AGAMES 討論區

標題: 哇gm~姐係明呃錢姐 依家職業卡(alta請還消費者公道) [打印本頁]

作者: cac00065    時間: 2012-7-28 01:09:27     標題: 哇gm~姐係明呃錢姐 依家職業卡(alta請還消費者公道)

依件事係發生係動漫節第一日即27號當日既朝早
本身 射手x4 龍犽x4 雲狩x4 係換 傳說厄夜十字架,,,我今朝睇仲係
跟住好開心啦集齊晒,,,依家竟然變左做傳說生日蛋糕-__-
我為左個十字架先咁辛苦買好多包..寧願用其他好卡同人換
依家話改就改...早知我唔買啦
你地之前換獎品張list我仲save左係電話到
買左十幾盒為左草齊依套野..唔係小數目囉
依家感覺比人呃錢咁
有無得同消委會投訴架?
獎品同list都唔一樣
完全誤導消費者囉

我問過賣野果個sales 話有無獎品張list...佢話上網睇...我上網再睇過係有十字架~我先決定買多d...草齊厄十字架果套
點知番到屋企就變左換生日蛋糕唔係厄十字..姐係依家點先...gm快d出黎解話
動漫節唔係搵d咁既野搞呀 本來開開心心 一年一次

無理由官方錯既野要我地出錢買你地產品既人何包同你銀晒呀?
同雷曼有咩分別

仲有我個FD番工去唔到動漫叫我幫佢買個職業卡包, 佢一心想換個厄十字架
我幫佢買左啦, 錢又比埋, 仲即場搵其他玩家換卡,換好一set, 依家變左做生日蛋糕 我都唔知點同佢交代...

唔好話我知你地咁就當係通知左玩家..我朝早去買果時你地仲未有更新...

齊左一套厄十字既玩家你地唔好同NPC換住~等GM點出黎解話先~

好多係會場既玩家都好似我地咁
睇左你地官方個list set左個目標決定要集d咩卡,要買幾多用幾多錢
好似今次厄夜十字架咁,好多有心去會場既玩家都係為左換依樣虛寶(除左主打既式神)
亦都好多人知到動漫節第一日係最多人,最大機會買到想買既野 可以集到想要既卡
人地公司開灘就真係早到就早買到想要既野,個個開開心心,你地都算大公司呀,個灘係正入口,個招牌掛到高一高, 竟然搞d咁既野。
依家唔係抽轉蛋星光牙,星光轉蛋你地都可以話機率問題,運氣問題, 自己黑仔都見到其他運氣好既玩家抽到
但係依家係白纸黑字寫到明集咩卡換到d咩
我買果時係睇住你個list買,同人換卡果時係睇住你地個list換,
唔少人同我一樣朝早去買,之後好唔容易咁集左一set,之後番到屋企無一個人換到個十字架
虧你地仲講得出 先到先得 售完即止
依家係先到先失
貼錢買難受
真係唔知你地公司想係動漫節留個咩印象俾我地

你地自己設定換野個npc岀左問題
應該你地公司改番好個npc
而唔係搵消費者開刀!

作者: KAZUKI    時間: 2012-7-28 01:29:16

我覺得應該可以告詐騙,

for example:金鋪個sales同你講條金鏈係2萬,你買左番去先知係渡金,可以告佢
作者: tammywong101495    時間: 2012-7-28 01:35:16

我都係今日同班FD去動漫,我地都SAVE左果張夠list去個電話到,仲專登企係到對換左好耐
好多fd為左十字架而買個職業卡包,明明去動漫果陣都未有更新公告
點知一番到黎見到,十字架蛋糕
心諗咩料啊,成班人搞左幾粒鐘,先齊整好d卡
諗住開開心心番去換十字架,番黎見到既只係十字架修正變左蛋糕
如果正常係修正,點解唔前一日修改,而係當日中午後先開始通知,咁樣既手法唔覺得好有問題?咁咪即係=詐騙消費者?
作者: butter._.    時間: 2012-7-28 01:37:32

冇買路過:)
不過佢咁做真係好狗囉7.7
作者: cac00065    時間: 2012-7-28 02:11:34

齊左一套厄十字既玩家你地唔好同NPC換住~等GM點出黎解話先~
追究到底!
知唔知有幾多玩家為左你地個呃十字架去買多幾盒卡...
用左幾多時間去同人換卡...你地咁樣姐係點? 好有問題...

