AGAMES 討論區

標題: 鳳狙已下修 [打印本頁]

作者: edmund2009    時間: 2012-12-28 09:15:20     標題: 鳳狙已下修

[attach]5083[/attach]

由於鳳狙威力過於變態,眾多玩家都投訢是不是應該平衡一下職業。
終於,今次台灣改版後都將鳳狙技能下修
今次一共下修了兩樣
第一,下修就是威力,凝神勁由原本增加攻擊值60%改成30%
第二,就是施放重炮後,MP扣除90%,且3秒內無法使用任何道具(則是連食水也不能)

歡迎大家一起討論

作者: my1ove    時間: 2012-12-28 09:42:23

咁樣Del得隻職  跟本已經可以作廢
作者: 寂寞熊君    時間: 2012-12-28 10:08:20

打副咪企定定3秒比隻王任打?

作者: 3C.    時間: 2012-12-28 10:12:58

巴哈

鳳狙從 160%*7=1120% 下修為 130%*7=910%
威力下修幅度約19%
假設原本打10萬的台戰鳳狙 扔有8萬1的實力

影響族群:平民鳳狙
平民鳳狙如果本來有4萬的實力被修大約只剩3萬2
必須透過砸錢or時間來提升傷害,仍然可以返回神狙寶座

作者: 呀FunG    時間: 2012-12-28 11:07:57

佢3秒係指冇得用道具3秒
咁MP上限扣90%係扣幾耐?
作者: ericwong1997    時間: 2012-12-28 12:24:58

hk幾時改?
作者: 龍雍    時間: 2012-12-28 12:45:07

照計就2個星期後
不過大改版通常遲一個月

睇alta點決定
作者: YAU♥.    時間: 2012-12-28 13:12:29

我5玩鳳狙

作者: 楓煞    時間: 2012-12-28 14:38:06

冇玩鳳狙+1

作者: 提淽    時間: 2012-12-28 15:01:43

如果改左鳳J某d技..甘咪唔系原本最初始既介紹?唔可以等甘多人玩左你先黎改嫁wo.

甘有玩鳳j既人咪姐系中晒伏?甘同哄左人落搭.之後再橋起人有乜分別?

如果真系改左..我都耐你不何.旦你地官方覺唔覺有欺炸成份?

有d人比甘多錢去搞好隻鳳j.升好隻鳳j.官方話改就改?

甘戈d人點?系因為睇左你地最''初''介紹吸引到佢地,佢地先會玩鳳j

旦官方你地有冇問過玩鳳j既人接唔接受你地甘做?

講真..冇玩既玩家緊系想人地個職改廢d(問心)如果系玩家自己有份玩,仲會唔會想官方改呢?

相信個個玩得鳳j既人都系因為本身鳳j個職勁!

大家都可以玩嫁ja..大家玩既時候都一樣嫁la,只在乎佢地想不想去玩咋麻,點解要改呢?

我就系因為鳳J本身個職屈.我先升多隻人黎玩..宜家先黎話改?

我打呢篇甘長既字海出黎..都系想為有玩鳳j既人而講出佢地既心聲我相信真心玩鳳j既人系唔會想官方修技鳳j既技能..

最後我希望..誠請GM大大唔好跟台灣啊假若你真系跟左tw..我會心碎的你會令好多真人玩鳳j的人心淡..

作者: edmund2009    時間: 2012-12-28 15:15:27

其實變相只係鳳狙係發射完一炮之後需要多D時間先可以發第二炮
畢竟招重炮打人超出其他職業所造成既傷害太多
威力下降都係唔想比D平民裝玩家只係用鳳炮秒左D花左唔少錢玩其他職身上既玩家
變相黎講,你只要落本一樣可以玩到高輸出既鳳狙。
作者: edmund2009    時間: 2012-12-28 15:17:42

提淽 發表於 2012-12-28 15:01
如果改左鳳J某d技..甘咪唔系原本最初始既介紹?唔可以等甘多人玩左你先黎改嫁wo.

甘有玩鳳j既人咪姐系中晒 ...

其實雲狩何嘗唔係-.-
招流星改成到無人再玩咁制,三轉大技更加唔點好過點
作者: 提淽    時間: 2012-12-28 15:19:04

edmund2009 發表於 2012-12-28 15:15
其實變相只係鳳狙係發射完一炮之後需要多D時間先可以發第二炮
畢竟招重炮打人超出其他職業所造成既傷害太多 ...

本身系鳳j個職屈姐=.= 人人都可以玩嫁拉.

點解要落本先至可以打做出一隻高輸出鳳j呢?
作者: 提淽    時間: 2012-12-28 15:21:39

edmund2009 發表於 2012-12-28 15:17
其實雲狩何嘗唔係-.-
招流星改成到無人再玩咁制,三轉大技更加唔點好過點 ...

