AGAMES 討論區

標題: 有關鳳狙.塔王等職業問題 [打印本頁]

作者: 露比    時間: 2012-11-28 23:00:40     標題: 有關鳳狙.塔王等職業問題

很多玩家都認為鳳狙職業太高攻 CD時間又太快 依家3轉仲有埋凝神勁

鳳鳴重炮仲有600%傷害 GM都改左一出其他技都無凝神勁效果 但根本佢都只係出鳳炮.秒左個敵人啦

水色CD仲快過大技.有1M攻都差5多秒到哂D人 鳳炮係咪應該同大技1樣20秒CD時間呢?希望大家比D意見投票下

作者: 楓煞    時間: 2012-11-28 23:05:00

支持
作者: helix5b28    時間: 2012-11-28 23:27:27

呢個好明顯係職業特色啦,,,改左佢,,del左鳳狙呢個職都得,
我都算玩得耐丫,,,由陰c火盾,到云守流星,再泥e+鳳狙秒殺同40m大技.
嘈左咁多樣野,,前者樣樣都改喳左好多
反彈最大的係云守,因為個陣流星就如神技,抗暈,3連,戰場area爆大,,
一大堆人比左勁多錢落去,,等你比左一大堆錢,又會改你,
先係抗暈,再泥area,跟住仲有3轉弓神同大技,,,
張一大堆云守收皮,改玩鳳狙啦,~
又比好多好多錢,,

其實e+喳左好多架啦,凝神勁唔可以放左係咁重炮,
又出左無敵反500%...

信唔信...??鳳狙係岩之國出,新族出之後,,又會改弱...等你冇曬錢就改
作者: 3C.    時間: 2012-11-28 23:31:12

水色個個放大技
想搵個人射鳳炮都難

睇就勁
自己玩下先啦
作者: helix5b28    時間: 2012-11-28 23:36:54

講真大技秒到一堆人有幾個丫,,,
我舞月變身全上功可以近20000
但係戰場武鬥放大技唔係魚靈霸星反死
就係打唔死人,,,
鳳j裝+5就秒好多人啦..
作者: 露比    時間: 2012-11-28 23:44:47

咁1係就改到鳳狙傷害X10000%啦CD0秒   1係就改CD時間耐小小

睇你係咪鳳狙個職啦 如果你有丟錢玩鳳狙既咁第1個方法就實岩你 如果你無丟錢玩鳳狙既.咁咪5會支持佢囉 我開POST都係想睇下晴空仲有幾多人鐘意呢個秒黎秒去既特色姐.

最後.咁你都識講呢個係GAMA既特色 咁點解GM仲要改佢技能出左凝神.第2招出其實就無左個技能呢?點解5改做凝神勁時間50秒?射出鳳嗚重炮後技能亦會保留.咁會配合到職既特色囉.以上2個方案我都覺得各有各既道理 只係睇下晴空仲剩番既人係咪多數想有個咁既勁職

以上都係個人意見公說公有理.婆說婆有理 2個CD時間六都有好壞處 亦相信有小量5鐘意某個方案的人不玩.我都係想統計下.以及希望發揮職業特色
作者: arho523    時間: 2012-11-29 00:03:10

***以下回復內容因俾人話我唔尊重人而修改過***

其實咁高攻...改單體刪3公尺...再改CD時間先係上策

依加晴空同玩CS 有咩分別...仲悶過CS(囉)

塔王=拎盾CT
鳳=狙擊手

一係就一槍KO人
一係就有盾先衝得頂到
誇張D既係仲有就係拎盾都會死...

遲d晴空會出隻識埋炸彈既角色炸0死晒全戰場D人

冇0晒D特色

其他角係配角...等俾人秒嫁

+5都秒到+10...你唔覺得係問題係咩?
(依個係鳳既特色...(粗口)...咩特色黎)
+5秒到+10就係一個特色OK?

你叫其他角色玩X(粗口)?

好啦...依加出隻新角...就想當係做小小補獲?

想問...補咩?...想平衡D咩?  新角都係俾鳳秒嫁啦!

等到出更新...下年都汁啦!!!!XXX(粗口)!

台灣都好D...平衝小小...
XX你班咁既XXX正係拎份人工賺X晒我地D錢就算 <--太唔尊重所以改晒

你想隻GAME汁我地一定成全你...實拉大隊走唔玩

作者: kusako    時間: 2012-11-29 02:47:17

路過支持一下
作者: VIVIYYY    時間: 2012-11-29 13:46:22

洗洗金先sor
作者: cac00065    時間: 2012-11-29 13:50:37

arho523 發表於 2012-11-29 00:03
其實咁高攻...改單體刪3公尺...再改CD時間先係上策

依加晴空同玩CS 有咩分別...仲悶過CS(囉)

鳳狙 改CD 改傷 唔緊要~公平D
其他職 大技一齊改埋CD,傷,同範圍~
又因為戰場PK打人傷害係除以10..所以塔王個神盾應該由50000HP改到5000HP..
你秒唔到我時我又秒唔到你.
@@咁樣好唔好?
仲有新角煉星 血閃格抗較高 攻速較高...可以連續放無敵暈反同減70%傷+500%反傷反...咁唔夠攻既鳳J自然比500%反死死,一係就暈5秒以上,話說我2萬3攻術鳳J..都秒唔到1隻全抗開盾既森守,塔王...我唸煉星我都炒唔到..@@
你地可能唔知鳳J 打副本 清小怪無範圍技, 1隻1隻打, 無幫團友加攻加抗既技加血既技, 幻獸變身=垃圾, 大技都係垃圾~得招主打既鳳炮 仲要最快4秒先出到一次(鳳炮一直都係目標及周邊3尺既人會中~加埋凝神都係多1尺,反看武尊晴空玉自選範圍40尺布袍必死,如果無塔王協助吸人我地都係1隻1隻殺,),,仲要出炮前一定要開凝神狀態(凝神狀態得5秒,好多時走得位黎都無左,要企定定1秒幾再開過)~又唔捱得打...我秒你時..就算我有無抗既話一樣比物理大技秒死~如果官方硬要亂搞鳳J..以後鳳J戰場將無定位...依家咁多人重新投資隻鳳J玩..你黎講改,肯定一堆鳳狙走~
官方原意依隻職就係打戰場...副本..練功 極無效率~
改鳳炮=鳳狙依隻職可以dele得
你覺得鳳J咁秒得..你升隻全+5鳳J睇下秒得幾多人XD
依家所有無減傷盾既職又唔上抗,強裝,著血時既人..好自然比大技秒到..甚至勾拳,雲狩炮,火刃之類既小技都秒到..唔好剩講鳳狙
或者可以叫官方dele晒所有職大技係無傷害~改好個個職既大技都有負面效果同技能既範圍,近戰得自身範圍40-50尺..遠戰有自選40尺,只中負面效果但無傷害, 靈仙改做範圍解狀,補師職入戰場有治療量增福,減傷之類既buff, 近戰咪有增抗+血buff,  咁到時大家容易埋到大家身~到時可以用番以前1轉2轉d技能打戰場
隻game唔平衡既地方有好多~講唔晒..

作者: 露比    時間: 2012-11-29 16:40:39

隻game唔平衡既地方有好多<認同

其實我都咁認為.秒黎秒去咁我轉第2隻GAME玩5好?完全殺戮晴空?晴空5係玩可愛既咩?

