AGAMES 討論區

標題: 星光機率問題-3- [打印本頁]

作者: ckkpig0904    時間: 2012-4-11 20:51:42     標題: 星光機率問題-3-

唔知幾時開始 我抽星光.(50粒up)
都係得2-3次係上到第6,7層
經常係第1-3層就閃星..
草夠5粒閃星 點知1轉又係中閃星- -
之前抽星光都起碼中2-3次防增- -但呢家第6層都好難上到
好似新年x2x3個陣之後就係咁了- -
係咪改過機率?定係我太黑- -因為係好明顯有分別...
[attach]2270[/attach]
[attach]2271[/attach]
[attach]2272[/attach]
呢到唔計5粒閃星個d 用左20粒星光抽 結果得2次中膠
其他全部第5層以下 好多都第1,2,3層就玩完

作者: sarkel125    時間: 2012-4-11 21:18:10

我抽左20粒無中膠囊...閃哂.之後5粒閃亮抽.閃埋.15粒抽.幸水之後閃.
作者: ckkpig0904    時間: 2012-4-11 21:20:14

sarkel125 發表於 2012-4-11 21:18
我抽左20粒無中膠囊...閃哂.之後5粒閃亮抽.閃埋.15粒抽.幸水之後閃.

我抽左100粒啦
中左幾粒中膠+1個手染貓頭
1次都無上過第7層- -
100粒先中d咁既野- -
1成本都回唔到
作者: sarkel125    時間: 2012-4-11 21:27:43

ckkpig0904 發表於 2012-4-11 21:20
我抽左100粒啦
中左幾粒中膠+1個手染貓頭
1次都無上過第7層- -

咁你好慘...我發世:我以後唔"買"星光.因為一日都可以"換"兩粒星光啦.推任火山王.20粒.水色.41粒.公會副3王.30粒.世王.6粒.副本.2粒.打9:30戰場.1粒
20+41+30+6+2+1=100粒.=可以換到兩個星光.一日兩個星光比我抽我開心了~~
作者: ckkpig0904    時間: 2012-4-11 21:31:45

sarkel125 發表於 2012-4-11 21:27
咁你好慘...我發世:我以後唔"買"星光.因為一日都可以"換"兩粒星光啦.推任火山王.20粒.水色.41粒.公會副3 ...

我都唔會再抽- -邊有可能呢2,3個月抽親星光都係咁- -
之前都話會中下幾把金刀7星水幾粒防增咁- -
呢家第6層都係上到2,3次 100粒都上唔到第7層- -
作者: sarkel125    時間: 2012-4-11 21:33:36

ckkpig0904 發表於 2012-4-11 21:31
我都唔會再抽- -邊有可能呢2,3個月抽親星光都係咁- -
之前都話會中下幾把金刀7星水幾粒防增咁- -
呢家第6 ...

我之前有個時間抽10粒.頭5粒閃左...UNHAPPY LA~~之後比我中防增&金龍~~但而家.閃極都唔中好野...七星水都唔好架LA~佢次次上第7層最多1.閃亮.2.七星幸運水.3.金刀.果3樣時裝/坐騎唔中的!!!
作者: 惡意灌水    時間: 2012-4-11 22:43:56

星光呢家野~~~好睇運
就算偷改左機率 都吾會話你知啦xd
我地玩家就最易感覺到
新年果陣 抽星光真系易上d
吾好話傳武果d啦~~~我以前4x粒先中 我都認自己黑仔
而家...聽住個個人都話100粒連金刀都冇把-.-大家心照啦
作者: ckkpig0904    時間: 2012-4-11 23:34:42

惡意灌水 發表於 2012-4-11 22:43
星光呢家野~~~好睇運
我地玩家就最易感覺到

我頭先就係抽左100粒- -
臨尾幾粒好彩中左隻手染貓頭囉~_~不過又唔值錢我寧願要防增
但第7層真係完全1次都上唔到~_~
100粒有70粒係1-3層中閃星- -
作者: 惡意灌水    時間: 2012-4-12 01:14:31

所以我家陣都冇買點了~.~
吾知個機率仲系咁落去有幾多個人會好似我咁吾買點
新年之後我就1蚊都冇放過落黎買點了~~
作者: YAU♥.    時間: 2012-4-12 01:51:39