我都有雲手AC=.=不過系朋友的

我都玩過 , 流星招技我接受到LOL.
作者: kenwong831    時間: 2012-12-28 15:27:46

同晴空講88
作者: 戰之龍    時間: 2012-12-28 15:50:27

我都岩岩升緊隻鳳j
作者: 水水bb    時間: 2012-12-28 15:54:08

其實咁樣做不如刪左個職佢好過啦 好煩 我一開頭 睇到個廣告 介紹鳳狙個職既影片 睇左之後我覺得好屈 我個時係一個乜野都唔知既新手- - 岩岩玩 入去官網就見e個廣告 所以我選左玩鳳狙 哇 依家聽到話要改既職我好心痛 改左我退game算了 佢既然改得個職 咁唔洗問 其他野一樣可以改 到時唔好又話中攻膠難抽 全部只可以用初攻膠 260攻個隻 460攻改做260攻...... (假設) 但我同意上面的人講 你冇玩個隻職 緊係想人地隻職變廢 但如果冇左鳳狙既話 打副要打幾耐? 我未夠70 我未打過70副 我唔知要幾耐 仲有改左對我冇影響 最多我退game 我之前係個個po講過 改不如刪左隻職佢 唔好煩 跟住又有好多人同我講隻職真係好屈 戰場屈爆 我心諗隻職大技又廢 變身技又冇攻防加 帶唔到人升搵唔到錢 跟住d人話隻職可以秒人 跟本唔洗用變身技咁樣話番我 我心諗玩一隻鳳狙可以1蚊都唔洗入 就可以一下秒到人? 唔好咁天真啦好冇? 我懷疑你未玩過隻職就話隻職好屈咁 玩過既人都知 係好難升lv 好難搵組打裂 副本就一大堆 升lv要搵人帶 搵人帶唔洗錢? 真係有d咁好既公會/朋友唔洗錢帶你既?你仲想隻職點呀? 算啦 我一早對晴空冇哂好感 由金價下跌個一刻
作者: 水水bb    時間: 2012-12-28 16:00:08

仲有我玩鳳狙個時 一升到36就要搵人帶 升到61先停到囉 因為真係好難升 打副本又要大量mp藥 你估用個招唔洗錢買藥既咩  我冇玩鳳狙隻職好耐 我打算番來晴空玩 我一直有上agame 晴空官網睇下更新左d咩 但台灣個邊 新出一轉技能我好開心 因為天道可以勁番小小 但改到鳳職咁 ...... 改到太過份啦 只想咁講 一定冇可能1蚊都唔入就可以用隻職秒到人 唔好講到隻職唔洗用錢咁 你們都可以玩鳳狙 隻職又唔係得某幾個人可以玩既 為什麼要針對這種職業? 是不是對現玩緊鳳狙的玩家好不公平的? 唔好咁自私啦 又唔見你話天道d技廢 要改 冇心2連回的
作者: yynojj    時間: 2012-12-28 16:25:22

水水bb 發表於 2012-12-28 15:54
其實咁樣做不如刪左個職佢好過啦 好煩 我一開頭 睇到個廣告 介紹鳳狙個職既影片 睇左之後我覺得好屈 我個時 ...

試問 其他職 大技 勁又如何  遲d戰場禁大技   
變身勁又如何(如刺客,陰陽) 咪又係一下比鳳炮 秒 反傷又反唔到
另外 而家有掛球 唔洗比人帶都升到lv
如果要帶人升  其實得2,3種職先帶到  唔好以為全世界只有鳳狙帶唔到升
作者: cossacks    時間: 2012-12-28 16:47:48

靈仙一樣要比錢先勁... 帶唔到人升... 副本又急需要靈仙... 靈仙又要比人帶先升到60...

靈仙主打係補係輔助,吸引唔少人入去做輔助派,點解今時今日晴空仲未做野去上修.......
作者: 3C.    時間: 2012-12-28 17:11:50

高輸出野不嬲都應該要有硬直
只係多3秒啫
你地射完咪又縮番去

更何况你地冇勁凝神勁 人地一樣冇大技出
比人殺機率小左啦都
輸出扣番啲好正常
作者: my1ove    時間: 2012-12-28 18:12:36

3c你轉左職玩緊係咁講-,-
作者: kai子乂健    時間: 2012-12-28 18:23:15

鳳狙改到咁點打塔皇?

依家既鳳狙都打唔入塔皇啦已經- -

重要改廢到咁...

而且大技係戰場用唔到

咁整出黎有乜意思?

整黎比我地打副rj?

定係整出黎比我地掛機升lv?
作者: kelvin5a24    時間: 2012-12-28 18:47:44

想當年-___-
神巫嘅反傷(利串:我玩緊神巫
神巫嘅反傷係當年都無鳳J屈人屈得咁多西利
但係對其他職黎講係屈左小小 最後GM出左好多野對抗反傷

對於鳳J今次咁改其實都係對其他職業公平番小小姐.....
隻game唔係得鳳J可以玩 仲有其他職家:( 玩緊鳳J嘅你緊係開心啦 下下SM人 自己又唔洗死 係咁係到射人
但係有無諗過其他玩家點....? 隻game入面最最最最最最最坦個個職 塔皇 你地都可以shoot一shoot就搞掂  你地緊係爽啦 咁其他一樣玩緊晴空物語嘅玩家呢:(? 唔係鳳J物語呀

今次咁改完其實鳳J嘅優勢仍然係到 只不過由狂shoot 可能變左做shoot一野就有機會比人殺死 但係你地其實一樣可以sm 一野shoot死人:(
唔好咁自私啦! 隻game唔係得鳳J 1隻職家! 公平D大家都玩得開心d啦!