作者: 寶貝-3-    時間: 2012-7-28 02:42:22

我都覺得真係好唔公平..
買之前睇明明都仲係傳說厄夜十字
番到屋企就變左蛋糕..
仲係係冇通知之下改左..
唔應該話冇通知,應該係話等D人買左先通知..
咁既手法真係冇問題咩??
咁係唔係姐係呃我地呢:(
作者: tammywong101495    時間: 2012-7-28 02:47:22

所謂何事????????

作者: yomas    時間: 2012-7-28 02:47:54

點解樣樣禮物都稀有既商城野.  你射手改走個十字架仲要比個垃圾蛋糕黎.
你可以去查下2個伺服 生日蛋糕有幾多個. 同埋值咩價錢. 換個100金都唔值既野比我地? 12張 職業卡換垃圾? 120HKD 買個蛋糕? 你呃我地消費者姐. 如果GM你唔改返個滿意既商城道具. 我地全部人唔會再用一分一毫玩E個GAME囉
作者: sonson    時間: 2012-7-28 03:03:33

我都覺得好有問題 雖然你 原本武者個到改左 但你地係臨時更改售賣品內容去誤導我地玩家 點解你地係出左個公告咁多日都無留意更改內容?又同時誤導我地咁多玩家? 我地好多人都出好多$去買卡  咁同欺騙 消費者 有咩分別?
作者: 喵子♀淩    時間: 2012-7-28 03:32:21

根本就係一個局~
先唔開70lv,廢事個個去晒升lv冇人去動漫節賺唔到錢
跟住整個厄夜十字架出黎吸引成班人去買d包包
到之後d包包賣得七七八八啦,就偷龍轉鳳~
作者: butter._.    時間: 2012-7-28 03:44:29

呢個時候gm就會潛水:D
作者: cac00065    時間: 2012-7-28 04:23:30

血本無歸今次真係
仲要咁多人都中招
作者: butter._.    時間: 2012-7-28 04:24:36

cac00065 發表於 2012-7-28 04:23
血本無歸今次真係
仲要咁多人都中招

係... lol
賺死alta
作者: DENNIS    時間: 2012-7-28 08:00:00

GM潛潛潛
作者: badbear    時間: 2012-7-28 08:25:02

GM : 改咪改~ 洗擇日呀 ~
GM : 我鐘意改做白字蛋糕都得呀 ~ 需要你同意嗎 ??
GM : 再嘈, 我又改低d機率架喇~
作者: badbear    時間: 2012-7-28 08:28:19

tammywong101495 發表於 2012-7-28 02:47
所謂何事????????

GM : 我改左點解要通知你地班蟻民 ?
作者: bravecollection    時間: 2012-7-28 10:55:19

抗議+1....你好轉唔轉....轉個生日背....想點.
要變都變個稍有D好....
作者: karara691    時間: 2012-7-28 11:24:01

雖然我唔係受影響玩家,但係睇到官方咁既做法
只有1個字,狗
賺錢賺到咁...咩代理...人地買齊哂就改獎品...狗黎成班肯洗錢既玩家,玩幾百甚至上千HKD,先換到20金既蛋糕
整件時裝姐,對你地黎講有幾難?  洗唔洗咁屈錢呀....我都唔敢買啦,廢時陣間手染時裝包,改白字時裝包咪PK:O

(通常呢D時侯,GM實潛水,扮哂野咁唔睇玩家既需求)

