AGAMES 討論區

標題: GM 不應該讓玩家看見玩家的裝備! [打印本頁]

作者: dantekto    時間: 2012-5-10 18:58:57     標題: GM 不應該讓玩家看見玩家的裝備!

我地玩家辛苦諗一個玩法出黎 但其他人只要禁一禁觀看裝備就可以睇清楚你裝備,數值(抗性) 簡單講 照抄
咁對努力研究玩法的玩家 係唔係好唔公平呢!?
講真 而家係GAME入便,只可以用 D廢裝備/唔用裝備 因為唔想比其他人睇到自己用咩裝備咯!
我覺得正常係唔可以睇到其他玩者裝備同數值(抗性)!
希望大家正視e個問題!

作者: 呀FunG    時間: 2012-5-10 19:16:22

其實我又唔覺得有咩問題...
不過如果你一定堅持唔想俾人睇你D裝既詳細資料
我覺得最起碼都應該俾人睇到你角色既能力值有幾多
作者: tammywong101495    時間: 2012-5-10 19:33:07

其實隻隻game都係差唔多咁樣..我倒是覺得冇咩問題..
作者: ctb    時間: 2012-5-10 19:46:02

見到有咩問題-.-
作者: dantekto    時間: 2012-5-10 19:49:57

其實好多GAME都係可以選擇比唔比人睇裝咯 , 而家好多玩家就唔係唔想有人抄裝
如果覺得冇咩問題 我覺得對研究玩法的玩家好唔公平,(包括我自己)!
如果覺得冇咩問題 可能你地鐘意抄其他玩家玩法咯 可能
如果覺得冇咩問題 而家唔洗咁多玩家 唔用裝/用廢裝係到行
作者: YAU♥.    時間: 2012-5-10 19:51:27

我覺得無咩問題..

作者: dantekto    時間: 2012-5-10 19:59:08

睇黎大部份人都冇乜私隱 如果咁落去 咁唔洗研究玩法
個個睇武道會第一套裝 就得啦~
我覺得絕對要比玩家在系統選擇是否給玩家覲看自己的裝備,時裝,數值(抗性)!
作者: 00852340    時間: 2012-5-10 20:11:06

見到人地d裝有咩問題???
黎黎去去都係果2-3套嫁啦
人人點技都唔同,玩法又唔同......
就算睇唔到人地用咩都大把人樂意分享自己裝,技能,玩法
呢個世界有樣野叫技術
比你全身+10你硬膠膠企係度比人打咪又係死
作者: 呀FunG    時間: 2012-5-10 20:17:21

其實本身對隻game有番少少理解既都知咩數值會加d咩
而配搭(包括裝,符文)黎黎去去都係果幾味
你見得全10果d能力其實都係咁上下...
作者: dantekto    時間: 2012-5-10 20:18:57

可能我唔LIKE分享自己用咩裝 咩符文 咩技能點法,我相信好多人都唔想!
就算黎黎去去個2-3裝 我都唔想比人睇到用咩野符文 加咩野石落去
唔好同我講技術 晴空冇技術可言!
同埋可能得你硬膠會企係到比人打 THX!
作者: jim2003    時間: 2012-5-10 20:34:19

比你睇到用咩裝你照抄都抄唔到D符文石啦下化
比你用到同我一模一樣裝, 你點D技係咪同我一樣先?
再者, 你都話晴空冇技術可言啦, 你唔係以為自己"諗"到點搭D裝叫技術下嘛-.-
你又唔比其他人都諗到同你一樣咁搭D裝既?
話唔定人地做先過你啦
作者: 七夕乂    時間: 2012-5-10 20:35:15

無謂
作者: 呀FunG    時間: 2012-5-10 20:41:48

晴空冇技術可言,sad but true
基本上部電腦廢已經輸咁九成

其實我睇得出你都好強調抗性呢樣野
我知有人既PVP裝係特登犧牲幾百攻黎上抗
其實你係咪想有種玩法係你上左抗但人地唔知
等你打人就好痛,但人地打你就唔痛(即係所謂既戰略)?

作者: hemera    時間: 2012-5-10 20:46:56

dantekto 發表於 2012-5-10 20:18
可能我唔LIKE分享自己用咩裝 咩符文 咩技能點法,我相信好多人都唔想!
就算黎黎去去個2-3裝 我都唔想比人睇 ...