希望GM會跟TW 繼續努力搞到d職業平衡
作者: 3C.    時間: 2012-12-28 19:31:48

my1ove 發表於 2012-12-28 18:12
3c你轉左職玩緊係咁講-,-

呢個係事實
大多數鳳狙都有正身
走左班鳳狙重有玩家留係度

如果唔改 正常玩家走曬
邊有玩家比你殺?
到時你地班鳳狙互殺
但機又唔夠人快
又嘈一餐
最後慢機既你地又走
重快汁粒

輸岀少左啲 cd耐3秒
都係秒人
諗下其他無大技近戰職 力士 陰陽
hi都未hi到你 就死左
有幸冇被秒重要一下一下打
比人冰腳就系咁先

唔好咁自私啦鳳狙們
作者: 提淽    時間: 2012-12-28 19:41:23

kai子乂健 發表於 2012-12-28 18:23
鳳狙改到咁點打塔皇?

依家既鳳狙都打唔入塔皇啦已經- -

如果改左既話鳳J就唔系最初既鳳J.

改到甘真系唔洗玩.根本單打64普副就R痕:)進度慢左幾多大家心照.

lv有幾難升.唯1,1個方法可以快d手升lv.都要改到甘?叫人點算?正系掛波升?要掛幾耐?

有D人就系甘自私嫁拉

自己冇玩就想人地個職改廢D.想官方改既人先系自私精^^自己唔好,想人都唔好

冇人唔比佢地玩鳳J.系佢地自己唔玩又入D有玩鳳J既人數

想人地個職改廢D技的人是什麼心態?真心玩鳳J的人就明佢D系點既人!

如果'倒轉系改正佢地主玩戈隻AC'唔知佢地仲會5會講得甘口響呢

宜家就系到大條道理,說什麼改左對大家都公平D,鬼話連篇!

改正佢地主玩既職,又咪系到嘈滋巴閉

作者: 龍雍    時間: 2012-12-28 19:43:13

宜家專心玩塔皇
香港一定冇人秒到~樂勝樂勝
作者: yanchon1314    時間: 2012-12-28 20:03:43

最怕玄陽大技禁埋甘=廢補~
作者: kenny=)    時間: 2012-12-28 20:10:57

提淽 發表於 2012-12-28 19:41
如果改左既話鳳J就唔系最初既鳳J.

改到甘真系唔洗玩.根本單打64普副就R痕:)進度慢左幾多大家心照.

你咪又係自己玩緊鳳j係度嘈

作者: 提淽    時間: 2012-12-28 20:21:46

kenny=) 發表於 2012-12-28 20:10

所以呢 我系係到嘈啊.旦比著改你個職你又咪系到嘈

你覆得我就唔該你諗下你自己會5會甘先拉,用個腦停一停,想一想

作者: 提淽    時間: 2012-12-28 20:46:36

GM大大..好老實甘講

原因有2個:

1.台灣強裝有+15  而港版只得+10 (實力己經差好多)

2.台灣膠囊數值高於香港成倍(實力又差好多)

所以正因為咁,台灣鳳狙輸出太勁,台灣GM先要改弱但港版輸出比台版少,所以唔可以跟台版一樣改法

否則對港版玩鳳狙既玩家很不公平<<會令玩鳳j既玩家造成很多不便..請GM大大體諒有玩鳳J的玩家..

作者: marcohong95    時間: 2012-12-28 21:55:37

提淽 發表於 2012-12-28 20:46
GM大大..好老實甘講

原因有2個:

提淽大大完全講出鳳j們的心聲•﹏•
作者: yynojj    時間: 2012-12-28 22:40:08

GM大大..好老實甘講

原因有2個:

+10同+15 ge 分別
對鳳狙來說 只在於 秒唔秒到最強塔王而已
作者: 提淽    時間: 2012-12-28 22:45:35

yynojj 發表於 2012-12-28 22:40
+10同+15 ge 分別
對鳳狙來說 只在於 秒唔秒到最強塔王而已

甘咪姐系2邊基本既制度都唔一樣一.一

甘就最好TW還TW..HK還HK

至少為鳳J好既人都唔會甘SAD!

作者: yynojj    時間: 2012-12-28 22:59:09

提淽 發表於 2012-12-28 22:45
甘咪姐系2邊基本既制度都唔一樣一.一

甘就最好TW還TW..HK還HK

其實 不如講下鳳狙係pvp (如戰場 會戰)
有咩缺點?
作者: 提淽    時間: 2012-12-28 23:01:20

yynojj 發表於 2012-12-28 22:59
其實 不如講下鳳狙係pvp (如戰場 會戰)
有咩缺點?

我無興趣同你傾呢D=.=

因為呢D已經系題外話 , 講黎沒意思

我之所以系呢到留言明顯只系想GM保留原本鳳J既技能!

