AGAMES 討論區

標題: 版大請進~(有關迷你英雄) [打印本頁]

作者: bb602345    時間: 2012-8-10 22:34:52     標題: 版大請進~(有關迷你英雄)

求解~
[attach]3692[/attach]

作者: 龍雍    時間: 2012-8-10 22:47:55

幫推~

GM,點攪出來的
作者: bb602345    時間: 2012-8-10 22:49:20

GM
你玩野:)"?
作者: bravecollection    時間: 2012-8-11 02:55:20

一係開放在佢啦....-  -公平d...

人地e+ 掛賣緊喇...
作者: bb602345    時間: 2012-8-11 08:50:43

佢出唔係問題..但係點解唔公佈呢~"?
作者: yee17    時間: 2012-8-11 14:12:51

仲有迷你英雄.薩迪克出現
作者: 毛能容    時間: 2012-8-11 15:56:21

作者: 龍雍    時間: 2012-8-11 18:01:31

停幾日lo
又唔洗封既
作者: kame220    時間: 2012-8-11 18:46:53

咪封囉...正常手法入手...你地官方話係BUG..但玩家點知?有咩理由封玩家既AC?
作者: pgchicken    時間: 2012-8-11 19:06:59

請問係邊到見到人貼出黎,貼出黎果位角色名稱係?
作者: 龍雍    時間: 2012-8-11 19:11:53

GM睇唔睇到
作者: pgchicken    時間: 2012-8-11 19:15:09

睇到
作者: 龍雍    時間: 2012-8-11 19:16:09

點攪~
我好希望出~但唔係比一小班人BUG出來。
作者: 毛能容    時間: 2012-8-11 19:46:28

作者: bb602345    時間: 2012-8-11 19:50:19

出得黎行,,預左要還~

其實E家一係出,,

一係del哂D迷你英雄佢._.

你封ac都冇用..都流出左..

唔通封哂收左個D人既ac咩..

作者: 毛能容    時間: 2012-8-11 20:06:30

作者: pgchicken    時間: 2012-8-11 21:26:18

有關情況跟進中,有消息會同大家講
作者: teddyyip1997    時間: 2012-8-11 21:27:41

pgchicken 發表於 2012-8-11 21:26
有關情況跟進中,有消息會同大家講

pgchicken你轉左返夜間同星期六呀?
作者: kan2011    時間: 2012-8-11 23:43:21

MANY人有-,- 唔知點出
作者: bb602345    時間: 2012-8-12 00:14:37

[attach]3704[/attach]
請問又係咩黎.______________."?

其實GM係唔係唔知自己更新左D咩._________."?

睇黎都冇得唔出..打返D蛋返黎先.______.

作者: ZISO    時間: 2012-8-12 10:12:56

而家唔係玩家去修改你隻game喎
隻game本身有d咁既野,有玩家拎到就話玩家有問題?講真句玩家點知係bug,緊係照玩架啦??
言則~"如果官方冇公佈過有二轉任 有玩家卻可以二轉  咁就要封鎖玩家??"
希望GM既處理手法好d啦@@
作者: karara691    時間: 2012-8-12 11:15:31

樓上明顯BUG唔少
作者: 紫香草    時間: 2012-8-12 11:50:21

ZISO 發表於 2012-8-12 10:12
而家唔係玩家去修改你隻game喎
隻game本身有d咁既野,有玩家拎到就話玩家有問題?講真句玩家點知係bug,緊係照 ...

講得好!!
講真喎~ 幾多玩家唔知呢件事.? 突然之間就話有果D寵既玩家要封
咁比人累果D點啊.? 我同人收左一隻,,第2日先知係BUG依家仲話要封AC..咁依家點先?
唔係咁都要比人封.? 蝕錢之餘比人封= =
比人咁累法好慘姐.....
GM 唔係咁啊碼...有D道理PLZ!!
作者: 紫香草    時間: 2012-8-12 11:52:24

仲有..依家搞到有點都唔敢入著
如果咁就比人封左AC(就算係封幾日)
我都對晴空覺得好失望
作者: ctb    時間: 2012-8-12 12:18:49

1系就講點樣拎d寵 1系就del哂佢 .. 有d有有d冇好唔公平
作者: 紫香草    時間: 2012-8-12 12:37:12

GM 你轉個角度睇下
如果你係玩家,,突然聽到話果D英雄寵係BUG仲話有果D要比人封AC
咁你又咩感受?? 唔好忘記有D玩家未知既情況低下同人用金收,,成二百幾金
DEL左佢又蝕錢,,比人就咁封AC又好唔抵