作者: 龍雍    時間: 2012-7-28 11:38:39

好彩一個都冇買~

宜家都唔打買~>~"
原來可以亂改,改到個白字比你都仲得~

作者: cac00065    時間: 2012-7-28 11:42:58

好多係會場既玩家都好似我地咁
睇左你地官方個list set左個目標決定要集d咩卡,要買幾多用幾多錢
好似今次厄夜十字架咁,好多有心去會場既玩家都係為左換依樣虛寶(除左主打既式神)
亦都好多人知到動漫節第一日係最多人,最大機會買到想買既野 可以集到想要既卡
人地公司開灘就真係早到就早買到想要既野,個個開開心心,你地都算大公司呀,個灘係正入口,個招牌掛到高一高, 竟然搞d咁既野。
依家唔係抽轉蛋星光牙,星光轉蛋你地都可以話機率問題,運氣問題, 自己黑仔都見到其他運氣好既玩家抽到
但係依家係白纸黑字寫到明集咩卡換到d咩
我買果時係睇住你個list買,同人換卡果時係睇住你地個list換,
唔少人同我一樣朝早去買,之後好唔容易咁集左一set,之後番到屋企無一個人換到個十字架
虧你地仲講得出 先到先得 售完即止
依家係先到先失
貼錢買難受
真係唔知你地公司想係動漫節留個咩印象俾我地

作者: kevinCCK    時間: 2012-7-28 12:26:57

好彩冇去:(
問GM,GM一定答你:
官方保留隨時增修活動條款及內容之權利。如有任何爭議,以官方之解釋及決定為準。
ALTA今次成功撈一大筆
名留青史!
作者: HELLOKITTY    時間: 2012-7-28 14:04:21

哎呀..搞埋D咁既野..我因為要返工要聽日DAY OFF 先去到買..唉
作者: cac00065    時間: 2012-7-28 14:20:19

我依家手頭上有佢更新前後個list
有朝頭早去買卡張單
有佢官網幾百隻眼睇住晏晝既更改公吿
有我買左番黎果百幾二百張卡
又有我辛辛苦苦集番黎最後變左垃圾果set卡
如果官方無咩行動
我會考慮影晒相e mail去遊戲雜志社

作者: 黑仔乂    時間: 2012-7-28 14:56:56

我都奶左野 GM會講係 告示到已通知左
作者: 牛奶貓    時間: 2012-7-28 15:06:38

數據既野都呃= =...........晴空都幫佢地搵唔少錢啦
作者: kex2007    時間: 2012-7-28 15:09:07

可以去消委會告佢
作者: cac00065    時間: 2012-7-28 15:32:58

黑仔乂 發表於 2012-7-28 14:56
我都奶左野 GM會講係 告示到已通知左

係牙,等我地買晒卡
換晒卡先講我地知麻
幾高招

玩左年幾依隻game都無俾玩家呃過
點知第一個呃到我既就係佢地公司
Alta 無得頂

置頂貼仲話預防被騙,點防都防唔到alta

50步笑百步
作者: tammywong101495    時間: 2012-7-28 16:34:35

點解版主唔回應此POST
作者: cac00065    時間: 2012-7-28 19:31:14

佢地六日放假架
作者: karara691    時間: 2012-7-28 23:47:28

GM,你地會唔會改手染包做白時包?:(
作者: kan2011    時間: 2012-7-29 01:09:55

好像好BAD咁-,-

作者: kevinCCK    時間: 2012-7-29 10:04:34

算啦樓主
去消委會投訴啦
未出通告就改
我都唔明佢
改咗咪又係虛寶
佢成本要幾多?
比件唔值錢嘅人
唔通個十字架遲D留低係"特別"活動
以"特別"形式推出?
作者: kan2011    時間: 2012-7-29 10:41:45