自私論~
作者: dantekto    時間: 2012-5-10 20:47:41

我覺得我諗到D裝用咩石 咩符文 唔需要比人知咯 我唔怕有人做先過我!
唔怕有人同我一樣裝 就係唔想比人見到者!
咁睇黎你地都係想睇完人D裝用咩石 咩符文咁抄掛
同埋技點 個個都差唔多加個D技 唔會差好多, 符文 抄唔到咪3攻 3血個D 但至少都有2攻 2血 1攻 1血
我唔係話自己有 諗 頭, 但我希望有番D私隱!
作者: 呀FunG    時間: 2012-5-10 20:50:34

"咁睇黎你地都係想睇完人D裝用咩石 咩符文咁抄掛"

唔怕得罪講句,那只是你一廂情願的想法
作者: dantekto    時間: 2012-5-10 20:52:30

我唔想再討論啦 希望GM 可以做到
3.  在系統選擇是否給玩家覲看自己的裝備,時裝,數值(抗性)
做到E個 對大家都好!
作者: dantekto    時間: 2012-5-10 21:02:04

咁都叫自私 真係冇野好講~!
不如大家都唔好自私 送D 防增比人沖裝 送錢比人洗~!
而家只不過係想做到 3.  在系統選擇是否給玩家覲看自己的裝備,時裝,數值(抗性)
都咁多野講, 晴空冇進步空間啦~
其實好多玩家都認同3 做法
作者: 呀FunG    時間: 2012-5-10 21:06:36

其實好多玩家都認同3 做法
不見得
定應該係 其實"我身邊"好多玩家都認同3 做法

作者: dantekto    時間: 2012-5-10 21:11:08

所以而家咪公開投票咯 得未!
睇黎你都比人殺得多啦
唉 算啦
作者: 呀FunG    時間: 2012-5-10 21:15:18

我認我係俾人殺得多,我認我係冇錢全身+10
不過你投票果度都冇一個選擇係「任何時候都能夠看玩家的裝備,時裝」俾人揀
係就係公開既,但唔公平咁解
作者: Yuki乂糖糖XD    時間: 2012-5-10 21:45:16

到底有咩問題呀= =
作者: ctb    時間: 2012-5-10 22:06:24

驚比人睇米除左佢囉 到你要用再著返米唔會比人睇 .
btw個投票d答案唔多公平feel -.-
作者: heyy01616    時間: 2012-5-10 22:17:59

點解好似冇唔變好似e+咁既?
咁叫投票?
我唔覺有咩問題囉...你咁唔鍾意比人睇自己d野不如玩單機game
作者: dantekto    時間: 2012-5-11 05:40:09

除左佢囉? 到你要用再著返米唔會比人睇? 打你個陣都禁左黎睇啦!
做到3的話 咁咪我有我唔想比人睇 你有你地咪比人睇咯
維持而家咁 咁晴空冇任何進步空間! 玩家自己話事比人睇唔睇都做唔到!
作者: yomas    時間: 2012-5-11 05:41:39

大把GAME都會比人簡睇唔睇到人裝. 我覺得改左係岩.  你地話符文抄唔到.
要符文有幾難? 去打又得去收又得.

有D人辛辛苦苦研究左個玩法.配好點出黎. D人見到勁又岩玩. 問都唔問睇完你裝照住玩
而家叫改係好公平. 點解你地就要話想改係自私?_? 改左無影響. 仲增加左遊戲入面大家既神秘感
如果果個人係想教人. 新手問佢.佢自自然然會教. 學似E+咁隨意比人睇完走去學. 唔該多謝都冇句又何來公平?

0CD玩法都係有人研究出黎. 大把人睇左裝又去學. 影響幾大呀? 試問1個SER E+幾多個0CD
係有人都會唸到. 但起碼有幾多人係抄. 唔係問人 ED大家心知啦
作者: dantekto    時間: 2012-5-11 05:44:01

你地要公平? 一早我地唔想比人睇裝個d已經唔公平啦! 講乜野公平呀
而家連比玩家自己選擇番 比唔比人睇到!
公平何在呀,你地反對 咁對我地e d 唔想比人睇裝ga 又點樣呀!
諗下啦 plx!
作者: yomas    時間: 2012-5-11 05:44:07

ctb 發表於 2012-5-10 22:06
驚比人睇米除左佢囉 到你要用再著返米唔會比人睇 .
btw個投票d答案唔多公平feel -.- ...

點解D GAME要更新系統 要改良? 就係想方便玩家想更加簡單去玩
下下要除裝咁麻煩.比意見官方去改有咩問題?
作者: dantekto    時間: 2012-5-11 05:45:01

一開始公平已經唔係我地e邊 而家想拎番個公平 都咁樣 吹漲!
作者: dantekto    時間: 2012-5-11 05:48:45

0cd 復活 個陣冇人識 得1-2個識 而家 周街都係 咁你點解釋呀! 請你地咁多位解釋比我知!

就係因為可以任意睇人用咩裝 咩野數值咯! 自己諗到一種玩法 唔想咁多人不問自取 好正常者!

同埋唔比人知.就多D人唔同玩法 唔洗黎黎去去都果1-2種. 仲有趣

作者: supreme_6338    時間: 2012-5-11 06:03:24

0cd 復活 個陣冇人識 得1-2個識 而家 周街都係 咁你點解釋呀! 請你地咁多位解釋比我知!

