AGAMES 討論區

標題: 關於新系統+15投票 (官方請注意) [打印本頁]

作者: yomas    時間: 2012-6-14 13:32:27     標題: 關於新系統+15投票 (官方請注意)

由於台灣同香港遊戲既水平唔一樣. 台灣既都魔人級水平.愈難愈中意玩.
香港如果咁推出.會留失大量玩家. 平民+5裝 同有錢人+10裝. 攻擊力已經可以差距成萬
抗性同減傷頂都係75%唔會再高. 攻擊力一直提高只會封殺其他職業.
如果1隻GAME.無曬D唔用錢既人.無曬新手. 用錢既仲點有心機玩落去?
(晴空復活包出既膠囊大部人沖好.進化系統會喪失改造效果。咁姐係出個包係詐騙我地玩家曬錢?)
(+10.已經1.3% 玩家用左幾多錢先沖好+10? 已經每5級沖一次咁制. 你出+15既官方你地賺既錢會愈小.邊個沖到+15會再沖第套)
依2個系統完全無尊重我地D消費玩家.沖好裝備.改造好時裝.出系統迫我地再沖多次. 同玩我地玩家有咩分別?

所以嚴重反對香港推出.如果官方你地想隻GAME提早完結.你地就出. 唔該留意下投票

衰D講句 等級上限遲遲都不推出. 一直出新商城道具. 我地玩家都肯用錢去買. 唔係無錢比你地賺.
出新系統. 真係明迫我地留係晴空既玩家走?  心唸依家出左幾多新GAME. 例如.diablo 3
我地仲留係晴空都係中意隻GAME. 唔好玩我地
作者: stupid_man    時間: 2012-6-14 13:35:00

跟本而家隻GAME係步向緊死亡邊緣
作者: HELLOKITTY    時間: 2012-6-14 13:42:26

請GM慎重考慮,之前我同男朋友已經花了很多心血,金錢玩左5個AC+哂10,同埋哂左好多錢買復活包強化哂D時裝,如果HK真係跟的話,玩家又要重頭黎過,好慘GA

作者: DENNIS    時間: 2012-6-14 13:44:48

出加十五我即刻唔玩。
作者: sonson    時間: 2012-6-14 13:45:57

請官方你諗清楚 假如一出 好認真 放棄依隻GAME  因為會令我覺得 你玩我多過我玩GAME 已經唔係金錢上的問題~!
作者: DENNIS    時間: 2012-6-14 13:50:04

真係唔好出。我唔想轉game住
作者: hihihalo    時間: 2012-6-14 13:54:09

不如出左65先啦..
作者: HELLOKITTY    時間: 2012-6-14 13:55:20

hihihalo 發表於 2012-6-14 13:54
不如出左65先啦..

係LOR,65都未出,依家台灣就出左+15 ==
作者: KAZUKI    時間: 2012-6-14 14:06:44

一出+15轉game~
作者: 喵子♀淩    時間: 2012-6-14 14:18:37

又唔開lv
係到迫人放錢落去再衝裝:&
作者: redwilkin    時間: 2012-6-14 14:31:18

好野 轉得game
作者: gn01807747    時間: 2012-6-14 14:54:11

stupid_man 發表於 2012-6-14 13:35
跟本而家隻GAME係步向緊死亡邊緣

死亡+2

作者: KAZUKI    時間: 2012-6-14 15:20:16

快d比回應我啦官方~~好老實,一出+15,我即克轉game,唔會再玩你地代理ge game,有錢我都比其他代理賺
作者: gn01807747    時間: 2012-6-14 15:23:26

官方快D回應啦講定出唔出阿~出就即轉GAME 了
作者: pgchicken    時間: 2012-6-14 15:27:12

放心,我地有留意大家既意見
作者: kenny=)    時間: 2012-6-14 15:29:13

pgchicken 發表於 2012-6-14 15:27

意見接受 態度照舊

作者: 小霆    時間: 2012-6-14 15:31:15

只能說香港今次更台灣
得黎既結果只會係得一個
>合ser也沒用了<
作者: 小霆    時間: 2012-6-14 15:55:14

開左呢個系統 , 無新人都算
舊人都實會走一堆
港版代理需知道 香港唔同台灣
香港人有香港人既性格  台灣人有台灣人既性格 (我指打機追求方面)
難聽d講句,  台灣出咁既更新 , 佢趕走一堆人 , 至小佢仲可以合返1-2個ser  
港版呢?  得兩個ser , 留低係到玩既來來去去都係戈堆人= = 仲要趕走埋 ?
結果... 合ser都係勁小人... 仲沖裝黎做咩...  成隻online就快變單機game
我不如拎d錢去食下野 拍下拖 玩下一隻game= =
作者: kevinCCK    時間: 2012-6-14 16:36:18

