AGAMES 討論區

標題: GM點解每次都要讓玩家擔驚受怕? [打印本頁]

作者: cac00065    時間: 2012-11-27 20:17:23     標題: GM點解每次都要讓玩家擔驚受怕?

好多玩家都好似我一樣, 中意晴空依隻game
每次台灣果邊更新果日都好留意佢更新左d咩,
之後好期待港版會跟住更新,但係等到港版要更新果日,發現港版就將d重點野收收埋埋,
1.某d時裝會分開出係紅利,令到玩家好難草齊一套時装,買左點玩星光之餘仲要同人左收右收食炒價~唔通要我每星期買7500點至15000點用晒佢去追你d紅利時裝,以前或者會但依家仲有幾多個?
2. 之前進化系統你地話出,但搞到依家先出,仲要出之前賣英雄包, 司馬眧之心,我地精明既玩家點會唔知道 點會見唔到
3. 當日的式神,某些時裝,騎,寵物,紅利變身杖,wp/exp波波,裝備熟練還原膠(不還原熟練等級那個),(方便合寵既)聖靈守護石, 幻染12-13號,直到今天的改造晶片,全都給官方推遲,甚至沒收,之後推出什麼特别包,每次更新都在怕港版又會少了什麽,我怕不是我們在玩遊戲,是官方在玩我們玩家
4. 當天我們鬧得面紅耳熱的裝備强化+15,強化膠囊,那時我們掙取到了, 但現在眼看台灣每次有關+15,幻符文,珍稀英雄寵更新,再回看港版的更新就會有種失落了,也不明白當天掙吵的是對還是錯,港版的生態已經定型,已無法再跟上台灣的進度,如果當天開+15同時出晶片,我想反對出的人會變少把,如果當天出改造膠囊時,同時出時裝能力轉換,能力重置,星光長期常註各種高階膠囊就沒人會反對膠囊能力和機率吧,
可惜我們的晴空是被代理,他們也不會了解遊戲的走向
5. 因為港版晴空要左收右收埋d野~你就會發現港版星光同台版星光 抽既野係有明顯分別~所以港版gm會頭痛d星光野既排位同機率,要放d咩係d空左既格仔到,要重新set過好多野(我唔知星光難抽左會唔會係咁既原因)
6. 星光機d 1.2層 既手染時裝點解要搵轉蛋時裝黎開刀? 你叫舊玩家情何以堪~! 千幾金手染~一夜變百幾金~ 你係想叫人唔好再抽轉蛋? 你依家出d時裝唔洗抽啦~反正第時星光機1,2層都會有~! 你要補充市面上既紫時裝~想出多d藍時比壓縮盒消耗~唔該你地出番星光機出過既爛藍時~唔好搞我地舊玩家辛辛苦苦幾十粒甚至幾百粒~抽番黎既轉蛋時裝!!

作者: 楓煞    時間: 2012-11-27 20:24:12

你想講D咩-_-?
可以清楚點嗎?
作者: 3C.    時間: 2012-11-27 20:30:14

是咪想講唔出個轉化器?
作者: cac00065    時間: 2012-11-27 20:50:28

頭先未打完就腥左,依家補番
作者: bakahong    時間: 2012-11-27 21:12:11

推遲冇乜野
最驚佢唔出

同埋台灣好多野都係星光有得抽  式神 變身杖

不過都可以諒解既 佢地只係代理 唔通唔賺你咩
作者: wai5567    時間: 2012-11-27 22:39:12

原廠要賺代理更加要賺
作者: 3C.    時間: 2012-11-27 23:10:15

英雄寵個part我覺得冇乜問題
早買早享受 遲買平幾舊 是常識吧
作者: siuken999    時間: 2012-11-27 23:26:08

支持~
作者: cac00065    時間: 2012-11-28 03:05:24

3C. 發表於 2012-11-27 23:10
英雄寵個part我覺得冇乜問題
早買早享受 遲買平幾舊 是常識吧

佢出個包已經係自己前後矛盾~
明明可以好快咁出個物品進化更新~
點解要搞到咁遲?
明明我地打番黎d寵蛋係有用~點解要買佢果個包先有寵?
..之後又唔知佢幾時出番, 我地就放係個人到霸晒d位~
明明英雄寵唔係商城物品~點解要專登出個包比佢?
...
相似情況請參考式神...明明係星光機抽...點解要比佢搞左去個乜鬼動漫節職業卡..
...
官方出包出野有佢地既自由..但都要人服先得...
除左貪新鮮既玩家一開頭會走去買...之後仲邊有人買?
咪又係出一排盡out我地何包d錢@@

如果佢個包係照點數既原價無多收一分一毛
我都唔會有意見
點解要收多幾十蚊?? 隻寵因為官方做唔到野而成為賣點??

