AGAMES 討論區

標題: 乜禁離開遊戲唔係會即刻離線既咩? [打印本頁]

作者: lok_42    時間: 2012-2-29 15:14:22     標題: 乜禁離開遊戲唔係會即刻離線既咩?

如果係玩玩下斷線/彈GAME,個人物會停留一段時間我知
但係直接禁離開遊戲都唔係即刻中斷人物既所有野,我都係而家先知=.=岩先話重新登入遊戲就可以見番個互助頻,但係我俾怪打緊果時禁離開遊戲..上番果時竟然死左=.=
咁個"離開遊戲"整黎有咩用=.=咁我不如直接禁右上角既"交叉"好過啦~

作者: pgchicken    時間: 2012-2-29 15:23:30

如果禁離開遊戲,咁岩果個狀態係戰鬥中的話,係會等戰鬥完先離線
作者: lok_42    時間: 2012-2-29 15:55:50

咁如果係咁既話呀..戰鬥中不如唔可以俾人禁離開遊戲啦!
而家咁既情況會唔會係誤導緊人呀咁樣?
作者: pgchicken    時間: 2012-2-29 16:27:23

更正:係我講錯了,係會「在原地停留一小段短時間,就馬上離線」
呢個係原廠人員既解釋
作者: badbear    時間: 2012-2-29 17:40:01

lok_42 發表於 2012-2-29 15:55
咁如果係咁既話呀..戰鬥中不如唔可以俾人禁離開遊戲啦!
而家咁既情況會唔會係誤導緊人呀咁樣? ...

其實...有咩問題.....

邊個叫你唔返安全既地方先離線姐
作者: lok_42    時間: 2012-2-29 17:56:39

badbear 發表於 2012-2-29 17:40
其實...有咩問題.....

邊個叫你唔返安全既地方先離線姐

咁行遠左,隻怪都仲要追黎咁可以點...
鬼叫冇啦啦個互助頻冇左,整番話要重登先用得咁趕住用緊係即刻重登架啦..鬼知佢禁完"離開遊戲"之後仲會「在原地停留一小段時間」咩
佢又冇係任何地方說明呢樣野話會「停留一陣」
作者: lok_42    時間: 2012-2-29 17:58:24

pgchicken 發表於 2012-2-29 16:27
更正:係我講錯了,係會「在原地停留一小段短時間,就馬上離線」
呢個係原廠人員既解釋 ...

咁其實我都覺得有問題..姐係如果係咁,咁不如索性整埋 戰鬥狀態下唔可以禁離開遊戲啦=.=
作者: badbear    時間: 2012-2-29 18:12:44

lok_42 發表於 2012-2-29 17:56
咁行遠左,隻怪都仲要追黎咁可以點...
鬼叫冇啦啦個互助頻冇左,整番話要重登先用得咁趕住用緊係即刻重登 ...

其實你可以飛返城先 offline 既
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-2-29 18:22:34

要等一會再離線的設定好像是為了防止離線時或突然離線時對資料的損害。
作者: lok_42    時間: 2012-2-29 18:24:31

GentlemanBeard 發表於 2012-2-29 18:22
要等一會再離線的設定好像是為了防止離線時或突然離線時對資料的損害。

所以我提出左建議,就係戰鬥狀態唔可以禁離開遊戲囉=.=
作者: badbear    時間: 2012-2-29 18:32:05

lok_42 發表於 2012-2-29 18:24
所以我提出左建議,就係戰鬥狀態唔可以禁離開遊戲囉=.=

唔讚成呢個建議~

甘係野外離綫會好唔方便 ~

師兄因為死左先甘講~

好多人企野外任打都唔會點死 ~ 不要因為你 1個人既自私影響到其他人吧
作者: lok_42    時間: 2012-2-29 18:46:09

badbear 發表於 2012-2-29 18:32
唔讚成呢個建議~

甘係野外離綫會好唔方便 ~

唔會影響架..呢樣只不過係保障玩家咁解姐
「安全」應該冇人嫌麻煩吧?
要在野外離線..可以走到黃怪再離開,不是嗎?又係你講既..可以去到安全既地方先離線嘛
況且我只係建議,做唔做..都要經由多個階層去商討先可以再作決定
並且我相信只有我個人提出呢個問題..都未必會有令官方商討既說服力~
作者: badbear    時間: 2012-3-1 08:49:12

lok_42 發表於 2012-2-29 18:46
唔會影響架..呢樣只不過係保障玩家咁解姐
「安全」應該冇人嫌麻煩吧?
要在野外離線..可以走到黃怪再離開, ...

緊係有影響啦 ~

一般野外怪~ 我唔郁都唔會死~ 喜歡幾時 off 就幾時 off ~ 方便~

怕死既就 飛返城 先 off line ~

有咩理由怕死既 影響到唔怕死(唔會死) 既人

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2