AGAMES 討論區

標題: 有關 冰晶獅狼轉蛋~及商城轉蛋..玩家不要再被騙了 [打印本頁]

作者: cac00065    時間: 2012-5-15 16:35:06     標題: 有關 冰晶獅狼轉蛋~及商城轉蛋..玩家不要再被騙了

我係到講我真實情況比d未買點或打算買點既玩家聽
官方轉蛋好呃錢, 千奇唔好再抽~除非你真係多錢到用唔晒XD

話說我最近兩次轉蛋~
一次轉<聖火神甲轉蛋>
一次轉<酷炫圓帽轉蛋>
最後我兩件都抽到手染~
但係每件我都用左5xx粒轉蛋~我係見住自己d星光碎片由0抽完有5xx粒而知道的
兩件手染用左近1000粒轉蛋,轉蛋1粒29點,
29x1000=29000點,1000點賣240HKD,240HKDx29=6960HKD,近7000HKD抽兩件手染時裝...我唸d gm自己都睇到呆左
我想問要唔要去到咁,次次官方一句話睇運氣..就當回覆左..有無唸過好彩十幾粒抽中果d可能佢只係用左幾百蚊去玩...
我地依d真正係你的遊戲收入來源既玩家..千幾蚊甚至幾千蚊先抽到件手染甚至抽唔到,見住人地幾粒抽到但係點都無咩買過既人..會有咩感受~姐係依隻game唔用錢有時間都可以賺到錢,用少錢好運可以有高回報就算唔好彩都唔係蝕好多,用大錢就要蝕錢甚至咩都無得垃圾~
好啦~講番到我自己終於抽到,,時裝只係個樣唔同能力完全無分別...之後過左一排就唔值錢,,係game到賤賣都無人要~完全回唔到本~賠本賠十幾倍~,官方有無唸過點樣幫時裝保值?越難抽就難保值?
難怪越黎越少人玩
見隻game幾好幾得意~玩得開心想用錢~但係原來比錢買難受

好啦到今次出果個咩勞動包有2粒 冰晶雪獅狼轉蛋
賣250..咁我自己都買左30包左右,HKD250x30=HKD7500
有60粒~之後係遊戲用金收左40粒
夾埋有100粒
之後抽~都係咩都無得垃圾
想問點解隻蛋一定要跟個包出...
如果唔係個包我都唔會買點好老實...
依家2萬幾3萬點係到~
官方儲值多又無特別獎勵...
點解隻蛋唔出紅利?唔出商城..
又係呃玩家買點既一個手段..

順帶一提星光幾百粒無第7層藍時裝,騎寵已經唔係奇事,我勸大家都係小抽星光為妙
留番d點買防爆天溫好過,時裝一套用就夠唔好再抽

大家都係唔好再用咁多錢係隻game~過來人分享
信不信由你

請不要小看遊戲內每個玩家的號召力
我在這裡發文之餘已經叫很多朋友不要去買點去抽
也代表很多對商城轉蛋失望的玩家發文

一個好的商城系統玩家會樂意以商城內某樣商品做貨幣~
這遊戲開始時我以為儲防爆會保值,錯了
之後到星光,天溫都錯了
什麼減價,什麼星光包,有那樣玩家覺得買得抵買得值?
加上星光機轉蛋的爛機率~減價只是吸引你們的手段事實回本的有多少?
天溫石亂洗一通術石洗出物值,物石洗出術值,再好的素質都沒用
怎麼不分成物理或術法兩邊洗?

怎麼官方不懂自己站在玩家那裡想
要玩家出聲

錢你們賺到了
我們買過點的賺到什麼?

作者: Rock陰陽    時間: 2012-5-15 17:12:50

我買點都係用黎買防爆
作者: kins8553    時間: 2012-5-15 18:07:02

自從玩過50粒星光之後
我就知後悔了 決定以後都唔會買點
玩家運氣差跟本係其次
隻game本身設計就係要呃錢(((仲要係呃得好過份 全無良心可言
咁邊有計姐 唯有一毫子都唔用囉(((關服我都唔覺得可惜

作者: dizidizi511    時間: 2012-5-15 18:34:10

我鐘意!!!!!!! 自己人 我都係甘話 好食水 !
作者: youlikeit    時間: 2012-5-15 19:19:30

其實根本冇得嘈...1句機率問題玩死你
作者: heyy01616    時間: 2012-5-15 20:19:18

其實已經開始小人玩轉蛋同星光...唔整整去真係冇人理
作者: yee17    時間: 2012-5-15 20:31:49

開始時不用50粒轉蛋就中手染,後來150粒都唔中,最後要用金收
現在抽蛋見走馬燈出綠字多,手染超少,機率真的太低了

D時裝其實可否不只是加HP,可否增加其他東西來增加多樣性?件件時裝加的東西都一樣的話(HP),大家會覺得準備一件就夠...

