AGAMES 討論區

標題: 合S後70金副掉寶低,幸符冇效, 求GM向GAME商反映要求改高掉率. [打印本頁]

作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-19 22:21:51     標題: 合S後70金副掉寶低,幸符冇效, 求GM向GAME商反映要求改高掉率.

自森之國同海之國合左SER之後,

打70金副既掉寶被調低左好多

打成個副都唔出一件金裝.
好多時開齊1,2星幸符打哂3次全副都係冇金裝出
最好彩戈日都只係出左3件金裝(同樣開齊符打哂3次有5隻王全副)都仲未計岩唔岩職

同以前(未合SER之前)相比,
以往只要開齊幸符,基本上每3隻王(只係粗略大概甘計)就出會出一件金裝(岩唔岩職都好啦).
以60金副為例,5隻王,開齊符打,我每日打哂3次,都汁到2-3件金裝(仲有D比人汁左)
但依加呢.?唔會再有依支歌仔唱.

調低掉寶我都明白可能係遊戲政策...但未免調整幅度太過份了吧.
好多日子都係食白果(一件金裝都唔出,連唔岩職既金裝都冇)P.S.開齊符

仲要出左個新職...我地出中岩自己職既裝機率更低了.!!!!!!!!!!!!!!
點解要較到個率甘低

甘辛苦升到70LV打金副,出件裝都甘痛苦...你知唔知會打到架????? 會想DEL GAME架.!

另一個問題都同樣出現>>幸符冇效果.
即使GAME商調低掉寶率(正常,我當你想謀利<-這點是人之常情,可以理解)
玩家用幸符打副...,(管我用可易的還是不可易的,總之就幸符啦, 需求大了幸符自然有銷量)
但點解?TELL ME WHY?開齊符都係食白果...????(唔係1日既事...打5日副3日都係0金裝出現)

唔知係GM大大將掉寶改到開左幸符都係低到出唔到金裝既地步還是合SER之後D幸符過哂期.?

跪求將70金副金裝掉寶改反高,解決幸符問題

上文只係由本人自行觀察所得而非什麼精密計算.

我都不過係一個普通玩家.掉寶既測試唔應該由我去做吧.?我只係以自己日日打副既親身感受去發表此文,

還望GM同GAME商正視一下依個問題.

相信多甘多位合SES前後有打70金副既玩家都有依個感受,如果有請企出黎出聲.講句公道說話.

同時希望GAME商體諒下我地班玩家.

辛辛苦苦升到70LV日日招人招到死死下甘組隊又EC又0CD又打手又塔去打金副.

白果白果白果白果白果白果白果白果白果!!!

金裝既掉率確令人好心灰....

此貼為本人突然有感而發,如有什麼錯漏請見諒,如有不同意見歡迎提出.謝

作者: hihihalo    時間: 2013-2-19 22:25:33

有冇用埋貓杖呀

作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-19 22:30:12

有叫過有貓杖既朋友幫手開王,都唔見有太明顯既效果,依加1日打3場金副掉金裝真係1件起2件止:(
作者: travis_tak    時間: 2013-2-19 22:34:57

以前一場70金副只少有2件=__=
宜家試過3場0金
作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-19 22:36:32

travis_tak 發表於 2013-2-19 22:34
以前一場70金副只少有2件=__=
宜家試過3場0金

唔係[試過3場0金]基本上大部份日子都係3 場0金:(

同之前比認真好大分別
作者: kwokho123    時間: 2013-2-19 22:38:06

其實係咪改到勁低X___X?
點解合SER之後咁多問題架
作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-19 22:41:03

kwokho123 發表於 2013-2-19 22:38
其實係咪改到勁低X___X?
點解合SER之後咁多問題架

改到勁低<----有同感...
唔係點會突登係到開個AC打甘大篇野:(
甘樣打落去普選都未齊裝:(
作者: YAU♥.    時間: 2013-2-19 23:49:51

我打左一個月先齊左一套=.=

作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-20 00:05:34

YAU♥. 發表於 2013-2-19 23:49
我打左一個月先齊左一套=.=

你算好好好好好好好快啦...我依個月1件都冇
作者: hihihalo    時間: 2013-2-20 00:37:28

我三個幾月接近四個月先齊^_^
俾啲耐性啦=)
作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-20 00:39:55

hihihalo 發表於 2013-2-20 00:37
我三個幾月接近四個月先齊^_^
俾啲耐性啦=)