不如你直程開左呢個英雄寵既活動佢啦!!
可能開左之後又多D人黎玩...
最主要都玩家開心,,多D玩家玩買點玩你地宦賺唔少啦

今次咁突然出錯你地唔想之餘玩家不知情
唔BUG都BUG左出黎...開左佢大家要心
如果最後決定要DEL英雄寵都唔該GM比番個交代D同人用金收左英雄寵既玩家
到底點賠償蝕錢問題..仲有果D得益左(即係果D賣左寵比人既玩家)
講到底都係想要個交代...開左佢就係最好既解決方法
作者: 紫香草    時間: 2012-8-12 12:42:26

今次既事大家都唔想,,講野係激動左D唔好意思
因為覺得咁比人封AC又唔抵、你地話DEL寵又唔抵
錢就比人...AC同收左番黎既寵就凍過水
好唔甘心好唔抵囉!!!
希望GM明白
作者: bravecollection    時間: 2012-8-12 15:11:31

不如你叫果D已經食在頭啖湯的玩家....公開BUG方法仲好....
話封其實都沒封到.......我睇都唔會封....
作者: bb602345    時間: 2012-8-12 16:02:59

封左班有$仔..邊個同佢地買點

最好官方公開bug

E家根本唔公平

公開左..唔知既人覺得冇問題

知既人..要搵$都搵夠

知道bug既人,,話比人封ac唔公平..

問題係..係你地令到唔公平既情況出現先

你地覺得咁樣對D唔知bug既人好公平"?...

作者: 毛能容    時間: 2012-8-12 17:20:51

作者: kame220    時間: 2012-8-12 20:56:13

回bb602345 :唔該你唔好亂左個事實...根本依個拎取迷你英雄既方法就唔係BUG...而係有白紙黑字寫明點拎...只係好多人冇去留意~你唔知既就係BUG...咁依個世界好多野對你黎講都係BUG...唔抵得人地拎到就話人地對你唔公平...問題唔係迷你英雄係唔係BUG...而係有既人唔係BUG返黎...係正確既途徑拎返黎,我明白好多人想知點拎...又話賣既人唔講...姐係咁,你叫個賣緊既人話你知點拎..咁賣黎做咩?件件事都有2邊...想公平就理會雙方既利益.....唔好單方面就會要封有果D人既AC去平息其他冇既人~請考慮清楚,,,你封左係會有法律上既責任~
作者: ZISO    時間: 2012-8-12 21:02:02

kame220 發表於 2012-8-12 20:56
回bb602345 :唔該你唔好亂左個事實...根本依個拎取迷你英雄既方法就唔係BUG...而係有白紙黑字寫明點拎...只 ...

同感丫...
係第2個角度睇
有錢人緊有方法去賺錢
咁洗唔洗公開佢既賺錢方法比你知??
有時有呢個方法係你自己冇發現
咁人地發現到呢隻寵都要靠佢既努力架
永遠啦  吃不到的葡萄都係酸到爆既
作者: 龍雍    時間: 2012-8-12 21:17:00

算啦
擺到明係GM更新冇講
識既更加唔會講

有隻迷你英雄又唔會勁到識飛

不過咁諗
迷你英雄終於出
玩家終於可以同班勁人買

有錢就大曬
作者: 紫香草    時間: 2012-8-12 22:32:07

我想知依家咩情況,,要del寵定冇事??
作者: bb602345    時間: 2012-8-12 23:08:38

根本成件事連官方都唔知咩事..

官方都係將台灣D更新原原本本咁

copy過黎..但係台灣個面都冇公佈

所以就連香港E面既官方都唔知咩黎

咁未等香港問製作團隊lo~

簡單D黎講:

GM咩都唔知...問佢地都冇用

作者: tearmoon    時間: 2012-8-12 23:12:28

bb602345 發表於 2012-8-12 23:08

台彎有公告==
作者: tearmoon    時間: 2012-8-12 23:13:04

bb602345 發表於 2012-8-12 23:08

http://www.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=86341&mobile=yes
作者: bb602345    時間: 2012-8-13 03:59:36

tearmoon 發表於 2012-8-12 23:13
http://www.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=86341&mobile=yes

都話香港未出物品進化系統咯....
http://www.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=85350&highlight=%E7%89%A9%E5%93%81%E9%80%B2%E5%8C%96

作者: pgchicken    時間: 2012-8-13 10:04:48

teddyyip1997 發表於 2012-8-11 21:27
pgchicken你轉左返夜間同星期六呀?