作者: kins8553    時間: 2012-5-15 23:22:49

yee17 發表於 2012-5-15 20:31
開始時不用50粒轉蛋就中手染,後來150粒都唔中,最後要用金收
現在抽蛋見走馬燈出綠字多,手染超 ...

咪就係囉
1000時裝又係加5%HP
100萬又係一樣
點解要用多900萬先
講真有幾多人真係會咁樣哂錢架...

作者: 無極獅子座    時間: 2012-5-16 00:56:28

我都已經少抽左好多星光,次次都係第1-2層就閃哂,所以而家都係打D星碎番黎抽,有就有,冇就冇,跟本唔想再用錢落去
作者: 無聊人    時間: 2012-5-16 09:38:13

我自己都洗左成千五先中手染轉蛋
抽到怕啦
賣出去得個四、五百蚊虧本虧到入晒肉
真係想要既只可以用興趣收藏同好鍾意先得
用錢來衡量就PK
作者: 無聊人    時間: 2012-5-16 09:39:36

我自己都洗左成千五先中手染轉蛋
抽到怕啦
賣出去得個四、五百蚊虧本虧到入晒肉
真係想要既只可以用興趣收藏同好鍾意先得
用錢來衡量
作者: 孤單心事    時間: 2012-5-16 10:03:13

唔係講笑- -  岩岩開既時候
抽蛋 最多100粒就有1件手染

自從出左咩50必中之後     就真係50必中綠字
作者: 無聊人    時間: 2012-5-16 10:22:51

孤單心事 發表於 2012-5-16 10:03

係有得中既
咪星期三維護一開服即抽咪大機會中囉
想要婚沙又洗左700幾蚊得個綠字3件要來把能咩
我唔知人地洗左幾多點去中囉
但我想講我每次抽親都四、五百蚊99%都係冇手染果類囉
歡迎GM查下我IP係咪有問題定係你隻GAME吸唔完錢專呃我囉
係咪應該有個機制邊個洗得多錢又勁少中過好野(跟IP位址)提高下中手染/傳說機率呢?
GM出紅利手染又不值錢又肉酸
作者: MKCheng    時間: 2012-5-16 11:57:56

感同身受
轉蛋個d我都算 真係最鬼乞人憎係星光個機率
有乜可能連續十幾次第一層閃星
你話比我中d野唔拎 衰貪心就話姐 第一層咋wo....
轉蛋我都轉過幾次 之後就放棄 情願去收算
禁到最尾個粒 充滿奇待 ~~~~~~~~~綠字
作者: sunnySC    時間: 2012-5-16 13:43:14

機率低到唔想玩!
作者: ctb    時間: 2012-5-16 13:56:40

星光機機率低就個個都知啦. 轉蛋有人好彩幾粒就中 黑起上黎幾百粒都冇得中
作者: romifung424    時間: 2012-5-16 14:06:53

十分有同感.. 雖然我冇樓主你一次買咁多轉蛋.. 但我買親點都一次買1200 - 2400點!
好讓可以抽41 / 82 粒轉蛋.. 但係!! 自從唔知由4月幾時開始.. 抽親轉蛋, 40粒內一定冇時裝. 連一件綠字都唔鬼見! 好啦, 第41粒必中, 中返黎ge係綠字.. 話說. 如果我用d錢去買game幣都冇咁嬲.

星光機就一向呃錢, 少說也罷.

p.s. 我抽親轉蛋都已經係清晨時份4-5點先抽.. 都唔中手染, 我真係X你個X!.
大大話話, 呢個幾月來用左幾千蚊, 都唔見有1件手染. 再係咁落去. 手染會變成天價奢侈品!
你睇下game到某生果賣隻紫冰獅狼就知.
作者: 無聊人    時間: 2012-5-16 15:06:58

抽既價值遠超越你收返來既價值既
2400金一件婚紗
好多人都既博一博1張1000點得唔得
點知一張唔得又唔信邪又博多張
點知又係中高級你又想博死唔信真係咁黑
玩玩下就變左4張1000點了....
AGAME多謝你...成為240蚊X4=960港幣
但多謝唔代表你下次中
我都試得多==
希望總有一天有運行...
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2012-5-16 15:15:30