世界上有個網頁叫做巴哈討論區(晴空物語區)  謝謝
作者: yomas    時間: 2012-5-11 06:06:15

世界上真係個個知巴哈討論區E樣野? 同埋無人試新手敢玩?
作者: yomas    時間: 2012-5-11 06:10:19

巴哈有無介紹雲狩流星玩法??
而家秋葉原都好多雲狩見人勁跟住玩. 本身1-2隻勁. 而家1個戰場10-20隻雲狩
作者: dantekto    時間: 2012-5-11 06:40:03

隻game就係比你地e d玩家搞到冇哂改進空間!
某d玩家辛辛苦苦諗個技點,用咩裝,用咩石,咩符文 簡簡單單禁一禁就知道
唔好同我講技能抄唔到 就算抄唔到都唔會差得遠. 但裝只要抄足may be符文廢小小 石一樣!
抄個個玩家有咩貢獻? 貢獻金錢沖裝 收符文? 如此落去 只會冇人再有新玩法 隻隻一樣 到最後講咩 講運~?
同埋你地唔好回d唔回d啦 而家 周街都係 咁你點解釋呀! 回一樣 做咩者 想串嗎~?
希望你地比d 理由點解要維持 任何時候都能夠看玩家的裝備,時裝
個個話冇咩所謂,比個理由黎啦!

作者: yomas    時間: 2012-5-11 06:45:26

無所謂果D咪1係覺得對自己冇影響. 1係就好中意去睇人裝. 去睇人勁唔勁.用咩野去打人果D
作者: yat0119    時間: 2012-5-11 06:49:11

真係有需要咪改到 可選擇比人唔比人睇到~
咁樣大家都好D~
作者: yomas    時間: 2012-5-11 06:54:03

例如武道會上到台比人禁左睇裝 之後人地轉左武打你. 何來公平?

你地唔認同果D自己細心唸下. 當你地有1日研究左1個玩法好特別. 突然一堆人睇左跟去玩. 當自己玩法. 你會有咩感受?

辛辛苦苦得個桔.
作者: yomas    時間: 2012-5-11 06:56:36

yat0119 發表於 2012-5-11 06:49
真係有需要咪改到 可選擇比人唔比人睇到~
咁樣大家都好D~ ...

係. 我地又無話要改到完全唔比睇. 改有得選擇. 都唔知做咩D人要咁話人自私.
覺得無問題可以照開比人睇
作者: hangleo    時間: 2012-5-11 09:32:14

冇咩問題
作者: 依星兒    時間: 2012-5-11 09:45:58

其實睇到裝備係好事黎
如果你朋友叫你借佢睇 唔通你話我私研
我至高無上 唔比得你睇 吹波咩
作者: ctb    時間: 2012-5-11 09:54:44

見到裝見唔到技基本上都跟唔到掛
作者: 呀FunG    時間: 2012-5-11 11:32:39

"0cd 復活 個陣冇人識 得1-2個識 而家 周街都係 咁你點解釋呀! 請你地咁多位解釋比我知!"
原來你講緊自行研究出黎既玩法係指呢D

如果係咁,我同意你所講,唔比人睇裝
講真,唔理係0CD定係術法攻擊,我諗都係好多人"參考"某部份玩家既概念
好似雲狩咁,佢都唔係今時今日先有術裝GA啦
點解玩左咁耐D人先個個轉術攻?咪又係睇到人地術攻勁所以先轉
仲有封技神器呢樣野,我諗好多人都係見人勁所以先用GA啦

人地有技巧唔想分享,你話人地自私,唔可以怪你
不過掉番轉頭諗,人地研究好耐諗出黎既玩法,俾人一句唔該都冇就照"抄"
咁都好冇意思

大佬你早D講D實例出黎咪唔洗咁多誤會

作者: 孤單心事    時間: 2012-5-11 11:39:01

即係咁講  
我呢就唔介意公開我裝備既    反正我都成日SHOW

不過你呢個諗法都OK
只係有D無謂    鎖左你D抗性
同樣地  人地把武咩屬都應該鎖埋
咁你又上唔到恰佢既屬   佢又無得睇你咩屬換咩武
作者: yomas    時間: 2012-5-11 14:10:26

隻GAME技能有幾多選擇?

睇到你裝+符文.  戰場/星空見到你打. 要估咩技好難?
技能特別就好難. 但裝備咁多套. 如果改左可以唔公開. 你又估到著邊套? 符文咁多選擇又可以估得到?
咁改先會有特別既玩法

舉例 武尊咁. 除左音速勾拳. 仲有咩玩法可言?
但裝備呢 金裝紫裝武鬥裝.3件配2件.4件配3抗.
石頭 力石/抗石/智石 武器屬性又可以唔比人知.
符文玩特別D  睇唔到裝根本就跟唔到.