依家咁多人重新投資隻鳳J玩..你黎講改,肯定一堆鳳狙走<咁鳳狙招技咪1樣正走左5小玩家

鳳狙仲高攻個大技 其他角係配角.等俾人秒嫁(塔王仲話有機會頂到)神巫?舞月等等既職?玩咩?
神巫都仲話有火盾反 舞月真係無能左D 玄際3轉2轉1招技+幾多抗? +5裝鳳狙秒到人?咁+5裝既其他職玩5玩到?

不如咁啦.改鳳炮最勁啦.1下必秒.睇下晴空係咪要+埋個染血囉 反正都係秒?何別改?學第2樓咪講特色囉.平衡就1定有小小差別.但都5好咁離譜既差別啦
作者: 水水bb    時間: 2012-11-29 17:20:39

其實改既話 改天道技先啦 我唔覺個職有咩問題喎 秒人又點? 唔鋸玩e個職囉 勁得制又要改 廢得制又要過 我唔覺個職好勁  第一 帶唔到人升 x狙個職 大技超小攻 唔好講佢優點吧 如果佢冇埋e招唔洗玩 做人唔好做到咁衰 現在有幾多人玩依2個職業? 改左後果會點? 唔洗我多講 各位agame朋友應該會知道
作者: 水水bb    時間: 2012-11-29 17:22:30

露比 發表於 2012-11-29 16:40
隻game唔平衡既地方有好多

咁you咪玩鳳狙囉 有反傷架 唔好成日話個職屈哂 秒人啦 出技唔夠人快 個職咪又是比人秒 做人唔好做到咁自私啦 依2個職業好多人玩架 唔公平個個其實是樓主囉 自己秒唔到人 唔抵得人勁就嘈
作者: 呀FunG    時間: 2012-11-29 18:38:57

其實鳳狙本身二轉都比較可接受
三轉左打五尺真係誇左少少
作者: 水水bb    時間: 2012-11-29 18:41:25

咁其實個職又帶唔到人升 大技又廢 得一招有用 仲要改埋 咁改埋個職佢啦 咁_鐘意改 又唔見話天道d技廢 自私鬼
作者: 呀FunG    時間: 2012-11-29 18:48:07

咁鐘意改 改埋個職佢啦
你同緊我講?我好似冇講過話要改鳳狙喎
作者: 水水bb    時間: 2012-11-29 18:48:14

仲有樓主 唔該投票既話 加多個唔想改同冇意見比人投票啦 我唔知投乜好囉
作者: 芭比貓    時間: 2012-11-29 19:32:30

其實一隻好game職業平衡係好重要
如果唔係個個都玩哂同一隻職業有咩好玩-.-

BTW 玩鳳狙,塔王一定反對
作者: ctb    時間: 2012-11-29 23:31:53

成日覺得人地個職勁 鳳狙大技廢 血小防小 變身唔加攻 得1技重炮仲要趕絕人地 仲要打唔到裂縫 ..叫人改前自己開隻玩下睇下系米甘爽
作者: my1ove    時間: 2012-11-29 23:53:09

其實鳳狙我初初都覺得好屈 但我好坦白講自從我玩 真係好難玩= =...
其他職可以講話一樣一下秒鳳狙==..一樣一下大技爆死你
作者: o靈魂o    時間: 2012-11-30 00:23:40

話隻職勁之前吾該自己玩下 睇下佢係咪真係甘勁

作者: cac00065    時間: 2012-11-30 02:49:23

露比 發表於 2012-11-29 16:40
隻game唔平衡既地方有好多

咁我想問 鳳狙 除左得招 鳳炮~仲有咩可取?
你改左鳳狙不如dele左隻職..係晴空永遠消失@@

仲有講高攻大把小技高攻過本身大技@@勾拳 雲狩炮 火刃 暴雪,不如招招妀低佢改到唔上裝都唔會比人秒好無??

你搵鳳狙 唯一, 一招主打技黎比較? 鳳狙無左重炮就唔係叫鳳狙@@
作者: 水水bb    時間: 2012-11-30 19:09:16

呀FunG 發表於 2012-11-29 18:48
咁鐘意改 改埋個職佢啦
你同緊我講?我好似冇講過話要改鳳狙喎

我唔覺得個職樣技誇左小小囉 始終樣職變身冇防攻+ 大技廢 打唔到裂 升一個咁既職 一定要搵人帶升裂 掛好多波波先升到 仲有you打d野好似想改個職 如果誤會左了 唔好意思
作者: 水水bb    時間: 2012-11-30 19:13:37

樓主快d加番個冇意見/唔想改既投票落佢啦 我唔知投乜好囉
作者: deedee1314    時間: 2012-11-30 20:02:35

樓主可能有D問題:$改走鳳狙唔通玩雷牙風牙:$?冇重炮=冇鳳狙.你改左.鳳狙玩乜?真係DEL左個職好過:)
作者: helix5b28    時間: 2012-11-30 20:28:44

鳳狙炮5m真係好難頂,,,
姐係4秒cd,
area專精冰鑽,(6m)
唔計有buff新職全秒,

講真,的勁度讚同上面一位人兄的講法,
改單體,

e+戰場,一隻塔王開盾,行入對手到吸一大堆.
鳳狙5m全秒, cd仲要4秒,
有d真係比唔小錢的,塔王神坦鳳炮照秒.
呢個真係唔太平衡

但係,呢隻職升呢打副都係喳到... 有苦自己知吧...

作者: zero0512    時間: 2012-11-30 20:46:47

作者: cac00065    時間: 2012-12-1 11:47:09

helix5b28 發表於 2012-11-30 20:28
鳳狙炮5m真係好難頂,,,
姐係4秒cd,
area專精冰鑽,(6m)

71級先學到5尺囉
依家最多都係得4尺
你都識講要有搭王吸先殺得多,點解唔話改搭王一次只可以吸一個人?
都係果句鳳狙係得一招主打技,要改鳳炮不如dele左依隻職佢比較實際...
我唔明一陪分玩家自己無練過玩過一隻鳳狙,未玩過就話好屈好屈,剩係睇到pk秒人果面,又無人拎佢練功打副對團隊增益幻獸變身既效率黎比較?
仲有我隻狙開左凝神3萬2千幾攻打一隻全抗75開盾塔王都係7000左右,,何來秒?

作者: 龍雍    時間: 2012-12-1 13:19:26

佢地都係聽講開曬盾都會比鳳秒

我敢講佢地一定冇練過鳳

我打開盾既塔王頂多一萬
戰場隻隻塔都過2萬血

好心用下腦啦,香港點解咁唔想出+15
就係因為+15會比鳳獨大
宜家有塔 有煉星 平衡返

其實錯不在鳳狙威力大,係遊戲本身命中系統失敗

狙擊手一定係一擊必殺(如果唔係咩叫爆頭)

但有玩過CS都知,邊有咁易比你打中先得嫁

作者: cac00065    時間: 2012-12-1 15:06:55

同埋你地講得無錯鳳炮CD係4秒幾
但唔好忘記4秒裡面有2秒係企定定唔郁出凝神,
仲要係凝神buff 5秒內唔出其他技,抓好目標放鳳炮兼打出爆擊先有高傷害輸出,少咁一樣條件殺唔到人之餘就俾人秒番~
同埋鳳狙水錢係好com計,拎戰場殺人數第一名果個黎講,佢殺左5000個人,平均一下鳳炮就用一枝65藍水,未計失誤同打減傷盾職要補搶,1set 65藍水npc賣3金,50set=3x50=150金,剩水錢就用左最少最少150金,未計平時打怪練功
作者: butter._.    時間: 2012-12-1 22:01:28

龍雍 發表於 2012-12-1 13:19
佢地都係聽講開曬盾都會比鳳秒

我敢講佢地一定冇練過鳳

勁有道理:D
作者: deedee1314    時間: 2012-12-2 00:06:39

你打60/64副冇鳳狙點打?幾個人圍隻60副1王千幾萬血有排打啦..我鳳狙一下20萬左右.打得幾快
作者: 帥魚o    時間: 2012-12-2 00:58:46

-,-低血,低防...秒人之餘亦比人秒
凝神得5秒...唔走位開技=無【詞語過濾】用

改cd..改傷害...打裂縫又唔得..升lv靠人帶/1隻1隻秒
不如唔好開隻職啦
全部人物無特長...1血1攻鬥快殺好不?