我想問下霜SER玩家...你地有無呢個情況...
無論咩時裝,幾新既時裝...
總有1,2個人係度賣緊,但係永遠都未見過果個人個ID係上邊出頻話抽到~(包括綠字都未見過佢出頻)
而且呢個神秘人,真係乜時裝都有賣(藍字既)...
作者: 酸沙熊仔糖    時間: 2012-5-16 15:17:20

我覺得你掉舊錢出黎!! 中下手染比玩家都抵喇!!   中件綠字又無得染!! 你知有時D衫綠字D色幾_核突架喇!
我真心為左有得染先會抽! 真係晒氣"!  星光長期閃~ 仲要第1,2層!吾係第1層易中其他野D架咩~都痴_線!

P.S:某西生隻冰狼真係晒命到嘔!!!見到佢係互頻個囂張樣想飛踢佢..!!! 打水色見到第一個必打佢XD
作者: 提淽    時間: 2012-5-16 15:25:06

酸沙熊仔糖 發表於 2012-5-16 15:17
我覺得你掉舊錢出黎!! 中下手染比玩家都抵喇!!   中件綠字又無得染!! 你知有時D衫綠字D色幾_核突架喇!
我真 ...

有D綠字既色都幾令既`
不過當然系手染有得染色最好!
某生.隻冰狼我見到佢已經賣左比第個=.=
我諗應該好貴!
作者: 酸沙熊仔糖    時間: 2012-5-16 15:28:05

提淽 發表於 2012-5-16 15:25
有D綠字既色都幾令既`
不過當然系手染有得染色最好!
某生.隻冰狼我見到佢已經賣左比第個=.=

真心覺得比錢買4幾隻旦得件綠字既人吾抵JAK!"
就算佢賣左比人都真心覺得佢好巴屎閉!!
作者: 提淽    時間: 2012-5-16 15:32:27

酸沙熊仔糖 發表於 2012-5-16 15:28
真心覺得比錢買4幾隻旦得件綠字既人吾抵JAK!"
就算佢賣左比人都真心覺得佢好巴屎閉!! ...

打機上腦D人就系甘嫁拉
41粒得件綠字 的確唔底既
最好就唔好抽 =  = 唔抽就唔洗蝕
運不屬於自己的  都免強唔到:)
作者: carmice    時間: 2012-5-16 16:16:14

其實D 轉蛋同星光宜家真係抽到好氣餒~

以前我都會買多D點抽蛋, 但宜家呢, 抽極都唔中, 所以已經唔會再抽了~!!!

至於星光都係.... 成日閃, 閃到你冇意慾想抽落去.... 我都已經係特登零晨起身抽了...

講真, 如果易D中, 自然會多D人買點黎抽轉蛋同星光, 宜家咁難中, 大家都係買黎買限量防爆就算,越來越少人抽蛋...
其實橫豎D 時裝都賣唔得好似以前咁多金了, 點解唔俾我地易D中, 等我地願意洗多D時又開心, 咁先雙鸁呀...!!!
作者: KIN_201314    時間: 2012-5-16 16:37:30

唔係點呃錢呢 果句50必中 都吹水既 我試過連抽60幾次 綠字都唔出 得D垃圾
作者: HELLOKITTY    時間: 2012-5-16 16:56:55

KIN_201314 發表於 2012-5-16 16:37
唔係點呃錢呢 果句50必中 都吹水既 我試過連抽60幾次 綠字都唔出 得D垃圾

@@依家商城轉蛋改左做如果抽左40個都唔中藍/綠時裝,下1個必中藍/綠時裝,請問你抽左咩轉蛋抽左6X次都唔中綠字?同埋佢有部份轉蛋冇包41個必中,好似係寵物個D轉蛋、2011年回顧包、紅利商城出既轉蛋、同埋冰狼轉蛋、小屋轉蛋等等,你CHECK清楚,如果係既快D回報俾GM知,唔好蝕俾佢><
作者: ctb    時間: 2012-5-16 17:21:13

