐
下下大總公司出黎,我為乜要受氣打機
因為打70金已放棄玩第二次。。
大家五好再浪費時間了。。。
E間公司五怕妳你一個人唔買點,自然有好多人買。。
真正放棄晴空。重回現實吧
發泄完~,~
浪費了9啖氣
順便賣+10塔王+10御靈ac...xd

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2