AGAMES 討論區

標題: 見咁多人作故仔,我又作下先 原創-百色界的故事 [打印本頁]

作者: abg4b10    時間: 2008-8-7 17:34:29     標題: 見咁多人作故仔,我又作下先 原創-百色界的故事

故事主角:
小恩,小智(一對男女朋友)
小康
小建
小達
小螢
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

作者: abg4b10    時間: 2008-8-7 17:44:31

-----------------------------------------------前言------------------------------
好耐之前,百色界係一個充滿和平的國度,可是.......這種日子,很快便過去了,公元356年
,有一隊名為虫族的大軍入侵百色界,而這個時候有6名勇士,挻身而出,他們就是小恩,小智,小康,小建,小達,小螢,更有一位勇敢的老公公-樂天,他創立了對抗虫族的天宗長老會.........................................
作者: abg4b10    時間: 2008-8-7 18:08:14     標題: 第一章-選擇職業

他們向源報告後,便去選擇職業....
小恩:大家,你地想做咩職業ar?我想做治療師,你地呢?
大家沈思左好耐....
小智:我想做射手丫,射手好型。
小康:m.咁我做盜賊啦
小建:冇辦法,我尤有做戰士
小達:好ya,冇人做仙法,我做仙法
小螢:咁我做幻術
源:m..仙法,治療師,幻術去雅音到,射手,盜賊,戰士去言能到
眾:yes madam
小智:我想做射手
小康:我做盜賊
小建:我做戰士
言能:你地去打任何三隻波奇
小智,小康,小建:yes sir
小恩:我做治療師,
小達:我做仙法
小螢:我做幻術
雅音:好ar,你地去打任何3隻兔
小達,小螢,小恩:yes madam
一陣後,小智,小康,小建,小達,小螢,小恩一齊返黎達報告,突然,他們身上感到充滿力量
言能,雅音:恭喜你們通過任務

作者: Ss火sS    時間: 2008-8-7 18:18:51

幾好啊very good
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-7 20:21:00

好好看呀:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:
作者: egg123    時間: 2008-8-7 20:31:27

但係用書面語比較好dd
同埋唔好寫ar,丫=金中 呀=口竹 牙=一竹

好似每個職唔同....
治療c打暴力兔(好似)跟住去樂天左手/右手果到做治療

不過都thx你

作者: abg4b10    時間: 2008-8-7 21:25:52     標題: 回復 6# 的帖子

講明原創嫁ma@@"
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-7 22:11:33

原帖由 egg123 於 2008-8-7 20:31 發表

治療c打暴力兔(好似)跟住去樂天左手/右手果到做治療

姊姊ec係打跳跳兔

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2