AGAMES 討論區

標題: #問題持續# 由(25/2)持續至今依然頻頻 斷線 [新增連結] [打印本頁]

作者: jasoncheung523    時間: 2013-2-26 17:04:33     標題: #問題持續# 由(25/2)持續至今依然頻頻 斷線 [新增連結]

最新:

各位巴打有關問題可以轉去

[官方] 斷線問題收集區

等官方集中處理

---------------------------------------我是分隔線---------------------------------------

由(25/2)持續至今
依然頻頻
斷線 + 無法連線至伺服

有冇人 仲係 頻頻斷線???

我仲係成日斷...

-------------------------------------------我是3月6日 分隔線----------------------------------

<**嚴重問題**!!!災難級!!!由星期一(25/2)開始就頻頻斷線>

原廠跟進中...

成日
轉地圖,
轉ser
打完戰場
打完星鬥

就...斷

仲要登2次...先入到

不是個人問題

-------------------------------------------我是分隔線-------------------------------------------

我認識既所有人都係咁

至少30人有同樣情況
30人用唔同既上網公司 例如HKBN PCCW I-CABLE
CHECK過
住香港

我E-MAIL 都SEND埋

-------------------------------------------我是分隔線-------------------------------------------

已有回覆

親愛的玩家︰                       

您好,我們已將有關情況轉交相關部門跟進,謝謝閣下的來信與支持。

Alta Multimedia Limited
《新晴空物語》客戶服務部            

補相:
登入選角時,
[attach]5647[/attach]

打完戰場, 按確定離開時...
[attach]5646[/attach]

作者: label25000    時間: 2013-2-26 17:36:12

我都係
作者: teddyyip1997    時間: 2013-2-26 18:17:23

因為台灣某機房琴日下午1點發生火災,造成遊戲登入及海外線路異常
作者: joelok051205    時間: 2013-2-26 19:20:28

此話當真:X?
作者: pgchicken    時間: 2013-2-27 11:37:45

識幾多人係咁?你地唔同人用咩上網公司?有無check過連線?係咪香港住?
作者: sesesese    時間: 2013-2-27 11:50:54

<<香港 依家企係到10分鍾唔郁又斷
掛波又斷
乜都斷一餐
作者: bravecollection    時間: 2013-2-27 12:15:48

玩在年半,一直沒轉上網公司,連電腦都沒轉過...
近呢幾日真係成日斷線 同破圖(即係成個GAME 面白哂....)
成日都斷...斷...斷....
作者: pgchicken    時間: 2013-2-27 12:25:38

sesesese 發表於 2013-2-27 11:50

依家你點樣企係到?維護緊喎
作者: jasoncheung523    時間: 2013-2-27 12:29:44

可能維護後會好返...跟住再睇下黎緊個禮拜點
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-2-27 13:14:26

pgchicken 發表於 2013-2-27 11:37
識幾多人係咁?你地唔同人用咩上網公司?有無check過連線?係咪香港住?

用既係香港寬頻~香港住

本來都以為係個人寬頻問題~唔止check過,仲打埋上去客服問,連線網速正常~

唔轉SER都唔會斷線,唔會彈GAME~

但係轉SER就好易彈個視窗,與伺服器連線失敗~就咁斷鬼左...
作者: mrshing    時間: 2013-2-27 16:17:40

是甘的 厄你托炮咩:&
先吾講轉SER.完星空會卡圖.
香港寬頻 和記 PCCW  SMT  都會斷 吾通個個台都有問題?
依加係無啦啦掛掛下波 成隻game無聲無色自動熜左
初時以為係自己部機問題啦 再試多幾次 都係掛掛波就成個畫面無左

作者: AA8923    時間: 2013-2-27 17:46:26

攪錯呀!!!!!!!!!彈GAME彈左N次了..........................
唉唉 想打下世王都不得呀....
仲要彈幾多次呀...唉

作者: AA8923    時間: 2013-2-27 17:47:11

GO..個個彈,我想不是凡&!有問題呀,而問題是出自你們度..
作者: 雪兒ovo    時間: 2013-2-27 18:18:33

麻煩check下貴公司是否有問題..
連續斷線斷了很久..
每次登入最少要登入2次才可登入..
特別ser7 首次登入一定入不了.
作者: sesesese    時間: 2013-2-27 22:50:55

我個依家係指最近呢個星期
Gm唔洗捉我用字既
講真 呃你有獎咩
會唔會有一班食飽飯冇野做既玩家
指明話最近好易斷線
我用pccw既
你個斷線係特別到
斷左線但都可以繼續睇到
D人係會頻互頻講野
咁特別既斷法 邊間上網公司可以做到?
作者: winderk    時間: 2013-2-28 02:33:02

汁汁ok??
一轉ser就斷線
坐太耐,一起身又會斷線.
打完戰場又轉圖又會繼線.
我用香港寬頻上網的...麻煩gm搞搞
作者: 鬆弛花:)    時間: 2013-2-28 08:43:44

做日任,掛波波同擺檔都斷線,
最慘係係海之國d地圖做日任打緊怪無啦啦斷線,
之前有好幾次一重登就見到隻人訓左係地。。
希望可以盡快修正呢個問題,唔該晒:-(
利申:香港寬頻
作者: jasoncheung523    時間: 2013-2-28 10:20:52

pgchicken 發表於 2013-2-27 11:37

至少30人有同樣情況
30人用唔同既上網公司 例如HKBN PCCW I-CABLE
CHECK過
住香港

我E-MAIL 都SEND埋

暫未有回覆
作者: AA8923    時間: 2013-2-28 11:30:10

唉...掛BALL掛掛下又彈左了1...白掛左一晚..

