AGAMES 討論區

標題: 閒聊一下...市場好恐怖orz... [打印本頁]

作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 13:37:40     標題: 閒聊一下...市場好恐怖orz...

事關本人就行傷之心啦, 見到d主題禮盒, 冰晶100金, 和風150金
咁我當時都唔知d禮盒係要抽入面d家具定一開有哂, 好啦我買左冰晶黎試, 係一盒有哂既
咁我就去買埋和風了.
呢兩個價, 地攤睇黎都擺左好一段日子, 係最近賣金裝手有點鬆才買來玩玩

好啦, 咁我開始收埋其餘兩種...
才開始唔夠2個鐘, 呢啲禮盒既價比我一個人推高左
和風? 地攤變左200金
海洋都用左180金, 不過呢個我心甘情願, 有枱無椅好慘架, 係海洋個禮盒有椅我先高價d

無錯見有人收就自然會有人想高價放, 收唔起我既事
我只係好無奈, 點解只係一個人收, 都可以推得高個價
拍賣, 都話因為有人願意比我出更高既價去收, 所以大家鬥高價我都會明
但其實明顯得我一個收緊既時侯...咩原因令到佢升價呢...
講真, 200金, 要放, 一早放得出, 唔洗等我收先黎變200金

我只能無奈, 個市真係好恐怖

作者: 水水bb    時間: 2013-1-2 13:58:55

所以金價大跌物價上升 完全係唔關隻game事 係d奸商累 隻隻game都有奸商 真討厭 想搵錢都唔洗咁掛? 我都見過好多人 一有幾個人收個樣物品 佢就一定會拉高個價 由10金升到百金都有人收 你話係唔係好恐怖? 冇錯 市場真係好恐怖 所以收野我好小會去傷森買 通常掛店都放好貴......
作者: 小雪神神    時間: 2013-1-2 14:18:59

最唔明點解連HP, MP, SP杖都要咁貴...

作者: marcohong95    時間: 2013-1-2 14:23:46

路過想問一下迷你英雄阿依慕收一隻幾錢?
作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 14:28:54

水水bb 發表於 2013-1-2 13:58
所以金價大跌物價上升 完全係唔關隻game事 係d奸商累 隻隻game都有奸商 真討厭 想搵錢都唔洗咁掛? 我都見過 ...

最恐怖係...唔係幾個人收= =係我一個人收都推得高= =
多人需要...所以個價高...我明= =但...一個人收...我真係完全唔明

作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 14:30:42

小雪神神 發表於 2013-1-2 14:18
最唔明點解連HP, MP, SP杖都要咁貴...

講真呢個我都唔明...
初初出果陣3~4百金左右, 我仲要睇死呢d野只會愈抽愈多出黎= =
理應遲早一日會滿足市場需求= =...但竟然...千六金都無人放hp杖-..-
作者: ms3wu7tt    時間: 2013-1-2 16:11:52

小人打冇人抽自然會貴

作者: 呀FunG    時間: 2013-1-2 16:26:43

HP,MP,SP杖少人打到,因為D人係挑戰模式會打王
作者: hg999351    時間: 2013-1-2 16:28:16

呀FunG 發表於 2013-1-2 16:26

最重要係鳳狙冇古鹿唔會夠同職挑
作者: 呀FunG    時間: 2013-1-2 16:32:23

其實有古鹿會點...我都見隻隻鳳狙都係用古鹿,但佢本身唔係白字杖咩?
作者: hg999351    時間: 2013-1-2 16:44:01

有古鹿出jj炮快好多

作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 17:09:29

呀FunG 發表於 2013-1-2 16:26

:O我記得早排都唔會打王架= =多數都肯比王打= =
作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 17:10:01

hg999351 發表於 2013-1-2 16:44
有古鹿出jj炮快好多

發現新大陸= =從來都不知道:O
作者: 呀FunG    時間: 2013-1-2 17:14:39

iamahtung 發表於 2013-1-2 17:09
:O我記得早排都唔會打王架= =多數都肯比王打= =

森S詳細唔清楚,海S就好多時係咁
作者: 紫紫紫    時間: 2013-1-2 22:22:22

hg999351 發表於 2013-1-2 16:44
有古鹿出jj炮快好多

係咪要叫gm測試修正下xd
作者: label25000    時間: 2013-1-2 22:25:47

但你地諗下啦..依家買點放金..個匯率都一樣高左架...咁game入面d野貴左...都唔奇架...