我相信好多人都幾個月先齊...要出中自己職係有D難...
但依加改到連掉金裝個率個甘低...奠講岩職既裝...連其他職既金裝都唔出.!
打到有D放棄
作者: 呀FunG    時間: 2013-2-20 10:49:06

強烈懷疑D 1,2星掉寶符係金副入面失效+1
仲有一隻王十幾件裝,要出得岩真係好難,仲要N場先出得一件
係你差一,兩件齊裝果陣真係會打到R哂頭

仲有我想講,而家組人打金副係好難
因為好多人齊完裝之後都唔會幫人打70金副,寧願自己單刷60金副
作者: stupid_man    時間: 2013-2-20 12:00:09

極度同意樓主...
自合SER後不論70金定係60金...
出裝機率真係大有問題...
已開齊2張幸符...合SER前1場59金最小3件..而係可以白果
最離譜係而家打哂3場先出1,2件唔岩職既...
60金裝...我平時自己1個人打..1場3隻王都一定有1~2件..
而家3場都係白果...什麼提高60金出裝..?!高左響邊...
每日都日果...omg
作者: yanjai    時間: 2013-2-20 12:02:43

貓杖 係咩黎架?
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-2-20 12:50:04

金裝咁易出...就輪為普通裝啦...

其實唔係唔出裝,只係太多職...20幾個職~就算隻隻王都必出一件~要出岩自己個職,都唔夠10%機率~

作者: 呀FunG    時間: 2013-2-20 13:00:57

其實金裝而家都已經淪為普通裝咁ga啦
因為每日人夠LV,唔需要特別付出就有得入金副
大家入戰場求其搵隻70LV人睇,十之八九都全身金裝

其實我覺得樓主重點都係在於,而家金副掉金裝率對比起以前實在有太大落差
GM仲話要幫新SER既新人快D追上遊戲進度,根本就自相矛盾
作者: martinzero    時間: 2013-2-20 13:24:20

我E+都跪求塔王鞋
作者: pgchicken    時間: 2013-2-20 13:39:41

首先70金裝掉落率係無改過

60金裝同70金裝副機率不能相提並論,60金裝當時係有特別調高過

而金裝係遊戲最後裝備,掉落率低好正常

日後將有活動提高金裝掉落率

以上

作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-2-20 16:40:45

如果金裝都要改到易出...不如改到全部普通副王都會跌算吧啦~

有異金已經好唔正常,唔洗打,收都收得到...唔好話幾貴幾貴,計返幾十蚊都唔洗一件~

仲要改到好易出,人人都一套正金~咁金裝意義係咩~?

就如樓上所講~隨便搵個人睇都一套金...

就算改高出金裝機率,假設改到隻隻王都必出一件,咁多個職,係唔出你想要既職~打一百埸都係唔會出

唔通到時又話根本無改高過機率咩~?
作者: 孤單心事    時間: 2013-2-20 17:13:21

其實金裝難出D都正常既-.-
我返黎玩咁耐打足咁耐  E+先得1件

金裝難打我覺得都OK   大前題係佢唔好出異金
打餐死 到最後出D異金
D異金又唔係隻隻職都岩用   咁樣好唔公平姐
作者: ctb    時間: 2013-2-20 17:16:21

金裝甘易比你齊1套就冇引啦
作者: karara691    時間: 2013-2-20 17:25:13

改版之前打3個月齊左既路過....

記住係佢出異金之前打齊套正金...
萬一打唔切出左異金既話,你套正金呢一世都唔會打得齊架啦A_A
作者: b.    時間: 2013-2-20 17:30:41

哂咁多錢去打會任升70lv.為左快啲齊金裝姐.
但日日食白果真係好難頂..
我都打左個幾月 1件金裝都無-_-!
作者: Dang    時間: 2013-2-20 17:41:44

都唔知係唔係D幸符中BUG
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-2-20 17:43:01

只好怪職太多...20幾個職~

就算真係改到隻隻金副既王都必出一件金裝,其實有幫助咩~?

係唔出你要果個職,你都吹佢唔漲,到時咪又係多一個貼出現~

【打左N個月都唔出,到底係唔係真係改高左掉金裝機率~!!!】(再次要求再改高機率)

點解大部份既人都話70金難出過之前既60金~

60金果陣職少,10零個~而家70金有幾多職,20幾個~

始終都係講運,好彩既2,3日齊晒都唔出奇~

唔好彩既,日日打,打足幾個月都未齊既大有人在~
作者: 雪兒ovo    時間: 2013-2-20 17:56:07

希望GM正視這個問題吧 \_/"
日日都打金裝都打到好灰, 無金裝掉-_-"
最多都系得幾件, 仲要組隊入面無人岩用 ..
作者: bravecollection    時間: 2013-2-20 18:46:43

諗番打金副的曰子,曰曰未到12:00就要組定隊,跟往隊友又唔係個個識打,晚晚哂個幾2個鍾黎打個金副,正常快既都要打足1個月,都要成四十幾五十個鍾先齊一套,有時真係想隻game無出過金裝呢樣野。
作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-20 19:35:44

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-2-20 16:40
如果金裝都要改到易出...不如改到全部普通副王都會跌算吧啦~

有異金已經好唔正常,唔洗打,收都收得到...唔 ...

