AGAMES 討論區

標題: 關於職業卡 [打印本頁]

作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 12:17:32     標題: 關於職業卡

官方明白大家好不滿,我地已經同原廠傾緊可以點解決,想聽下大家意見,目前,大家係想要其他補償,定係無論如何,都希望可以兌換到十字架?
作者: 龍雍    時間: 2012-7-31 12:21:50

係,一定係十字架

呢個係最簡單同最合理
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 12:22:14

龍雍 發表於 2012-7-31 12:21

呢個係最簡單同最合理

換番十字架?
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 12:38:02

咁如果有d人,係28號先睇到個公告,而佢本身又係想要個蛋糕,咁點搞好?
作者: 龍雍    時間: 2012-7-31 12:40:52

大覺屋師真 發表於 2012-7-31 12:22
換番十字架?

應該有方法搵返邊個角色換左傳蛋糕

今次可能係傳奇出錯,要你地受罪
但公告差唔多係成個星期前出
冇可能要人買左,換左先知道出錯

如果係一買買十盒個d
而又未能即時入(論壇都有人問,有人會唔係香港一排而入唔到)

其實玩家要求唔係過份
唔係要你地加碼比d咩

而係一個合理交代
(本來係7月25號更新,宜家要等到8月1日。台灣都出左成個月,香港呢?仲未交代個道具進化係點)

認真講,我一年洗既錢,係以前玩四年月費既總和。
唔好比人感覺到係你地係冇誠意
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 12:47:01

嗯,會俾時間大家換番。

另外,咩係道具進化?@@
作者: 龍雍    時間: 2012-7-31 12:47:03

你咪出個問卷問下有幾多人真係想要個傳蛋糕
(想要都一早抽左啦,十字架係完全未出過)

其實今次出管狐係用hkd買就算

我洗左800hkd都唔中張gm

我估台灣都唔洗咁貴下
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 12:51:31

龍雍 發表於 2012-7-31 12:47
你咪出個問卷問下有幾多人真係想要個傳蛋糕
(想要都一早抽左啦,十字架係完全未出過)

今日唔講其他野住,處理左個十字架問題先,搞到頭都大埋。
作者: yomas    時間: 2012-7-31 12:59:13

好老實無玩家會想要個蛋糕. 之前星光扭蛋機有得抽.全個伺服器都有海量既蛋糕
我地抽咁多包集齊12張.. 唔係係想換個 連10$ HKD都唔值既野.
有得換返十字架比我地當然最好. 如果無辦法整到十字架出黎 補償返差唔多價值既野我地都滿意
例如: 今次式神缺少左果隻<守護式神、藍狐>/<傳說刀刃羽翼背飾>/傳說潔淨妖精翅膀>/<自由手染幻羽耳罩> ED相同價值既道具
作者: 陪我淋雨    時間: 2012-7-31 13:05:43

我認為都係換番十字架為上策
係依次事件,令到唔小晴空玩家對ALTA誠信大減
避免以因小失大,換番十字架啦
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 13:14:06

盡量諗緊辦法俾大家可以換番十字架啦。
作者: 龍雍    時間: 2012-7-31 13:20:18

Thx Gm

不要讓大家失望
作者: yomas    時間: 2012-7-31 13:28:24

其實GM你出個公告 要換蛋糕係8月1維護前換   維護之後將個禮物更改做十字架
作者: 雪山小鳥    時間: 2012-7-31 13:32:27

7月27  中午12:30  換左之後中伏咁點補償?
作者: 龍雍    時間: 2012-7-31 13:52:07

其實gm宜家最難做
換左蛋糕,但又賣左比人
(冇左個蛋糕又點換返比你?)

其實我建議出返張道具卡比有換到蛋糕既玩家

到時
只要拎個傳蛋糕+道具就可以換返十字架

呢個真係要台灣個邊整個道具出來先得(香港仲有冇牙力就要睇Gm)

同埋
我唔敢講換野有冇記錄(入卡就一定有,但有人係交換卡,唔係自己有曬12張)

Gm
努力

作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 13:58:28

暫時只能照顧到自己換左蛋糕既人,如果換左之後送左或者賣左個蛋糕俾人,我地真係冇辦法啦。
作者: 雪山小鳥    時間: 2012-7-31 14:25:56

換左  但留左蛋糕係身上 有沒有辨法
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 15:07:41

雪山小鳥 發表於 2012-7-31 14:25
換左  但留左蛋糕係身上 有沒有辨法

咪就係諗緊辦法照顧呢一類人囉。
作者: 陪我淋雨    時間: 2012-7-31 15:25:22

入曬12張實卡,但冇換蛋糕
咁樣都有冇得換?
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 15:29:15

陪我淋雨 發表於 2012-7-31 15:25
入曬12張實卡,但冇換蛋糕
咁樣都有冇得換?