作者: my1ove    時間: 2012-12-28 23:17:30

3C. 發表於 2012-12-28 19:31
呢個係事實
大多數鳳狙都有正身
走左班鳳狙重有玩家留係度
頂你啦 你自已之前咪又係J
而加轉左職姐
無事實唔事實 呢隻只係1隻game
放鬆d啦 年輕人

其實咁樣無用 J一係計續原封不動 一係就del左佢
如果唔係跟本唔成對比
你地班 你地班 唔好講到好次一d都唔關自已事咁
過去 現在 將來 無分別
鳳狙得2個可能性 存亡!`

作者: 水水bb    時間: 2012-12-28 23:23:50

yynojj 發表於 2012-12-28 16:25
試問 其他職 大技 勁又如何  遲d戰場禁大技   
變身勁又如何(如刺客,陰陽) 咪又係一下比鳳炮 秒 反傷又反 ...

又唔係得鳳狙先可以秒到人 其他職一樣可以秒姐 鳳狙禁埋大技又要改埋招技 好似改左2樣野喎 其實我已經唔想再討論落去 你話掛球升 咁唔該你又唔好咁自私 有d人真係可以一日24小時開住部機為左掛波?電又唔洗錢既? 同埋經波又唔洗錢?- - 我都知你想講話打戰場 戰場要夠600先有1個球喎 要帶人升 得2,3種職可以帶到? 咁你講下鳳狙隻職有咩大技可以用? 我覺得佢打y位都唔會夠打 清怪速度仲慢過道法  仲有我想問下你邊3種職可以打到? 乜咁小既咩? 森守 雲守 塔 神巫 仲有好多 點只3種呀? 定你指十字位? 跟住新技呢 好廢 出左好似冇出咁
作者: 水水bb    時間: 2012-12-28 23:27:11

希望某d人未玩過鳳狙個職就唔好講到隻職可以好_屈咁 隻職都要用錢玩 你們真係覺得1蚊都唔洗入就可以秒一個人?(之前某個人同我講隻職+5就可以秒+10既人 咁+5又唔洗用錢既?) 咁樣我沒話可說 講哂 you win
作者: yynojj    時間: 2012-12-28 23:27:46

水水bb 發表於 2012-12-28 23:23
又唔係得鳳狙先可以秒到人 其他職一樣可以秒姐 鳳狙禁埋大技又要改埋招技 好似改左2樣野喎 其實我已經唔 ...

其他職 禁左大技點秒
另外 你甘講 靈仙炮 都帶到升啦
掛y字帶升 有市場先得架
作者: yynojj    時間: 2012-12-28 23:30:18

水水bb 發表於 2012-12-28 23:27
希望某d人未玩過鳳狙個職就唔好講到隻職可以好_屈咁 隻職都要用錢玩 你們真係覺得1蚊都唔洗入就可以秒一個 ...

你唔好貪心d +5秒+10  問題在於其他職+10都秒唔到+10
利申:有鳳狙 絕影  塔王  雲狩 靈仙ac

作者: 水水bb    時間: 2012-12-28 23:31:23

yynojj 發表於 2012-12-28 23:27
其他職 禁左大技點秒
另外 你甘講 靈仙炮 都帶到升啦
掛y字帶升 有市場先得架 ...

鳳狙連y位都打唔到啊
作者: yynojj    時間: 2012-12-28 23:33:11

水水bb 發表於 2012-12-28 23:31
鳳狙連y位都打唔到啊

大技
作者: 水水bb    時間: 2012-12-28 23:35:02

yynojj 發表於 2012-12-28 23:33
大技

我想講大技都唔會打到y位囉 你見過鳳狙帶人升未? 唔組人帶/升喎
作者: 龍雍    時間: 2012-12-28 23:36:46

其實我只係覺得戰場係需要改(即係好似0CD救人變30秒救人),但如果戰場外改埋真係唔洗再玩鳳狙

鳳狙係打王得力助手
宜家改到咁難用(低攻唔緊要,係好鬼難用)
我不如變返用屏息儲3次唔好?(又係一樣勁多MP 同3秒冇得用水)~冇得救

之前有人都話香港係得+10,而台灣係+15
呢個已經係冇得比。

宜家改低攻不突止,仲要改埋使用習慣。
不如改埋個習慣唔打機好冇?

認真講,鳳狙改低攻係唔大問題,主要係連使用習慣都改真係太那個。

作者: yynojj    時間: 2012-12-28 23:37:06

水水bb 發表於 2012-12-28 23:35
我想講大技都唔會打到y位囉 你見過鳳狙帶人升未? 唔組人帶/升喎

無人帶 因為無市場  其他職除左塔王  個個職都無咩市場嫁啦
作者: yynojj    時間: 2012-12-28 23:39:35

龍雍 發表於 2012-12-28 23:36
其實我只係覺得戰場係需要改(即係好似0CD救人變30秒救人),但如果戰場外改埋真係唔洗再玩鳳狙

鳳狙係打王得 ...