如果你單純打怪刷裝去賺錢...當然覺得好大件事....但對d 會入點黎對金= =..佢地覺得冇關係....

但如果d野同舊時一樣咁平...咁就大問題喇...因為入點既人會特然間變得好富有....以前啦..hp杖都係6-700金...

你諗下以依家1:3.5 既對率...入200點都買到..又真係唔係幾合理...當所有野都變賤之後..隻game都一樣會好快玩完
作者: ctb    時間: 2013-1-2 22:33:14

之前D盒仔見人放50 (雖然我唔記得咩樣
依家都貴鬼哂XD BTW 想收和風 好似好令~
作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 22:55:29

ctb 發表於 2013-1-2 22:33
之前D盒仔見人放50 (雖然我唔記得咩樣
依家都貴鬼哂XD BTW 想收和風 好似好令~ ...

和風係好靚, 不過全部都係裝飾用, 如果你想打造家居的話
都係有床有椅有枱好d, 不過和風張枱好靚架
床我個人喜愛北極熊
作者: ctb    時間: 2013-1-2 23:25:22

iamahtung 發表於 2013-1-2 22:55
和風係好靚, 不過全部都係裝飾用, 如果你想打造家居的話
都係有床有椅有枱好d, 不過和風張枱好靚架
床我 ...

床我中意櫻花個張 XD  早知之前收和風盒
作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 23:28:28

ctb 發表於 2013-1-2 23:25

櫻花張床我覺得好「leung」...
作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 23:29:19

和風我見傷之森有盒200金wo, 下方, 我森ser:X我地唔知同唔同ser
作者: ctb    時間: 2013-1-2 23:31:15

iamahtung 發表於 2013-1-2 23:29
和風我見傷之森有盒200金wo, 下方, 我森ser:X我地唔知同唔同ser

其實見過和盒50金但密慢左 我都系森
作者: 七夕下的月亮    時間: 2013-1-2 23:32:42

櫻花床果個係櫻花盒~~

呢D盒已經無出,所以開一盒就少一盒。
有D賣家既心態係博佢升值...
所以先賣得個價高,如果長期無人要,
個價自然就跌。

而買家方就如果你急要就會自然會用高價去收件野。
只要你自己既心中價合理就會去買。
(PS:我收和風盒果時用左80金)

作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 23:37:50

七夕下的月亮 發表於 2013-1-2 23:32
櫻花床果個係櫻花盒~~

呢D盒已經無出,所以開一盒就少一盒。

我第一次見(係我第一次丫下- -)係100金同150金...
呢兩個價我真係接受到, 我係無諗過我一個人收, 會推動左成個市價姐= =
作者: ctb    時間: 2013-1-2 23:40:30

iamahtung 發表於 2013-1-2 23:37
我第一次見(係我第一次丫下- -)係100金同150金...
呢兩個價我真係接受到, 我係無諗過我一個人收, 會推動 ...

西利= =可能會升到500金一盒再遲下(個人幻想
作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 23:44:38

ctb 發表於 2013-1-2 23:40

no啦-,-我停收lu, 等佢回降...
作者: 七夕下的月亮    時間: 2013-1-2 23:45:54

ctb 發表於 2013-1-2 23:40

海洋,冰晶,和風,櫻花盒我之前都開曬
只係差紅蓮加未出過盒既砂鼠...

不過小屋床太多都係一個問題._."
作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 23:48:19

七夕下的月亮 發表於 2013-1-2 23:45

哈哈哈, 我都覺, 好在我而家都係得兩張:冰晶and海洋, 和風無床~
作者: ctb    時間: 2013-1-2 23:50:33

我收左幾份紅連盒, 要唔要交換下d家私-3-
作者: ctb    時間: 2013-1-2 23:51:26

我好似擺左5張= =哈哈
作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 23:53:50

ctb 發表於 2013-1-2 23:51
我好似擺左5張= =哈哈

話說, 有無見過海洋既女神的誕生...
我見到實物果一刻...我完全覺得係幻想破滅
作者: ctb    時間: 2013-1-2 23:56:44

iamahtung 發表於 2013-1-2 23:53
我見到實物果一刻...我完全覺得係幻想破滅 ...

