AGAMES 討論區

標題: GM,三轉技能對每個玩家真係好事- -? [打印本頁]

作者: 澪v3v    時間: 2012-7-13 12:41:45     標題: GM,三轉技能對每個玩家真係好事- -?

是咁的,我是一位小靈仙,初初以為三轉會有咩特別既補技,盾戈D

一望埋去,感覺係靈仙既末日,只係多左招同淨化之花無異既技同埋一招攻擊技

對靈仙既利益點點解可以咁低呢?

另外我想問一下解除所有可解除既負性狀態既"神威"同解除一個異常狀態既"淨化之花"有何"大"分別之處- -?

我開始對補師呢個職有D失望,仲以為三轉可以多番D強既補技,人地狂衛出到封技,塔王出到神盾,天樂出到和平狀態,絕影出到隱形,御0出到MP盾

連玄祭既攻擊技都有每0.5秒攻擊,持續6秒,石化定身,靈仙都淨係得最衰戈樣震退

玄祭亦有招加抗性都叫幫到手,靈仙呢- -?

咁靈仙究竟出左D咩"正野"呢- -?出多招攻擊技真係叫勁左?抱歉我只係一只純補,並唔係什麼傳說中既打手靈仙

本人對今次既三轉真的非常失望!

作者: kevinCCK    時間: 2012-7-13 14:42:48

‎3轉共通技能為五行歸一(+抗-受爆傷),再戰前線(​+HP+攻擊傷害)
而多數打手係分配到五行歸一,EC分配​到再戰前線
咁樣係違背咗2轉時候官方對2轉各職嘅說明
而家3轉根本係官方妄想比打手多DD血比EC多DD攻​
去做小小好似平衡番職業嘅門面功夫
最後搞到好多職輸出唔係打手應有嘅痛,頂王/招又未夠班同坦果D比,EC只係保持2轉水平
3轉唔係應該針對番職業路線做強化咩?(打手打得勁痛,EC補得勁唔易死,坦硬過碌庶)
作者: 澪v3v    時間: 2012-7-13 15:05:22

kevinCCK 發表於 2012-7-13 14:42
‎3轉共通技能為五行歸一(+抗-受爆傷),再戰前線(​+HP+攻擊傷害)
而多數打手係分配到五行歸一,EC分配​到 ...

問題係靈仙本來就係輔助職業,點解唔係比多D輔助招式呢?

佢咁樣又算得乜野平衡?每個職個落差都咁大,疾風同絕影個落差相當大

而道法更加因此陷落

所以我先話靈仙真係無希望....
作者: 孤單心事    時間: 2012-7-13 15:08:13

因為輔助角已經比天樂搶左

靈仙唯一既獨凸之處
只有解buff= =
e+有招1下解哂全部debuff  已經好好
作者: 澪v3v    時間: 2012-7-13 15:13:11

孤單心事 發表於 2012-7-13 15:08
因為輔助角已經比天樂搶左

靈仙唯一既獨凸之處

邊度好....咁同淨花有咩分別呢- -?佢只係有可解除,同淨花無異...一D都唔好

佢連輔助角應得既野都比御0,天樂,玄祭搶哂,靈仙真係玩完....

佢起碼多招不受負面/異常狀態影響,持續X秒,呢招先係佢起死回生擁有既價值,而家...

真係慘不忍睹
作者: 孤單心事    時間: 2012-7-13 15:16:57

澪v3v 發表於 2012-7-13 15:13
邊度好....咁同淨花有咩分別呢- -?佢只係有可解除,同淨花無異...一D都唔好

佢連輔助角應得既野都比御0, ...

靈仙唔可以話悲劇既=  = 始終補血職
要佢發揮到好似打手咁又有d過強
要設定到佢不受任何野影響 又無人殺到
當1隻靈仙  唔受定身 暈 封技影響-  -
就變到除非咁岩中流星/比鳳狙針 先殺到
靈仙呢隻職又真係幾難改....將天樂既技套落去 佢又變左無得補血

作者: kevinCCK    時間: 2012-7-13 15:20:16

澪v3v 發表於 2012-7-13 15:05
問題係靈仙本來就係輔助職業,點解唔係比多D輔助招式呢?

