AGAMES 討論區

標題: 巫c/法c專帖 [打印本頁]

作者: tommyabcba    時間: 2012-11-9 21:02:45     標題: 巫c/法c專帖

而家好多人玩大老闆同魔c
但我就因為一開始無錢,開左個巫c
玩開有感情,而家一路都升緊個巫師
已經3轉,但因為第一轉無錢買裝要加體同敏
搞到好廢,而家想練勁啲,但有幾個問題想請高手解答,我而家90lv,75元,火信10m

1)升杖技有用嗎?如果有加攻擊力定命中?
2)火信要升到幾多先夠勁?(我知愈高愈好。。但至少幾多先ok勁?)
3)水敏武化/獸化有助加命中嗎?
4)加元控書最高是+18嗎?

作者: tommyabcba    時間: 2012-11-9 21:04:34

玩左都幾個月,亦有以下分享
命中可以透過高lv過隻怪來增加
加元控書一定勁過加智書,因為得書同杖加元,所以想打怪扣多啲,90真杖同加高元書係必須
作者: siuken999    時間: 2012-11-10 01:00:27

升杖技會加普攻命中同攻擊力 "唔會加法術傷害""
一般黎講火信系升到14m 因為14m之後效果就唔大>但效果唔大唔代表冇
所以如果你有心機可以升到幾高都得
水敏武化/獸化 對命中冇幫助的= =
高智=高命
高火信=高命
高元控=高命
人lv高=高命
隻法化寵月高智 你命中都會提升
元控書暫時系18最高(好似) - -"

作者: tommyabcba    時間: 2012-11-10 01:08:49

唔該晒樓上!!好詳細的講解:)
作者: mokkawai93    時間: 2012-11-10 12:00:16

真係咁咩, +杖應該會有關係WOR
作者: tommyabcba    時間: 2012-11-10 13:02:22

杖係無降lv的90真元最勁了
期待官方出新的杖令光師法師等可以再勁啲,唔好比人屈晒
作者: aesopn42259    時間: 2012-11-11 07:37:52

杖技對出招傷害係有加成
火信12m前加傷較明顯,12m後加命中>傷
基本上所有招都係先計人智>元控>法寵>武器>火信
作者: mokkawai92    時間: 2012-11-11 08:53:55

gd gd
作者: tommyabcba    時間: 2012-11-11 16:33:23

杖技真係有加成@@?等我做完測試先
如果升左5至10lv,而打怪扣一樣我假設不變
測試完話比大家知

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2