唔係囉,但星期六晚同日無客服,唯有我上黎同大家解釋下先
作者: pgchicken    時間: 2012-8-13 10:06:35

1.user「毛能容」發放假消息,即日停封其ip及有關帳號
2.無講過話會封a/c,事實上我地仲搵緊點解,係咪bug都未知

作者: 龍雍    時間: 2012-8-13 10:38:55

岩啦 咪亂吹先得嫁。

係BO~ GM查成點~

其實公佈返出來係邊個任有~ (因為係加左都冇人知...")
咁大家得閒/有能力 咪去做做。
作者: 00852340    時間: 2012-8-13 10:46:09

我將係另一個post既回覆轉po過黎:

其實搵下資料就會知道
迷你英雄係由某2-3個副本入面其中5粒王寵旦
經物品進化系統轉化而成~
至於香港ser跟本就未出進化系統.....
宜家拎到既..唔係bug係咩.....

件事最好處理手法~(比官方睇既)
查下所有ac身上邊個有迷你英雄以及有關迷你英雄既交易....
係星期3維護果時回收番哂所有迷你英雄,沒收有關迷你英雄交易既金~件事就咁算數

當你懶~
呢個星期3封左個bug先~
再比一星期時間有份bug出黎既(玩家及向人買過迷你英雄既玩家)自行向官方登記
之後先回收~事後再查~有人報細數/完全無登記既人~封號
作者: 紫香草    時間: 2012-8-13 11:57:12

pgchicken 發表於 2012-8-13 10:06
1.user「毛能容」發放假消息,即日停封其ip及有關帳號
2.無講過話會封a/c,事實上我地仲搵緊點解,係咪bug ...

比佢地嚇死- -"不過我打過電話上去客服問,,個miss都話唔排除會封鎖ac啵,,
好想知早新消失,,gm講啦....=[
作者: pgchicken    時間: 2012-8-13 16:26:34

搵到原因喇,因為澳門7-11系統錯誤,導致有關物品流出。有關事件將不再追究,物品亦唔會收番,帳號不會凍結!

另外一提,想拎到英雄寵物?《晴空英雄寵物包》於8月15號香港7-11便利店有得賣喇!
詳情按此:http://gd.alta.hk/gamenews/1185?time=1344846363

作者: 00852340    時間: 2012-8-13 16:30:03

pgchicken 發表於 2012-8-13 16:26
搵到原因喇,因為澳門7-11系統錯誤,導致有關物品流出。有關事件將不再追究,物品亦唔會收番,帳號不會凍結 ...

原來解決方法係獨立推迷你英雄出黎搵錢~
始終離唔開個錢字.......
但係我想問~原本唔洗錢用進化系統得到既野
點解宜家要我地用錢先得到??
作者: pgchicken    時間: 2012-8-13 16:42:29

00852340 發表於 2012-8-13 16:30
原來解決方法係獨立推迷你英雄出黎搵錢~
始終離唔開個錢字.......
但係我想問~原本唔洗錢用進化 ...

呢個係產品包賣點黎,當然日後會唔會有免費途徑/活動方式推出,我都唔知,要睇原廠同埋營運團隊既安排
作者: 00852340    時間: 2012-8-13 16:48:06

pgchicken 發表於 2012-8-13 16:42
呢個係產品包賣點黎,當然日後會唔會有免費途徑/活動方式推出,我都唔知,要睇原廠同埋營運團隊既安排 ...

原廠就係物品進化...你地咁搞只會令人覺得
你地專登HOLD起物品進化遲遲唔肯出~
將進化系統得到既野拎黎搵錢.....
最後搞到更多人失望而唔玩,到時你地又要合SER
自己搵自己黎搞
作者: bb602345    時間: 2012-8-13 16:55:54

到最後原來要用錢買,,姐係唔出物品進化,,但係就獨立出個

迷你英雄黎呃人錢..原本就唔洗$,,E家就變左有$先有..都"幾"

有道理..明呃錢姐..

台ser就唔洗錢..

港ser就要錢..好唔公平姐..

(到頭來原來同守護式神一樣~)

版大反映下得唔得......

作者: kelvin5a24    時間: 2012-8-13 17:05:12

1隻咁嘅寵要成40HKDGM你幾識賺錢
作者: bb602345    時間: 2012-8-13 17:11:00

哂氣...
作者: 俠1214    時間: 2012-8-13 17:15:58

同一隻game,台灣唔洗用錢就有英雄寵,香港就要用錢先有=•=
作者: bb602345    時間: 2012-8-13 17:51:05

式神係台ser都話係星光機抽姐..
係港ser要用$買都接受到..