甘戰場外 叫官方唔好改lo  你睇下鳳狙玩家制唔制
作者: 水水bb    時間: 2012-12-28 23:42:57

yynojj 發表於 2012-12-28 23:37
無人帶 因為無市場  其他職除左塔王  個個職都無咩市場嫁啦

你講哂啦咁- - 我感覺就好似比人昆咁囉 改個職d技 開頭就唔好出個廣告引我玩鳳狙啦 我覺得鳳狙同其他職一樣 有好有壞架啦 咩冇市場? 森守帶可以仲快過塔 你話塔帶到人 咁樣講咁點解要改e隻職先? 又唔改其他?  why要針對e個職?
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-28 23:43:45

講開+5秒+10,如果隻鳳係紫武全金裝全熟練全開洞又全460攻時既話,我又覺得冇咩問題
如果係一般橙武副本裝冇開洞冇攻時未熟練而秒到全+10既話,咁就好大問題

另外有人話鳳J帶裂...我諗森裂都帶到既,不過我就唔信帶到炎裂
作者: 水水bb    時間: 2012-12-28 23:44:25

改左既話一定會引起好多罵戰 我唔想一on晴空就見到有人嘈 依家格幾日就有人嘈 我已經睇夠 唔想再見到 要改就改 我唔理咁多 隻game又唔係我 我冇權叫佢唔好改 只係討論姐
作者: yynojj    時間: 2012-12-28 23:48:36

大把職都帶唔到升嫁啦  唔好見其他職以e個作為原因 叫官方改強d 秒殺技
作者: yynojj    時間: 2012-12-28 23:51:11

呀FunG 發表於 2012-12-28 23:43
講開+5秒+10,如果隻鳳係紫武全金裝全熟練全開洞又全460攻時既話,我又覺得冇咩問題
如果係一般橙武副本裝冇 ...

問題在於 其他職已經到最強 都秒唔到全抗滿 而鳳狙就秒到(塔王除外)
作者: 水水bb    時間: 2012-12-28 23:51:27

得 我唔夠你講 唔想再討論 ok? 隻隻職都有好同壞架啦 你咁樣講既話 搵第2個人同你討論落去啦 我冇咁多精神同你討論依d野
作者: yynojj    時間: 2012-12-28 23:53:56

水水bb 發表於 2012-12-28 23:51
得 我唔夠你講 唔想再討論 ok? 隻隻職都有好同壞架啦 你咁樣講既話 搵第2個人同你討論落去啦 我冇咁多精神 ...

鳳狙得帶唔到升 同招秒殺技ge範圍無其他職
招大技咁大  仲有咩缺點
作者: 提淽    時間: 2012-12-28 23:56:21

水水bb 發表於 2012-12-28 23:35

根本鳳J系無大技去刷裂=.=

M7攻鳳J同M4攻雲手.我都寧願簡雲手去刷裂.

因為雲手系裂縫黎計..1定系雲手勁D LOL

佢唯一既重心都系重炮到.

重炮本身系單體技..1招重炮可以最多射到幾多?有玩既實知嫁.

改到甘鳳J仲有乜野好處?

唯一有用既用處就要比今次不公平既制度抹殺左?

十萬個唔認同下修鳳J技能
作者: 水水bb    時間: 2012-12-28 23:56:21

yynojj 發表於 2012-12-28 23:53
鳳狙得帶唔到升 同招秒殺技ge範圍無其他職
招大技咁大  仲有咩缺點

咁我夠可以講 金裝防既問題 塔d防多過佢勁多 算啦 真係唔想再討論落去...... 要改就改 我阻止唔到 反正我冇權叫佢唔好改 真係唔明隻職有幾屈 下下秒人 講到唔洗錢都可以秒到人咁 勁!
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-28 23:58:38

提淽 發表於 2012-12-28 23:56

重炮本身系單體技

乜唔係指定4(或5)尺咩= =?
作者: 提淽    時間: 2012-12-28 23:59:21

水水bb 發表於 2012-12-28 23:56
咁我夠可以講 金裝防既問題 塔d防多過佢勁多 算啦 真係唔想再討論落去...... 要改就改 我阻止唔到 反正我 ...

證明D人諗野唔經大腦. 宜家鳳J金裝幾難收..佢地又知唔知啊?

就系因為本身鳳J勁.個個打到鳳J金裝已經推高晒普通金裝價既幾倍!

冇努力過又點會有成果先?唔洗比錢去收金裝嫁咩?講到好似有得汁甘!

錢都系其次.收齊一套金裝要幾耐時間?冇人知=]
作者: yynojj    時間: 2012-12-28 23:59:47

甘你會簡鳳狙1.7m攻 定雲狩2m攻打戰場?
作者: yynojj    時間: 2012-12-29 00:01:18

提淽 發表於 2012-12-28 23:59
證明D人諗野唔經大腦. 宜家鳳J金裝幾難收..佢地又知唔知啊?

就系因為本身鳳J勁.個個打到鳳J金裝已經推高 ...

多人玩咪難收  點解多人玩 因為鳳狙係所有職業裏面係強勢 個個想秒人 咪多人玩lo
作者: 提淽    時間: 2012-12-29 00:02:05

yynojj 發表於 2012-12-28 23:59
甘你會簡鳳狙1.7m攻 定雲狩2m攻打戰場?