kevinCCK 發表於 2012-7-29 10:04
算啦樓主
去消委會投訴啦
未出通告就改

就算遲D出'一陣拎到又變左個垃圾
作者: tammywong101495    時間: 2012-7-30 00:33:30

頂返上去
作者: YAU♥.    時間: 2012-7-30 01:21:04

去左動漫但見吾到晴空個灘位係邊ha

作者: kins8553    時間: 2012-7-30 09:39:29

tammywong101495 發表於 2012-7-28 16:34
點解版主唔回應此POST

佢地向黎都係咁架啦
如果有睇開呢個論壇就知道點解
唔好怕麻煩 道理係你果邊
我都建議去消委會投訴

作者: helix5b28    時間: 2012-7-30 11:53:04

咁賤格ALTA- -'''好無言囉- -''''快D去告佢LA-0-'
作者: ults    時間: 2012-7-30 14:49:51

其實佢未公告既..應該有得換返既
好似之前咁..出個包包有防增..佢官網公告話防增x2
d人用左先知原來得1粒..佢都派返1粒比未公告又儲值左既人啦@@
作者: tammywong101495    時間: 2012-7-30 16:26:43

我都想有得換返..如果佢要返我地之前去檔口買個張單就慘..我掉左
作者: cac00065    時間: 2012-7-30 16:32:14

Gm有無開工架,發生咁大件事都無人理

官網又更新左咩補償
大家去睇睇

有關個補償
我係27號當日朝早買但唔係當日開卡係咪姐係無牙?
買完我番左屋企見到你地偷改左做垃圾蛋糕唔係十字架我緊係唔去開d職業卡啦,就算開左都唔會換住啦,點知你地會唔會開左卡既唔應數
你地六日又放晒假 緊係keep住d卡唔郁同你地追究
依家又係咩意思?

作者: tammywong101495    時間: 2012-7-30 16:36:15

比返d所謂ga防爆驚奇箱,,仲要係27號已兌換左ga人先有..咁我地呢d入左卡.知道係蛋糕.但味換ga人點算
作者: cac00065    時間: 2012-7-30 17:17:56

tammywong101495 發表於 2012-7-30 16:36
比返d所謂ga防爆驚奇箱,,仲要係27號已兌換左ga人先有..咁我地呢d入左卡.知道係蛋糕.但味換ga人點算{:fun08: ...

黎黎去去都無正視問題
我當初買咁多 去同人換卡係100%信任你地將list
依家就算補償防爆都唔係當初大家想要既野
同埋我覺得我唔會係你地個補償範圍裡面
換厄十字架果set卡我郁都無郁過
作者: baskets    時間: 2012-7-30 17:40:15

錢已昆,佢話能知你,比個爛9箱你就當算數
作者: 司馬信    時間: 2012-7-30 18:52:02

官方人員現正與原廠商討有關問題,官方必定會給玩家一個公道的解決方法。請各位暫時不要擔心,我們一有消息時會立即告知大家。
作者: tammywong101495    時間: 2012-7-30 20:16:31

一開始個日同人互換左幾個鍾先換好換十字架個d卡
之後返到黎入定d卡味換住
仲以為會轉返做十字架
最終結果都係迫我地拎返個蛋糕-_-..
作者: cac00065    時間: 2012-7-30 20:39:32

佢依個補償方案岀左都唔代表d咩
有晒人証物証,大大個官網係到
動漫節就黎果排幾多宣傳,幾多人都睇過佢個list, 幾多人滿心期待咁入場!
幾多玩家抱住換到厄十字既心情買卡換卡

我地依家玩家只係想將手頭上用左好多心機時間金錢得番黎最後因為npc設定錯誤而變左垃圾果set卡換番我地預期既野

作者: HELLOKITTY    時間: 2012-7-30 21:13:57

唔公平唔公平..............強烈要求GM將蛋糕改返原黎既十字架!!!!
作者: kex2007    時間: 2012-7-31 00:23:48

唔換返就消委會見啦~呢d係我地既利益~比左錢ga
佢換返十架+補償個驚奇箱就岩
本身錯既係佢地公司 又唔係我地玩家
我唔信你轉到做蛋糕轉唔返做十架
唔好話補償d咩野~最起碼要換返十架ok??
唔係就回水~

作者: tammywong101495    時間: 2012-7-31 02:46:47

非常同意樓上ga講法=.=

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2