有見過實物 那女神真的很囧(邊個發明嫁哈哈!!!!
作者: 七夕下的月亮    時間: 2013-1-2 23:57:34

ctb 發表於 2013-1-2 23:50
我收左幾份紅連盒, 要唔要交換下d家私-3-

我只係知自己有好多海星家具
作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 23:58:42

七夕下的月亮 發表於 2013-1-2 23:57

坐墊?? 放唔放d黎:(? 15金個:(?
作者: 七夕下的月亮    時間: 2013-1-2 23:58:48

iamahtung 發表於 2013-1-2 23:53
我見到實物果一刻...我完全覺得係幻想破滅 ...

呢個見到佢既第一印象係O左
正如佢面上既表怪咁
作者: ctb    時間: 2013-1-2 23:59:54

七夕下的月亮 發表於 2013-1-2 23:57

XD D星星可以浮空甘擺 哈哈
作者: ctb    時間: 2013-1-3 00:00:47

七夕下的月亮 發表於 2013-1-2 23:58
呢個見到佢既第一印象係O左
正如佢面上既表怪咁

女神就要有女神的樣子 ..
作者: 七夕下的月亮    時間: 2013-1-3 00:02:35

iamahtung 發表於 2013-1-2 23:58
坐墊?? 放唔放d黎:(? 15金個:(?

只換不賣...以前整落的
作者: iamahtung    時間: 2013-1-3 00:03:58

七夕下的月亮 發表於 2013-1-3 00:02
只換不賣...以前整落的

我以前傷心起上黎將屋d野變賣哂
而家見到d禮盒先玩返:'(無野換到(cry)
作者: ctb    時間: 2013-1-3 00:06:19

iamahtung 發表於 2013-1-3 00:03
我以前傷心起上黎將屋d野變賣哂
而家見到d禮盒先玩返:'(無野換到(cry) ...

甘睇唔開賣哂d野 ..
作者: 七夕下的月亮    時間: 2013-1-3 00:08:57

ctb 發表於 2013-1-3 00:00
女神就要有女神的樣子 ..

這個女神係趕客用的
[attach]5133[/attach]

作者: iamahtung    時間: 2013-1-3 00:09:49

ctb 發表於 2013-1-3 00:06
甘睇唔開賣哂d野 ..

以前做會長果陣d副會講大話:(然後偷走左...
一怒之下賣哂d家私去
(因為我果陣玩小屋係為左開buff比公會既人用...有一半係副會自願送比我...一諗起係來自佢地既...我就唔開心了:(結果就放哂比其他公會既人lu._.)
作者: ctb    時間: 2013-1-3 00:20:58

七夕下的月亮 發表於 2013-1-3 00:08
這個女神係趕客用的

.............. 實在囧到不行
作者: yoyo:$    時間: 2013-1-3 11:39:57

iamahtung 發表於 2013-1-2 14:30
講真呢個我都唔明...
初初出果陣3~4百金左右, 我仲要睇死呢d野只會愈抽愈多出黎= =
理應遲早一日會滿足市 ...

岩岩出個時我中SP同MP杖放曬.
以為遲D實抽中番/收得番.
點知冇玩幾個星期姐....貴到甘.
作者: iamahtung    時間: 2013-1-3 18:21:27

yoyo:$ 發表於 2013-1-3 11:39
岩岩出個時我中SP同MP杖放曬.
以為遲D實抽中番/收得番.
點知冇玩幾個星期姐....貴到甘. ...

我都係咁= =我以為遲早個市場實會飽和= =點知:&...
作者: 呀FunG    時間: 2013-1-3 20:22:38

如果不停地有貨出,個市係會飽和
但而家問題係根本冇貨出
作者: tamamalau147    時間: 2013-1-3 20:48:44

最唔明點解連HP, MP, SP杖都要咁貴

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2