AGAMES 討論區

標題: [正式非官方]鳳J問題表態 [打印本頁]

作者: kelvin5a24    時間: 2012-12-29 00:32:53     標題: [正式非官方]鳳J問題表態

1. 你有無玩鳳狙?

2. 你認為鳳狙會唔會太屈?

3.你是否讚成下修鳳狙?

作者: 水水bb    時間: 2012-12-29 00:36:06

投左了^^ 希望e個po唔好咁多罵戰- -
作者: kelvin5a24    時間: 2012-12-29 00:37:53

都希望e面純投票知下情況^^
作者: 龍雍    時間: 2012-12-29 11:47:46

其實我有玩鳳,我都建議下修攻擊力~
但宜家係連佢自己打怪都好有問題,1次90%MP,即係要12秒先1招鳳炮

我想問咁多位,世界上係唔係只係得戰場先可以玩鳳呀!!!!!!!
作者: 水水bb    時間: 2012-12-29 11:48:46

T.T攻擊力唔可以改
作者: 七夕下的月亮    時間: 2012-12-29 14:37:08

龍雍 發表於 2012-12-29 11:47
其實我有玩鳳,我都建議下修攻擊力~
但宜家係連佢自己打怪都好有問題,1次90%MP,即係要12秒先1招鳳炮

簡單D講,睇下森SER 戰場功續榜...
頭三十名有二十個係鳳狙你就明。

下修攻擊力,我覺得無問題。
三秒唔食道具,仲還可以接受。
降90%靈力上限先係一大問題...
作者: 3C.    時間: 2012-12-29 17:34:59

七夕下的月亮 發表於 2012-12-29 14:37
簡單D講,睇下森SER 戰場功續榜...
頭三十名有二十個係鳳狙你就明。

3秒後唔是回番mp上限咩?
作者: 七夕下的月亮    時間: 2012-12-29 20:26:27

3C. 發表於 2012-12-29 17:34
3秒後唔是回番mp上限咩?

問題回番mp上限咩再食埋水都未必出到重炮(差唔多成3000MP)...
變相拉長個CD既時間
作者: 3C.    時間: 2012-12-29 20:31:15

七夕下的月亮 發表於 2012-12-29 20:26
問題回番mp上限咩再食埋水都未必出到重炮(差唔多成3000MP)...
變相拉長個CD既時間 ...

食65水都23XX 再食埋高級水
都夠射1野

再唔夠用MP杖

高輸出冇硬直咪算好

作者: 水水bb    時間: 2012-12-29 23:22:58

3C. 發表於 2012-12-29 20:31
都夠射1野

你估個個鳳狙都係65lv既咩? 都係果樣啦 為下其他人諗下
作者: ctb    時間: 2012-12-30 04:53:06

3C. 發表於 2012-12-29 20:31
都夠射1野

你估人人玩鳳狙有甘多錢買mp水同杖.
作者: 3C.    時間: 2012-12-30 09:00:07

ctb 發表於 2012-12-30 04:53
你估人人玩鳳狙有甘多錢買mp水同杖.

咁有付出就勁D架啦
不如唔扣MP啦

冇錢咪等多幾秒囉

面對事實吧
又要沖得+5 武+5
就想瞬秒其他人
有冇咁著數既事呀?會唔會過份左d?

作者: 3C.    時間: 2012-12-30 09:00:53

水水bb 發表於 2012-12-29 23:22
你估個個鳳狙都係65lv既咩? 都係果樣啦 為下其他人諗下

高lv就自然有佢既著數
你唔好問點解1lv用唔到鳳炮?
作者: bravecollection    時間: 2012-12-30 09:13:55

同意
作者: 水水bb    時間: 2012-12-30 19:50:47

3C. 發表於 2012-12-30 09:00
咁有付出就勁D架啦
不如唔扣MP啦

其實我相信玩狙既人唔會好似你咁變態覺得秒人係好開心既事 似你咩?唔好以為個個都好似你咁啦 高lv就自然有佢既著數? 說什麼? 唔好話玩狙就自然有佢既著數?
作者: 許許許許    時間: 2012-12-30 20:04:53

水水bb 發表於 2012-12-30 19:50
其實我相信玩狙既人唔會好似你咁變態覺得秒人係好開心既事 似你咩?唔好以為個個都好似你咁啦 高lv就自然 ...