但係英雄寵係台ser可以合出黎
點解港ser就要用$買呢"?
仲要$40hkd一隻..會唔會過份左小小呢
你咁樣出個包..姐係講到明永遠都唔會出物品進化姐
作者: ZISO    時間: 2012-8-13 18:30:54

呢個故事教訓D人唔好唔知頭唔知路就屈玩家玩bug先得架
作者: bb602345    時間: 2012-8-13 18:54:30

呢個故事教訓大家自己唔係用bug
比人屈bug未講點解唔係bug
咁未減少到誤會._____.
作者: tszfung0730    時間: 2012-8-13 19:21:45

DEL~~

作者: ahhsze04    時間: 2012-8-13 21:01:19

依加知道曬問題係邊度啦.....係澳門7-11系統錯誤,導致有關物品流出
但係呢  一大班人 一泥就屈係玩家BUG出泥..
你地話吾公平自己無..咁你地有無諗過俾你地屈係BUG出泥既人咩感受丫;
真係好笑

作者: 00852340    時間: 2012-8-13 21:31:33

ahhsze04 發表於 2012-8-13 21:01
依加知道曬問題係邊度啦.....係澳門7-11系統錯誤,導致有關物品流出
但係呢  一大班人 一泥就屈係玩家BUG ...

咁請問~當發現佢地手上多左D原本唔應該出現既野
有無回報比官方呢????
作者: ahhsze04    時間: 2012-8-13 21:45:50

00852340 發表於 2012-8-13 21:31
咁請問~當發現佢地手上多左D原本唔應該出現既野
有無回報比官方呢????

咁如果你真金白銀買番泥.. 你又會吾會真係回報俾官方先
仲有我諗如果官方覺得係吾應該出現既野..我諗一有人賣就會封啦可.
而吾會依加走去整個英雄包俾玩家買啦.. .

而且錯既係吾係玩家 有吾通你吾換0.0?
作者: bb602345    時間: 2012-8-13 21:50:15

ahhsze04 發表於 2012-8-13 21:45
仲有我諗如果官方覺得係吾應該出現既野..我諗一有 ...

官方見有利可圖..緊係拎出黎賣啦
作者: 00852340    時間: 2012-8-13 21:58:44

ahhsze04 發表於 2012-8-13 21:45
仲有我諗如果官方覺得係吾應該出現既野..我諗一有 ...

呢個係心態問題~
如果買左個包番黎發現小樣野d人咪嘈到上天....
今次無啦啦多左隻野~d人見對自己有利先唔出聲....
有樣野叫知情不報....其實都算係有罪....
不過宜家既焦點都唔係呢樣啦~
槍頭一致對住官方~問下點解明明本應係免費既野
宜家變左要比錢買~成個過程~本身讚成出進化系統既人比反對既人多
佢都仲係死唔肯出
作者: bravecollection    時間: 2012-8-13 22:45:35

話時話....英雄寵出包就算...
一早有個D人,如果一早肯講係澳門7仔買.......我諗香港D玩家都唔會特登飛去澳門買

咁香港仲會唔會出稀珍紫寵.......呢個唔使出包買喇掛...???

作者: bb602345    時間: 2012-8-13 22:52:11

00852340 發表於 2012-8-13 21:58
呢個係心態問題~
如果買左個包番黎發現小樣野d人咪嘈到上天....
今次無啦啦多左隻野~d人見對自己有利先唔 ...

官方 : 你地咁想要迷你英雄"? 咁好啦..我地出
         但係唔該比錢~

作者: bb602345    時間: 2012-8-13 22:53:49

bravecollection 發表於 2012-8-13 22:45
話時話....英雄寵出包就算...
一早有個D人,如果一早肯講係澳門7仔買.......我諗香港D玩家都唔會特登飛去澳 ...

問題係點解佢地比人屈到bug都唔肯講呢"?

因為..講左出黎未冇人買lo..個個等佢出包

簡單D黎講..發錢寒
作者: bb602345    時間: 2012-8-13 22:54:34

pgchicken 發表於 2012-8-13 16:26
搵到原因喇,因為澳門7-11系統錯誤,導致有關物品流出。有關事件將不再追究,物品亦唔會收番,帳號不會凍結 ...

想拎到英雄寵物?《晴空英雄寵物包》於8月15號香港7-11便利店有得賣喇!

E句野暗串~~~

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2