有種就出,即刻轉玩D3
作者: Rock陰陽    時間: 2012-6-14 18:04:47

一出即退
恰我地啲窮玩家
作者: butter._.    時間: 2012-6-14 18:06:10

pgchicken 發表於 2012-6-14 15:27

留意咪係咁
上次膠囊又係咁~_~
作者: pgchicken    時間: 2012-6-14 18:13:29

另外,只有新品時裝先可以進行進化,舊時裝係唔得,所以已經用左膠囊既玩家唔會受到影響,不過呢個部份我地都係會觀察台灣情況先再行決定
作者: w202040    時間: 2012-6-14 18:33:28

出+15會退game...其實真系好五公平 根本就完完全全就變左隻有錢人先可以玩既遊戲!
而且其實你出左+15裝仲賺得少,,個個沖完1套+15裝,,,一定五會再沖第2套,,,成本太高,,出左又要走好多玩家
而且走好多玩家,,隻game會悶左好多,,到時又走左好多,,,隻game少人玩,,無人幫新手解答問題,,又少左部份新血,,,最後蝕水的只系...誰呢?

至於物品進化系統,,,應該要舊時裝都有得進,,有好多舊時裝都因為改造失敗扣次數,,,可以令去進化,,從而比多次機會件次時裝,,,不過進化左既時裝五可以用膠囊,,,,,如果五系對個d強左460攻既時裝亦都好五公平,,而且玩家可以自行選擇要能力高d既460攻時裝(有錢人選擇),,,又可以選擇五洗錢既能力低d既進化時裝(窮人選擇),,

或者你早D出時裝改造復原 每件限用3次..!!!!!!起碼對d舊失敗時裝有個交代..而且,,,如果舊時裝無得進,,,而新時裝有得進,,,到時d人一定會想要新時裝多d,,對個d之前辛辛苦苦用轉蛋抽時裝返黎個d系五系好五公平...?

作者: yomas    時間: 2012-6-14 18:38:55

pgchicken 發表於 2012-6-14 18:13
另外,只有新品時裝先可以進行進化,舊時裝係唔得,所以已經用左膠囊既玩家唔會受到影響,不過呢個部份我地 ...

咁你地可唔可以提供.時裝進化係點先? 白進化變綠? 綠色唔可以再進化上去 定係藍時裝可以進化7-8%HP/7-8%攻擊. 請交代.  我地玩家都希望知道係點. 如果藍色可以進化.都係影響我地? 我地咪要換曬全部時裝做新先有得揮.
作者: swater2011    時間: 2012-6-14 18:47:18

淨係比啲有錢人玩晒咩,掉幾千蚊衝一套+15,我不如去下旅行無咁嬲,有錢人同平民既差佢越黎越大,你覺得會有越黎越多有錢人加入玩LEE 隻GMAE? 定係我地LEE 啲平民越黎越少?
作者: yomas    時間: 2012-6-14 18:48:50

你地代理唔出依2個系統.對你地影響不大. 出左只會流失大部份/全部玩家. 無人再買點=無錢賺.
取消2個系統唔同台灣一樣. 玩家受你地尊重. 出65-70級. 一樣買點抽時裝沖裝備. 對代理同玩家. 兩嬴.
意見就比左. 官方如果你地想隻GAME早D玩完.賺埋一筆就算就隨便出. 賺既錢絕對無長遠咁好賺.

