AGAMES 討論區

標題: 台灣版本更新公告2012/12/27 大更新 [打印本頁]

作者: 龍雍    時間: 2012-12-27 11:26:05     標題: 台灣版本更新公告2012/12/27 大更新

活動
1.        【聖誕節活動】結束,移除霜之森相關NPC、任務、怪物。

系統
1.        資料片改版「晴空物語劇場版─榮耀之盾的新生」:
①、        主線任務新增「情境式對話系統」。
②、        翻新「秋葉原」至「仙麟湖」的主線任務玩法。
③、        全職業開放全新一轉技能,並因應新職業技能開放調整舊有職業技能以維持應有的職業水準,
自「12/27(四)維護前~1/3(四)維護前」可無限次數重置技能,且技能學習費用均一價調整為「10銅」,請玩家盡情體驗新技能。
(太好,唔洗收洗技水就可以洗技)

詳細一轉技能介紹請看※『官方部落格』※
④、        全面更新「執行檔圖示」、「Launcher」、「LOGO」、「登入畫面」、「創角畫面」、「選角畫面」、「loading畫面」、「UI介面」為嶄新風格。
⑤、        開放新場景「深淵之底」、「封印之地」,玩家可經由「亙古海溝」前往「深淵之底」。
⑥、        開放新副本「王海之窟」、「王海之窟【單人模式】」,等級達 66 級的玩家可經由「深淵之底」進入副本 挑戰。
⑦、        開放新場景、副本相關任務、成就、稱號、掉寶。
⑧、        開放新場景、副本相關怪物、寵物捕捉、寵物圖鑑。
⑨、        開放68級玩家裝備,玩家透過擊殺新場景、副本怪物可機率性獲得。

(我仲以為會係直接出70橙裝同武器)

2.        取消「秋葉原」、「翡翠樹海」、「春臨谷地」的新手分流鎖定限制。

(終於唔洗lag)

3.        優化舊有場景,加入大量植被。

4.        修正地形曲線,讓可視範圍更深遠。
5.        新增物品、技能的TIP說明會顯示ICON。
6.        新增商店販售的武器及防具會標註販賣地點。
7.        調整螢幕中央的警示訊息字體顏色為深紅色。
8.        調整互助頻道區間,「1~50級」、「51~60級」、「61~70級」各為一區。

(免費世頻~)

9.        調整當通過該張地圖即會自動開啟該地圖的傳送陣。

10.        調整「自動堆疊」按鈕的功能,除了會自動堆疊,還會自動往前對齊。
(希望GM唔好再攪呢樣野啦...")

11.        調整承接任務、回報任務介面,會顯示完成條件。

12.        調整在學會神獸變身技能之前,不會累積SP。
13.        調整開啟角色介面時,不會一併開啟裝備熟練介面。
14.        移除背包介面中的「道具合成」按鈕,並調整相關按鈕位置。
15.        輔助小幫手新增「寵物自動補血」功能,可搭配寵物生命恢復劑使用。
16.        新增主介面 、背包的功能鍵說明,滑鼠移動至功能按鈕上即可看見。
17.        優化瞬發技能施展動作,使操作更順手。
18.        新增當製作物品與目前等級不符時,會跳出系統視窗詢問是否要繼續製作。
19.        新增隱藏其他玩家(F11)的快捷鍵,使操作更為便利。

物品
1.        調整「神獸之玉」的品質顏色為藍色。
2.        調整所有座騎的使用時間由10秒改為瞬發。
3.        提高怪物掉落武器防具鑲嵌凹槽出現機率。
4.        調整40級以前,武器製作成功機率為100%。

(新手有福了)
5.        修正亙古海溝所有巨熊?掌道具的物品說明。
6.        提高所有70級金裝的HP、MP。

任務
1.        修正「LV60.恐怖的鬼魂衛士」任務,布吉索斯異常出現的問題。

副本
1.        調整副本「悲泣之魂」進入等級,由LV.54改為LV.53。

(終於唔洗係雪裂升54lv)

技能
1.        [下週更新預告] 因應玩家反應三轉職業技能過於強勢,導致失去原有戰場樂趣,調整所有職業的三轉大招攻擊技能皆為戰場禁用。

怪物
1.        修正海之國穹蒼巨獸、奇獸、精英怪沒有隨機狀態的問題。
2.        提高七天魔的等級為70級,並提升其HP。

(如果再多d hp 我會冇人會敢打....")

作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2012-12-27 11:40:16

又整自動堆疊...
技能果度會唔會有問題...三轉大技無得用...
大技都無埋,鳳狙就真係玩晒...

