AGAMES 討論區

標題: 副本王"龍犽" [打印本頁]

作者: tomtom35    時間: 2012-3-27 12:31:18     標題: 副本王"龍犽"

參加者角色名稱:淚光雨

伺服器:秋葉原

文章內容:

無限20M擊退1秒1發  重力場常駐~~窮人也可高傷害

震撼之箭 重力場 ~~無冷卻時間確定~~ 裝備物理武器時 被攻速所影響
攻速82%以上可以無冷卻時間無限連發~~(窮人也可以輕鬆達成 請看以下)

技能
震撼之箭 擊退20M 緩速50%持續6秒 (1發+45SP 能讓幻化持續的關鍵)
重力場 普打攻擊傷害2倍(SP+20 沒有就要開傷害差很大)

推王打副本
我連砲轟都不想用了 光無限震撼之箭 就飽了,本來我用砲轟+震撼王就很難摸到我了 現在王跑再快也沒機會碰到我了(推BOSS根本唯我獨尊嘛~笑),遇到跑速+45%的王 也只有撞牆壁的份
這打法最大缺點 王的目標是其他遠距職業的話  你會害死她(一開始沒發動你會把王推過去撞他....) 不過他掛掉後就好說了 王只會在你跟牆之間來回,一起打副本的近距夥伴~幾乎是摸不到王的(近距高傷害很難摸到不會OT 即使摸的到 傷害也不會比開重力場還高)  沒有牆可以釘很痛苦  打王時記得先選一面牆 再來無腦推就可以了
單刷副本的話   攻擊力不用稱 帶回血戒 王給你慢慢推死 不用暈不用緩 不用靠機率擊退(稱攻擊的話可以有秒王快感)

裝備選擇
裝備武器 龍魄閃 黑雲
裝備神器 王城懸賞令
穿60穹蒼裝一套 基本攻速55%左右 只要隨便發動一個(武器或神器)震撼可以連發
穿60金裝的話 攻速27%左右 要發動兩個神氣 震撼才能連發(1個發動約+30%~40%攻速 寵物方面值+14%技能方面+20% )
基本上拿龍魄閃(5%+563攻速(實際可以+750以上依照本身值+成))+王城(5%+563攻速)的話 10%打出加速狀態10秒 實在是太容易了  建議是穿金裝會猛一點(傷害大)穹蒼(橘)傷害太低
融合寵物請愛用 攻擊 爆傷 攻速
戰鬥寵物 請愛用第4招 輔助+5%攻速
符文請愛用 殺戮 或者 爆傷 (+攻速值太多不如稱點傷害)

職業傷害比較
物爆攻速龍牙
以100%攻速來說   每秒傷害是 1下震撼(或砲轟175%)+2下普打*重力場2倍=5~5.75下傷害
另外攻速快幾乎都是全發動狀態 有哪個職業能吸住仇恨的(武尊 沒幻化沒發動 攻擊值就2W1 爆率65%爆傷300% 一樣沒辦法OT我)
武尊
以30%攻速來說     每秒傷害75%*3鉤拳+1.3~1.5普打傷害=3.5~3.8下傷害 (攻擊力高普打傷害高技能傷害不多)
風箏 術爆龍牙
每秒傷害1下 箭(火箭)120%傷害+0.5下普打(風箏幾乎不普打)=1.2下平均傷害

打副本暴力程度  物爆龍>武尊>遠大於風箏
很多人說 術爆龍牙很會OT 由上面數據可得知物爆龍牙的打副本推王的威能之處了
我只能說穿攻擊裝+重力場 被OT的話 基本上只有+0對上+10才有可能發生

龍犽+雲狩單打54副4王影片:
[hd]4Mky42wYO9g&feature=player_embedded[/hd]