-,-1萬攻全+5...係比人1下秒...間唔中秒到人
-.-係戰場到打d無抗性既都係1m幾-4m...打圖騰就廿幾萬
可能我廢術爆低啦=0=

-.-對住d 全75%抗..75%減傷...50%up閃避..開哂盾既塔皇黎講...
= =2千都扣唔到
作者: 帥魚o    時間: 2012-12-2 20:36:54

單P....
鬼策1招61技= =企定定出極道落雷...秒左
絕影招隱身...= =隨時暈...秒左

-,-鳳J唔係玩哂
作者: kang0123    時間: 2012-12-3 04:29:34

唔講戰場,平時pk我鳳狙冰屬凝神2萬3攻打隻65塔萬6血44冰抗都秒唔到
未玩過鳳狙既人真係唔好聽人講就認為係囉,自己試下啦
睇下係咪真係咁屈
作者: 呀FunG    時間: 2012-12-3 19:53:15

我始終覺得5尺的確係誇左少少,但都仲接受到
其實我從來都唔會建議平衡要弱化一D勁既職,相反要平衡應該係強化某D職
同埋我多次見到戰場鳳狙係秒唔到塔王(可想而知神盾係幾咁_ _)

另外我想問係咪秒左人就唔會有反傷?
同埋反傷係咪只係FOR指定打果個人先會反,定係果個人3尺(5尺)範圍內有傷害都會反到?
因為我係戰場門口D弩車隔離俾鳳狙打,佢打到D弩車但又好似唔見佢受反傷...
作者: arho523    時間: 2012-12-8 20:49:44

某人給我的回復: 變身攻防又唔+ 帶又帶唔到人升
唔洗加攻加防啦...都秒到人... 加埋攻-->想讓萬眾玩家火上加油? 插爆成個GAME?
同埋仲話人自私...本身係一個問題...得到多個玩家認同...你唔好話大家都咁自私?
帶唔帶到人升...係離晒大譜既離晒題...

痴線...我都唔表明某人了
我都冇指名導性話我唔尊重人...

得一招勁...都係勁啦...隻隻職唔係果一兩招打人係咩...
仲想有幾多招勁...
一招屈技...仲唔夠?
依加唔係講個職勁唔勁
對比返其他職你叫人點玩...其他職要做幾多野先秒到人...而鳳要做d咩就夠秒到人...
咁明顯既問題...
唔好混淆視聽啦...大佬

簡單D講既係...人地好辛苦先將水槍升到AK47
鳳J 係戰鬥力上基本已經係上到 激光槍

個個秒技既大技都要CD 咁耐
鳳J 重新上彈要幾耐?

你睇返樓主針對緊咩問題啦...

仲講變身...其他技...升lv 組隊 等等...

攻擊範圍 同 攻擊 同 CD 係應該要有平衡 有限制

同樣秒人既職...唔係話秒到人啦...哦...咁就一樣...算了...不要改鳳...
有其他問題係到ok?

作者: arho523    時間: 2012-12-8 21:04:34

cac00065 發表於 2012-11-30 02:49
咁我想問 鳳狙 除左得招 鳳炮~仲有咩可取?
你改左鳳狙不如dele左隻職..係晴空永遠消失@@

雲狩炮 做唔到鳳狙 既壓倒性攻擊力啦

1鳳炮 = 1勾拳嗎?  ...
仲要計距離...近同遠再拉埋講...講唔通
1鳳炮 = 1火刃/暴雪,嗎?

CD時間呢??
得招炮仲唔夠?
作者: ` [★]Meiji.    時間: 2012-12-8 21:09:40

得一招勁都係勁咁既野都講得出
睇左咁耐 終於忍唔住要回po

好我當你地岩,鳳J無論咩職咩防咩抗都好照秒咁又點?
大把人玩技術打嬴鳳狙

<------Icon可見 我係一隻塔皇 全抗78-65 14000攻 3500防 都秒我唔到啦

利申: 有鳳狙AC 全異紋+5 冥河+10
試過打隻塔 開曬盾 3份1都扣唔到
????? ((可能你地會心諗 係你廢姐
我可以同你講 唔係人人都秒到

改左唯一一招勁 咁鳳J=?????....你想我玩狂風牙定雷眠牙?
哦!明! 你想我地班鳳J比你玩
成堆人擺咁多錢落隻鳳J道 你話改就改?
好啦~改廢左隻鳳,到時又會話某一隻職又太勁
咁即係隻GAME可以汁得笠啦?

結論
1 始終會有一隻職係比其他職會勁D
2 呢個地球上高無一樣野叫公平

建議
改無問題
不過唔係改廢鳳狙,而係可以改勁其他職
作者: arho523    時間: 2012-12-8 21:52:47

` [★]Meiji. 發表於 2012-12-8 21:09
得一招勁都係勁咁既野都講得出
睇左咁耐 終於忍唔住要回po

唔好正係拎塔王比
請你列埋其他職

好多人放錢落鳳J
其他職都有人放左好多錢:)

唔係我地想改就改:)
我地討論下:)
你估真係依到講一講...佢就改:)???

其他職係OK勁
唔係"太"勁 :)
鳳J 勁到太誇張:)

唔係一隻職比其他職勁
係一隻職比幾隻職勁:)

唔改問題還在:)
改勁其他職???為佢一隻改晒其他職?
你既建議真係費神呢!!!
同埋佢出左新職啦:) 拎佢出黎比啦:)
作者: ` [★]Meiji.    時間: 2012-12-8 22:54:43

arho523 發表於 2012-12-8 21:52
唔好正係拎塔王比
請你列埋其他職

你講曬啦咁
" 你估真係依到講一講...佢就改:)??? "
咁仲討論黎做咩?

此POST已完
作者: 水水bb    時間: 2012-12-8 23:01:28

唔好正係拎塔王比
請你列埋其他職

我唔覺個職有幾誇張 其他職一樣可以秒 就好似絕影隱身 神巫大技 why一定要話e個職屈? 我唔覺好屈...... 唔覺誇 就算唔拎塔比 可以拎絕影比啦掛? 佢變埋身有恐懼 再配合小小技能用隱身可以夠鳳打 唔該唔好講到個職好似好屈咁 我講過......有冇人聽的? 隻職大技又廢 變身唔+防唔+攻 金裝加得好小防 帶唔到人升裂 個職搵唔到錢 唔公平? 又唔見your嘈道法個職太廢 比人秒得多就嘈? 唔是得鳳可以秒人囉 大把職一樣可以秒人 唔好講到隻職咁誇啦
作者: arho523    時間: 2012-12-8 23:20:53

水水bb 發表於 2012-12-8 23:01
我唔覺個職有幾誇張 其他職一樣可以秒 就好似絕影隱身 神巫大技 why一定要話e個職屈? 我唔覺好屈......  ...