佢咁樣又算得乜野平衡?每個職個落差都咁大,疾風 ...

所以今次"平衡"真係做得唔好
作者: 澪v3v    時間: 2012-7-13 15:21:44

孤單心事 發表於 2012-7-13 15:16
靈仙唔可以話悲劇既=  = 始終補血職
要佢發揮到好似打手咁又有d過強
要設定到佢不受任何野影響 又無人殺 ...

比起御0同玄祭既存在,佢真係悲劇了

靈仙本身就係補師,佢唔係玄祭同御0入面變成最強,反而要成為最弱- -

我指既只有不受狀態影響姐,損傷都有既,只係可以令友方不受狀態影響,咁樣係靈仙既出路

即使無補技,佢都可以憑呢招佔番一席位

靈仙呢隻職佢改左比唔改衰- -

點解唔係每隻職都加一點希望,要咁樣不平衡落去

呢隻GAME再係咁落去真係合SER都無人玩...
作者: 孤單心事    時間: 2012-7-13 15:36:15

澪v3v 發表於 2012-7-13 15:21
比起御0同玄祭既存在,佢真係悲劇了

靈仙本身就係補師,佢唔係玄祭同御0入面變成最強,反而要成為最弱- -

大家咁話啦- -
你睇埋打手職同坦職   
再睇下各補職之間
然後再睇埋輔角
就知佢今次3轉平衡做得幾差
作者: 澪v3v    時間: 2012-7-13 15:50:16

孤單心事 發表於 2012-7-13 15:36
大家咁話啦- -
你睇埋打手職同坦職   
再睇下各補職之間

其實靈仙悲哀之外,疾風咪又係咁...淨係加攻速

招隱身比左絕影,疾風真係愈黎愈唔掂...

我就咁睇都覺得呢隻GAME玩唔長,你反正都做到其他職D技咁屈,點解唔可以隻隻都係咁呢?

改靈仙改疾風改天道又衰到嘔血

好玩,終於屈得既職就繼續玩,咁我地點好呢....?
作者: 酸沙熊仔糖    時間: 2012-7-13 18:28:13

孤單心事 發表於 2012-7-13 15:36
大家咁話啦- -
你睇埋打手職同坦職   
再睇下各補職之間

我覺得每隻職既大技要20CD仲要固定先好笑

作者: bb602345    時間: 2012-7-13 19:24:16

靈仙其實我覺得ok..最少係得佢D被動技可以加治療量..hp..法速個D..

其他補都係+hp+攻..如果做純補靈仙都係好D..而且始終解buff得靈仙

..谷高法速..神威0cd都唔係廢..

同埋其實靈仙都有3招補技..

如果佢真係+招補技..不如多D被動技去強化D補技好過

多招主動技不如多招被動技...

始終覺得其他補職好難純...

作者: 澪v3v    時間: 2012-7-13 19:57:59

靈仙唔多招補血都起碼應該多招好D既技,戈招神威真係睇唔出有幾威:(
作者: bb602345    時間: 2012-7-13 20:14:11

其實佢得10點上限..我+哂被動技都得姐...唔一定話要+招攻技..
作者: 澪v3v    時間: 2012-7-14 11:59:09

隻隻改到咁屈...但我地呢D職...
作者: issac_ning    時間: 2012-7-14 12:02:21

No隻隻
武尊並沒有=_=
作者: ctb    時間: 2012-7-14 13:15:28

神巫3轉技都唔系勁 但冇人出聲甘解
作者: romifung424    時間: 2012-7-14 15:37:38

bb602345 發表於 2012-7-13 19:24
靈仙其實我覺得ok..最少係得佢D被動技可以加治療量..hp..法速個D..

其他補都係+hp+攻..如果做純補靈仙都係 ...

中肯!
作者: romifung424    時間: 2012-7-14 15:41:45

澪v3v 發表於 2012-7-14 11:59
隻隻改到咁屈...但我地呢D職...