秒人唔開心咁j們入戰場做乜?= =
鍾意秒人=變態?= =
你都幾搞笑

一分耕耘一分收穫
高lv有著數系必然
諗多幾諗先回人好吾好?=.=

作者: 3C.    時間: 2012-12-30 20:36:07

水水bb 發表於 2012-12-30 19:50
其實我相信玩狙既人唔會好似你咁變態覺得秒人係好開心既事 似你咩?唔好以為個個都好似你咁啦 高lv就自然 ...

我發覺你都on.9
唔吊唔得
"好似你咁變態覺得秒人係好開心既事"
9唔答8 on.99

狙都秒到人囉
你咪再7啦垃圾
真係忍_左你好耐
諗清楚你要講乜啦
升lv冇著數 你做乜升lv呀on.99
作者: 3C.    時間: 2012-12-30 20:36:58

許許許許 發表於 2012-12-30 20:04
鍾意秒人=變態?= =
你都幾搞笑

u know that feel bro.
佢真係..........................
不予置評
作者: 水水bb    時間: 2012-12-30 23:41:08

許許許許 發表於 2012-12-30 20:04
鍾意秒人=變態?= =
你都幾搞笑

你仲搞笑 你估個個狙入戰場一定要秒人? 有大把狙打副本 得鬼閒理個戰場? 佢依家改招技 隻職已經可以刪得 連打副本都打唔到 咁玩來做咩 咩叫職業平衡? 改左 已經唔叫職業平衡了 仲有你有冇睇佢之前回過既po架 幾能on_ (過強就要改) 佢迫我搵某d野做假設 仲有 我回 洗能咁認真?回佢洗諗多幾諗?打左咁多字出來咪又係比人話 我唔會諗勁耐先會囉 唔好意思  你指一分耕耘一分收穫
姐係掛經波升到70?
作者: 水水bb    時間: 2012-12-30 23:43:45

3C. 發表於 2012-12-30 20:36
我發覺你都on.9
唔吊唔得
"好似你咁變態覺得秒人係好開心既事"

乜料呀你 唔夠人講就吊人 冇品 唔怪得你出哂名啦 (升lv冇著數 你做乜升lv呀) 你唔好能話 玩狙冇著數 做乜玩狙隻職呀? 回你洗諗清楚先回? 我覺得無咁既需要 9唔答8? 點夠你9唔答8? 係你迫我打埋哂d咁白_既假設出來
作者: 3C.    時間: 2012-12-30 23:45:18

水水bb 發表於 2012-12-30 23:43
乜料呀你 唔夠人講就吊人 冇品 唔怪得你出哂名啦 (升lv冇著數 你做乜升lv呀) 你唔好能話 玩狙冇著數 做乜 ...

..........................................................................
我投降....................................................................
對牛彈琴..........................................................................
作者: 水水bb    時間: 2012-12-30 23:50:53

3C. 發表於 2012-12-30 23:45
..........................................................................
我投降................. ...

唔夠人講就算啦 洗唔洗咁話我? 你有你反對 我有我支持 我反對都要經你同意?
作者: 水水bb    時間: 2012-12-31 00:13:53

投票有好多係冇玩狙既人......
作者: butter._.    時間: 2012-12-31 01:04:28

水水bb 發表於 2012-12-31 00:13
投票有好多係冇玩狙既人......

投票有好多係有玩狙既人......

其實比例差不多-3-
作者: pugpig862    時間: 2012-12-31 01:39:08

都希望e面純投票知下情況^^
作者: patriceevra754    時間: 2013-1-1 01:12:32

2.無玩鳳狙
作者: tszfung0730    時間: 2013-1-1 18:57:12

我覺得鳳炮係鳳狙既本身優點,唔可以改囉...

你鳳炮都唔一定殺到塔王同御0啦

你地話改廢鳳狙,咁鳳狙除左鳳炮仲有咩招玩? 塔王就屈晒機?

其實唔應該職勁就改廢人地d職

應該改勁其他職囉
作者: 水水bb    時間: 2013-1-1 21:28:26

其他職廢就應該改勁其他職 唔應該改廢人地隻職啦 自己諗下 隻game有幾多玩緊狙既人? 改左仲多罵戰
作者: 提淽    時間: 2013-1-4 16:30:50

水水bb 發表於 2013-1-1 21:28
其他職廢就應該改勁其他職 唔應該改廢人地隻職啦 自己諗下 隻game有幾多玩緊狙既人? 改左仲多罵戰 ...