唔係職業一樣秒到人=冇問題
CD 時間 係個問題...樓主個POST 係針對依點

計1分鐘總殺人數...係多得離晒譜
作者: arho523    時間: 2012-12-8 23:21:32

` [★]Meiji. 發表於 2012-12-8 22:54
你講曬啦咁
" 你估真係依到講一講...佢就改:)??? "
咁仲討論黎做咩?

作者: arho523    時間: 2012-12-8 23:43:05

痴線= =俾人秒得多係到嘈...你估個個都係小學雞咩...

個POST又唔係我開...我應我第一個CM 粗魯左...

但都咪話我講晒先得嫁...
有理論博既咪拎出黎博我...
博唔到都要怪我...

作者: 水水bb    時間: 2012-12-9 00:17:10

arho523 發表於 2012-12-8 20:49
某人給我的回復: 變身攻防又唔+ 帶又帶唔到人升
唔洗加攻加防啦...都秒到人... 加埋攻-->想讓萬眾玩家火上 ...

可以唔好玩暗串??? 我講變身 其他技 變身等等問題是想令大家明白 個職唔是屈哂同玩哂的 your成日話個職有幾屈有幾勁 咁絕影招隱身 神巫大技 云手 有好多職一樣可以秒人 唔一定要e個職秒人囉 我離題? 個職開招技要等1秒架 唔洗時間? 一用就得? 唔好玩啦 比人秒得多就嘈 (個個職一樣可以秒人 唔是得鳳一個職可以秒人 唔該唔好講到隻職咁_勁 咁_屈 玩哂咁啦)又唔見話道法d技廢 自私? 是事實啊 我沒說錯
作者: 水水bb    時間: 2012-12-9 00:19:21

唔好正係拎塔王比
請你列埋其他職

列埋其他職? 塔可以秒到云手? 出技快就可以了 仲有絕影招隱身 好難破 我唔想再嘈...... 只能說 如果現在改個職 後果各位agame朋友應該會知道 一定會引起好多罵戰 我唔想到時一on晴空睇到罵戰
作者: ` [★]Meiji.    時間: 2012-12-9 00:39:44

講真戈句
我淨係玩過塔同鳳
以我為例
無大分別
前題
鳳未必秒到坦職(塔/狂衛等)
塔亦都係秒唔到

推而
以秒補職/法師為例
爆閃塔王 一招暈一招勾拳=秒
鳳 草氣 鳳炮=秒

都係戈句此post已完
作者: 水水bb    時間: 2012-12-9 01:08:55

` [★]Meiji. 發表於 2012-12-9 00:39
講真戈句
我淨係玩過塔同鳳
以我為例

放棄左個po了 但d人仲話隻職 忍唔住先回咁多次 認真- - 我唔明個職有幾屈囉......
作者: arho523    時間: 2012-12-9 20:19:39

水水bb 發表於 2012-12-9 00:17
可以唔好玩暗串??? 我講變身 其他技 變身等等問題是想令大家明白 個職唔是屈哂同玩哂的 your成日話個職有 ...

咁俾個0秒俾你聽係要CD既你岩唔岩聽...
1秒都講得出係 OK 既秒人CD時間...
說服力係邊
作者: arho523    時間: 2012-12-9 20:24:49

***回復重復了***因此改掉

作者: arho523    時間: 2012-12-9 20:25:44

` [★]Meiji. 發表於 2012-12-9 00:39
講真戈句
我淨係玩過塔同鳳
以我為例

戰鬥期間...如果你話幾招技+埋 = 秒
喂大佬...
有回血哩家野...
1炮打死係冇得回血
同 幾拳打死個冇回血既人係有分別

係幾拳打得死人既隻隻職都唔洗大技啦...
作者: arho523    時間: 2012-12-9 20:30:13

水水bb 發表於 2012-12-9 00:19
列埋其他職? 塔可以秒到云手? 出技快就可以了 仲有絕影招隱身 好難破 我唔想再嘈...... 只能說 如果現在 ...

有冇打過戰...團隊係有補c存在
咪咁單純諗到快手連技殺人ok?

鳳j秒人係回唔到血
幾招連埋打人...
冇回血係死...
有回血既我睇你仲係唔係好似鳳j咁秒秒聲

單如果你係當GDO 係單機GAME既我收聲

作者: cac00065    時間: 2012-12-9 22:18:42

arho523 發表於 2012-12-9 20:30
有冇打過戰...團隊係有補c存在
咪咁單純諗到快手連技殺人ok?

講過幾多次鳳炮CD係4秒半,凝神CD 2秒施術時間1秒,
如果你地唔係俾塔王吸埋一齊,如果你地見到鳳j識分開企,我地一炮只係殺一個人
晴空玉 CD20秒,指定40尺範圍布袍系射手,獵人系必死,
天罰劍 炎魔之怨 CD20秒,指定40尺範圍無上抗者必死,
我地20秒最少可以5個人都殺唔到,
20秒大技一下死一堆,
仲有3萬2攻300%爆傷鳳j 秒唔到上抗開盾搭王,森守,秒唔到75抗坦狂衛,秒唔到5級靈孤反上抗鍊星仲要被反死,

如果大家都全身加10,大技同鳳炮,可以秒既都係同一堆人,點解要針對鳳炮?

要整隻3萬2攻300術傷既鳳j我相信用既錢絕對俾任何職業都要多,但係真係咁屈? 我就唔認同

就咁拎神巫黎比較
單技輸出 鳳狙
單技射程 神巫
技能範圍 神巫
技能多樣性 神巫
機動性 神巫
幻獸變身增益 神巫
對敵人負面buff 鳳狙
裂縫及野外怪練功效率 神巫
副本清小怪效率 神巫
副本清王效率 鳳狙
減抗效能 神巫
爆撃率 神巫
物防 鳳狙
血量 差無幾 但神巫有再生
撐抗難易度 差無幾,但神巫火盾+14火抗
閃避率 神巫
命中率 鳳狙

作者: 龍雍    時間: 2012-12-10 10:40:28

我都話過,根本唔需要討論
鳳狙係狙擊手,註定係一炮必死
係遊戲中命中同閃率問題

要改就冇左鳳狙特色
唔係話比較邊個好邊個差

呢隻係對戰Game定係RPG先
要比技術同平衡既請玩CS

玩1P1既,好多職都可以有方法打贏鳳狙
戰場上,鳳狙好像獨大
殺人數好似好多
但贏戰場唔係一隻鳳/一班鳳玩曬
係一team人好冇!係各個職都有佢存在價值

比你殺夠一億個人又點,只不過係虛榮心
月頭又來過

你有你慢慢殺,打機都仲累過返工
打來為咩

唔講戰場,講副本
邊個副本唔想有鳳打?
樓上都有人講過,70金隻隻怪都幾百萬血
要打幾耐?

有鳳幫手易打幾多?

