AGAMES 討論區

標題: 誠意給官方一些有關新手的遊戲建議。 [打印本頁]

作者: somokisa    時間: 2013-1-27 12:54:23     標題: 誠意給官方一些有關新手的遊戲建議。

晴空玩了一段日子,感覺到遊戲新手都不太願意留下來玩。

我自己就邀請過幾位好機友一齊玩黎晴空,

佢地玩唔夠一星期就唔會再玩落去,

原因好多,升LV好貴,水錢好貴,副本難打,職業不平衡,好多種種原因。。。。。

令到佢地覺得晴空要生存真係好難。

我堤出幾樣意見建議官方修訂:

1)商城推出新的51-70等成長型裝備,與時並進。

2)降低藥水售價,修理裝備價格,讓新手打野外怪不能賺點小錢反倒要賠水錢和修裝錢。

3)增加野怪掉落一般裝備的機率,增加掉落金錢和經驗。

4)怪物經驗系統修改為固定獲得經驗值,取消相差等級無經驗系統。

5)增加主線,支線,重復任務為主要練等途徑,降低或取消大部份每日任務。

最後我還有想說的官方可以想想怎樣再利用副本尋隊這個系統~現時港板晴空根本沒有人會用

我測試過每一個副本都是等一至兩小時都沒有任何反應的!

晴空好像只剩下老手生存的感覺。。。。。玩得有點累和傷感。。。每處都要用到錢,沒錢萬萬不能。

這麼可愛的遊戲。。。。有點可惜。。。。臨退出遊戲之前給官方的一點小建議。

感謝閱讀,致此。

作者: ericwong1997    時間: 2013-1-27 13:28:04

可能要錢至係晴空生存倒係特色吧。點講都係台灣game~
米話新手:(老手要生存都難......升lv又難:(
作者: vincentyoman    時間: 2013-1-27 13:37:17

日任都冇埋點衝等。
作者: 呀FunG    時間: 2013-1-27 15:09:27

等新手黎講升lv好慢,裝備又難打,唔好話金裝,副本裝都刷勁耐先齊一套
唔信既大家試下打一套40/50lv套裝,睇下要打幾多場副本
作者: iamahtung    時間: 2013-1-27 17:11:47

呀FunG 發表於 2013-1-27 15:09
等新手黎講升lv好慢,裝備又難打,唔好話金裝,副本裝都刷勁耐先齊一套
唔信既大家試下打一套40/50lv套裝,睇下 ...

咁我又覺得無話幾多場既, 我地以前都係咁樣刷返黎
作者: qqaazz1998    時間: 2013-1-27 20:53:38

iamahtung 發表於 2013-1-27 17:11
咁我又覺得無話幾多場既, 我地以前都係咁樣刷返黎

出得快洗鬼你玩
作者: FKON    時間: 2013-1-27 21:49:20

4)怪物經驗系統修改為固定獲得經驗值,取消相差等級無經驗系統。

呢個無可能啦
作者: pgchicken    時間: 2013-1-28 17:36:22

副本組隊系統呢個問題真係有點難搞…

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2