作者: kalar2112    時間: 2012-4-3 11:57:00

提示1個,,無論穹蒼裝還是金裝,, 兩者都需要2個BUFF才可以發動0CD震箭
((即使你係穹蒼裝/紫裝+10+攻速個套,, 符文+18%攻速 寵+16% 技+20% 都好.. 都要2個BUFF))
唔好以為台灣個邊POST咩你落黎就當事實
穹蒼裝可以去到100%攻速,, 不過你忽略左攻擊值
穹蒼裝攻擊值好低.. 5~5.75倍 都唔會高攻過1個攻擊型武尊既 3.55~3.75倍
而且,, 係咪真係可以單刷?? 根本唔可以..
單刷發動2個BUFF先0CD釘牆..而且途中仲要用重力埸..先有5~5.75倍((所謂既重力埸2倍傷都只係短暫的))
事實短暫釘牆就有你份,, 長時間釘牆,,發夢吧..
相信無人一齊幫手打王,, 可以話係等住自己死吧~
盲目用 100%攻速龍犽 同30%攻速武尊比,, 傷害倍率當然低
武尊都可以100%攻速 點解唔用2個100%比較呢
武尊100%攻速 傷害倍率 雖然係4.25倍
但用大相差黎比較,,攻擊值亦都被忽略埋,,只睇傷害倍率,,實在唔公平

抄文抄到你咁..都算唔話得 唔加以驗証&修改
內容附加誤導性~

作者: daniel19    時間: 2012-4-3 12:36:59

我係巴哈都睇過呢篇文
作者: timelyrain    時間: 2012-4-3 12:52:14

http:// forum.gamer.com.tw/C.php ... 25&tnum=48&subbsn=7
(請自行del空格)

都抄左幾多下.....咁都可以有讚的嗎....

作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2012-4-3 12:58:14

抄既攻略~
作者: 孤單心事    時間: 2012-4-3 13:00:04

巴哈抄返黎@@好狗
作者: 喵子♀淩    時間: 2012-4-3 13:05:19

抄返黎都有獎= =
早知我又去copy!
作者: pgchicken    時間: 2012-4-3 13:28:05

由於參加者「淚光雨」之參加作品,涉嫌抄襲,故其得獎資格將被取消,直至另行通知為止。
作者: se7en123    時間: 2012-4-3 14:08:57

我2篇文章都拎唔到獎 佢抄都有 早知唔甘辛苦打甘多字~_~
作者: pgchicken    時間: 2012-4-5 09:44:50

相關用戶已證明巴哈的文章為他本人發出,故獎勵恢復
作者: kalar2112    時間: 2012-4-5 10:36:23

當篇文係佢本人發出既..
不過佢內容咁多錯處都可以成為攻略??
例如: 要2個BUFF先有0CD,,佢講成1個BUFF ((根本無得單刷,,講到單刷無難度))
佢亦都誤解左 遊擊&寵 既加攻速率 唔關冷卻時間事
用100%攻速 龍犽 同30%攻速 武尊 做比較,,將傷害倍率相差加大,,
亦都唔提及攻擊值,,誤導人地以為龍犽高傷害
如果係都要佢得獎,,唔該叫佢修改篇文..
否則..好難對其他人公平,,
一係你就比第2個拎獎..
人地辛苦打篇文,,基本上無咩誤導性
佢篇文有可取之處,,但誤導內容頗多..
作者: daniel19    時間: 2012-4-5 11:17:23

其實玩法冇分對與錯o既...
攻速龍犽較極端 放重力場好麻煩 唔係個個都咁得閒
可以睇下霜之森經常有人拎把60攻速紫武.龍魄閃 平到300金有一把都冇人買 就知呢種玩法幾咁...

呢種法玩缺點係冇左龍犽大範圍+降抗+降速 & PVP優勢(跟據佢O既配點圖)
而呢種點法亦唔見得單刷副本會有任何好處
窮人已經冇錢沖武 仲要拎把攻擊力唔算高o既弓去刷 跟本冇咩可能(窮人要如何高傷害?)
有錢去沖把弩仲爽-.- 單刷呢家野睇技術 10LV冰霜無限緩已足夠

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2