晴空就係一隻練人物game,個個職都有唔同玩法

成日話隻game 冇野出冇野玩
根本冇去細心了解下隻game既本質同特性

請問需要討論既咁多位,有冇選錯game?
知唔知咩叫王道RPG?
作者: kang0123    時間: 2012-12-12 02:33:32

樓上講得好,支持(一班鳳玩曬)既說法
個人覺我如果無左鳳狙呢個角色,
將戰場上所有既鳳狙改為(神巫.絕影或武尊)其中一隻職
到時又會話,吊咁多晴空玉炸落黎,門口都唔洗出啦
吊垃圾game,退出先
作者: 3C.    時間: 2012-12-12 11:44:52

如果唔出鳳狙
D細公會可以話比人封足30mins門
冇人秒到補
1隻0cd塔吸 加2補 加幾隻打手  都夠封1隻色
到時想殺塔真係難過登天
所以出鳳狙係有佢既理由
作者: 2003koko    時間: 2012-12-12 12:49:04

你地只系不停針對重炮==
其實知唔知重炮有分兩種,鳳J都有分兩種.
用2轉草氣.就算疊3,你上抗.基本上系唔會比人秒,系戰場(你要落智石用橙介,上攻時系你的問題啦)
3轉草氣,CD 系20秒,何來屈-.-
你可以講物攻鳳,但系物攻鳳.攻一定低D(熟裝只可以有3件升力,弩冇得升)
仲要面對格擋問題,我系舊SER,以我所知,大部份人都系術攻鳳,點解你地唔可以撐抗,上返1,2件血時,
我相信,武頭血時唔貴呀==
作者: arho523    時間: 2012-12-12 13:12:29

我唔覆上而某d人了...

首先要強調一樣野...
用錢玩既唔係得鳳j一職
唔好講到鳳j用錢玩到幾多攻係好辛苦既事
用錢哩個前提係個個職都可以有

我夠可以調返轉頭問...你知唔知其他職都用左好多錢玩?你有冇體諒佢地?

所以唔好講錢ok? 好多人都一樣用左咁多錢ok?

上面幾個人下下都用高抗射唔死既職黎做對比...<---仲唔係講到cs咁?

一係就拎d 冇抗既人...40公尺技都秒到既理論...

我洗唔洗列埋其他全75抗都俾人爆死既職俾你睇?

係你係相同有用錢玩既情況下,

殺人就係計輸出...將人置死

想問列晒d多樣技能性技能之後...+埋一齊無非咪又係一個輸出?...
你話鳳j 冇咁多樣性...只係小左d技...+埋一技 <--姐係粗略咁講...因為唔想解釋咁多..
其實? 有何分別?...

個個打過戰場都明啦,.,,

d上抗同唔上抗...係咪大部份個個都係佢地所講咁既款d人

我想講既係..段時間單位計...一個咁既職殺人數可以殺咁多...可以講冇問題?
一個戰場...d人兩炮都支持唔到...
我問你其他本身有特色既職...瞬間變7頭...仲發揮到d咩特色...
大部份人係"炮"靶

作者: cac00065    時間: 2012-12-12 14:06:41

arho523 發表於 2012-12-12 13:12
我唔覆上而某d人了...

首先要強調一樣野...

回歸現實商城遊戲唔講錢可以講咩,小弟玩得唔算多職,玩左5隻60lv以上既角色,1隻70lv,其中有4隻全身+10,齊1set血/攻時,1set抗飾,式神
係依隻game要衝攻擊力係最貴,不論時裝,式神,符文,合身寵,所以一隻極致既打職用既錢一定比玩血抗職多

而每隻職都有佢既特色,正如我打副刷寶帯練首選唔會開鳳狙
正如有副本要補c我都會開隻補去玩,鳳狙唔係萬能,無一隻職可以完全取代其他職

點解黎黎去去都係只講戰場?你中意打戰場你咪開隻鳳狙玩下係咪咁勁,係咪可以一隻鳳狙打天下

仲有打戰場上抗係好基本,我鳳狙打戰場都全抗60up
術小技擋到幾下,物理大技,高攻術打手大技依然係秒,物理技輕鬆殺我~同其他豆腐職一樣

鳳狙你打開個技能表,你就會知道佢個職本身就係捨棄大範圍既技能,幻獸變身,輔助隊友既技能,補血技能,等等去換黎一招鳳炮,我覺得打出依個傷害好合理

作者: 龍雍    時間: 2012-12-12 17:35:20

樓上講得岩
鍾意打戰場咪升隻鳳
又唔係有人數限制

不如咁講
如果冇鳳,邊個打得入塔皇?
成隻game又會係塔皇打橫行,咪仲差過宜家?

其實有鳳既出現真係平衡返
,終於有個突破方法唔洗比人封門

坦白講,我花係神巫既錢係鳳狙既10倍
但只要玩得開心就好,有時弱勢唔緊要
係你點睇自己個職

我係呢篇睇到既係「戰場上對鳳狙既不滿」
真係唔明,點解D人係要反對而唔去了解?

升隻鳳,唔係咁難下?
雖然要60先會成型

有時見到D人打機就一定要贏,一定要最勁
自己唔夠勁就話不公平

輸下 洗死咩

希望咁多位唔好為左隻Game
輸左個人生
作者: 檬仔    時間: 2012-12-12 21:27:17

其實改短招技個距離等啲鳯J吾好成日濕【詞語過濾】咁秒人
作者: 檬仔    時間: 2012-12-12 21:31:28

my1ove 發表於 2012-11-29 23:53
其實鳳狙我初初都覺得好屈 但我好坦白講自從我玩 真係好難玩= =...
其他職可以講話一樣一下秒鳳狙==..一樣 ...

呢隻職難玩? tab人重炮tab人重炮. 【詞語過濾】都識玩
作者: arho523    時間: 2012-12-12 21:53:29

cac00065 發表於 2012-12-12 14:06
回歸現實商城遊戲唔講錢可以講咩,小弟玩得唔算多職,玩左5隻60lv以上既角色,1隻70lv,其中有4隻全身+10 ...

唔係唔講錢講咩問題...個個都有用錢...我係想問你強調依樣野做咩先

想提點下大家...係都拎d 大家都有得分別既野出來討論姐

你吹到用左幾多銀...

又係果句...有人比你用得更多錢ok>?...係咪仲要講錢?

咁你正係講副本我唔會回應你了...成個post 樓主既主題都係pvp 同對場平衡/公平性問題...

留返你d言論係其他post吧
作者: 水水bb    時間: 2012-12-12 23:25:24

arho523 發表於 2012-12-12 21:53
唔係唔講錢講咩問題...個個都有用錢...我係想問你強調依樣野做咩先

想提點下大家...係都拎d 大家都有得 ...

好煩呀 其實我e經唔想再討論 因為點講都係你岩哂囉 咁鐘意反 咁不如唔好要個職好過啦 得一招技勁仲要係到嘈 煩唔煩d? 要秒人 其他職一樣可以秒人 大技一下秒幾個 單技? 唔企埋一起 只可以秒到1個人囉 唔該唔好講到個職咁_屈先啦 得唔得呀? 個職變身+d野又廢 大技廢 帶唔到人升 打唔到裂 要搵人帶要用幾多錢? 唔好下下講到個職好似好_屈咁先啦
作者: 水水bb    時間: 2012-12-12 23:26:07

arho523 發表於 2012-12-9 20:19
咁俾個0秒俾你聽係要CD既你岩唔岩聽...
1秒都講得出係 OK 既秒人CD時間...
說服力係邊 ...