作者: 龍雍    時間: 2012-11-28 10:31:36

我怕不是我們在玩遊戲,是官方在玩我們玩家

呢個岩聽

所以我幾時都話唔係我地玩遊戲而係遊戲玩緊我地

無商不奸
所以宜家盡可能賣返hkd
返正一隻鳳狙走天涯
唔會再掉錢落來玩

作者: LISUNKIN    時間: 2012-11-28 11:06:10

6. 星光機d 1.2層 既手染時裝點解要搵轉蛋時裝黎開刀? 你叫舊玩家情何以堪~! 千幾金手染~一夜變百幾金~ 你係想叫人唔好再抽轉蛋? 你依家出d時裝唔洗抽啦~反正第時星光機1,2層都會有~! 你要補充市面上既紫時裝~想出多d藍時比壓縮盒消耗~唔該你地出番星光機出過既爛藍時~唔好搞我地舊玩家辛辛苦苦幾十粒甚至幾百粒~抽番黎既轉蛋時裝!!

非常同意 真係情何以堪... 千幾金時裝一夜間變左百幾金 所以E+放時裝都冇人收 D人個個等星光D平手染
作者: 3C.    時間: 2012-11-28 11:41:08

cac00065 發表於 2012-11-28 03:05
佢出個包已經係自己前後矛盾~
明明可以好快咁出個物品進化更新~
點解要搞到咁遲?

2個地方冇可能會1樣囉
上次座談都話2地各地有特式
話曬台灣主場 點都著數d
你唔中意可以唔買個包
冇人迫你
你唔中意咪放棄呢隻game囉

再者唔扣都扣起左
終於出進化 又係度嘈
嘈左可以時光倒流咩

好似今個星期都出金剛騎啦
凡事向好個面睇
就唔會嫌3嫌4
對呢隻Game冇乜期望
作者: 3C.    時間: 2012-11-28 11:43:11

LISUNKIN 發表於 2012-11-28 11:06
6. 星光機d 1.2層 既手染時裝點解要搵轉蛋時裝黎開刀? 你叫舊玩家情何以堪~! 千幾金手染~一夜變百幾金~ 你 ...

出舊時點都有d 9
不過價係自己人推低既姐
都係個句
早買早享受 遲買平幾舊
作者: cac00065    時間: 2012-11-28 12:53:34

3C. 發表於 2012-11-28 11:41
2個地方冇可能會1樣囉

個包我真係無買過
但我唔想官方以後做野都係咁...
你見d人買包番黎隻野炒多過自用就知咩事...官方一手做成
早買早享受依個道理點會唔明..年幾加埋我買點都買左20萬點以上@@
作者: cac00065    時間: 2012-11-28 13:00:08

3C. 發表於 2012-11-28 11:43
出舊時點都有d 9
不過價係自己人推低既姐
都係個句

一樣野少有自然貴..當市場氾濫..加星光有x3...隨便收都收到...加上藍時唔係必須品..好多藍時可以簡..點賣都賣唔貴...
係舊玩家眼中係寶...但係新入黎或者入左唔係好耐既玩家..簡稱新血..係星光機抽到多對既時候..只會當垃圾咁賣...
我都轉晒紫時..
藍時拎黎玩only...

依家官方令玩家睇到既就係你草既藍時隨時會係星光機出現..個個都掙住賣手頭上d藍時...唔知邊一日更新就變垃圾...就算賤賣唔忍心賣都要賣~

作者: cac00065    時間: 2012-11-28 13:15:07

3C. 發表於 2012-11-28 11:41
2個地方冇可能會1樣囉

咁我想問港版既特色係咩...?玩玩下就會發現其實係,缺陷版晴空..
收收埋埋都係特色...?
我一開頭已經講左..我係中意晴空隻game..
但唔代表我要中意埋個代理做野既手法

我唔係嘈佢出進化..我不知幾想佢即刻出...但係佢要中間夾個英雄包係咩用意..

時裝..座騎~依d基本會個個星期最快更新...唔係佢地d錢邊到黎..我無擔心過依樣..

如果對一樣野無期望才是真正的放棄吧~

作者: kusako    時間: 2012-11-28 15:13:28

路過支持一下~~~
作者: 龍雍    時間: 2012-11-28 15:22:04

幫頂一下
其實我都想打篇野比大家知

樓主我撐你
作者: kusako    時間: 2012-11-28 15:27:09

路過支持一下a0a
作者: 亂堂政    時間: 2012-11-28 16:42:27

我都講過啦,老早唔開進化,次次有咩特別野出現扣起,開會開會再開會,曬氣啦,開完會咪就係諗下點搾乾我地,合寵又係,都唔知咩機率黎,曬氣,佢唔貼近番台灣出番台灣出既新系統,都係果句,慢慢開會睇下幾時冇曬人玩,其實你地都知宜家有幾多人玩嫁啦,再係禁真係等執啦
作者: 龍雍    時間: 2012-11-28 16:45:10

我都估唔到兩年都唔夠就攪成咁

作者: cac00065    時間: 2012-11-30 19:11:24

盡在不言中,,,,

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2