作者: yomas    時間: 2012-5-11 14:18:25

ctb 發表於 2012-5-11 09:54
見到裝見唔到技基本上都跟唔到掛

都係果句. 你覺得無問題到時真係改左你可以公開你套裝嫁.
作者: 楓﹏    時間: 2012-5-11 14:47:51

其實我覺得冇咩問題

作者: sonson    時間: 2012-5-11 15:52:20

有得比玩家選擇係一件好事 中意分享個D咪比人睇 唔中意個D又可以收起 我覺得好好呀 好多遊戲都有得比玩家自己選擇呀啦!
作者: 呀FunG    時間: 2012-5-11 16:14:06

某部份玩家要研究一D特別既玩法之後稱霸晴空
怕俾人跟自己既玩法而對自己有威脅
可能有人會覺得咁諗會好自私
又可能會話d人咁小家不如番屋企玩單機

但其實人地要有咁既諗法你地係唔怪得人ga啵
合理,合法地為自己爭取最大權益,好合理

作者: dantekto    時間: 2012-5-11 16:18:18

係呀 有得比玩家選擇係一件好事! 點解要反對 真係唔明?
請真 勁多GAME都可以比玩家選擇,反對個D人咩居心 真係唔知...
仲想再有0CD 見人勁又升過隻 咩D事發生!
所以GM 請你反映下!!!
作者: dantekto    時間: 2012-5-11 16:23:45

孤單心事
鎖左你D抗性
同樣地  人地把武咩屬都應該鎖埋
咁你又上唔到恰佢既屬   佢又無得睇你咩屬換咩武

我認同E一點

而家武道會 可以睇裝 睇人用咩武 咩抗高
大佬,真係打交點會係咁呀 當然係大家唔知大家咩料情況下打先好玩啦!
睇到哂 再換裝玩 E D叫做PVP?  

作者: dantekto    時間: 2012-5-11 16:28:49

個個玩家梗係有D秘密裝備/玩法唔想比人知
下下除裝 上番裝 你知唔知要禁20個位 (武,防具,鏈,介,神武器)
SO唔SO D裝出黎 一定係玩家自由 E家係冇自由!

作者: YAU♥.    時間: 2012-5-12 01:43:32

抄吾抄都係個別問題姐
就算抄都阻止吾到人
作者: YAU♥.    時間: 2012-5-12 01:44:05

有冇得揀無意見?
作者: sunnySC    時間: 2012-5-12 04:42:52

其實我覺得無咩所謂既…不過我都明白有部分玩家會好似板主咁…比較在意…
所以系統設定上可以由玩家控制就最好啦…
作者: kalar2112    時間: 2012-5-12 14:48:54

比唔比玩家睇裝備, 我無意見
不過對你既諗法意見太多;)

而家好多玩家就唔係唔想有人抄裝
而家唔洗咁多玩家 唔用裝/用廢裝係到行

玩晴空咁耐.. 唔覺有你所講既"好多" "咁多"

睇黎大部份人都冇乜私隱 如果咁落去 咁唔洗研究玩法

正常一個有普通智商既玩家, 只要同人地玩多幾次, 就算唔睇裝備技能都會知道人地點玩
假如你講0CD御靈, 你救人救得咁快, 唔蠢既話都知原理吧?
假如你講術法雲狩, 之前普攻攻擊時會有顯示屬性, 肉眼都睇得出
如果要私隱, 你研究出新玩法既時候, 唔好比人見到就可以了 唔好同人PVP就可以了

個個睇武道會第一套裝 就得啦~

某D職業武道會曾經第一既有幾個, 都有唔同既裝備
你所講既照抄.. 係無腦咁抄?
幾款裝備都唔同, 即係D玩家諗都唔諗就揀一套黎用, 跟住可以拎第一?

你地唔認同果D自己細心唸下. 當你地有1日研究左1個玩法好特別. 突然一堆人睇左跟去玩. 當自己玩法. 你會有咩感受?
講真 勁多GAME都可以比玩家選擇,反對個D人咩居心 真係唔知...

當你有1日研究左1個玩法好特別, 突然一堆人睇左跟去玩,
代表佢地跟左你既玩法? 代表佢地當左係自己玩法?
假如有1個人研究出1個玩法好特別, 有一堆人跟住玩,
係一個唔自私既人既心理上會係一種滿足既感覺,
因為有一堆人認為呢種玩法好, 呢種玩法有用, 所以學, 所以開心
係一個自私既人既心理上會造成負面態度, 不滿, 埋怨
居心? 靠特別既玩法成為唯一? 靠特別既玩法去做勁人?
0CD? 你救人咁慢呀? 唔識救快D呀?
術法雲狩? 你出技比人格呀? 秒唔到人呀?
見到人地既不足去滿足自己既心態?
想人地覺得你勁, 痴埋你度一齊玩?

唔好同我講技術 晴空冇技術可言!
唔好同我講技能抄唔到 就算抄唔到都唔會差得遠. 但裝只要抄足may be符文廢小小 石一樣!

晴空真係無技術可言?
定係唔識係晴空上利用技術?
武者單刷54, 55副唔需要技術?
射手單刷巨獸唔需要技術?
戰埸會戰唔需要技術?
唔需要技術既情況係咩? 企定定一齊出技打?
走位唔係技術, 咁係咩?
拉打唔係技術, 咁係咩?
+5天道唔靠震天電網一樣可以贏+10近戰, 唔叫技術?
+5道法職贏到+10陰陽職, 係咪都唔可以叫技術?
你在乎肉眼睇到既野, 唔在乎肉眼睇唔到既野?
裝備即使一樣, 技能既差別可以好大
你見到人地既裝備, 就可以知道人地咁上下既技能?
如果你有咁既能力, 你可唔可以望一望人地既裝備, 跟住講人地有咩技?