換左蛋糕就有得換。
作者: 陪我淋雨    時間: 2012-7-31 15:31:38

依家留實卡係到,到時就冇得換?
即係依家拎d卡換左蛋糕先?
作者: 陪我淋雨    時間: 2012-7-31 15:32:50

因為我d卡未入,我應該入左依家拎去換蛋糕先
定到時官方維護完之後先入卡去換咁樣~
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 15:33:47

陪我淋雨 發表於 2012-7-31 15:32
因為我d卡未入,我應該入左依家拎去換蛋糕先
定到時官方維護完之後先入卡去換咁樣~ ...

未最後定案,總之keep住d卡實冇衰啦。
作者: yomas    時間: 2012-7-31 15:40:03

咁係咪留果D卡係背包先?
作者: johnny2608    時間: 2012-7-31 16:11:38

香港保障消費者之相關法律  
商品說明條例(香港法例第三六二章)

本條例旨在禁止就營商過程中所提供的貨品作虛假商品說明、虛假標記和錯誤陳述;賦權規定在貨品上標明或貨品附有與貨品有關的資料或說明事項,或規定在宣傳品內包含與貨品有關的資料或說明事項;重申與偽造商標有關的法律;並且就與該等事宜相關的目的訂定條文。
作者: tammywong101495    時間: 2012-7-31 16:41:56

姐係e家有機會比返我地換十字架?
但要有個蛋糕或者要有張實卡作證明?
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 17:15:24

請留意官方公告
作者: 龍雍    時間: 2012-7-31 17:51:18

咁即係話我宜家一定要換左佢?
然後同你地申請更改?(大約幾耐會換到?)
作者: 黑仔乂    時間: 2012-7-31 17:51:54

大覺屋師真 發表於 2012-7-31 15:29
換左蛋糕就有得換。

嘩 gm 我想講 我本來都想換十字架 但我睇左通告 同禁入去將lie 我知道係蛋糕 所以我無買到職業卡
如果你e+先黎講蛋糕可以換返十字架 對我地呢d玩家都超5公平 e+動漫都無啦 叫我點再買職業卡同換十字架 過左動漫先黎話轉返十架 人地無買果d咪超5公平
作者: 黑仔乂    時間: 2012-7-31 17:56:23

大覺屋師真 發表於 2012-7-31 15:29
換左蛋糕就有得換。

我唸最好方法係 換左蛋糕既玩家可以換返十字架 但職業包 亦係7-11/ok店 繼續出售
如果5係對知道獎品係蛋糕既玩家 十分5公平
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 17:57:18

黑仔乂 發表於 2012-7-31 17:56
我唸最好方法係 換左蛋糕既玩家可以換返十字架 但職業包 亦係7-11/ok店 繼續出售
如果5係對知道獎品係蛋 ...

大哥,你連買都冇買,真係冇辦法幫到你喎....
作者: 黑仔乂    時間: 2012-7-31 18:02:41

大覺屋師真 發表於 2012-7-31 17:57
大哥,你連買都冇買,真係冇辦法幫到你喎....

就係睇左獎品轉左係蛋糕 先無買 如果係十字架 個個一再仆左去買啦 e+動漫都無啦 想買都無得買
你前幾日轉左係蛋糕 大佬
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-7-31 18:04:14

咁真係冇辦法啦。而家我地主要係解決買左個d人既問題,始終佢地俾左錢買左,以為係換十字架....
動漫展今日最後一日,仲有兩個鐘頭就收....

作者: 黑仔乂    時間: 2012-7-31 18:09:14

大覺屋師真 發表於 2012-7-31 18:04
咁真係冇辦法啦。而家我地主要係解決買左個d人既問題,始終佢地俾左錢買左,以為係換十字架....
動漫展今日 ...