合SER之前打到唔係自己職既金裝都有安慰FEEL,但依加係咩金裝都唔趺...

唔該你睇哂全文先...唔好睇望完標題當睇哂.

仲有齊金裝都唔會見見得個個勁.

仲有沖裝,熟練,符石,寶石會拉開玩家既距離.

唔會話個個金裝就勁囉...

加上我講既係70正金...當我打到出埋異金既時候都未齊到70正金既話,,,相信我會DEL GAME.

當然我DEL GAME冇咩大不了.晴空冇我唔會死.

不過ALTA會比左個負面形象我.錢可以話用左好多係依隻GAME到,但GM甘既回覆.

我會角得,依個GAME商搵完人錢就算,管你玩得開唔開心.唔好左住我搵錢.

如企業唔介意自己係消費者心目中既形象甘我冇話可說.

作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-2-20 19:52:02

♥.MUCH♥. 發表於 2013-2-20 19:35
合SER之前打到唔係自己職既金裝都有安慰FEEL,但依加係咩金裝都唔趺...

唔該你睇哂全文先...唔好睇望完標 ...

改到野外普通怪都會跌好唔好~?

打唔到就怪呢樣果樣,不如怪下自己點解咁黑,去黃大仙拜個神好唔好~?

邊有話隻隻王都會跌裝~?唔跌就無FEEL,比你一日齊裝唔通就好有FEEL咩~?

之前都有人話左金裝已經係最後既裝~易跌易齊既就唔會係最後既裝啦~

而家都已經周街金~點解人齊你唔齊~咁會唔會係你黑得濟呢~?

作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-20 19:52:21

pgchicken 發表於 2013-2-20 13:39
首先70金裝掉落率係無改過

60金裝同70金裝副機率不能相提並論,60金裝當時係有特別調高過

算吧啦...有咩野做左衰左比人插戈下會認架...GM辛苦你喇...甘都要死撐:(  係公司既意思吧.?

之前雙開咪又係甘,話咩都冇改,最後咪開反.

GM,對唔住啊.!我唔係想句句都出言頂撞甘...但我真係好唔開心你甘''FULL''衍我囉.

你話冇就冇咩.我都人黎架.!有FEEL的!唔好當我死啦...改到甘大分別話冇.

我寧願官方可以大大方方認左佢比個合理解色...我會好受D.

而你話[金裝係遊戲最後裝備,掉落率低好正常] 我認同但過份左囉依加個率,

仲有幸符問題,你冇回應過.

我知金裝係遊戲最後裝備,掉落率低.所以我咪開符打囉...THAN?

開唔開符有分別??

日後將有活動提高金裝掉落率<<---多謝哂.但依D係日後既事啦

希望GM你幫個忙同上面D大大反映下.70金副個金裝掉率低都唔合理既地步了,幸符都好似左問題甘
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-2-20 19:53:50

齊金裝見唔見得個個勁我就未知~

未齊金裝有人怪出裝率低就眼見~
作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-20 20:00:15

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-2-20 19:52
改到野外普通怪都會跌好唔好~?

打唔到就怪呢樣果樣,不如怪下自己點解咁黑,去黃大仙拜個神好唔好~?

甘重火葯味架你-.-

而家都已經周街金~點解人齊你唔齊~ 人生攻擊喎.你針對人唔係針對事了~~都話左改低左個率啦.之前D人出哂,依加D人出唔到.

唔知你咩人,便E官方保王黨.?還是自己齊左70金就理得其他未齊既人死.?

算啦.我開個貼反映比官方睇我打70金有怨言.

你既意見官方同我都睇到架喇-.-

我唔再回應啦.冇謂變罵戰...對於以上同之前既言論如有得罪,只好同你講聲對唔住喇. I AM SORRY!

作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-2-20 20:08:10

而家都已經周街金~點解人齊你唔齊~

呢句係事實,你打唔齊就怪出裝率低~

人齊你唔齊,就話改低左機率,機率偏低~唔通齊左裝果D人部電腦比你果部電腦掉寶率多D咩~?