好過有d職技都唔洗開就秒到人?^^
作者: arho523    時間: 2012-12-13 01:45:14

水水bb 發表於 2012-12-12 23:25
好煩呀 其實我e經唔想再討論 因為點講都係你岩哂囉 咁鐘意反 咁不如唔好要個職好過啦 得一招技勁仲要係到 ...

你:好煩呀 其實我e經唔想再討論 因為點講都係你岩哂囉
回: 你唔好講D 可以上A1頭條笑死人既野啦
我迫你入黎既咩...我係管理員咩?...係你自己入黎...
好啦...你博唔到人...又要話人煩...
小組討你博唔到人...同條友講" 其實我e經唔想再討論 因為點講都係你岩哂囉"
你估MISS會俾合格你? 有POINT拎出黎博人...
你估小朋友買唔到玩具要6地沙求人認同?

你:要秒人 其他職一樣可以秒人 大技一下秒幾個 單技?
回: 唔話你COPY CAT 都唔得啦...上幾個POST都回左你點解點解...
我就用返你地既塔王, 學你地做個極端對比, 博返你地...
75抗再+減術傷既塔...除左鳳J...你指個秒得到既職出黎
咁唔講75抗...塔王開個盾你搵個除左鳳J既職出黎
跟住往往D但能既都會話...0抗咪秒到囉:D <---你咁回我囉...笑到阿伯排假牙都甩

你:唔企埋一起 只可以秒到1個人囉
回:我等路人甲指點你算...單純既諗法跟本係
戰鬥果陣叫敵對鳳J等我地分散晒先殺1個人, this is so funny

你:個職變身+d野又廢
我想問點既變身技為之勁呢? 要+攻先勁?....
小姐/大哥, 你知唔知佢唔洗變身已經秒到人?
咁仲關個變身技勁唔勁咩事呢? 同成個題目冇關係

你:大技廢
回:唔該你唔好搵d冷門技講...大部份玩重砲

你:帶唔到人升, 打唔到裂
成個post講既係pvp/戰場公平性...
你拎依樣野黎講...又係大攬都扯唔埋...
再講...洗乜帶人同俾人帶...有幾多人係用雙開同叫fd帶...大把人舉手啦...
你話係開ser之後冇耐就話要自己耐耐自...我就信...

你:要搵人帶要用幾多錢
回:得你鳳j一隻職要人帶嫁?
係個個都俾得人帶條件下...哩個係公平個囉...
要錢?邊個職要勁唔洗花錢?
前提已經係個個職都有用錢嫁啦?...仲鬥用多錢?
同埋跟本同本post主題無關

你:唔好下下講到個職好似好_屈咁先啦
回:唔講囉:) 俾返d面你...

最後: 返去訓覺啦...唔好再回啦

再回埋你 發表於 昨天 23:26 既cm
你:好過有d職技都唔洗開就秒到人?^^

回:其實你up乜9...失常了嗎?

作者: 水水bb    時間: 2012-12-13 06:29:01

arho523 發表於 2012-12-13 01:45
你:好煩呀 其實我e經唔想再討論 因為點講都係你岩哂囉
回: 你唔好講D 可以上A1頭條笑死人既野啦
我迫你入 ...

失常? 多得你囉 我之前前面講既野 你有冇睇到架? 咩成個po講既係pvp/戰場公平性? 乜料? 個po你開?改題目?隻職要搵人帶同po主題唔關? 又係乜野?- - 你話個職好屈 講到好似唔洗入錢落佢可以好_勁咁 咁我緊係話個職搵人帶唔洗比錢架啦(同你講都多如) ok 你話個個職都要用錢 但唔該唔好咁自私 我冇咩錢 開e個職比我依d人玩岩哂 有錢人就玩哂? 冇錢就唔玩得? 鳳個職可以秒人 變身既問題 秒到人又點? 清怪速度呢? 比其他職慢唔慢? 我講係清一堆怪 唔係打王 咁你又可唔可以搵到一個職清怪廢過鳳既職? 道法仲勁過佢呀 講清怪 講真我真係唔想再討論 我冇玩鳳好耐 但我覺得你冇玩過個職 就講到個職好似好_屈咁玩過鳳既人都知個職只能依靠一招 冇左e招 仲點係隻game生活到???大技廢又要我搵其他職講?- -咁唔係你講哂唔通我講哂? 咩野都係你岩架啦 我唔想再浪費精神同你再討論落去 等等仲要番學 晨早比你正到冇哂心機番學 如果修改個職 一定會引起好多罵戰 同破壞個職本身有既特點 我唔想一on晴空睇到罵戰 我都唔想再重復番我之前回既野 但你係都要比 咁我只可以搵變身 大技 升lv 個d野出來討論 但你又話個po只討論戰場/pvp ok...... 乜野都係你討論 冇我討論架啦 再講只會浪費大家時間 唔明why 係都要針對個職 我冇玩鳳好耐 我都覺得個職好悶 冇咩開技又清唔到怪 但我唔想d人好似你咁未玩過個職就講到個職好_屈咁 其實你玩過鳳未?^^
作者: arho523    時間: 2012-12-13 10:32:12

水水bb 發表於 2012-12-13 06:29
失常? 多得你囉 我之前前面講既野 你有冇睇到架? 咩成個po講既係pvp/戰場公平性? 乜料? 個po你開?改題目? ...

個post唔係講pvp/戰場 係講乜

樓主:

很多玩家都認為鳳狙職業太高攻 CD時間又太快 依家3轉仲有埋凝神勁

鳳鳴重炮仲有600%傷害 GM都改左一出其他技都無凝神勁效果 但根本佢都只係出鳳炮.秒左個敵人啦

樓主舉出鳳j 重炮攻 同CD 既重點...

你係到講帶副本...同PVP/戰場...有關係個屁

返印度食蕉啦

又係果句...錢你個個都有用有唔用的...
但我可以講...鳳J真係一個唔洗用真錢既職都殺到+10人既職
用錢既俾唔洗用錢既都殺0到...哩個真係好過份
但某D人拎塔王黎比...真係吹到啤一聲...

作者: cac00065    時間: 2012-12-13 13:47:57

arho523 發表於 2012-12-13 10:32

咁請問你用左幾多錢玩隻game?你又係玩咩職既呢?
我睇你d回覆個個都無point~只係覺得你講一下鳳炮就秒晒天下人?
仲有就係好酸既葡萄味~
鳳炮都話要係視線範圍下先殺到人
D大技可以對空氣放未見到放技果個人已經中技死左,仲要唔知係中邊個職既大技,
你講到咁易我真係建意你開隻+0鳳狙去打戰場體驗下可以殺得人多定俾人殺得多
作者: cac00065    時間: 2012-12-13 14:36:47

樓主個主題係(有關鳳狙.塔王等職業問題)之後佢帯出,鳳炮+凝神有600%傷害,但你可知道鳳炮唔係只有戰場先有,係戰場外都係一樣,如果單講一招鳳炮無得講,佢係最高傷害既技能,無錯,依招打戰場有優勢,換個角度去講同一招數用係副本/練功,除左打王,根本係無得同其他職比,天道係依方面都遠勝鳳狙,
每隻game都會有最高傷害既技能,最高減傷既技能,而依招最高傷既技能放係隻除左(鳳炮+凝神)就無任何特别優點既職業到,我覺得係合理,鳳狙就等如鳳炮,,如果要改到無最高傷害,什至連大技都不如,我想問鳳狙要玩咩技?同鳳狙個名又重何而來?鳳狙戰場要打咩位?