補職好難改得勁wor, 加被動咪一樣加強d能力。唔好睇到隻隻職都要用主動技先勁ga. 各有各玩法。玩得好,一樣有組會要你。
作者: 澪v3v    時間: 2012-7-15 00:52:57

但的確每隻職都屈哂靈仙的確係廢左
作者: christy960    時間: 2012-7-15 02:09:11

沒救了,,0仙沒9了...:(有時打金d人組補都組御0果d唔組0仙
作者: iamahtung    時間: 2012-7-15 04:19:26

我覺得重點不在靈仙-_-"
老實講靈仙要打都可以好好打, 要玩純補係自己既決定
我覺得御靈係呢方面都係.
至於靈仙比御靈優勢之處係, 法速, 治療技既冷卻, 以及治療技本身就高御靈少少
其實唔係靈仙弱, 只係, 當全世界向0cd出發既時候, 所謂法速優勢已經唔存在係肯洗錢既玩家到
不過, 係實際上一般玩家而言, 法速優勢, 還是存在的
我以上既野, 係為左先避免為左靈仙同御靈之間既「純補定義」而要回覆一堆野, 有咩事請怪原廠

好了, 正題(本人只為純補的三轉作出回應)
我覺得, 靈仙只係合理地強化佢既優勢
而御靈亦係根據左佢地既盾阿, 血阿, 再生技等去設計佢地既三轉技
但問題出係到, 原廠忽略左治療呢回事
打手當然是愈高攻愈多效果阻礙人愈好, 驚魂, 封技, 暈技都是優勢
靈仙的優勢做到了, 御靈的優勢做到了, 但忘了我地既本職:補師
係攻擊技不斷增強既情況下, 我地得到既只係法速, 血量
而唔係增強我地平時主要做既野:補血
法速的確有幫助, 但係卻不是補血重點
重點應該係治療量
由打手打1萬, 補師補4千
到打手打萬5, 補師都仲係補4千
就呢一點, 我覺得三轉技係任何純補職而言係有問題
輔助職係天樂之類, 我認同, 看過技也挺合適
但我地呢啲幫人補血既職業, 何解集中係幫助自己既被動技?
而唔係可以幫到人既治療量?
御靈我也算了, 我認那本身是打手的職業, 而且其優勢是長命, 能自保
但如果連靈仙也這樣, 其他職業也幾乎可以秒人了, 補師還能做什麼?
作者: christy960    時間: 2012-7-15 05:51:24

基本上0仙純補依家打裂冇咩好處。次次組團都獨享。0仙打到既怪,分到既經又有幾多呢?今次三轉御0既補加左咁多。0仙既位置如何?裂縫又唔洗解。究竟你叫我地0仙純補點有動力升上去。遲d戰場,打副一定會缺少0仙
作者: 酸沙熊仔糖    時間: 2012-7-15 11:02:51

iamahtung 發表於 2012-7-15 04:19
我覺得重點不在靈仙-_-"
老實講靈仙要打都可以好好打, 要玩純補係自己既決定
我覺得御靈係呢方面都係.

讚~ 係被秒既既尼個年代  補師已被忽略~o~
補師發揮到最大功能只可以說是副本同訓練所!

所以純補的可以向半打半補的情況下進發:&
作者: gn01807747    時間: 2012-7-15 11:29:20

有冇人知御靈氣盾係點樣計法???對住鳳狙呢D秒人職擋唔擋到?=0=
作者: iamahtung    時間: 2012-7-15 17:46:13

christy960 發表於 2012-7-15 05:51
基本上0仙純補依家打裂冇咩好處。次次組團都獨享。0仙打到既怪,分到既經又有幾多呢?今次三轉御0既補加左 ...

御靈既補實際上無乜點加到-_-"
再生治療量就算點盡50%, 都只係由原本既每秒4xx加到每秒7xx
這少量的幫助係拉近唔到靈仙同御靈既補量
作者: 澪v3v    時間: 2012-7-16 01:00:39

根據呢一頁既樓上每一位所講,每個都講中哂POINT,的確,靈仙係改廢左

什至無左本身能夠選擇"補師"既呢一樣功能

而家御0比佢更威既地方係,同樣有得0CD,同樣有得補,但多過靈仙既係,佢地有多招MP盾

姐係表示佢地可以更硬去坦其他職,防止對面殺死自己而不能替隊友補血

加上有埋復活技,比靈仙更好用了

咁我想問,我地身為純補既靈仙,價值何在呢?

唔通每個人都要去哂御0,跟住又話失衡?

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2