AGAMES 討論區

標題: 建議: 排行榜第一名 [打印本頁]

作者: sklove411    時間: 2012-3-12 08:46:43     標題: 建議: 排行榜第一名

每月結算時,第一名能獲得獎勵

作者: DENNIS    時間: 2012-3-12 08:55:10

有獎勵都好既
作者: `★文儿    時間: 2012-3-12 13:37:01

你指既係消費第一排行?
作者: ericmkf    時間: 2012-3-12 15:39:14

如果要有獎,請提供清晰嘅計分準則,另外現在的排行榜實在是太雜亂了
作者: lok_42    時間: 2012-3-12 16:09:51

我覺得只係第1名既有獎拎,有D唔公平..玩晴空既話多唔多,話少唔少..得1個有,咁有咩用?!
應該分幾個獎,並且需要某部份排行既獎項有唔同..先吸引到人去做
例如關於寵物既排行榜:
1~20名玩家可得到"寵物倉庫擴充鑰"1條及"寵物大師袋"5個(寵倉鑰最好可交易,大師袋可易可不易);21~40玩家可得到"寵物封印壺"1個及"寵物大師袋"3個;
41~100名玩家會得到"寵物大師袋"3個(不可交易)以作安慰獎
而計算方式:以開過先為之計1,(如圖鑑已有既..只要開左都計1),可以計番之前果D當然最好..如果唔得既,就只好以現有寵物圖鑑取得數量為底計算

PS:以上只是1個建議,不喜勿插~
作者: pgchicken    時間: 2012-3-12 18:18:17

排行榜有獎呢個諗法幾好,又可以鼓勵大家多D發掘遊戲既元素,但獎品方面真係要認真考慮
有關建議會同原廠反映!
作者: ansonchuyy    時間: 2012-3-12 20:33:06

其實第1名係指咩?
作者: 狐仙奈奈    時間: 2012-3-12 22:16:41

ansonchuyy 發表於 2012-3-12 20:33
其實第1名係指咩?

指你
作者: tomtom35    時間: 2012-3-12 23:50:56

第一名有獎咁好唔公平,應該改做每星期有一D目標,達到就有獎咁好D,唔系D窮人唔洗玩啦,乜都冇得拎
作者: ckkpig0904    時間: 2012-3-13 00:35:26

我覺得如果戰場功續排行榜頭x名會有稱號(藍字/綠字稱)都唔錯
作者: sklove411    時間: 2012-3-13 08:38:14

打怪數目第一,又唔係有錢人先做到既  窮少少既只不過係有幾方面輸D
作者: 涼粉    時間: 2012-3-13 13:24:49

除左在時線間排行外,我這種低lv玩家好難拎到第1名
作者: ctb    時間: 2012-3-14 11:58:28

甘之前第1名個D米唔著數
作者: badbear    時間: 2012-3-15 09:07:20

涼粉 發表於 2012-3-13 13:24
除左在時線間排行外,我這種低lv玩家好難拎到第1名

你 60lv 封左頂啦禾~ 都叫低 lv @@
作者: badbear    時間: 2012-3-15 09:10:10

pgchicken 發表於 2012-3-12 18:18
排行榜有獎呢個諗法幾好,又可以鼓勵大家多D發掘遊戲既元素,但獎品方面真係要認真考慮
有關建議 ...

如果送7色天磒~ 甘應該會好熱列
作者: 孤單心事    時間: 2012-3-15 16:10:22

如果每月戰場連勝    戰場勝場最多公會排名第1有獎   就好
戰場殺人數最多既頭30個都應該有獎啦= =
武鬥呢D都應該要有獎
咁先可以令到D人玩
唔係既話  武鬥除左打幣換裝   齊完就唔打
真係無咩用    有獎既話 至少D人齊左都仲會打下
唔會搞到N分鐘都未開到1場武鬥

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2