作者: 小雪神神    時間: 2013-2-28 12:20:23

咁我無大家咁嚴重..轉ser 掛波波會斷..

更新前 一入完ac同pw load 入去選人物 要好耐..之後就斷

更新後 一入完ac同pw 可即去選人物, 但load入game load左好耐 就斷..

我用和記的..
作者: sesesese    時間: 2013-2-28 14:53:04

真係唔講唔知咁多人都係咁-_______-
1開始我都以為係我上網問題
之後問下先知有朋友係咁
但原來呢到有咁多位都係一樣情況~_~
作者: kevinCCK    時間: 2013-2-28 16:44:43

我住香港用香港寬頻
作者: rayyip    時間: 2013-2-28 17:57:26

近e個星期真係咁樣~
出入水色~戰場~轉ser~公會小島
10次有8次係斷線
初初見人地成日斷,我以為自己好好彩,冇事
但唔夠一日,我都有咁既情況發生
其他野要用到上網既全部冇事
係晴空係咁斷,宜家連水色戰場都唔想入,甚至ser都唔想轉....

我用hkbn的~~居住hk
作者: jasoncheung523    時間: 2013-2-28 22:38:19

推一推謝謝
作者: pgchicken    時間: 2013-3-1 11:12:01

最新消息,工作人員都有咁既情況,已將機器配備及其他資料轉交原廠技術跟進
作者: Llewellyn    時間: 2013-3-1 12:28:37

pgchicken 發表於 2013-3-1 11:12
最新消息,工作人員都有咁既情況,已將機器配備及其他資料轉交原廠技術跟進 ...

工作人員都有咁既情況= ="
睇黎無一幸免...
作者: ctb    時間: 2013-3-1 18:33:28

易彈左 .. 睇睇下攤都彈過
作者: kevinCCK    時間: 2013-3-2 09:35:50

而家好唔掂=.=
一出戰場就"與伺服器連線失敗"
作者: FKON    時間: 2013-3-2 11:39:11

係之前幾開轉s轉黎轉去都無事
而家有時1開入game都要入2次
作者: 帥魚o    時間: 2013-3-2 13:07:40

成日打世王轉SER就彈GAME=0=
作者: 帥魚o    時間: 2013-3-2 13:08:13

呢排開始ONLY-.-
作者: 愛死咪醬XD    時間: 2013-3-2 13:48:39

係咁斷ser我地有冇野賠先 XDXDXDXDXDXDXDXD
作者: mrshing    時間: 2013-3-2 14:33:47

近來每次更新完都有吾同既大問題 ==心情低落
作者: chocolatecat03    時間: 2013-3-2 17:30:16

狂彈
作者: chocolatecat03    時間: 2013-3-2 18:13:49

10次入game 7次彈
一轉ser又彈
出副本又彈
出戰場又彈......

作者: jasoncheung523    時間: 2013-3-6 16:40:45

由(25/2)持續至今
依然頻頻
斷線 + 無法連線至伺服

有冇人 仲係 頻頻斷線???

我仲係成日斷...

作者: pgchicken    時間: 2013-3-6 16:49:00

今日仲係斷?請回報客服俾角色名、server處理,個案太散我未必睇得哂
作者: 赤焰玫瑰    時間: 2013-3-8 18:03:34

基本上好多人到而家仍然係彈來彈去= =
轉SER又彈, 總之只要有LOADING畫面就好易彈
每日單人副得兩次, 入兩次彈兩次 , 彈得黎果日已經本日已攻略
作者: 小雪神神    時間: 2013-3-8 18:36:06

梗係仲有彈啦..
跟本睇好唔好彩...
好彩..就順利入到game...
黑仔上黎... 斷2次先入到...