0cd 復活 個陣冇人識 得1-2個識 而家 周街都係 咁你點解釋呀

有人見過0CD復活, 跟住同人講有個人好勁, 可以0CD救人
跟住D人開始諗點整0CD, 都唔比?
當你唔比人地自己諗再教人地..
你唔比識0CD個位好心教朋友?
教完個朋友, 都唔比個朋友教自己朋友?
都唔比佢POST文章教人?
多唔多人識0CD好重要? 周唔周街都係好重要?
0CD可以幫到人, 多人玩, 你都唔比?
仲有, 0CD唔勁, 不過係有用,
假如人地諗到個玩法先, 你之後無幾耐又諗到, 跟住出現係身邊,
咁你當人地抄你?
晴空好多人, 未必係抄你, 可能係抄人地, 亦都可能唔係抄, 係自願性分享,

點解玩左咁耐D人先個個轉術攻?咪又係睇到人地術攻勁所以先轉

雲狩技能本身偏向物理,
開頭多人玩物理係正常,
後黎開始研究其他途徑,
D人又可能鐘意同朋友一齊研究,
跟住先多人開始玩術雲,
假如你所講, 咪又係見到人地術攻勁所以先轉
咁洗唔洗同研究玩法個位人兄申請晴空玩法版權;)

同埋唔比人知.就多D人唔同玩法 唔洗黎黎去去都果1-2種. 仲有趣

玩法唔係黎黎去去都係1~2種,
只係無人玩,
就好似係.. 你睇唔到有人玩, 唔代表呢種玩法唔存在,
例如, 御靈可以做打手可以做補師, 另外可以做0CD,
但係冇人做閃御, 閃御都係一種玩法..
無人玩, 所以你當佢唔係一種玩法?
另外武尊真係只有音速勾拳先可以當係一種玩法?
音速勾拳只係一個比較高輸出既技能..
幫你配合玩法, 而唔係只有呢種玩法
武尊可以玩閃, 可以玩攻速, 唔算玩法?
如果唔算.. 高法速御靈都唔算玩法吧?

例如武道會上到台比人禁左睇裝 之後人地轉左武打你. 何來公平?

如果係武道會上到台比人禁左睇裝, 你仲可以轉得切武器打人, 你係勁既..
而且, 轉武器就可以贏到?
如果你有咁多$$去整咁多樣武器,
咁不如你研究出一個+10先可以做到既玩法.. 等有$$人先做到, 唔會好多人跟

如此落去 只會冇人再有新玩法 隻隻一樣 到最後講咩 講運~?
大佬,真係打交點會係咁呀 當然係大家唔知大家咩料情況下打先好玩啦!

大佬, 真係打交你會唔會知道人地有咩技能/必殺技呀
咁打交為例, 裝備就好似你既外觀, 你著出黎, 個個人都見到
除非你著D咩用黎防衛既內衣, 著係入面等人地睇唔到,
仲有武器方面, 你要人地睇唔到, 係咪應該改下裝備武器時/攻擊時, 唔顯示武器呢
咁大把武器, 係人都見到啦, 你當人地發雞盲架
咁有個武士著左成身甲..
睇都睇得出佢高防,
咁有個大隻佬成身肌肉,
你都知佢大力掛
你擔心你既玩法比人知,
你會贏唔到人咁無自信?
咁你贏唔到人代表你唔夠勁, 需要改進..
就好似, 人地比武功, 唔同門派係度打,
D招式人地見過一次就識用,
咁你唔想人地學, 係咪要插盲佢對眼先同佢比武,
如果人地見過一次就識用,
用黎打返你, 你輸左, 代表咩,
代表你唔勁,
如果人地見過一次就識用, 都贏到你..
係咪都唔比人地跟?
如果人地見過一次就識用, 贏唔到你..
係咪都唔可以比人跟?
如果人地見過一次就識用, 代表人地有潛質,
係咪都唔比人地跟?
係咪個個都要詢問過你高貴既意見先可以玩呢種玩法,
人地欣賞你既玩法再去玩, 係咪都要經過你既批準
大佬, 你係邊個.. 你只係一個玩家.. 呢個只係一個遊戲,
玩法無版權可言, 如果真係要私隱
你不如做忍者/隱者, 夜晚玩/隱居深山玩
實無人見到, 又可以叫朋友一齊玩
比武, 鬥勁, 就算一樣樣你都贏到佢, 唔係更好咩?

假如真係可以唔顯示裝備,
加寶石既特效都顯示左你玩咩類型啦
唔通你又要隱藏加寶石既特效?
作者: sarkel123    時間: 2012-5-12 15:23:51

有d玩家花左好多心思玩.比人抄哂.唉
作者: dantekto    時間: 2012-5-12 20:35:07

你講咁多野 都係想反對 算吧啦....而家我都係算擇左3 對大家都好
回你最後 係有時裝e樣野 人地唔會睇到你把武器 thx
作者: tammywong101495    時間: 2012-5-12 20:40:01

整返個系統由玩家自行選擇顯唔顯示裝備-0-
作者: yomas    時間: 2012-5-12 20:41:26

kalar2112 發表於 2012-5-12 14:48

E個世界上有時裝..咁蠢拎把武黎=.=?