重伸一點: 我地2個系統都反對..唔好話舊時裝進化唔到無影響..舊時裝一樣用點抽
新既有得進化.舊既無. 或者新舊可以改.無左改造 一樣係唔公平.唔尊重消費過既玩家

暫時4比54 ..官方你都應該識唸
果4個入面有個仲要+8裝黎既賺得幾多錢?
作者: jeff3131    時間: 2012-6-14 18:52:50

講咁多野都係晒氣 我地最後既決定就係 如果香港既晴空會跟台灣一樣 出+15既 我地所有既玩家就會退出 唔出既話 我地所有既玩家就會留低 解釋既 我認為以上有發表既都已經講出玩家既心聲0.0
作者: ms3wu7tt    時間: 2012-6-14 19:00:25

大力反對 若果真係要出 大多數轉GAME.

作者: yomas    時間: 2012-6-14 19:09:55

引用下台灣玩家做例子
<<< (ˊ_>ˋ):剛看到有人武器+15 武器攻擊28XX+42XX 無言 ..1小時前 >>>

有數可以計..就依家平均一把武器沖得好.都係1500-1600水平.
突然多左成2600攻擊.. = 用多一把武器. 攻擊力係幾咁誇張?
抗性減傷就75%頂.. 可以頂到幾下?

+10已經可以做到戰場一邊強大封殺其他國既門口. 無人出到黎.
如果到時+15..戰場可以點打?水色可以點玩?
作者: terrychlqung    時間: 2012-6-14 19:18:18

大家平下理,開到60Lv係幾耐之前嘅事?
升完Lv就係咁出新野.時裝改造,紫寵,新職,明顯想叫我地買點&唔好理新Lv
E加仲要武器+15
我沖加10用左都唔小錢囉
開埋+15仲洗玩?!
咩都唔洗打的啦

開都得,比我地易沖D囉
作者: AndrewNG    時間: 2012-6-14 21:08:38

沖裝+15真係極力反對,嚴重拉開距離
但係成長系統,我覺得可以有部分保留,例如寶石,強化鎚,藥水 (反對時裝!!!
作者: zxc1996823    時間: 2012-6-14 21:13:49

剛剛挽左晴空物語兩星期 發現強化裝備真係好X錢
其他野都好X錢
For Example: D咩野轉蛋 買40幾個抽 都仲要唔係100%出藍字時裝 係出綠字時裝/藍字時裝

作者: yee17    時間: 2012-6-14 21:36:26

反對+15強化和時裝進化系統
非時裝進化系統就OK
作者: YAU♥.    時間: 2012-6-14 21:45:03

香港如果咁推出.會留失大量玩家. 平民+5裝 同有錢人+10裝. 攻擊力已經可以差距成萬<- 我呢d平民玩家玩吾起+15
作者: 孤單心事    時間: 2012-6-14 22:14:32

YAU♥. 發表於 2012-6-14 21:45
香港如果咁推出.會留失大量玩家. 平民+5裝 同有錢人+10裝. 攻擊力已經可以差距成萬 ...

玩得起+15都無用= =
沖+15比e+至少多5000攻  打手
1把武器可以沖到比本身既攻高1.5倍= = 仲點玩?
我把武2534+1495攻   除左佢  
由18200攻跌到落100xx攻        
沖到+15 我把武可以2534+3000攻   計返落去 我破2m2都唔係問題= =

但係  富既越富 貧既越貧   到時我1下突襲秒+5裝
我都會悶啦= =   遲早我又係唔玩

作者: YAU♥.    時間: 2012-6-14 22:23:52

孤單心事 發表於 2012-6-14 22:14
玩得起+15都無用= =
沖+15比e+至少多5000攻  打手
1把武器可以沖到比本身既攻高1.5倍= = 仲點玩?

我把逆龍斷+6=.=
金裝都係+5
把武再用3粒防增同3粒光輝水晶都上吾到+7=.=
作者: 孤單心事    時間: 2012-6-14 22:26:15

YAU♥. 發表於 2012-6-14 22:23
我把逆龍斷+6=.=
金裝都係+5
把武再用3粒防增同3粒光輝水晶都上吾到+7=.=

a_a  用防爆上到去+8已經得
感覺上天焰好沖d   而且最好1次過準備10粒先沖= =
用工坊   set10下
逐下黎太難搏
作者: stupid_man    時間: 2012-6-14 22:35:17