認真,D人成日話+5秒到+10裝.如果+5既鳳狙單拖一條友,系冇任何BUFF底下系秒唔到人(限戰場)

唔好講60LV以下小小血戈D,入戰場所有玩家都會提升多成萬血.我所見到既就系+5裝系戰場秒人有D危,因為此終+5唔系好大傷害咋麻

旦       1:1                 PVP既話秒到低防職業呢點我也不可否認。
作者: eyeboythree    時間: 2013-1-4 18:58:41

2.無玩鳳狙
作者: iamahtung    時間: 2013-1-6 13:57:40

tszfung0730 發表於 2013-1-1 18:57

我覺得, 總要有一隻職係你秒唔到, 塔王咁樣面對係好合理
再者, 塔王都要開盾先食到, 作為對抗鳳狙既職業平衡, 係合理

至於御靈, 我保證, 同為全身+10的話, 御靈開盾都死硬
如果鳳淨係武器+10, 其他+5, 低爆傷, 但對方上足抗, 上足血, 開埋減傷盾
我又覺得咁樣御靈食到又好合理
戰場2萬9血, 8千mp, 比人射一射無哂mp, 淨返3千~4千血左右喎
可見傷害之高, 唔會係其他職/上攻時之御靈能食
御靈本身唔開減傷盾都好危...+10武+8裝應該都食唔落

因此我認為, 有為血及抗努力, 有努力減傷(不論符文或抗或技)既職業
唔應該咁樣拎黎作為一個例子, 作為戰場平均, 塔王有對抗鳳狙既必要
各有相克, 我認為塔王既存在係合理(當然, 又封大技又降鳳狙攻擊, 塔王日後有改既必要)

至於御靈非防守職業, 食到技貌似不合理
不過, 我地既物防係少得可憐, 如果對面個鳳狙係物攻的話, 真係乜都死...(+10武)
向來物攻克死布袍職係合理, 但打手們又怕用物會被格, 造不了傷害
你既犧牲了用物攻, 那麼, 上抗的每一個職業自然有權去減傷
因此, 對有上血上抗的每一個職業, 都只能打個3~4萬是很合理, 你本身可以上物打個8萬多
所以御靈谷血谷抗谷減傷開盾後能吃也是合理的, 想秒就上個全身+10

「其實唔應該職勁就改廢人地d職
 應該改勁其他職囉」
這句嘛, 雖說挺認同...但其實比起職業平衡, 我認為比較偏去遊戲平衡
要說職業平衡的話...其實減了30%, 鳳狙在單對單還是超高勝率, 有絕對的優勢
但, 戰場上星空上, 鳳狙既數量彷彿主宰了勝負, 就有如當時復活0cd造成的現象
不同的是, 御靈除了復活還有其他用處, 而此下修則令鳳狙除了鳳炮就沒有用
作者: im晞尐    時間: 2013-1-12 23:14:55

其實晴空一直都冇職業平衡...
我之前係玩天道既..
坦白講..
係戰場,PVP,水色.副本...
係任何一個人眼中都係(癈)..
又或者天道真係一無視處..
但其實都有好玩既地方..
面對任何大技職..
天道要走..走唔到嗎?
殺人都唔係一件難事..
天道本身就少血,低攻
面對任何職天道只會處於被秒既角色..
這樣又可以說是職平嗎?

下修鳳狙係冇乜問題.
但我唔覺得秒人係理所當然..
如果想玩勁一個職..難道就不用付出嗎!?
鳳狙其實都有好多玩法..
鳳炮係可以秒人
但如果全SER都只係識鳳炮..鳳炮..同鳳炮...
E個職只會變成令遊戲失平既職..
同變得沉悶,
我既朋友..
一直會去研究隻人,點先可以更加勁..
放既金錢自然唔少..

每隻GAME其實都有坩既全在..
如果冇坦..我諗去到打70金..周王..
跟本就會被極速KO...
所以高血高防係正常...
咁唔通塔王想神坦又唔洗付出嗎?

預期係到憎吵,,
不如放點心機落去隻人到,,
玩下D技,,去發掘個職既好玩之處仲好啦..
(純粹意見,不喜必插)

作者: 牛奶貓    時間: 2013-1-14 00:11:48

全部人玩鳳狙咪唔洗煩囉...........
作者: gn01807747    時間: 2013-1-19 03:14:45

tszfung0730 發表於 2013-1-1 18:57

我都好認同你斤講GE野,其實唔應該職勁就改廢人地d職

應該改勁其他職,所以打後有新職開放唔好投資咁多野入去......唔係又比人話邊招技屈機又要改廢

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2