AGAMES 討論區

標題: 是日台灣更新事宜 [打印本頁]

作者: HELLOKITTY    時間: 2012-11-22 14:38:35     標題: 是日台灣更新事宜

1. 新增強化轉移系統,玩家可透過商城購買「強化轉移晶片」,將舊裝備的強化效果轉移到新裝備上,有機率獲得和舊裝備完全相同的強化能力。
基本規則:
(1) 轉移能力包括強化等級、寶石、符文石、洞數,不含裝備熟練、符文布改造屬性。
(2) 轉移過程中強化等級有機率發生下降 1~3 階,其餘能力會完全轉移。
(3) 轉移完成後,裝備一律綁定。
(4) 轉出與轉入裝備等級需相差 10 級以內。
(5) 同類型同部位的裝備才能進行轉移。

唔知香港幾時先出呢?好期待 XD
作者: 涼粉    時間: 2012-11-22 14:49:11

+10裝轉移,就算最越情況都只是降到+7
已經慳好多防爆~~
作者: 楓煞    時間: 2012-11-22 14:59:23

好正哦..好似快D出啦希望

作者: ms3wu7tt    時間: 2012-11-22 15:58:04

第一:裝備10LV內當你60套 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69  照道理係轉5到70套
第二:強化數值 例60武>65武 60+10 強化數值是13XX (比率4X%)
       :唔通65武強化數值又係4X%?/梗低?
第三:鑽孔刀 用60LV鑽孔刀入60武 再轉65武 會變成有4洞?  (但鑽孔刀類別不同)

還有好多未知知數 等待台灣白老鼠解答!
當然gm都可以透露下!

作者: 龍雍    時間: 2012-11-22 16:03:56

60轉到70(呢個可以好肯定答你)
遊戲基地個邊出左文章,可以去睇睇

http://www.gamebase.com.tw/forum/63240/topic/95448434/1#1353569036
作者: 龍雍    時間: 2012-11-22 16:07:05

字面上解釋,轉移能力包括強化等級、寶石、符文石、洞數(唔理你係咩刀開,你把武4洞,轉返4洞比你)
作者: 00852340    時間: 2012-11-22 16:10:18

龍雍 發表於 2012-11-22 16:07
字面上解釋,轉移能力包括強化等級、寶石、符文石、洞數(唔理你係咩刀開,你把武4洞,轉返4洞比你) ...

用30lv武開4個洞轉到上70= ="
作者: 3C.    時間: 2012-11-22 16:59:53

00852340 發表於 2012-11-22 16:10
用30lv武開4個洞轉到上70= ="

咁要睇個點品幾錢
作者: 亂堂政    時間: 2012-11-22 18:05:52

強烈要求跟台灣出轉移系統!唔好好似進化系統等成半年先出,唔會再禁有心機再等多你半年,裝備又係靜係出淨化,台灣又係有得揀!可以唔洗掛多成日,我真係再冇耐性等等等,alta你慢慢將d野扣起佢,慢慢開會啦下。開會開半年先出進化,錢就識吸,野又唔做,轉地圖又藍畫面。
作者: 龍雍    時間: 2012-11-22 19:12:23

已知 強化轉移晶片為199點

如果要40(紅銅刀)轉到70
40-50
50-60
60-70

一共要轉3次
作者: 3C.    時間: 2012-11-22 19:34:56

龍雍 發表於 2012-11-22 19:12
已知 強化轉移晶片為199點

如果要40(紅銅刀)轉到70

600 2個70洞都ok ge
出呢個可以迫人打野外裝lo
作者: ` [★]Meiji.    時間: 2012-11-22 23:33:04

瑪刀
可唔可以唔好出+15

http://gd.x-legend.com.tw/01news/news_01_in.php?mtype=1&newsid=795

改埋小島公會番生BUG
作者: HELLOKITTY    時間: 2012-11-23 23:52:52

希望香港都會出啦 ><

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2