單人副1出 = 超低能
一隻ONLINE GAME 變左單機GAME....
如果要出埋+15...我地同你講88~

作者: YAU♥.    時間: 2012-6-14 22:39:58

孤單心事 發表於 2012-6-14 22:26
a_a  用防爆上到去+8已經得
感覺上天焰好沖d   而且最好1次過準備10粒先沖= =
用工坊   set10下

!!!
就甘用防爆+8就ok?
我用左5粒就加到去6=.=
之後一直都係用防爆+7
+極都+吾到就用防增依然都係加吾到

作者: 繚焰藍色    時間: 2012-6-14 22:40:21

唔好跟台灣出-_-出埋一定會DEL左個AC佢
作者: 酸沙熊仔糖    時間: 2012-6-14 22:40:54

pgchicken 發表於 2012-6-14 18:13
另外,只有新品時裝先可以進行進化,舊時裝係唔得,所以已經用左膠囊既玩家唔會受到影響,不過呢個部份我地 ...

等陣先!!!! 點解舊品時裝吾進化得先~????
進化係指咩......   可吾可以解釋下~  有D普通玩家吾知台灣果面D資訊架WOR~
如果合理我覺得無咩問題!!!!    但首知要比班玩家知新品時裝進代同舊品時裝沖左膠既有咩分別!
如果新品進化強過舊品我覺得我吾會接受!!!
我用緊果d都係舊品!! jak係咩意思...!?  我吾想再整!!!!!!!
otherwise~  同樣+15攻擊力直線上升wor~  甘d玩家hp都係得丁屎甘多!
吾好講d坦防同抗75%且厚血!!  你都要照顧下d打手~ 實被秒!!
吾好好似膠囊甘..又改高個+15/+10機率.....   講真!!!  而家攻擊力同hp差距好大囉!!
總之有+15/新品時裝過份強旱!!! 無論隻game幾好玩我都準備走人!
作者: 孤單心事    時間: 2012-6-14 22:42:58

YAU♥. 發表於 2012-6-14 22:39
!!!
就甘用防爆+8就ok?
我用左5粒就加到去6=.=

XD  我多數武+8  防+9都係用防爆
真正用到防增既只有武+9 +10  防+10

作者: YAU♥.    時間: 2012-6-14 22:43:48

孤單心事 發表於 2012-6-14 22:42
XD  我多數武+8  防+9都係用防爆
真正用到防增既只有武+9 +10  防+10

啊啊啊~~~
太難+7->+8了
可能自己運氣差
+勁都+吾到
作者: 乂婗嬉乂    時間: 2012-6-14 22:44:28

65Lv就等到頸都長都仲吾出.. 冇拉拉出個+15..~_~
知吾知依家d防增 防光幾貴丫...!
姐迫人吾玩姐..
你有本事就出+15喇我第1個吾玩.到時一大班人一齊吾玩.
到時冇人買點 睇下你地到時食咩. 用下個腦拉 想搵多d錢都吾係用依d辦法!
訓醒未丫你地@@?
作者: 紅雪晴    時間: 2012-6-14 22:45:27

可以轉games
作者: 孤單心事    時間: 2012-6-14 22:45:49

YAU♥. 發表於 2012-6-14 22:43
啊啊啊~~~
太難+7->+8了
可能自己運氣差

+油啦 A_A
至少都5粒5粒咁搏
5粒衰哂咪等下次 :$
多D打砂海-.-  草多D防爆 用黎搏
作者: YAU♥.    時間: 2012-6-14 22:46:37