KIN_201314 發表於 2012-5-16 16:37

你抽d冇必中既蛋米冇必中
作者: heoo00987    時間: 2012-5-16 18:53:00

最陰毒係你抽完之後放星光...
作者: baskets    時間: 2012-5-16 23:21:03

佢話能知你一萬粒震蛋都抽吾【詞語過濾】到,最緊要賺錢
作者: 豪豪BB    時間: 2012-5-16 23:28:35

本來我也打算買點的...
作者: heoo00987    時間: 2012-5-17 17:58:33

孤單心事 發表於 2012-5-16 10:03

e+40粒中綠字啦
作者: cac00065    時間: 2012-5-17 23:30:50

一開頭玩~手染無咁難中~依家見到轉蛋=見到呑錢兩個字~大家買點抽野既話請3思
作者: sunnySC    時間: 2012-5-18 13:40:03

卍xx鼠xx卍 發表於 2012-5-16 15:15
我想問下霜SER玩家...你地有無呢個情況...
無論咩時裝,幾新既時裝...
總有1,2個人係度賣緊,但係永遠都未見 ...

我唔見喎…:&
作者: baskets    時間: 2012-5-18 16:32:55

最緊要賺錢,吊【詞語過濾】,你班契弟咪繼續入點囉
作者: 得閒再玩    時間: 2012-5-18 23:56:13

轉蛋由50改到40就開始買小左點  難抽到死  用金收仲好
作者: 囝x囝    時間: 2012-5-19 14:41:52

=.="冇人拎支槍逼你去抽--
轉蛋同六合彩一樣
中到系你就系你
中唔到就系中唔到
你幾時見到D人買六合彩唔中走去馬會到叫人唔好買= =

作者: cac00065    時間: 2012-5-19 16:07:48

囝x囝 發表於 2012-5-19 14:41
=.="冇人拎支槍逼你去抽--
轉蛋同六合彩一樣
中到系你就系你

人地馬會係非牟利機構輸左當做善事~六合彩平平地收你幾十蚊中幾千萬~alta好明顯係食錢兼呃玩家~幾千蚊抽件手染連用成本價一半都賣唔番出去,
打個比喻有期六合彩有幾千萬~你用過億買晒咁多個號碼至少都必中頭獎啦~
玩轉蛋必中毛毛(傳送羽毛)
仲有我地用d錢仲係有分出糧俾佢地~但係你睇下佢地既服務質素~
作者: timtim886    時間: 2012-5-19 19:41:48

kins8553 發表於 2012-5-15 23:22
咪就係囉
1000時裝又係加5%HP
100萬又係一樣

900萬
作者: cac00065    時間: 2012-5-20 14:26:54

timtim886 發表於 2012-5-19 19:41
900萬

佢應該想講900金XD
作者: 淚xTiNG    時間: 2012-5-20 15:16:34

冷風也灰了:&
作者: yee17    時間: 2012-5-20 19:06:04

無聊人 發表於 2012-5-16 10:22
係有得中既
咪星期三維護一開服即抽咪大機會中囉
想要婚沙又洗左700幾蚊得個綠字3件要來把能咩

GM最近只會將不漂亮的手染(台灣放星光機的)放入紅利來滿足玩家紅利有更新的要求
作者: askrun    時間: 2012-5-20 22:04:02

及早回頭是岸
作者: 得閒再玩    時間: 2012-5-20 22:27:46

而家抽野真係倒錢落海....都係小抽為妙~
作者: baskets    時間: 2012-5-21 02:14:41

集體停止入點啦,痴能線既,500粒星光,春袋毛都無條,吊你個 老母,你 老母,停能左我帳號丫,吊你 老母,甘能呃錢既?吾好能話我抽吾到野係度吠,我係甘能樣架喇,吊你 老母,我就係要吊!
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-5-21 11:12:23

個個都咁講... 今星期我會搵相關同事再確認一次個機率有冇郁過,以我所知個機率就冇改過。
作者: badbear    時間: 2012-5-21 14:51:00

大覺屋師真 發表於 2012-5-21 11:12
個個都咁講... 今星期我會搵相關同事再確認一次個機率有冇郁過,以我所知個機率就冇改過。 ...

師真..... 我玩睛空 ~ 無 1萬都幾千 ~

以我呢  1萬幾千既經驗 .... 聖誕後個機率.... 星光 同 轉蛋 個機率都低左好多 ~

嘗試過300 個 星光 ~ 1件 藍色時裝都無 ..... 300 星光 = HKD 1200....

會唔會過份左d呢 =__=

所以我都唔會再入點.....抽星光....抽蛋 個d ....
作者: carmice    時間: 2012-5-21 18:33:27

yee17 發表於 2012-5-20 19:06
GM最近只會將不漂亮的手染(台灣放星光機的)放入紅利來滿足玩家紅利有更新的要求 ...

