AGAMES 討論區

標題: 求官方重視:(好疾阿... [打印本頁]

作者: iamahtung    時間: 2013-1-13 17:04:21     標題: 求官方重視:(好疾阿...

由上上定唔知上個更新...唔記得啦...
我雙開就疾到喊...單開都只係好少少
但之前我三開都可以無問題正常打戰場

好啦我以為我電腦有問題, 洗機囉
洗完一樣係咁, 無半點幫助:(

補上, 佢疾既程度係你可以行路果陣完全唔郁, 幾秒後又會出現左係遠方

再補上, 以前CPU佔用率, 三開先頂多十幾%...
而家單開都去左54%, 雙開焗住每邊分48%...

而家呢個情況我根本入到戰場無可能郁到, 我已經隱哂人, 乜都開到最低
pvp我而家都只能卡技企定定比人打...技都未必轉到阿...

本人電腦4GB RAM雙核, 顯示器不知道但我不相信晴空對硬件既需求比GTA4, L4D2同埋AliceMadnessReturn高

作者: Hin0    時間: 2013-1-13 17:33:07

我洗左先好少少 @_@
作者: iamahtung    時間: 2013-1-13 17:37:28

Hin0 發表於 2013-1-13 17:33
我洗左先好少少 @_@

唉..咁樣落去日後異金出左我都唔知點樣打金副...
作者: iamahtung    時間: 2013-1-13 20:08:24

推推佢:(唔應該係電腦問題
作者: HANA    時間: 2013-1-13 22:35:28

0.0我估5關電腦事.....我部新電腦都有lag出現....
作者: pgchicken    時間: 2013-1-14 10:52:11

你都講得出CPU佔用率,成9x%,唔疾就奇…
作者: 小雪神神    時間: 2013-1-14 11:41:30

pgchicken 發表於 2013-1-14 10:52

我單開.. 入戰場 or 飛返霜之森都lag到行唔到 -.-
我cpu 佔用率 2x%咋 -.-
作者: 呀FunG    時間: 2013-1-14 11:44:19

我都發現呢排晴空既CPU佔用率高左...
作者: 00852340    時間: 2013-1-14 12:17:25

只要有其他玩家出現係你畫面都要lag1,2秒
作者: kevinCCK    時間: 2013-1-14 12:51:38

問題就係以前單開都係30-40%
而家單開上咗去60-70% LOL
作者: iamahtung    時間: 2013-1-14 18:28:44

正如某人所回覆, 唔應該係咁囉
同一部電腦, 我之前雙開都未必用我10%, 真架, 我真係可以三開入戰場

唔記得左幾時開始總知肯定係呢兩個星期, 就開始疾成咁
我以為電腦太多野, DEL野囉, 無用。
洗機囉, 都係無用。
我唔相信晴空物語呢隻GAME對硬件既需求大得過我隻L4D2、GTA5或者AMR囉

補充, 三開只係會疾少少, 但疾極都可以好好控制人物打戰場
雙開簡直係順果隻, 慢慢用鳳狙控人另一邊御靈補自己都做得到= =

作者: 七夕下的月亮    時間: 2013-1-14 19:20:08

不如貼張工作管理員睇睇...
亦都有可能係關網速事
作者: label25000    時間: 2013-1-14 19:30:06

其實當一隻game不停咁上更新上強化遊戲內容同介面...所佔用既電腦資源上升係無可避免...
作者: iamahtung    時間: 2013-1-14 19:33:05

label25000 發表於 2013-1-14 19:30
其實當一隻game不停咁上更新上強化遊戲內容同介面...所佔用既電腦資源上升係無可避免... ...

呢個我理解...但唔會倍數咁上囉...
作者: 七夕下的月亮    時間: 2013-1-14 20:41:54

點CAP圖,睇下文

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7007021005320
作者: iamahtung    時間: 2013-1-14 21:03:20

七夕下的月亮 發表於 2013-1-14 20:41
點CAP圖,睇下文

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7007021005320

[attach]5203[/attach]
好似好細...

作者: yanjai    時間: 2013-1-14 21:23:13

會唔會係網速問題??
作者: iamahtung    時間: 2013-1-14 22:00:48

yanjai 發表於 2013-1-14 21:23
會唔會係網速問題??

我覺得唔係網速問題, 網速的話頂多都只係延誤...唔會疾吧?
作者: 小狗狗    時間: 2013-1-15 00:43:36

換機啦
作者: chong0722    時間: 2013-1-16 12:56:30

唔好講話雙開丫,, 我單開入戰場都勁疾, 行出去先見到衝左去敵方堆人度..咁樣點玩阿??
至少之前敵方唔會衝黎我度俾我打...呢家情況係對方都一樣咁衝埋黎= =......
已經較到畫面最低, 人物顯示最高,, 但呢家唔係SETTING問題係隻GAME有問題...
希望今日更新會改善返!!!!
作者: iamahtung    時間: 2013-1-16 22:22:13

chong0722 發表於 2013-1-16 12:56
唔好講話雙開丫,, 我單開入戰場都勁疾, 行出去先見到衝左去敵方堆人度..咁樣點玩阿??
至少之前敵方唔會衝黎 ...

一D改善都無(cry)
作者: yauben925    時間: 2013-1-16 23:02:10

chong0722 發表於 2013-1-16 12:56
至少之前敵方唔會衝黎 ...

作者: kiTCD    時間: 2013-1-18 14:29:16

有時真係卡到想5玩
作者: 小流    時間: 2013-1-18 16:16:28

呢隻GAME CPU佔用率幾高下
雙開都用左接近7X %
我係用6核
作者: label25000    時間: 2013-1-18 16:59:36

我諗網商 都佔好大因素
作者: pgchicken    時間: 2013-1-18 17:26:06

人多的地方一般CPU會到4x-5x,除非你CPU好勁

ps:測試機器CPU i5 750

作者: iamahtung    時間: 2013-1-18 18:26:05

pgchicken 發表於 2013-1-18 17:26

但以前唔會架嘛...係咪個乜鬼技能優化搞成咁架?
你而家測就話人多的話CPU會到4x~5x, 你肯定早三個星期前都係呢個數值?
作者: abc789957123    時間: 2013-1-21 14:01:57

同意+1
作者: kevinCCK    時間: 2013-1-21 17:05:44

pgchicken 發表於 2013-1-18 17:26

明知多人就唔好合ser啦=.=
唔通叫晒全部玩家換晒i7咩
作者: iamahtung    時間: 2013-1-21 18:16:58

我識既某電腦專家...都話呢隻game大食:&話唔關我部機或者顯卡事
作者: 孤單心事    時間: 2013-1-21 18:42:33

講真A_A  以前我玩戈時
單開晴空  全配置SET到最高   打戰場疾都唔會疾1下
CPU亦都未試過去到20% UP

E+ 單開 配置接近最低
乜都唔郁佢  CPU使用量48%
人多少少就60%

= =  我最近玩返發現既...真係同以前差好遠

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2