孤單心事 發表於 2012-6-14 22:45
+油啦 A_A
至少都5粒5粒咁搏
5粒衰哂咪等下次 :$

好努力la
成日買8點一粒防爆
d防爆用晒黎+裝
我太懶無得沙海

作者: 孤單心事    時間: 2012-6-14 22:47:41

YAU♥. 發表於 2012-6-14 22:46
好努力la
成日買8點一粒防爆
d防爆用晒黎+裝

商城戈D特價防爆
A貨黎
我用親沖+5都失敗
作者: 喵子♀淩    時間: 2012-6-14 22:48:25

孤單心事 發表於 2012-6-14 22:47
商城戈D特價防爆
A貨黎
我用親沖+5都失敗

你黑就黑啦
作者: YAU♥.    時間: 2012-6-14 22:49:17

孤單心事 發表於 2012-6-14 22:47
商城戈D特價防爆
A貨黎
我用親沖+5都失敗

係..?
我+到5wo==
之後去到+6就用左2-3粒
+7買晒d商成防爆都加吾到
作者: 孤單心事    時間: 2012-6-14 22:49:37

喵子♀淩 發表於 2012-6-14 22:48
你黑就黑啦

我件金裝3 +5>+10 10粒防增
拳+4+10  13粒防增  
頭+5>+10 15粒防增 :$    呢D已經證明我好運過你啦!
黑系淩
作者: 孤單心事    時間: 2012-6-14 22:51:18

YAU♥. 發表於 2012-6-14 22:49
係..?
我+到5wo==
之後去到+6就用左2-3粒

戈D黑貨黎!!!!  
用親都無好野
24點戈D A_A  沖隻手+9>+10成功  HAAA   
作者: YAU♥.    時間: 2012-6-14 22:52:18

孤單心事 發表於 2012-6-14 22:51
戈D黑貨黎!!!!  
用親都無好野
24點戈D A_A  沖隻手+9>+10成功  HAAA

遲d試下先-.-
防增商成有得買就好
同人收好貴
一粒50幾金

作者: 孤單心事    時間: 2012-6-14 22:53:32

YAU♥. 發表於 2012-6-14 22:52
遲d試下先-.-
防增商成有得買就好
同人收好貴

你地SER咁貴 HAA
我地戈邊仲係40金粒
作者: YAU♥.    時間: 2012-6-14 22:56:52

孤單心事 發表於 2012-6-14 22:53
你地SER咁貴 HAA
我地戈邊仲係40金粒

好耐之前我係玩傷心ser的..
係a
秋ser d野凸別貴=.=
作者: 孤單心事    時間: 2012-6-14 23:05:08

YAU♥. 發表於 2012-6-14 22:56
好耐之前我係玩傷心ser的..
係a
秋ser d野凸別貴=.=

@@   秋ser多d人掛     多人要
作者: YAU♥.    時間: 2012-6-14 23:11:28

孤單心事 發表於 2012-6-14 23:05
@@   秋ser多d人掛     多人要

應該係喇!!
吾係d野邊會甘貴-00-
作者: 孤單心事    時間: 2012-6-14 23:14:17

YAU♥. 發表於 2012-6-14 23:11
應該係喇!!
吾係d野邊會甘貴-00-

多人要自然貴a_a 1係就少人抽  所以貴
作者: YAU♥.    時間: 2012-6-14 23:16:17

孤單心事 發表於 2012-6-14 23:14
多人要自然貴a_a 1係就少人抽  所以貴

見到我地ser有個人買扭蛋定吾知點品換既扭蛋
開左80幾個先有一件手染=.=!!
作者: AA8923    時間: 2012-6-14 23:18:41

出左個個走..我不想冇晒d朋友仔呀gm....
作者: 孤單心事    時間: 2012-6-14 23:28:36

YAU♥. 發表於 2012-6-14 23:16
見到我地ser有個人買扭蛋定吾知點品換既扭蛋
開左80幾個先有一件手染=.=!! ...

XD  我地金龍持有者
每件藍時都唔止呢個數目
作者: YAU♥.    時間: 2012-6-14 23:47:31

孤單心事 發表於 2012-6-14 23:28
XD  我地金龍持有者
每件藍時都唔止呢個數目

金龍我都有..
300金收左條番黎
我想要紫狼多d

作者: 孤單心事    時間: 2012-6-15 00:00:55

YAU♥. 發表於 2012-6-14 23:47
金龍我都有..
300金收左條番黎
我想要紫狼多d

-.- 講緊60%戈條.....金騎
佢咩蛋都抽齊
作者: AA8923    時間: 2012-6-15 01:27:33

紅雪晴 發表於 2012-6-14 22:45
可以轉games

><不比你走呀紅><
作者: mr_kaho    時間: 2012-6-15 06:04:17

【詞語過濾】出完新裝又出+15...我本身2套60lv+10裝(1橙1金)...如果隻game本身就係+15我唔介意沖埋上去!!!!
但依家先出分明係等會花錢沖裝既玩家去沖埋上+15...之後你見d人沖到+15沖得7788你就開放65lv新既65lv裝備重要直接影響3轉技能..逼你轉哂成套+15!!!??
你星光機上第7層已經難q左好多lo...市面上就一d都唔夠防增去比大家去沖+15...防光就出包包...算la....再見了晴空...一直等級又唔開只係識呃玩家升裝備強+15既game無野值得我地再玩!!!!!
你1出我del game!!!!!!!^^留底既玩家慢慢玩la!!!