係呀~ 岩岩開始推返紅利換藍時果陣, 都有羊咩咩靚靚地....

但宜家全部都係最唔靚果D.... 咁紅利換藍時係為左回饋客戶, 等我地唔介意入點....
但就做到好似只係為左敷衍玩家咁...

我D紅利又開始煲醋了....
作者: abby_yhy    時間: 2012-5-21 20:53:15

嘩..:@ 你好多錢呀!
希望你繼續為玩家試買啦^___^
作者: YAU♥.    時間: 2012-5-21 23:51:25

吾係甘做點引玩家用錢買點..
本身商城有金刀賣
而加變左要去星光抽
星光上到3層就係甘閃星
又要迫你買點抽
免費online game 同月費online game既分別
作者: cac00065    時間: 2012-5-22 18:50:52

YAU♥. 發表於 2012-5-21 23:51
吾係甘做點引玩家用錢買點..
本身商城有金刀賣
而加變左要去星光抽

金刀用金收依家平過商城用點買白銀刀~_~
作者: HELLOKITTY    時間: 2012-5-23 03:32:41

carmice 發表於 2012-5-21 18:33
係呀~ 岩岩開始推返紅利換藍時果陣, 都有羊咩咩靚靚地....

但宜家全部都係最唔靚果D.... 咁紅利換藍時係 ...

我都同意呀,希望紅利出返D靚D既野,1500點紅利唔係易有,玩家背後花了好多點/很辛苦先儲到返黎,所以都希望換返黎既野值回票價
作者: cac00065    時間: 2012-5-23 17:03:32

明明星光會出就變左紅利
一係就轉蛋勁樣衰果d
最好果次都係羊咩咩手套
作者: YAU♥.    時間: 2012-5-23 22:07:22

cac00065 發表於 2012-5-22 18:50
金刀用金收依家平過商城用點買白銀刀~_~

傻la..
之前12金一把
而加30金囉
完全5值呢個價
作者: Prince_Secret    時間: 2012-5-23 22:12:04

YAU♥. 發表於 2012-5-23 22:07
傻la..
之前12金一把
而加30金囉

30金一把咪算平LO.....話晒都必需品,搞掂晒以後唔洗煩~覺得唔值可以唔買AR~以前仲貴LA!
作者: 無極獅子座    時間: 2012-5-24 13:00:30

badbear 發表於 2012-5-21 14:51
師真..... 我玩睛空 ~ 無 1萬都幾千 ~

以我呢  1萬幾千既經驗 .... 聖誕後個機率.... 星光 同 轉蛋 個機 ...

其實新年個陣個機率都仲係高,因為個D野全部X3,但係一過新年後,明顯低左N倍,低到就算入左100個,都有超過90%係抽垃圾同閃光,咁既機率,仲邊有人玩
所以都係打星碎得閒抽下就算,無謂再O徒錢落去,明知個機率低到極少人先會中

轉蛋又係,抽左40個先中綠色,擺明就係想你唔好再O徒錢抽手染,因為手染出既機率又係好低,所以我就算抽都係抽頭一次係綠色就算,追手染呢樣野,比番D有錢人做
作者: YAU♥.    時間: 2012-5-24 21:42:43

Prince_Secret 發表於 2012-5-23 22:12
30金一把咪算平LO.....話晒都必需品,搞掂晒以後唔洗煩~覺得唔值可以唔買AR~以前仲貴LA! ...

係我眼中15-20金先叫平
30-35金=貴
因為而加少人有金刀d人先調高反賣
so我米無買
我玩左幾個月only
吾係公測玩的
聽朋友講之前一把百幾金

作者: badbear    時間: 2012-5-25 08:26:43

YAU♥. 發表於 2012-5-24 21:42
係我眼中15-20金先叫平
30-35金=貴
因為而加少人有金刀d人先調高反賣

岩岩出個陣 ~ 95金 = 1 ~

依家 35 金好貴咩 =_= ... 35 金 = HKD 7 蚊.... 去 7仔買支茶飲下都唔得啦 ~  
作者: YAU♥.    時間: 2012-5-25 22:06:40

badbear 發表於 2012-5-25 08:26
岩岩出個陣 ~ 95金 = 1 ~

依家 35 金好貴咩 =_= ... 35 金 = HKD 7 蚊.... 去 7仔買支茶飲下都唔得啦 ~  ...

35金吾係金= =?
12跳到35真係貴wo
7蚊買到包細檸檬茶

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2