作者: yanjai    時間: 2013-3-8 20:05:40

我發覺係ser3/4 大多數都會咁
作者: 帥魚o    時間: 2013-3-10 21:10:56

仲係係咁斷...打親世王都斷
-.-GM幾時搞搞佢
作者: YAU♥.    時間: 2013-3-10 21:17:35

我香港歡頻無斷過線
除非好疾先會斷
hand畫面就成日都會hand(多數長on好耐先會甘)

之前掛波掛通第2日起身見到自己斷線=.=

作者: pgchicken    時間: 2013-3-11 10:34:15

斷線既用開咩分流多?
作者: pgchicken    時間: 2013-3-11 10:45:12

另外大家可以試下重裝睇下重有無問題
作者: 亂堂政    時間: 2013-3-11 11:36:04

Gm,其實禁多人都有問題,係咪叫我地個個都重裝,轉親去3.4.7s. 打世王都實有人會斷線,禁gm你可唔可以查清楚係咪你地伺服器有問題,一個話斷線,兩個斷線呢d係個別問題,宜家禁多人都話斷線,洗唔洗開多個post俾人上埋去投票你先知禁多人斷線?你自己都話你地d人都話自己有斷線問題,叫我地重裝有咩用先?
Ps:alta係咪又係好似之前名將禁開新game又將晴空轉去個雞ser,宜家又有新game出啦,晴空各位將就下啦,又可能轉左個再雞既ser俾晴空
作者: yanjai    時間: 2013-3-11 13:04:03

pgchicken 發表於 2013-3-11 10:34
斷線既用開咩分流多?

ser 3/4 好多時都會
作者: Fa♥.    時間: 2013-3-11 20:41:07

多數分流多人先斷=.=
作者: yee17    時間: 2013-3-11 22:53:25

S1霜森日日斷
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-3-13 11:13:47

重裝完咪又係一樣~轉晒8個SER,斷2,3次...

無話邊個SER易斷線,個個SER都有機會斷...

出入星空都易斷~每逢轉圖轉SER,見佢停過十秒就知已經斷左...

斷線斷到剩係玩登出登入...有時斷完之後仲要唔係次次都登入到~

斷完之後登入唔到又要再熄左佢,再登入多次...

到底你地D伺服器搞乜野~?唔好話個人問題,而家斷既人不下百位...
作者: pgchicken    時間: 2013-3-13 11:26:06

亂堂政 發表於 2013-3-11 11:36
Gm,其實禁多人都有問題,係咪叫我地個個都重裝,轉親去3.4.7s. 打世王都實有人會斷線,禁gm你可唔可以查清 ...

年輕人唔好咁多陰謀論啦,有乜謂呢。事實上我地位同事重裝完就無再斷線,先叫大家重裝

唔係事事可以解釋哂,咁有排都講唔完,斷線既又用咩寬頻呢。上面有位就話HKBN好正常,但有位就話成百人出事,咁我都係想了解多D姐,淨係咁就一句斷線,回報左俾原廠,原廠都好難處理到

另外,頻頻轉分流或地圖都係好易斷線(例如刷世王、小王),呢種情況係無解

作者: pgchicken    時間: 2013-3-13 11:50:29

另外,亦已回報台灣技術人員,睇下伺服器硬體效能仲有無update既空間(其實已經好update)
作者: 亂堂政    時間: 2013-3-13 11:50:35

pgchicken 發表於 2013-3-13 11:26
年輕人唔好咁多陰謀論啦,有乜謂呢。事實上我地位同事重裝完就無再斷線,先叫大家重裝

唔係事事可以解釋 ...

頻頻轉ser就會斷線係無解:)
幾好喎呢個答案
阿鼠
姐係人地叫我地將就下啦
斷線就緊嫁啦
作者: stupid_man    時間: 2013-3-13 11:56:37

斷線斷到人都DIN..由其係要洗SER打世王既時候...
SER3,7 洗1隻王8個SER最小都會斷1次,,,
作者: 小雪神神    時間: 2013-3-13 11:59:44

pgchicken 發表於 2013-3-13 11:50
另外,亦已回報台灣技術人員,睇下伺服器硬體效能仲有無update既空間(其實已經好update) ...

有無諗過.. 其實係你地比晴空既空間不足呢??
雖然話.. 睇起上黎每條分流都唔多人咁..

我琴晚過左12點先on..就好順利咁入到game...
唔知係唔係過左繁忙時間呢 ?_?

作者: pgchicken    時間: 2013-3-13 12:23:07

小雪神神 發表於 2013-3-13 11:59
有無諗過.. 其實係你地比晴空既空間不足呢??
雖然話.. 睇起上黎每條分流都唔多人咁..

咁其實人流少既時候入game快都好正常…
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-3-13 12:44:44

亂堂政 發表於 2013-3-13 11:50
頻頻轉ser就會斷線係無解:)
幾好喎呢個答案
阿鼠

你係...?
作者: 亂堂政    時間: 2013-3-13 12:45:40

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-3-13 12:44
你係...?

永武糧頭:)
作者: ctb    時間: 2013-3-13 18:53:51

轉ser彈 轉圖彈 打單人都可以冇啦啦彈 有冇得賠返場比我?
作者: jasoncheung523    時間: 2013-3-13 19:31:46

其實係突然之間"果日"開始成日斷....之前都冇事...

作者: sesesese    時間: 2013-3-13 22:07:11

一早話合ser實lag到死 依家出事了 你合ser都整多幾個分流啦
我重裝左十幾次都斷

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2