你自己都識講機率,機率已經唔係隻隻王都保證出裝啦~而且仲要出岩你想要果件,會唔會係更低機率~?

我的確係一早齊左裝,不過就唔係理得其他未齊既人死~

只係而家眼見有個未齊裝既就係度怪呢樣怪果樣~

作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-2-20 20:16:04

唔回唔回~都係要回~

打唔到就怪呢樣果樣~

不過走去怪下馬會六合彩中既機率低~
作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-20 20:18:44

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-2-20 20:08
而家都已經周街金~點解人齊你唔齊~

呢句係事實,你打唔齊就怪出裝率低~

始終都係忍唔到手覆你.

重新.我指既係合SER後70金掉金裝大不如前.

仲有有好多人都角得的確個率係被調低左好多.唔係我一個黑仔.

我都表明係唔出金裝,唔係唔出我件裝啦.

若果係我問題,甘其他玩家同我一個樣有問題?

定我剋住哂全SER人.?   

靈魂舞者既然你齊裝,甘你唔知依加70金既情況都好正常...

如果你真係角得係人問題不防打下70金副作個測試,另外好奇一問.

你套70金打左幾耐.?
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-2-20 20:20:43

頭4件打左唔夠一個禮拜~

第5件打左個幾月~

個機率唔係改低,係本來就低~

到第5件出埋果時,我1件重複既都無~咁就知係根本低...

仲有我都好奇你係邊位~?
作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-20 20:25:42

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-2-20 20:20
頭4件打左唔夠一個禮拜~

第5件打左個幾月~

甘請問你頭4件係幾時打,最後一件又幾時出,我只係想有數據甘參考下.

至於我身份好抱歉暫時未想公開.

另外對直叫你game名一事講多句sorry.

作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-2-20 20:27:57

頭4件係...岩岩出金副無幾耐果陣~

第5件就隔左個幾月~
作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-20 21:04:52

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-2-20 20:27
頭4件係...岩岩出金副無幾耐果陣~

第5件就隔左個幾月~

全部合SER前出.?
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-2-20 21:08:10

唔記得嚕~

剩係岩岩出70金副無幾耐~
作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-20 21:11:33

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-2-20 21:08
唔記得嚕~

剩係岩岩出70金副無幾耐~

只能說.

合SER前我都出左3件裝,1件甲2隻手  3星期內出既...

合SER差唔多1個月啦...合SER後我日日都有打一件都冇.

明顯地掉率唔同左
作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-21 19:30:55

GM唔打算再覆貼?

不過算啦,總算同官方回報左對70金副掉金裝率有怨言依個問題.

相信官方唔會漠視70LV玩家既感受吧,畢竟角色到了70LV對GAME商都有一定既貢獻吧...

但幸符問題.始終仲係希望會得到一個回覆.

確定70金副中,幸符係有效既.?

依個到祗係BUG定個掉寶率既問題?

最後最後希望GM可以向官方反映掉70金既問題...可以調整下70金副既掉寶率,同埋如GM甘講.遲D會有金副活動啦.
作者: sesesese    時間: 2013-2-21 22:22:22

今個星期維護之後似乎出多左 希望唔係錯覺或者gm又偷偷地改低番啦
作者: 呀FunG    時間: 2013-2-22 00:12:39

岩岩打兩場70金,開左貓杖同食左一,二星符,打左一共10隻王出左一件金裝
個機率合唔合理其實真係好見仁見智
作者: tszfung0730    時間: 2013-2-22 12:01:53

佢仲要加左掉寶50%   :x
作者: ♥.MUCH♥.    時間: 2013-2-24 23:36:37

啊...貼子沉了.

雖然意料中,GM沒回覆...

我也2天沒上了,不過還是有點失望...

還可以說什麼?!

看清楚吧.造就是GAME商對70LV老玩家的態度.

說到祗70LV的也算得上是有份養活這GAME的吧.

看.!別說掉寶了,連回覆也沒個.

幹你臭GAME...!!! 休想再投資在你身上.

採取HEA玩政策...88 沒良心的ALTA

作者: travis_tak    時間: 2013-3-30 21:31:34

其實改下個制度仲好,如果出金裝,必定會出同組內有既職業既金裝
作者: PAKI    時間: 2013-4-28 19:02:15

唔可行*V*

提議將機率較到平均每2-3隻王出1件金裝好過~
作者: 哈哈笑    時間: 2013-5-20 18:01:01

依家太多職

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2