作者: badbear    時間: 2012-6-15 09:00:45

我個人立場.......... + 15 出唔係問題 ......

但條件係你要開 65 lv 3轉~ 你出~ 我沖 65 lv 3轉裝 ~

我唔想依家走去冲 60 裝~ 轉個頭話出 65 囉 ~

到甘耐~ 小小 65 lv 既消息都無 ~ 但係就出d 要人消費既野 ~

你要我消費~ 你都要吸引到我先得架 ~
作者: pgchicken    時間: 2012-6-15 09:58:24

butter._. 發表於 2012-6-14 18:06
留意咪係咁
上次膠囊又係咁~_~

膠囊已經改到好就香港玩家,點樣又係咁呢?
作者: mirrormirror    時間: 2012-6-15 09:58:40

出左+15ga話 俺拎D錢去玩D3都冇咁嬲=_=
作者: pgchicken    時間: 2012-6-15 09:59:45

yomas 發表於 2012-6-14 18:38
咁你地可唔可以提供.時裝進化係點先? 白進化變綠? 綠色唔可以再進化上去 定係藍時裝可以進化7-8%HP/7-8% ...

我地都了解緊,台灣尋日先出!
作者: lovemaster    時間: 2012-6-15 10:22:06

星光機率高翻d,唔好次次拎完野再轉多次就閃星
早d出65lv 3轉.你出+15都會繼續玩
作者: 孤單心事    時間: 2012-6-15 10:28:50

mirrormirror 發表於 2012-6-15 09:58
出左+15ga話 俺拎D錢去玩D3都冇咁嬲=_=

肥冬冬A"A
HAAA

今次台版個系統真係同趕客差唔多
合成野無問題= =  但係+15就過份左少少
合成野毫無疑問係幫助到新手/平民玩家  
作者: 123456789=.=    時間: 2012-6-15 10:55:32

我覺得出+15唔係問題...
出既同時係+15前都要比我地成功率90 or 以上...
沖裝+4前都係100%但係+5就65....
講真我為左我把武+4升+5用左3粒防爆都升唔到+5(我都覺得好黑仔)
同時又講句:我係窮人冇錢買點去玩...
所以時裝都係用緊新手做任個套...
唔識咩野改做咩野升級,,,
所以只可以用裝備+15黎講...

作者: 123456789=.=    時間: 2012-6-15 11:04:12

stupid_man 發表於 2012-6-14 22:35
單人副1出 = 超低能
一隻ONLINE GAME 變左單機GAME....
如果要出埋+15...我地同你講88~

我覺得單人副ok wo...
你諗下靈仙同個d冇攻既職...
入去正式個d副只會係死路一條...
刷裝有時冇人組維有就自己一個沖入去打..
只有死路一條...但係e家有單人副d怪同王血小一半...易打好多
連靈仙都可以過到...所以我覺得佢整得幾好...
起碼會考慮下冇攻單刷唔到既一群玩家...
一開始玩道法我連巴卡個個副都要死幾廿次都過唔到last個隻王
但係佢出左e個我諗last個隻王e家都過到...
d有攻技既職過副易過食生菜...好易過冇挑戰性..
不過對靈仙or道法就真係一大既難關!!
刷裝要組隊...唔可以長刷...有d人刷幾場就走...
有d死左就出組...唔番入黎打...sosad!!
ps:我正身係靈仙冇分身