你話+10裝有錢跟到.E隻GAME+10裝成街都係啦 又有錢先玩?
作者: 呀FunG    時間: 2012-5-12 23:35:32

咁人地要反踐咪反對,你冇權阻止人GA喎
人地提咁多論點出黎,俾你一句算吧啦就否定哂,真係好了不起
作者: ctb    時間: 2012-5-13 05:45:54

kalar2112 發表於 2012-5-12 14:48

打左好多字比個讚你
作者: 七夕乂    時間: 2012-5-14 21:36:37

dantekto 發表於 2012-5-11 16:18
係呀 有得比玩家選擇係一件好事! 點解要反對 真係唔明?
請真 勁多GAME都可以比玩家選擇,反對個D人咩居心 真 ...

實不相暪..
我相信大部份反對你既人都係..
因為你投票果到剩係比人揀一個立場.
點解吾比人揀 可以公開裝備冇乜問題?

講真..你玩法勁.. 就個個上網搵攻略研究架啦..
隻game又吾係多技巧位.. 個個就算幾出奇制勝..
都只不過係大同小異架姐._. 你咁堅持又何必?
作者: Miss'water    時間: 2012-5-15 18:34:35

3.  在系統選擇是否給玩家覲看自己的裝備,時裝,數值(抗性)  
作者: youlikeit    時間: 2012-5-15 19:21:18

Miss'water 發表於 2012-5-15 18:34

咁就應該hide 埋武屬...不過我諗呢個都唔會比人用
作者: 影子123    時間: 2012-5-15 23:27:06

我覺得最起碼都應該俾人睇到你角色既能力值有幾多
作者: heoo00987    時間: 2012-5-17 17:57:31

影子123 發表於 2012-5-15 23:27
我覺得最起碼都應該俾人睇到你角 ...

呢個我同意...詳細資料eg符文可以hide
作者: abby_yhy    時間: 2012-5-21 23:15:27

我都覺得睇能力值就夠^___^!
作者: hinharryy    時間: 2012-6-2 01:00:00

dantekto 發表於 2012-5-10 19:49
其實好多GAME都係可以選擇比唔比人睇裝咯 , 而家好多玩家就唔係唔想有人抄裝
如果覺得冇咩問題 我覺得對研 ...

睇黎你都係D團,,係D團先做D咁無聊既野,,就算比你睇到哂,,你唔比人睇,,,武道1打1,你地嬴哂,,睇黎又好似唔係,,,比人睇到裝,,都要睇下個人技術,,,我睇個人地冇全身+10都打得嬴全身+10啦0.0(武道會)
作者: romifung424    時間: 2012-6-2 03:55:15

d裝黎黎去去都係個幾件.. 唔係金就紫, 唔係紫就武鬥.. 唔係好明有咩需要唔比人睇自己d裝 宜家又唔係睇你技能點法.. 技能點法就話可以研究jer. 裝備.. 又唔係特別多, 咪又係個幾套

如果係要咁自閉, 連呢少少野都唔肯分享, 個人建議玩單機game最實際
作者: redwilkin    時間: 2012-6-2 05:24:42

如果下下整完野都俾人參考到:o到時應該係鬥邊個沖d裝沖得靚 唔係鬥玩法
係咪咁就要show俾人睇先
點解要講到唔想俾人睇好似係錯既咁先?
作者: 呀FunG    時間: 2012-6-2 13:31:29

D團?請問係唔係秋ser果邊的團啊...
作者: KAZUKI    時間: 2012-6-2 18:53:24

hinharryy 發表於 2012-6-2 01:00
睇黎你都係D團,,係D團先做D咁無聊既野,,就算比你睇到哂,,你唔比人睇,,,武道1打1,你地嬴哂,,睇黎又好似唔 ...

討論緊應唔應該讓玩家看見玩家的裝備..人地討論呢個問題,,你就拎個公會出黎講,,,睇黎你仇恨值都幾高,,
作者: 小企鵝    時間: 2012-6-3 01:53:50

大多數係打副打野團果時出事先睇人地套裝
話人睇裝抄其實幾白痴.....
頂級既個個都紫武金裝紫套抄d咩?
打洞唔係入智石就係入坑性
符文你搵到好用既先算啦
咁有咩係可以抄既??
個人勁唔勁要配合配點同技術 點抄?

唔比人睇九成係因為用垃圾裝偷懶又扮勁姐
比佢地選即係助長d人扮晒野啦
作者: romifung424    時間: 2012-6-3 02:29:03

redwilkin 發表於 2012-6-2 05:24
如果下下整完野都俾人參考到:o到時應該係鬥邊個沖d裝沖得靚 唔係鬥玩法
係咪咁就要show俾人睇先
點解要講到 ...