我又係甘
200點.
用到我番1-2個星光硬幣
先上到6/7層
成日都中閃星
作者: carcarjoejoe    時間: 2012-4-12 03:00:34

好明顯一定係改左啦~
聖誕、新年果時真係易好多~!!!
但自新年後就唔係啦。。。。

其實唔止星光,轉蛋都難抽左。。。最新果D蛋真係抽極都唔中。。41粒先出件最CHEAP 的綠字俾你。。果下真係火。。
所以我已經唔會再抽了。。。

呢D唔係錯覺,絕對係改左。。。
其實如果佢易中少少,會多D人買點。。連本身唔用錢果D可能都會買~ 咁唔好咩? 
點解要整到咁難,搞到個個唔係戒抽,就話賣AC。。。

作者: carcarjoejoe    時間: 2012-4-12 03:02:29

YAU♥. 發表於 2012-4-12 01:51
我又係甘
200點.
用到我番1-2個星光硬幣

200點算小了。。。 好多時抽千幾點都可以乜都冇。。。 防增都冇粒。。。
作者: sarkel125    時間: 2012-4-12 08:18:57

carcarjoejoe 發表於 2012-4-12 03:00
好明顯一定係改左啦~
聖誕、新年果時真係易好多~!!!
但自新年後就唔係啦。。。。

如果唔係點樣呃到玩家d錢!!
作者: ckkpig0904    時間: 2012-4-12 08:26:41

其實改易中少少 玩家開心 買點都多d啦..
抽極都係咁仲搵咩人買點  呢家轉蛋都無咩人玩
作者: YAU♥.    時間: 2012-4-12 14:04:28

carcarjoejoe 發表於 2012-4-12 03:02
200點算小了。。。 好多時抽千幾點都可以乜都冇。。。 防增都冇粒。。。 ...

係少a
不過廢事自己中毒太深= =
愈買愈多不能自拔
作者: 惡意灌水    時間: 2012-4-12 14:08:00

ckkpig0904 發表於 2012-4-12 08:26
其實改易中少少 玩家開心 買點都多d啦..
抽極都係咁仲搵咩人買點  呢家轉蛋都無咩人玩 ...

呢個系真既
我家陣直頭連每星期帳號限量防爆都吾想買...

作者: 00852340    時間: 2012-4-14 13:22:32

呢D POST官方總係會唔知龜縮左去邊XD
作者: 呀FunG    時間: 2012-4-14 15:28:44

自從第一至三層出手染開始就一直都好難抽...
作者: ckkpig0904    時間: 2012-4-14 18:17:17

00852340 發表於 2012-4-14 13:22
呢D POST官方總係會唔知龜縮左去邊XD

睇唔到掛xd
作者: carcarjoejoe    時間: 2012-4-15 03:34:10

呀FunG 發表於 2012-4-14 15:28
自從第一至三層出手染開始就一直都好難抽...

讚成~
果次買左超多點抽,但一件手染都抽唔到。。。
而我開轉蛋開出來的手染卻因為佢上左星光而由1500跌到250。。。

自此以後。。。星光就勁難抽。。

而且轉蛋有O既。。。唔該唔好出星光。。如果唔係抽幾千點先中。。你出向星光。。我地真係血本無歸。。。
作者: yee17    時間: 2012-4-16 00:31:54

我估可能因為現在太多途徑拿星光(家放寶箱/每日推薦任/釣魚)而導致官方將星光機抽中機率下調。倒不如減少途徑而增加星光機抽中機率比較好,因為有付錢的玩家真的是用點買星光。付了錢而沒有合理的回報會導致消費減少。錢賺少了->又機率下降維持利潤->更加沒人抽(惡性循環)
作者: dizidizi511    時間: 2012-4-16 09:14:06

真係慘 XD 我40粒都未上過第5層
作者: lok_42    時間: 2012-4-17 11:29:37

我都覺得係改左機率...之前真係算係可以輕易抽到上去5~7層..唔好話中時裝/金刀果d先啦,起碼都會抽到上第7層中水又好都係中閃星都好,但起碼有上囉..
但而家係抽10粒...有5~7粒都係頭3層玩完中閃星..
當抽50粒星光..中得果2~3粒膠囊..之後當俾你抽到第7層..但係又中水/閃星,偶然先中金刀1把..
講真..不如金刀同防增換位啦..防增而家仲貴過金刀,金刀就第7層..第6層就防增,仲要2粒..到我抽100粒果時,第6層都冇中過1次防增,唔求時裝啦..想中下d防增沖裝都唔得
作者: 無極獅子座    時間: 2012-4-17 13:44:46

yee17 發表於 2012-4-16 00:31
我估可能因為現在太多途徑拿星光(家放寶箱/每日推薦任/釣魚)而導致官方將星光機抽中機率下調。倒不如減少途 ...