如果要改鳳狙我建議dele左隻職佢算唔好獻世
之後d葡萄酸既玩家就會拎第二d野黎開刀
點解打人係除十賠傷害,但搭王個盾係50000血唔係5000血
點解3轉大技會係必中,100%閃都避唔到
點解大技可以係幾十尺外秒一堆人,出技果個連影都未睇到,仲要某些近戰都有自選幾十尺,d遠攻反而會出現直線大技?
點解鍊星個2轉盾減70%傷仲要反500%,法速,攻速高仲可以減cd同三轉盾連放,仲硬過塔王@@

沒完沒了

當前我覺得要改既就係改番所有必中既技能改番做正常命中同閃避去計算,鳳炮無必要改,
自己唸,無鳳炮,無人打得痛,上晒抗開盾既坦職,森守,塔王,鍊星,狂衛,到時d布袍,射手系就,乖乖企係到俾塔王吸,之後後面一個大技炸落黎一樣係死晒
作者: cac00065    時間: 2012-12-13 17:14:51

arho523 發表於 2012-12-12 21:53

想提點下大家...係都拎d 大家都有得 ...

你拎人地黎同我比,,你唔拎你自己黎同我俾@@?
就等如你好有錢之後我就 達一句李嘉誠俾你更有錢@@
其實係咩用意?我真係唔知你有point?
你剩係識話依樣點果樣點,你有無自己親身開個玩?
作者: iamahtung    時間: 2012-12-13 19:06:20

水水bb 發表於 2012-12-13 06:29
失常? 多得你囉 我之前前面講既野 你有冇睇到架? 咩成個po講既係pvp/戰場公平性? 乜料? 個po你開?改題目? ...

點解要拎副本、清怪黎講?
好多職升得就預左唔適合做其他野架啦
我升得補師我就預左難單挑副本,打怪比其他人慢,so what?
我自己係70御靈純補,我game情係70鳳狙(我有佢ac)
我開佢ac打64副好Q爽喎,全部怪都一堆一堆,單刷應該係塔王之後既第二快掛
一下秒又唔洗比怪打,唔好自己玩唔好就以為隻職無想像中咁屈啦
我當初都驚Q死心諗隻御靈都咁痛,開鳳狙咪死硬?點知爽丫丫喎._.
唔知人兄到底點打怪架呢?正路你打副本先需要「清怪」架姐
打下任的話,我御靈都慣左細冰一下一下黎架啦,更何況鳳狙高攻用雷牙果啲秒?
唔好同我講御靈用大冰…你真係估啲怪好密阿?
我以前同人打會任我啲打手御靈朋友都係用細冰逐隻逐隻秒架喳

講返為何會覺得鳳狙好 _ 屈先
御補上抗,見唔少啦,閒閒地都五十抗,每種。
血?全伺服器我起碼頭五名,當然係計御靈。無公會buff無小屋buff。
裝嘛,唔太重要,要比鳳狙打睇都係睇血同抗同減傷既姐。
同埋,頭部符文減術爆傷12%,五行點到4lv,16%既爆傷減傷。
呢到一共28%,加上我用mp盾,再減去30%。
解釋一下點解我唔點高mp盾,加高減傷%
我入戰場細場2萬3血,大場2萬9血,2萬9血如果佢真係打到2萬5,我條mp都無哂啦
佢條數係咁計:
假設你hp2萬, mp6千   而鳳狙本應打你既傷害係2萬8
我「當」你mp盾點到50%減傷, 你hp理應受到既傷係1萬4
但係,1萬4係應該扣你mp,但你mp得6千,餘下既8千都係要扣返你hp
所以,唔好問我做咩唔點高佢,唔會有用
繼續,點解我咁樣屈血,咁樣上抗,比一個+8武,無屈攻既人秒叫正常
開埋個靈盾都係淨幾千血喳陰公
58%既減傷,50既抗,咁就比人秒,正常咩?

如果如果,係要黎對抗塔王既,真係,加個效果打破任何盾類咪算。
單體技咪算,洗咩有範圍姐。為左對抗塔王,整左呢隻職出黎,苦了其他職業。
作者: 水水bb    時間: 2012-12-13 19:09:07

我做乜要番印度? 番印度個個係你 乜都你講哂啦 唔好意思 我睇唔到個po話只討論戰場/pvp 你隻眼有d問題? 最好就睇下醫生啦 到時有疾病醫唔番就慘架啦 愈早睇可能有得醫 有得救既 唔夠人講個個係你 叫我番印度? 岩你多d 做人妖啦你 岩哂你依d咁得閒既人做 唔想多講 個職秒人又點? 唔用錢可以秒到人? 係唔係先? 空裝秒到金裝? 仲有唔該你唔尊重我 都尊重下自己啦 做個粗口表情好_型? 我唔覺型 只覺你好幼稚~ 回番你  鳳個職可以唔洗錢都殺到+10既職? 完全唔知你想講乜 咁鳳唔用金裝 咩裝都唔用 空裝打+10既職秒唔秒到? 丁頁 我真係唔想再同你討論落佢 cd時間太快- - 又要我再講 要1秒架 開完招技5秒就完 又要再開 要改野 改下你個人先啦 第一次見d咁_ 痴既人 講野咁_冇禮貌
作者: 水水bb    時間: 2012-12-13 19:13:43

cac00065 發表於 2012-12-13 14:36
樓主個主題係(有關鳳狙.塔王等職業問題)之後佢帯出,鳳炮+凝神有600%傷害,但你可知道鳳炮唔係只有戰場先 ...

其實個po e經唔洗再討論落佢 因為點講都係佢岩哂 你講嬴佢又點? 佢咪又係講d粗口/做d粗口表情串你 算吧啦 同佢講都多如
作者: 水水bb    時間: 2012-12-13 19:21:44

iamahtung 發表於 2012-12-13 19:06
我升得補師我就預左難單挑副本,打怪比其 ...

咁你咁樣講 不如唔好要個職好過啦 隻隻職都有本身既特色架啦 有好有唔好 我唔明why your係要針對個職 我玩唔好個職? 但你覺唔覺下下秒人好_悶咁? 所以玩玩下好自然咁會開過第2個新職玩囉 如果改左個職 我諗唔洗我多講啦掛? 到時罵戰一定會有 你想見到?回應番你既問題 why要搵副本 清怪既野講 咁d人講到個職好似好勁咁 咁我唔搵依d野講搵咩講 pvp戰場 唔係人秒你就係你秒人 個職我唔覺好屈
作者: iamahtung    時間: 2012-12-13 19:35:06

水水bb 發表於 2012-12-13 19:21
咁你咁樣講 不如唔好要個職好過啦 隻隻職都有本身既特色架啦 有好有唔好 我唔明why your係要針對個職 我 ...

搞笑,下下撻特色黎講,不如將我個火盾改成600%變特色好無?
人兄,個個職都有佢相克既職業,pvp一下完,平衡何在?
作者: iamahtung    時間: 2012-12-13 19:38:14

水水bb 發表於 2012-12-13 19:21
咁你咁樣講 不如唔好要個職好過啦 隻隻職都有本身既特色架啦 有好有唔好 我唔明why your係要針對個職 我 ...