作者: 3C.    時間: 2012-12-27 11:49:56

如果戰場禁大技
禁埋鳳狙招凝神勁啦
唯一殺到鳳狙既大技都禁
真係可以刪GAME
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-27 11:53:09

其實會唔會係台灣果邊有+15同埋時裝衝膠能力過高(香港D晶裝膠囊既能力只係得台灣果邊既40%,好似係)
搞到一出大技就秒全場先要出到戰場禁大技?

唔洗刪game既,全世界一人升一隻鳳狙就搞掂
作者: joelok051205    時間: 2012-12-27 11:55:22

提高所有70級金裝的HP、MP。
正喎!_!
作者: joelok051205    時間: 2012-12-27 11:56:06

因應玩家反應三轉職業技能過於強勢,導致失去原有戰場樂趣,調整所有職業的三轉大招攻擊技能皆為戰場禁用。
雲狩大技不嬲都係咁廢- -用唔用都係咁
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-27 12:01:11

提高所有70級金裝的HP、MP
一早都預左,有乜理由70金裝加血同mp會同65lv既副本裝一樣...

開放68級玩家裝備
其實日副已經有68lv裝出左
作者: bakahong    時間: 2012-12-27 12:08:01

呀FunG 發表於 2012-12-27 12:01
提高所有70級金裝的HP、MP
一早都預左,有乜理由70金裝加血同mp會同65lv既副本裝一樣...

68戒/鍊量產有望....日副好日都唔出條
作者: 3C.    時間: 2012-12-27 12:15:28

[下週更新預告] 因應玩家反應三轉職業技能過於強勢,導致失去原有戰場樂趣,調整所有職業的三轉大招攻擊技能皆為戰場禁用。
凝神勁是咪大招呢
作者: kelvin5a24    時間: 2012-12-27 12:48:10

1. [下週更新預告] 因應玩家反應三轉職業技能過於強勢,導致失去原有戰場樂趣,調整所有職業的三轉大招攻擊技能皆為戰場禁用。

吊-___-咁唔該禁埋鳳J個招 重炮先得家:(

作者: yoyo:$    時間: 2012-12-27 13:10:38

3C. 發表於 2012-12-27 12:15
[下週更新預告] 因應玩家反應三轉職業技能過於強勢,導致失去原有戰場樂趣,調整所有職業的三轉大招攻擊技 ...

好問題...
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-27 13:16:08

鳳狙3轉大技係"不死之翼":
蓄氣 2.5 秒,提高攻擊值 3102 點,對直線範圍 50 公尺內的所有目標造成火燄傷害,並降低目標治療量與被治療量 60 % ,持續 8 秒,此技能為固定冷卻時間。

但凝神勁更強
作者: joelok051205    時間: 2012-12-27 13:16:12

根本因為有鳳J O既存在 戰場先冇晒樂趣= =
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-27 13:19:31

我諗D鳳狙一陣就會出黎講
係你地冇樂趣者,我覺得不知幾好玩
作者: 七夕下的月亮    時間: 2012-12-27 13:20:00

3C. 發表於 2012-12-27 12:15
[下週更新預告] 因應玩家反應三轉職業技能過於強勢,導致失去原有戰場樂趣,調整所有職業的三轉大招攻擊技 ...

凝神勁一定要禁埋,唔係唔洗玩...
禁左就要佢地儲三次氣先打到最強效果...
作者: 00852340    時間: 2012-12-27 13:20:58

如果允許屈機鳳炮存在於戰場上
那麼請給予御靈戰場上0CD的復活
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-27 13:22:39

00852340 發表於 2012-12-27 13:20
如果允許屈機鳳炮存在於戰場上
那麼請給予御靈戰場上0CD的復活 ...

不能同意更多
作者: jasoncheung523    時間: 2012-12-27 13:30:24

我笨笨~~其實唔明佢講既大技=.=係定明係咩大技......
作者: 雪山小鳥    時間: 2012-12-27 13:30:46

呀FunG 發表於 2012-12-27 13:22
不能同意更多

鳳狙Online 公會天空戰會點樣
作者: 00852340    時間: 2012-12-27 13:32:03

jasoncheung523 發表於 2012-12-27 13:30
我笨笨~~其實唔明佢講既大技=.=係定明係咩大技......