唔係話錯, 而係冇野搵野黎搞 有呢個必要開呢個系統? 睇下樓上73樓講咩. 如果你仲係未諗通ge. 咁冇野好講
作者: 小企鵝    時間: 2012-6-3 12:08:55

dantekto 發表於 2012-5-11 05:48

睇返覺得呢句野好底死
當初LV60冇人有得1-2個點解家下周街都係 解釋?升到上去囉
咩野都係當初1-2個架啦 未夠錢衝裝冇人地咁快集齊D野原來係罪
李嘉誠佢做咩生係人都知你快D去抄佢啦
巴菲特買咩股票係人都知你快D去抄啦

作者: badbear    時間: 2012-6-6 10:49:28

樓主應該是 秋葉原 Dangerous 公會的 ATOM 吧  
作者: 澪v3v    時間: 2012-6-6 13:12:12

其實呢,放套裝出黎,有咩所謂?
1.你整到勁裝,係你勁,係你無得頂,人地只有羨慕
2.咁呢隻game個個都整到同一套裝架啦,你要指控幾多個"抄襲"你?咁早整過你d裝戈d人係唔係要告你先?
3.就算有同裝又點,每個人都有唔同既技巧,唔同既技術,你確定佢抄你,抄到技能?抄到技巧?而家大把人都分享自己既技能心得,你怕比人抄既你咪咩都唔好分享囉

做人,輕鬆d啦,你玩game都要計較咁多,點得呢?呢隻game入面有幾可會全面copy cat呢?整得衰過你又如何?咁整得好過你,又如何呢?

你而家玩game咋,唔係做生意,唔好諗咁多啦-_-
作者: badbear    時間: 2012-6-6 13:49:37

澪v3v 發表於 2012-6-6 13:12
其實呢,放套裝出黎,有咩所謂?
1.你整到勁裝,係你勁,係你無得頂,人地只有羨慕
2.咁呢隻game個個都整到同一套 ...

同意呀~

如果甘唔想比人睇~ 脫裝囉 ~
作者: kenny=)    時間: 2012-6-6 14:17:53

hinharryy 發表於 2012-6-2 01:00
睇黎你都係D團,,係D團先做D咁無聊既野,,就算比你睇到哂,,你唔比人睇,,,武道1打1,你地嬴哂,,睇黎又好似唔 ...

haha...我都覺得樓主係果個團d人...佢地鍾意掛機除晒d裝落黎...唔算係無聊GE...不過係有D智障咁=.=
裝/符文石/石頭/來來去去都係果D...咁都叫抄?武道會輸左就賴因為比人睇到裝/睇到用咩屬武/睇到符文/?如果次次都拎第1...又會唔會咁多o爹?
作者: 呀FunG    時間: 2012-6-6 17:01:24

樓主是什麼人,對於問題本身其實不太重要吧?
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2012-6-8 02:24:22

【嬴輸周時有,何必太執著】
平常心啦,咁多位施主~
作者: dantekto    時間: 2012-6-13 13:36:37

不如咁講啦,你地反對開/冇野搵野黎搞 個d人都係想65/70之後 睇人d裝生存落去者
而家講到唔想比人睇裝係錯,要除裝 9件裝 次次用完又 放番上去? 好得閒?
你地想比人睇個 想分享裝備個d 想扮勁個d 咪照比人睇咯
仲有 你地講咁多野 咩野套套裝都一樣 符文一樣 打洞唔係入智石就係入坑性,你理得我用咩裝 入咩野石者,而家唔想比人睇啦,開個新系統出黎 大家都好, 而家晴空個個星期更新轉蛋 星光機你地唔講,而家我係想佢多一個系統出黎大家好者
(掛機除晒d裝落黎...唔算係無聊GE...不過係有D智障),plx 你鍾意比人睇係你ga事 話我地智障? 你食蕉吧啦.boboboy~
請你地反對個d諗深d 而家只係開個新系統出黎 對你地 對我地 係完全冇影響.唔好係到為反而反咯 thx!

作者: dantekto    時間: 2012-6-13 13:43:07

仲有呀 升熟練都比人睇到升咩野, 仲話玩出自己個人風格 比人睇哂升咩啦 個咩野人風格呀
你地自問 有人行過 你會唔會禁人地d裝睇下呀,我夠膽講 10個有9個都會呀!
裝/符文石/石頭/來來去去都係果D 係來來去去都個d 但你入咩石 咩符文 用咩裝 唔一定個個一樣咯!
唔分享唔一定要玩單機game ga 傻仔! 傻仔黎ga~!
分享同唔分享係正常咯 thx!