簡單d,做2個機率出黎,1個比不能交易既星光,一個係比可以交易既星光,問題解決哂XD
作者: taiyam321    時間: 2012-4-17 15:57:19

我都係~連續六次閃星   之後上到 點知又閃星~所以e+冇買點挽拉....
作者: kins8553    時間: 2012-4-17 18:07:01

之前同玩家換左50粒黎玩(((第1次玩星光
真係當埸傻左
呃錢機率係100%
從此唔好話星光
我連一毫子都唔想比佢地賺
邊有呃錢呃到咁盡架
作者: YAU♥.    時間: 2012-4-17 22:05:37

re lok
我都係哈哈
作者: 呀FunG    時間: 2012-4-17 23:32:42

無極獅子座 發表於 2012-4-17 13:44
簡單d,做2個機率出黎,1個比不能交易既星光,一個係比可以交易既星光,問題解決哂XD ...

絕對合情,合理,合法
不能同意更多!!!

我唔知而家系統設定既機率係點
但以而家「實驗」結果黎講,星光既命中率真係低得太過火了...
作者: Seiba    時間: 2012-4-18 12:07:05

星光尼D 一日1粒不可交易 過下手隱 算啦
作者: yo-yo    時間: 2012-4-18 12:27:34

其實不如改一改閃亮夠一定數量~增加幾多成增會中籃字好過~
又或者30粒 OR 50粒閃亮可以直接抽7層野~~  
作者: 00852340    時間: 2012-4-18 12:44:50

yo-yo 發表於 2012-4-18 12:27
其實不如改一改閃亮夠一定數量~增加幾多成增會中籃字好過~
又或者30粒 OR 50粒閃亮可以直接抽7層野~~   ...

到時你用30/50粒直接抽第7層中閃亮仲激氣
作者: piscestony    時間: 2012-4-24 07:30:17

根本上星光基率係會隨著官方策略而有所更改啦...話冇你都唔信啦...e.g..出星光手氣包..比你中下又點..咪教番低d機率囉...
作者: sunnySC    時間: 2012-5-12 04:58:57

轉蛋同星光機率太低…花點好開心咁抽轉蛋…花點玩星光…最後…乜都無…
唔係改到一抽就有…都唔好太低呀…
低到咁…

……
………不如去食餐飯…
導致流失部分玩小錢的玩家…
作者: yee17    時間: 2012-5-12 11:00:28

我之前抽咗200+個星光最後得10枝7星水,所以決定不抽了
作者: newbearmo4    時間: 2012-5-12 11:57:40

等我仲諗住買點!!依家聽左你地講...我買左點都唔買星光啦==!
加上自己都唔係好識抽..抽下D時裝算!=

作者: HELLOKITTY    時間: 2012-5-13 14:56:02

惡意灌水 發表於 2012-4-11 22:43
星光呢家野~~~好睇運
我地玩家就最易感覺到

同意,有玩開星光既玩家一定FEEL到,過左新年之後D機率真係低到好誇張,就算佢出左D星光包又點,俾你開到好多粒又點,咪又係閃哂,有幾可上到去第 6 7層,D機率真係好恐怖
作者: heoo00987    時間: 2012-5-13 16:13:42

d星光都愈出愈亂啦...
一開始係第7層先有1個手染頭
之後出鬼埋咩*2*3呀.層層手染之後就..
作者: AA8923    時間: 2012-5-13 16:32:39

是呀==我了解用左2000點都是中左6字==
我都有玩呀 閃就中得多呀==
好野未try過呀
so都不玩星光了== 收仲平
作者: heoo00987    時間: 2012-5-13 16:33:46

官方d人好識過濾呢d post
作者: yat0119    時間: 2012-5-14 12:45:48

唔機率低點吸金,勁少人抽到,價就越炒得高,
價越高,咪越多人去抽,佢咪賺得越多~

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2