作者: 龍雍    時間: 2012-6-15 11:22:37

我其實係支持單人副,因為好多冇裝既新手冇人鐘意帶。宜家有得自食其力。
紫料出都係應該,因為對上仲有金料未出
只要金料要係多人副先出,咁就冇問題了

講返今次既+15,我相信冇咩人會支持
即使係全身+10,都唔想再玩衝裝
沖完又出65。

不過進具進化系統係件好事,減少d不必要既垃圾,用唔到又要掉
作者: badbear    時間: 2012-6-15 12:51:09

膠囊 已經改得好好了 ~
單人副 亦都非常好 !!!!
金裝可以交易直頭係讚 ~~~

其實 + 15 又好~咩系統都好 ~
你唔出 65 lv 3轉 ~ 大家都唔會平息的
作者: badbear    時間: 2012-6-15 12:57:40

pgchicken 發表於 2012-6-15 09:58
膠囊已經改到好就香港玩家,點樣又係咁呢?

其實 ALTA 算係甘~ 起馬會改 ~

不過 gm ~ 作為一個港幣戰士, 如果無晒d普通人比我殺 (趕走晒d平民) ,

甘我 +15 用來殺邊個 =_= +15 打 + 15 ~ 甘同 +10 打 + 10 有咩分別 =__=

我做咩要晒$ 改 +15 ~有時都要留住d平民玩家, 無得比較, 連game 入面既虛榮感都無埋.....甘我做咩要買點玩 =_=

只要你留得住d 平民玩家 ~ 港幣戰士 自然會買點..............
作者: yorkei04    時間: 2012-6-15 13:29:13

GM.. 賺人錢唔係咁咖

改d數值當新意. 你有冇誠意咖?

想俾錢你賺都唔得啦
作者: YAU♥.    時間: 2012-6-15 13:35:21

調高番d d機率
應該會好d..
作者: 孤單心事    時間: 2012-6-15 13:39:53

butter._. 發表於 2012-6-14 18:06
留意咪係咁
上次膠囊又係咁~_~

其實港版只係代理
台版要出既野 港版無可能唔照做
但係如果連台版戈邊反應都咁激
港版就有可能唔跟
作者: pgchicken    時間: 2012-6-15 13:44:59

暫時目前了解到,進化系統,係將你既物品進化到下一階

我舉個例:
1星防具鎚,可以透過進化系統,變做2星防具鎚
時裝方面,白時裝可以透過個系統,變做綠時,如此類推,即係大家抽到好多綠裝的話唔駛驚,可以用呢個系統變做藍裝

作者: 孤單心事    時間: 2012-6-15 13:53:29

pgchicken 發表於 2012-6-15 13:44
暫時目前了解到,進化系統,係將你既物品進化到下一階

我舉個例:

進化出黎既藍時無得改做
所以唔怕整亂個市價= = 進化無問題
最大問題都係+15姐
作者: Yuki乂糖糖XD    時間: 2012-6-15 14:30:35

進化系統 時裝進化後無得改,進化左做藍時都無咩人會收......
啦,你真係要出+15  最起碼都要調高機率啦...如果出左 +15又唔調高機率....我唔會再買點
調高機率出 +15 我買點都買得多d
不過當然最好就唔好出 +15
作者: yomas    時間: 2012-6-15 14:42:02

Yuki乂糖糖XD 發表於 2012-6-15 14:30
進化系統 時裝進化後無得改,進化左做藍時都無咩人會收......
啦,你真係要出+15  最起碼都要調高機率啦... ...

調高機率會多得幾多..? 最多咪5%..
但咁改又對沖+10既唔公平 邊有可能+11易過+10
同埋當佢真係+11-15機率高左..平民裝果d都無可能沖到上+10..都係拉開左差距
作者: badbear    時間: 2012-6-15 14:54:26

解決方法好容易~ 多d任務送 七色
作者: gn01807747    時間: 2012-6-15 15:03:52

解決方法好簡單....唔跟就最好...跟就88
作者: pgchicken    時間: 2012-6-15 15:30:34

孤單心事 發表於 2012-6-15 13:53
進化出黎既藍時無得改做
所以唔怕整亂個市價= = 進化無問題
最大問題都係+15姐 ...