自己玩唔掂隻職就話下下秒人好悶=_="你都真係幾厚面皮
角色用得岩用得勁就係咁=_="你自己撻完特色出黎原來你係用唔到?搞笑
作者: cac00065    時間: 2012-12-13 19:47:42

iamahtung 發表於 2012-12-13 19:06
我升得補師我就預左難單挑副本,打怪比其 ...

御0有盾算好,咁神巫,,鬼策,,,玄陽,,,靈仙,,,天道,,,兔仔,,射手,物大技頂唔到一下,
我地玩鳳狙無要求要樣樣區全,但至少唔好搞我第唯一一招技

仲有我一直講打副效率,神巫天道依d打手一定比鳳狙快,
作者: iamahtung    時間: 2012-12-13 20:00:19

cac00065 發表於 2012-12-13 19:47
御0有盾算好,咁神巫,,鬼策,,,玄陽,,,靈仙,,,天道,,,兔仔,,射手,物大技頂唔到一下
我地 ...

其實-..-我無盾都食到大技-..-戰場係一個講求長命既地方
你地要高攻到咁就係到希生你既血量
神巫半血半攻時上戰場唔係新鮮事,+10有技術都係咁樣上場之嘛-..-
我作為補師我深感血量重要,這不會是打手能感受到的事=..=但不代表佢唔重要
真心你地秒打手,唔緊要,我覺得打手秒打手,低防對低防,合理。
你地有50公尺距遠,對於cd,秒無抗無減傷無屈血靈仙,秒雲狩,神巫之類,fair enough
但我58%減傷,50抗,血媲美坦職,咁就比你地秒左。
真係,我無減傷我抵秒,因為我無盡力令自己長命。
你秒任何無減傷或者只有廿幾三十%減傷既人我都覺得合理!
但唯獨是唔明點解你地既攻擊力減完50%再減50%,都要可以秒到人?
你覺得你咁樣叫唯一一招技,你完全當你啲雷牙之類係多餘
係,其他技係廢,我都覺,不過咁係只係因為你拎黎同其他技比
專精有減抗,哇,good阿,比你發揮技術
其實其實,打手御靈你都可以當係一招技only,其他技只係拎黎輔助
好多好多職都只係得一招技係最常用,只係你既職幾招技入面「鳳炮」最突出。
唔係我地啲技高攻,而係其他任何職業都比鳳狙更加努力上攻
(ps, 同埋正常唔係御靈個個都食到大技,盾都係得12秒,上一上完前面可能救一救人就要退返返後場)
作者: iamahtung    時間: 2012-12-13 20:02:41

cac00065 發表於 2012-12-13 19:47
御0有盾算好,咁神巫,,鬼策,,,玄陽,,,靈仙,,,天道,,,兔仔,,射手,物大技頂唔到一下
我地 ...

唔會-..-視乎咩副本
同lv副本基本上會係鳳狙快d,特別係高lv果陣
你諗下,鳳狙一下秒一堆怪
但神巫拖又唔得拉又唔得-,-好痛架
大技阿?20秒20秒咁等慢死-,-鳳狙打64真係好q快-..-
作者: cac00065    時間: 2012-12-13 21:53:51

iamahtung 發表於 2012-12-13 20:00
其實-..-我無盾都食到大技-..-戰場係一個講求長命既地方
神巫半血半攻 ...

獵人1轉已有雷鳴牙,2轉鳳狙先有凝神鳳炮,3轉先有凝神勁,by the way你要搞鳳炮凝神就等如無2轉3轉過,姐係白轉
,就等如你二轉無爆盾,3轉無減傷盾,,,的的確確你可以話用再生同活血已經夠,咁何必要出2,3轉,何必要出鳳狙~我都話不如dele左鳳狙隻職,獵人剩係轉到天樂咪算

御靈補我有玩隻唔高lv,得63lv~的的確確血好重要 我血得135xx血全抗60%左右,治量有145%+18xx, 爆補都有30%機率補187%, 戰場除非俾塔王吸埋去之後鳳炮射死,唔係係後排補血複下人,食下術大技基本唔會死,物大技如晴空玉無開盾情況下,我唔擔保食唔食到,但開左盾基本上所有大技都頂到,已經比好多職好好多,副本更加個個掙住要0CD,打金副通常係最長命果堆又補到人又複到已經好滿足

其實關於御靈我有唸過希望官方解除番個戰場0CD限制
作者: cac00065    時間: 2012-12-13 22:05:56

iamahtung 發表於 2012-12-13 20:02
唔會-..-視乎咩副本
同lv副本基本上會係鳳狙快d,特別係高lv果陣
你諗下,鳳狙一下秒一堆怪

但我2萬1攻神巫,打64單人副快過隻鳳狙開埋凝神3萬2攻好
多,特别係去到第二層俾怪圍果時神巫變身浮空0CD天火輕鬆解決,變身又加得多閃避,閃避對小怪同王好有用,鳳狙俾怪圍果時根本唔會考慮草氣,放陷/雷牙,訓左d怪走遠1堆仔堆仔打,變身都係用黎走佬,仲要隻神巫得65lv~鳳j已經70,神巫對住小怪係好拖得,,,仲可以邊打邊天火加
火刃,打王走位又易,唔洗企定定草氣,,又有炎魔吸隻王雖然唔係吸好耐,當然打王傷害一定比鳳狙少,但真係有效率好多,70金副打王有鳳狙快好多,但要打得順都要靠ec,0cd,大範打手,坦
作者: 水水bb    時間: 2012-12-13 22:35:58

iamahtung 發表於 2012-12-13 19:35
搞笑,下下撻特色黎講,不如將我個火盾改成600%變特色好無?
人兄,個個職都有佢相克既職業,pvp一下完, ...

you仲搞笑 咁you咁_鐘意改咁咪叫人快d改個職佢囉 講咁多做乜? 我冇搵特色來講 有好多職一樣可以秒人 唔一定要e個職囉 仲有64副我覺得隻職清怪唔會夠塔快 mp藥唔洗錢?
作者: 水水bb    時間: 2012-12-13 22:37:52

iamahtung 發表於 2012-12-13 19:38
自己玩唔掂隻職就話下下秒人好悶=_="你都真係幾厚面皮
角色用得岩用得勁就係咁=_="你自己撻完特色出黎原 ...

咁下下秒人唔悶唔通是咩? unless you 變態架啦 要秒人先開心 咁you唔好話改道法改勁d 講咁多做乜呀 咪又是為自己 自私
作者: cac00065    時間: 2012-12-14 16:20:08

iamahtung 發表於 2012-12-13 20:00
神巫半血半攻 ...

同埋想更正一下所有神器,套装,武器,飾品,符文既減傷效果/buff
,姐係你所講既-58%爆傷傷害,並唔係被爆時所受到既傷害-58%
例如,你咩都無上1個人300%爆傷,唔爆打你100,爆擊打你300, 之後當你上左50%爆擊減傷,同一個人爆擊打你既傷害唔會係300×50%=150, 而係100x(300%-50%)=250
所以你話撐抗撐減傷撐血可以唔易死都係正確,但係減傷果到係無預其咁理想,只有技能盾既減傷係將原原本本既傷害減xy%
作者: 水水bb    時間: 2012-12-18 11:15:22

其實要改就改 我冇咩所謂 但唔好太過自私 依家有好多人玩這2個職業 到時一定有人嘈 罵戰大把 到時唔好後悔 依家晴空e經變左好多 我唔想見到依d野

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2