睇左通告e+反而蝕左 e+知道獎品可以換返十字架 個個想買都無機會 都5知你地會5會再出十字架 唉
搞到咁...........
作者: 龍雍    時間: 2012-7-31 18:13:44

其實真係可以考慮下賣7仔
因為我都有半SET卡係放係到,又賣唔出,又收唔到..."
作者: cac00065    時間: 2012-7-31 18:14:01

岀番個npc齊左卡既人都可以都換到十字架咁就皆大歡喜
之前換左蛋糕果d咪
當補償之後發番個十字架俾佢地
其實見到你地改左個蛋糕好多人都無去換等你地改番
同埋個蛋糕係game到唔值錢見人掛賣95金成晚都無人買

不過gm依個做法我都滿意,無買卡既人可以用買卡既錢同人收十字架,放心一定有人放

職業卡停一排唔好賣住啦
等你地搞掂哂依單野 檢討完先再考慮之後會唔會岀職業卡 唔想次次買左之後你地改依樣果樣 中過一次招真係驚

作者: 黑仔乂    時間: 2012-7-31 18:15:42

我fd 因為我同佢講左轉蛋糕 所以放左比其他玩家 以為無踩屎啦 官方消息可以換返十字架
原來係有金無汁到
作者: 黑仔乂    時間: 2012-7-31 18:19:32

如果官方淨係考慮有用$去買左職業包既人著想
而5顧無用$去買既玩家著想 玩落去呢隻game都無意c啦
$我相信大部份玩家都捨得扔去玩 但都要睇下個獎品值5值得
作者: 黑仔乂    時間: 2012-7-31 18:27:10

e+個個都爭住收換十字架果3張卡 你話死5死
作者: 囝x囝    時間: 2012-7-31 18:42:25

黑仔乂 發表於 2012-7-31 18:19
如果官方淨係考慮有用$去買左職業包既人著想
而5顧無用$去買既玩家著想 玩落去呢隻game都無意c啦
$我相信大 ...

系咪真系會為左區區一個十字架就會去掃D卡先
你D卡換唔到十字架可以換其他野
你當時決定冇買就已經系錯過左
如果唔系咩叫"動漫限定"?
你系有本事既真系一蚊現錢都冇掉入隻GAME既一樣可以玩得好開心
如果你系要講值唔值既
講轉蛋講星光囉
點解唔叫官方為下D抽唔中既人諗下?
抽唔中就系到講玩GAME冇意思 咁點解你一開始要DOWN隻GAME 點解你要開個AC黎玩?
既言明知系咁既 全世界都可以唔洗玩GAME啦
今次系官方SET錯系佢地唔岩
但系佢照顧返D付出左既玩家算系咁啦
呢D冇付出過既仲要系到話官方冇照顧到你...笑
不如話領匯只系租比得起租金既租戶
點解唔租比D比唔起既租戶?
唔睇錢既點叫做生意??
作者: everhei    時間: 2012-7-31 19:09:12

Gm 我今次掃左好多卡
見你地幫到我地 我都好開心
支持你也
下次再出呢種野 我都一定支持你地
吾知你地記吾記得我呢
我係換左兩條坐騎個個
作者: 龍雍    時間: 2012-7-31 19:11:01

2條座騎...."
真係勁~>~"
作者: everhei    時間: 2012-7-31 19:14:02

龍雍 發表於 2012-7-31 19:11
2條座騎...."
真係勁~>~"

-6姐
不過 本身真係好灰架
琴日話比防爆都開心左小小
今日見到gm做到野真係讚好
作者: 黑仔乂    時間: 2012-7-31 19:15:12

囝x囝 發表於 2012-7-31 18:42
你當時決定冇買就已經系錯過 ...

我5係叫佢照顧我 我都提出叫佢地繼續出職業卡嫁同埋換返獎品比人 如果獎品係十字而5改好多人都走去買/更多  抽5中係講運 但呢件事5關抽5抽得中轉旦事 係官方出錯 你無理由 淨係顧比左$玩家
我夠願比$啦 但我知道獎品係5十字架麻 如果咁叫做生意 咁就死啦 有樣野叫長線投資嫁麻
作者: 黑仔乂    時間: 2012-7-31 19:16:15

同埋咩叫區區一個十字架 大把人夠為左區區一隻狐去買職業包啦 5通買蛋糕咩
作者: 黑仔乂    時間: 2012-7-31 19:20:41

有d人買左職業卡 草夠卡啦 一心想換十字架 但睇左通告wo 知道轉左蛋糕 賣左比其他玩家
咁你覺得點a?
作者: cac00065    時間: 2012-7-31 19:50:32

讚好×2
唸到手頭上set卡
無白廢到心機金錢,條氣順晒

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2