我對戰場冇興趣OK? 我所有既出發點只針對副本.

戰場對我黎講冇好處.旦系雲手對我黎講起碼系裂縫有作用先^.^
作者: 水水bb    時間: 2012-12-29 00:02:13

超認同你講既野 (冇玩既玩家緊系想人地個職改廢d(問心))  真係太過自私啦d人
作者: kelvin5a24    時間: 2012-12-29 00:03:18

鳳J打裂係炸D 但係一隻職無可以面面都係尖=.= 神巫高攻高爆但係會低血低防  鳳J一樣 單體技勁 就難d有範技勁 清怪都唔係佢嘅強項
講真...其實之前組隊打裂 我都唔係好鐘意姐鳳J 唔係針對 係真係無奈鳳J無咩範技用 升lv係會辛苦 但係要預左 就好似靈仙自己1個人單機都會好辛苦咁

認真....改技只不過係維持番職業之間嘅平衡姐....?唁係針對針對咁
其實反傷之前情況係一模一模 只不過反傷無鳳J影響咁大
我都認我有嘈過 但諗深一層 你玩緊個隻職緊係覺得唔好 但係其他人呢??有無諗過其他玩家....?其他職.....?
你會覺得佢地緊係想人地廢啦 咁cheap...?有無諗過係個職真係太屈......?有無用過第2隻職入戰埸玩下......?
廿萬廿萬咁射埋黎..........好 起身再出過 又比人射 反傷又無得反

覺得比gm昆??其實改完鳳J能力仍然係到 只不過由狂shoot變左只可以shoot一野 能力哄改低左小小
對真係放錢嘅玩家其實無咩影響.....

認真~.~我希望GM可以解除>>當攻擊足以擊殺玩家時,果一下係唔會反彈<<e個基本設定
一來可以解決鳳J的問題 2來反傷個個職都有方法有(例如:入石)
又唔會比人話針對鳳J!!
希係GM可以同台灣反映下

作者: 提淽    時間: 2012-12-29 00:03:27

呀FunG 發表於 2012-12-28 23:58
重炮本身系單體技

乜唔係指定4(或5)尺咩= =?

就算有公尺 甘我想問.如果刷64副D怪可以射到幾遠啊?

1炮射到幾多隻啊 ?

作者: 水水bb    時間: 2012-12-29 00:04:50

提淽 發表於 2012-12-28 23:59

就系因為本身鳳J勁.個個打到鳳J金裝已經推高 ...

之前勁多人同我講話隻職+5秒到+10既人 講到隻職唔洗用錢可以超神咁 我心諗 +5唔洗用錢既咩?  
作者: kelvin5a24    時間: 2012-12-29 00:06:29

水水bb 發表於 2012-12-29 00:04
之前勁多人同我講話隻職+5秒到+10既人 講到隻職唔洗用錢可以超神咁 我心諗 +5唔洗用錢既咩?   ...

+5用嘅錢一定比+10小
但係+5可以秒到+10
公平嗎?
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-29 00:08:16

提淽 發表於 2012-12-29 00:03

1炮射到幾多隻啊 ?

一炮打一隻同埋一炮打三隻都唔係差好遠者可

同埋我諗無論單體定指定幾尺都係咁遠GA啦
作者: 水水bb    時間: 2012-12-29 00:08:41

kelvin5a24 發表於 2012-12-29 00:06
+5用嘅錢一定比+10小
但係+5可以秒到+10
公平嗎?

咁佢要改 開頭就唔好出個廣告引d人玩隻職啦 咁樣又對玩緊鳳狙既玩家公平? (我係睇左個廣告先玩隻職 個陣我乜野都唔知既新手)
作者: 提淽    時間: 2012-12-29 00:09:14

水水bb 發表於 2012-12-29 00:04
之前勁多人同我講話隻職+5秒到+10既人 講到隻職唔洗用錢可以超神咁 我心諗 +5唔洗用錢既咩?   ...

當你收齊一套金裝系因為你有本事.

如果唔系計今次的話(好似即將要下修鳳J技能的話)

有錢都唔會有人放拉D金裝=] ..

鳳J既金裝要錢已經比其他職貴左幾倍.仲要難收?

見就見人秒得容易.自己試下開隻整好佢要幾耐時間丫笨!
作者: 水水bb    時間: 2012-12-29 00:10:17

提淽 發表於 2012-12-29 00:03

1炮射到幾多隻啊 ?

要記住 用個招要mp藥的 唔通mp藥又唔洗錢既?  我相信隻職唔會比其他職用錢小 d人講到隻職真係太_張了
作者: 提淽    時間: 2012-12-29 00:12:17

呀FunG 發表於 2012-12-29 00:08
一炮打一隻同埋一炮打三隻都唔係差好遠者可

同埋我諗無論單體定指定幾尺都係咁遠GA啦 ...

一炮打得戈2,3隻都想死拉.拎去打裂咪打到嘔血?

塔皇一次過可以吸起鳳J既一倍起都未必死拉.甘又點計先?