並不是,進化後是可以改做的
作者: 孤單心事    時間: 2012-6-15 15:38:16

pgchicken 發表於 2012-6-15 15:30
並不是,進化後是可以改做的

-.- 台版公告話

※ 注意:時裝部分,只有新品時裝轉蛋才可進行物品進化,且進化後會喪失改造效果。

紅字寫住嫁WO

定係只係本來既效果無左?  變左件新既可改造次數5次?

作者: Seiba    時間: 2012-6-15 16:32:18

+15一出我即刻唔玩
雖然唔係掉好多錢落去 但係都有掉錢落去玩星光
抽極都係無好野 都算啦 真係中意尼隻game我無所謂  出65我仲諗住玩沖+10
然後你話出個+15 真係逼走好多人 我身邊好幾個朋友都話唔會玩落去
因為無意思 想留住玩家D錢都唔好做到咁啊 興其諗出+15 搵錢野 不如諗下出65 仲有好多人去沖裝囉ok?
作者: badbear    時間: 2012-6-15 16:33:18

洗$個班 :
1. 擔心+15機率好低~ 要洗好多$
2. 擔心+15之後~ 又出 65裝~ 又要沖過
3. 擔心人流走晒
4. 覺得搵笨~ 整好晒d時裝~依家又出新野~又厄$ 重新沖

唔洗$個班 :
1. 擔心同 洗$既人差距拉大
2. 已經無咩$ , 難得齊到甘上下, 又唔係開 65, 出d甘既新野, 逼人重新來
作者: 路飛仔    時間: 2012-6-15 16:49:03

badbear 發表於 2012-6-15 16:33
洗$個班 :
1. 擔心+15機率好低~ 要洗好多$
2. 擔心+15之後~ 又出 65裝~ 又要沖過

超級認同, 佢1出  港澳版 晴空就886 :( 因為如果D人流走哂,
我就算有錢都唔會再扔落呢隻GAME啦,玩單GAME咩~_~
作者: ryanlam522    時間: 2012-6-15 17:00:13

搵定game 轉   一出+15 SAY GOODBYE~~
作者: ctb    時間: 2012-6-15 18:09:12

+15會一堆人唔玩
作者: F仔﹏    時間: 2012-6-15 19:56:04

本身隻game一出就+15我過人認為無問題-_-
就算係出都出左等級上限先la
-_-$就識搵 LV上限又唔開
一出+15就唔玩la-_-

作者: shuiwing123    時間: 2012-6-15 22:57:09

一出即刻轉玩diablo 3
作者: baskets    時間: 2012-6-15 23:41:47

我希望佢快能d出+15,甘我可以死心五能玩
作者: baskets    時間: 2012-6-15 23:42:59

仲有,點解五能一次過出能埋+100?賺到你笑
作者: 酸沙熊仔糖    時間: 2012-6-16 00:23:38

就算個進化系統幾_完善都好na~
超~  一出+15 即88~
作者: karara691    時間: 2012-6-16 01:11:36

我所屬既公會+成班FD,本來都係1齊玩晴空,但係你出到+15
28XX+42XX 一把武,+15效多5%傷,精靈守護都無視埋
D裝備,+145%防,+15效全抗+5,法師都坦死你

我地仲點玩?
所以成班FD+會友打算唔玩了,AC+成套時裝都放哂佢

我同成班FD,玩咁耐晴空平均每月都上繳
雖然數目唔算多,但係都整到件+10,少少+8咁....

而家咁出法,真係好絕望,成班FD都決定放棄晴空

官方話聽你意見? 無用架,請參考時裝膠囊事件
作者: yee17    時間: 2012-6-16 06:50:04

反對+15的最大成因是因為數值太誇張和機率太低了(而且都唔知會否有+20出現),如果要出的話必須降低加成數值和增加合成機率,並且降低平民和有錢人的能力差距才可(例如防具+4=100%向上調至+X=100%,之後D人再用防爆再沖)。同時+15不可以由60裝開始,因為大家已做好+10才出+15會令人感到不快。
作者: 愛死咪醬XD    時間: 2012-6-16 11:55:40

孤單心事 發表於 2012-6-15 15:38
-.- 台版公告話

※ 注意:時裝部分,只有新品時裝轉蛋才可進行物品進化,且進化後會喪失改造效果。

正解 :)

即係新果 D 改造失敗進化左會變 0 改造次數

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2