3轉所有儲氣2.5秒CD20秒既攻擊系技能
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-27 13:34:42

雪山小鳥 發表於 2012-12-27 13:30
鳳狙Online 公會天空戰會點樣

100隻鳳狙鬥射
作者: 昏昏    時間: 2012-12-27 13:50:17

作者: kzerobio    時間: 2012-12-27 14:14:41

都係咁 攪笑....
作者: ms3wu7tt    時間: 2012-12-27 16:15:05

個人認為只要將大技和重炮轉為有機率miss 而唔係一定會中就ok!
作者: 水水bb    時間: 2012-12-27 16:29:35

d技- - 道法d技是勁左d既 但可唔可以再勁d呢? 封技秒太小
作者: 寂寞熊君    時間: 2012-12-27 16:35:43

ms3wu7tt 發表於 2012-12-27 16:15
個人認為只要將大技和重炮轉為有機率miss 而唔係一定會中就ok!

鳳炮唔係必中= =
作者: edmund2009    時間: 2012-12-27 16:57:26

如果凝神勁可以改成: 蓄氣 1 秒後,自身直接獲得三層等級五「屏神凝聚」的效果,效果持續時間內不能移動,持續 5 秒,施展鳳鳴重砲後失效,此技能為固定冷卻時間。 咁樣可能會好D
作者: ms3wu7tt    時間: 2012-12-27 18:45:17

寂寞熊君 發表於 2012-12-27 16:35
鳳炮唔係必中= =

我有試過10次10次都中。 本人9x%閃射我果個3x%命中。 當然我有叫佢用雷眠牙射我果個就狂miss
作者: 異味莎    時間: 2012-12-27 19:09:53

GM你反映下啦..封鳳鳴+封3轉技我buy...齋封3轉技我唔玩
作者: 寂寞熊君    時間: 2012-12-27 19:21:11

ms3wu7tt 發表於 2012-12-27 18:45
我有試過10次10次都中。 本人9x%閃射我果個3x%命中。 當然我有叫佢用雷眠牙射我果個就狂miss ...

我神巫4x%閃 試過連閃2次=_=
作者: 異味莎    時間: 2012-12-27 19:23:27

重有呀...GM不如反映下+多啲1轉技點比我地啦(15-30技點(最好再多啲~))...出新技唔夠點用 我覺得
作者: 3C.    時間: 2012-12-27 20:39:15

唔封凝神勁
可以汁定包袱
作者: 寂寞熊君    時間: 2012-12-27 20:59:22

封左凝神勁 鳳狙會同天道一樣88
作者: 薄荷檸樂    時間: 2012-12-27 21:00:53

作者: 3C.    時間: 2012-12-27 21:03:23

寂寞熊君 發表於 2012-12-27 20:59
封左凝神勁 鳳狙會同天道一樣88

當封左大技後
1下600傷好過份喎

作者: 寂寞熊君    時間: 2012-12-27 21:04:59

3C. 發表於 2012-12-27 21:03
當封左大技後
1下600傷好過份喎

但係 鳳狙連1招可以殺人既技都無 只可以打副用 咪仲衰過天道=_=

作者: helix5b28    時間: 2012-12-27 21:05:44

期待新技,,但望去TW巴哈個邊好似多左功咁大把-_____-冇咩影響個平衡囉
作者: 3C.    時間: 2012-12-27 21:07:51

寂寞熊君 發表於 2012-12-27 21:04
但係 鳳狙連1招可以殺人既技都無 只可以打副用 咪仲衰過天道=_=

1下200傷重唔夠:&?
作者: 小氣球    時間: 2012-12-27 23:47:27

我玩獵魂都係為左招大技
作者: YAU♥.    時間: 2012-12-28 00:28:43

終於有新地圖
令人期待
作者: Hin0    時間: 2012-12-28 00:30:49

YAU♥. 發表於 2012-12-28 00:28 終於有新地圖 令人期待

5係台湾咩?@@
作者: YAU♥.    時間: 2012-12-28 00:39:10

台灣先??
作者: 楓煞    時間: 2012-12-28 08:46:56

YAU♥. 發表於 2012-12-28 00:39
台灣先??

不嬲都係台灣先架啦
女神
作者: chocolatecat03    時間: 2012-12-28 10:40:44

技能
1.        [下週更新預告] 因應玩家反應三轉職業技能過於強勢,導致失去原有戰場樂趣,調整所有職業的三轉大招攻擊技能皆為戰場禁用。

咁我ed靠大技殺人的咪吾洗玩

作者: 芭比貓    時間: 2012-12-29 02:59:23

tw鳳狙都改埋拉
作者: Kenya    時間: 2012-12-29 18:47:49

因應玩家反應三轉職業技能過於強勢,導致失去原有戰場樂趣,
調整所有職業的三轉大招攻擊技能皆為戰場禁用。

不是吧...可惜

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2