甘我又想問下你 , 難道你覺得鳳J隻職系完美?
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-29 00:12:46

問心我自問都算係講道理既人,而且我本身對改弱鳳狙係持反對立場
但次次一講鳳狙就俾人一句頂埋黎,唉= =
作者: kelvin5a24    時間: 2012-12-29 00:14:20

呀FunG 發表於 2012-12-29 00:12
問心我自問都算係講道理既人,而且我本身對改弱鳳狙係持反對立場
但次次一講鳳狙就俾人一句頂埋黎,唉= = ...

點解反對改弱鳳狙@@?
作者: yynojj    時間: 2012-12-29 00:14:23

提淽 發表於 2012-12-29 00:09

甘係多人玩先難收 想易齊金裝 最好廢左招鳳炮佢 即刻無人玩  大把裝比你收  
你都係想我甘講姐  
而家又唔係廢鳳炮 只係要你 秒人與秒人之間ge時間多3秒姐

作者: 提淽    時間: 2012-12-29 00:15:55

yynojj 發表於 2012-12-29 00:14
甘係多人玩先難收 想易齊金裝 最好廢左招鳳炮佢 即刻無人玩  大把裝比你收  
你都係想我甘講姐  
而家又 ...

廢左收黎托? 你都幾有腦

我幾時有話過想你甘講? 系你諗唔到野要講,系到幻想人地想你講?

多3秒唔系時間?甘我打副本洗唔洗等多3秒?
作者: kelvin5a24    時間: 2012-12-29 00:16:19

提淽 發表於 2012-12-29 00:12

塔皇一次過可以吸起鳳J既一倍起都未必死拉.甘又 ...

1隻職唔係面面尖........
唔係隻隻職都係叫GM
1面勁就會有一面屎......唔係要咁多隻職黎做咩....?
作者: 水水bb    時間: 2012-12-29 00:16:22

提淽 發表於 2012-12-29 00:09

嗯 d人未玩過 就係到嘈 我最hate ......
作者: 提淽    時間: 2012-12-29 00:17:25

水水bb 發表於 2012-12-29 00:10
要記住 用個招要mp藥的 唔通mp藥又唔洗錢既?  我相信隻職唔會比其他職用錢小 d人講到隻職真係太_張了 ...

1下重炮2000MP. 改90%既話姐系1招重炮1支.

我想問.就算秒到人唔洗付出大量金錢去買水?D人個腦裝乜求解!
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-29 00:17:28

提淽 發表於 2012-12-29 00:12

塔皇一次過可以吸起鳳J既一倍起都未必死拉.甘又 ...

我從來都冇話鳳狙係要黎打裂
單體同埋指定範圍係兩樣野,呢樣係事實
同埋我真係唔明點解你會問我係唔係覺得鳳狙呢個職係完美
你既思維邏輯,唔好意思,我真係跟唔到
作者: 水水bb    時間: 2012-12-29 00:18:11

其實我想講呢 我隻鳳狙連普通怪都頂唔到 清怪速度同升lv 勁慢 我入組打公會任都比人歧視左一陣 問我打得快唔快 我冇野好講- -
作者: yynojj    時間: 2012-12-29 00:18:24

提淽 發表於 2012-12-29 00:15
廢左收黎托? 你都幾有腦

我幾時有話過想你甘講? 系你諗唔到野要講,系到幻想人地想你講?

就係因為鳳狙太勁先多人玩  而家改弱d 明幫你減少收裝時間

甘戰場多3秒  其他照舊
作者: kelvin5a24    時間: 2012-12-29 00:19:36

水水bb 發表於 2012-12-29 00:16
嗯 d人未玩過 就係到嘈 我最hate ......

其實隻隻職要整好都唔易.........唔單只係鳳J
齊一套金裝其他職都唔易
鳳金貴唔係出得小,,,,,係多人要 所以變小左 點解多人要....-.-你都知啦^.^

作者: 提淽    時間: 2012-12-29 00:20:05

呀FunG 發表於 2012-12-29 00:17
我從來都冇話鳳狙係要黎打裂
單體同埋指定範圍係兩樣野,呢樣係事實
同埋我真係唔明點解你會問我係唔係覺 ...

甘系因為你冇能力跟到姐

小學程度既思維 我唔會怪你嫁WO

仲有我完全冇引用過你講既野.唔該你唔好搭爹拉 唔該

作者: 水水bb    時間: 2012-12-29 00:20:17

yynojj 發表於 2012-12-29 00:14
你都係想我甘講姐  
而家又 ...

問題唔係佢有冇改廢隻職的問題 係有玩鳳狙既人 好似覺得比人昆既一樣 咁佢改 開頭就唔好出d影片引人玩隻職啦 咁樣好衰姐......咁點解要改依隻職d技先? 又唔改其他? 我想講塔一樣可以好屈^^
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-29 00:21:09

kelvin5a24 發表於 2012-12-29 00:14
點解反對改弱鳳狙@@?