作者: 龍雍    時間: 2012-6-13 14:18:02

唔鍾意就唔好玩
現實係咁
Gm頂多同台灣反映

等下咪知答案
洗鬼係到嘈

作者: 七夕下的月亮    時間: 2012-6-13 17:07:45

唔比人睇裝既原因...
唔會因為裝差而唔比人睇,
而係D裝太靚而唔比人睇(怕蝕底)

講真一句,唔想比人睇咪除裝~
如果人地有心知你底世,總有方法查到。
收收埋埋...感覺上只係你PVP既技術未到家。
如果D裝真係夠嬴既,又何必收收埋埋呢?
作者: 呀FunG    時間: 2012-6-13 19:33:12

下下都話人睇人d裝根住玩
搞到我覺得你講到好似你先會研究點玩,人地唔識研究玩法咁

作者: HELLOKITTY    時間: 2012-6-13 20:11:08

超級同意!唔通個個人"喉"住樓主D裝,在任何時候都"喉"住樓主在那裡然之後COPY你d裝,WOW,我O哂咀。

樓主話"不如咁講啦,你地反對開/冇野搵野黎搞 個d人都係想65/70之後 睇人d裝生存落去者"。唔係下話,樓主你開個POST出黎俾人討論,每個人都有權表達自己ga想法,人地唔認同你,你就話反對個D人就係會 COPY 人地D裝,你都幾搞笑同打橫黎講WOR= =

作者: KAZUKI    時間: 2012-6-13 23:58:27

睇完咁多人討論完,我有幾個問題想討論下,我個人係同意出呢個系統

第1,我覺得,人地選擇show唔show裝,系統依家冇得選擇,開番可以選擇唔show裝,對其他人又冇影響,你想show可以show比人睇,,人地唔想show,對你又冇影響,我諗唔到理由反對

第2,我覺得,人地研究新玩法,唔比你睇係正常,沖+10要錢,符文都要錢,洗技水,洗技GE錢,拆石,捉寵合寵,呢D都係研究玩法GE人所付出GE野,人地付出咁多研究出黎,失敗就自己受,成功就一定要分享,我個人覺得唔公道

第3,岩岩睇到好似討論過火,我睇唔到樓主話自己好勁,只係想出個系統,方便自己研究新玩法,我見到某D說話多數係攻擊個人,唔係討論緊個問題

呢D都係我個人意見,有付出有收獲,岩唔岩?
對於一D冇付出,可以隨便抄GE人我完全冇好感,
"玩法個個都差唔多,裝備個個都差唔多,符文要配乜野唔係好難"
人地付出過,晒過時間捉寵,合寵,撞技,呢D都係心機黎,
整完出黎個能力,我覺得唔比你睇好正常,如果真係想知道可以問果位研究玩法GE玩家,
我覺得禁一禁製就睇得到真係好冇私隱

不喜的人可以當我鍾意玩單機,以上就係我GE觀點

作者: dantekto    時間: 2012-6-14 00:05:19

這正是我心中的想法! 多謝你!
作者: 呀包呀包    時間: 2012-6-15 11:39:13

玩遊戲係講技術既
有技術既拎垃圾裝(甚至唔著)都可以GG都人
作者: 繚焰藍色    時間: 2012-6-15 12:22:27

路過. 樓主係唔係太過多心--好奇睇下冇咩特別玩晴空都係得個幾種符文石,金橙set個d,而且有邊個玩晴空會抄人..你搵佢出佢先講
作者: badbear    時間: 2012-6-15 13:03:26

七夕下的月亮 發表於 2012-6-13 17:07
唔比人睇裝既原因...
唔會因為裝差而唔比人睇,
而係D裝太靚而唔比人睇(怕蝕底)

作者: 0omoonlighto0    時間: 2012-6-15 13:04:36

其實隻隻GAME都係咁……
建議樓主親裸體上場:D
作者: 呀包呀包    時間: 2012-6-15 21:23:00

http://www.agames.hk/forum.php?m ... &fromuid=262884
GM應該係第一個唔想比人知佢點解咁屈機既人
作者: HELLOKITTY    時間: 2012-6-15 21:25:58

呀包呀包 發表於 2012-6-15 21:23
http://www.agames.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=83145&pid=644801&fromuid=262884
GM應 ...

哈哈,好正
作者: 七夕下的月亮    時間: 2012-6-15 22:42:28

badbear 發表於 2012-6-15 13:03

就係咁簡單
識得見招拆招先係真正高手

開得呢個帖既原因...心中有數

作者: dantekto    時間: 2012-6-15 23:59:02

無知的真是多 不想再討論下去!
88樓的玩家說出我所有想講的說話!
再見!
作者: badbear    時間: 2012-6-16 00:41:01

dantekto 發表於 2012-6-15 23:59
無知的真是多 不想再討論下去!
88樓的玩家說出我所有想講的說話!
再見!

個個都無知

你最威最勁 ?

你係甘勁就唔怕人睇你裝啦

又要開post~ 講唔贏就話人無知
作者: 呀包呀包    時間: 2012-6-16 10:16:31

badbear 發表於 2012-6-16 00:41
個個都無知

你最威最勁  ?

眾人皆醉佢獨醒
作者: 呀FunG    時間: 2012-6-17 13:50:05

成日以為人地係靠睇你既裝生存,無知既唔知係邊個呢?
一句講唔埋就踩低人地,你以為自己係邊個?

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2