因為咁真係唔公平
其實水水bb講既野我好同意,人地用咁多人力物力仲有時間升好一隻人先改廢,咁真係會有一種俾人昆既感覺

另外你話我小氣都係咁話ga啦,我只係講個客觀既事實出黎都要咁樣俾人一句頂埋黎,sorry,但我真係會嬲
作者: edmund2009    時間: 2012-12-29 00:21:29

其實鳳狙打裂又未必唔得既,普攻一下其中一隻怪引一大班怪,放睡魔陷阱,重炮,唔死?開寵暈佢5秒,或者有強雷震暈都OK,射多炮,OK
作者: vincentyoman    時間: 2012-12-29 00:22:15

kenny=) 發表於 2012-12-28 20:10

認同
作者: yynojj    時間: 2012-12-29 00:22:23

水水bb 發表於 2012-12-29 00:18
其實我想講呢 我隻鳳狙連普通怪都頂唔到 清怪速度同升lv 勁慢 我入組打公會任都比人歧視左一陣 問我打得快 ...

而家勁人 仲組咩隊升 到去2轉  個個都開塔王帶ge la 個個開鳳狙都係想秒殺其他玩家姐  但係其他玩家都係人 一野比鳳狙秒殺  技都未開就死左 你有無諗過其他玩家ge感受
作者: 提淽    時間: 2012-12-29 00:22:36

yynojj 發表於 2012-12-29 00:18
就係因為鳳狙太勁先多人玩  而家改弱d 明幫你減少收裝時間

甘戰場多3秒  其他照舊 ...

冇話幫唔幫既 , 戰場又對我冇影響既. 幾多人收都一樣要收嫁拉=]

甘你咪問下其他專用鳳j打戰場既人願唔願意囉
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-29 00:23:16

提淽 發表於 2012-12-29 00:20
甘系因為你冇能力跟到姐

64樓叫冇引用過我既野,好野,我無話可說
作者: yynojj    時間: 2012-12-29 00:23:37

提淽 發表於 2012-12-29 00:20
甘系因為你冇能力跟到姐

唔好人身攻擊ok ?
理性討論
作者: 水水bb    時間: 2012-12-29 00:24:11

呀FunG 發表於 2012-12-29 00:21
因為咁真係唔公平
其實水水bb講既野我好同意,人地用咁多人力物力仲有時間升好一隻人先改廢,咁真係會有一 ...

多謝 終於有人明白我想講咩 我又唔係最勁既鳳狙(我未有哂金裝) 改左對我冇咩影響 但唔該你們唔好咁自私啦 有d人比人昆左玩鳳狙 真係會好慘......
作者: yynojj    時間: 2012-12-29 00:24:12

水水bb 發表於 2012-12-29 00:20
問題唔係佢有冇改廢隻職的問題 係有玩鳳狙既人 好似覺得比人昆既一樣 咁佢改 開頭就唔好出d影片引人玩隻 ...

其他職已禁大技
作者: 提淽    時間: 2012-12-29 00:24:13

水水bb 發表於 2012-12-29 00:20
問題唔係佢有冇改廢隻職的問題 係有玩鳳狙既人 好似覺得比人昆既一樣 咁佢改 開頭就唔好出d影片引人玩隻 ...

算拉   有d人道不同就不相為謀吧zz

最憎d人3唔識7系到搭爹..明明就唔系同緊佢講野lol

可5可以唔好甘自戀?
作者: vincentyoman    時間: 2012-12-29 00:25:10

GM大大..好老實甘講

原因有2個:

你講得岩,正因為有加十五所以防同buff都有正比,同加十相差吾大
作者: kelvin5a24    時間: 2012-12-29 00:25:24

算啦~.~咁樣嘈落去hk應該唔會跟TW改技
希望GM可以認真諗下 整個2全其美嘅解決方法出黎
鳳J們亦都明白我地唔係針對你  只不過係e家嘅情況太屈 希望你地可以顧下其他玩家嘅感受 站離鳳J嘅角度出法 用第2個職入戰埸睇下 1lv嘅你入戰埸都會明點解e家變左做鳳J物語
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-29 00:25:48

水水bb 發表於 2012-12-29 00:24
多謝 終於有人明白我想講咩 我又唔係最勁既鳳狙(我未有哂金裝) 改左對我冇咩影響 但唔該你們唔好咁自私啦 ...

我明,事關我玩過第二隻game都係因為所謂既平衡搞到我隻人變左做垃圾...
作者: 提淽    時間: 2012-12-29 00:26:02

呀FunG 發表於 2012-12-29 00:23
64樓叫冇引用過我既野,好野,我無話可說

甘我想問? 我有直接引用你的麼?

如果冇直接引用.甘仲唔系你對號入座?
作者: yynojj    時間: 2012-12-29 00:26:24

提淽 發表於 2012-12-29 00:24
算拉   有d人道不同就不相為謀吧zz

最憎d人3唔識7系到搭爹..明明就唔系同緊佢講野lol

討論區for討論  想同某個人 傾計請pm
作者: 提淽    時間: 2012-12-29 00:27:22

yynojj 發表於 2012-12-29 00:23
唔好人身攻擊ok ?
理性討論

其實冇乜興趣同你地2個傾.我只系由頭到尾同水BB傾緊U SEE?

唔好話人唔人生攻擊拉呢點跟本不到你理!

理唔理性也不需要你提醒=]

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2