AGAMES 討論區

標題: 你地玩「戰場」或者好多人果時有冇Lag? [打印本頁]

作者: teddyyip1997    時間: 2012-2-7 18:34:28     標題: 你地玩「戰場」或者好多人果時有冇Lag?

你地玩「戰場」或者好多人果時有冇Lag?

我唔知係唔係我電腦問題
一好多人果時好Lag
作者: wing_babii    時間: 2012-2-7 18:35:24

玩戰場LAG到出唔到技~
作者: teddyyip1997    時間: 2012-2-7 18:36:14

同意
作者: daniel19    時間: 2012-2-7 20:00:28

雙開2隻一齊入戰場洗柱的路過
作者: ansonchuyy    時間: 2012-2-7 21:44:37

你都係係戰場掛機打柱嫁啦,lag唔lag機都唔關你事嫁啦
作者: ctb    時間: 2012-2-7 23:48:57

lag到定格=.=
作者: ericmkf    時間: 2012-2-8 09:53:29

好lag,我又唔覺得多左人玩,點解會咁lag??
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-2-8 10:03:38

會LAG的原因有可能是場景及角色使用特效頻密所致,如果已經將遊戲內畫面設定到最低效果。亦可以嘗試調整顯示卡設定,一般情況下顯示卡會被預設成比較偏向高效能,不妨試試將顯示卡的設定再稍稍調低。再看看戰場LAG的情況會否再出現。
作者: 惡意灌水    時間: 2012-2-8 10:23:49

請官方人員試解釋,未見國戰人數有明顯增加(上限印象中是300人,亦增試過中途無法參加,即人數已滿)
何解會比以前還要lag?
呢個星期入面,每次見到金龍都要疾一疾=.=
幾個人同1時間放煙花(背部kuso-傳說龍炮效果)又會定鏡(我自認部機廢)
以前都試過有人經過就會疾..但特效調低後已經冇呢d問題
系呢個星期/呢兩日先有d咁既問題..我相信樓上既回覆答我吾到喇可?
作者: 酸沙熊仔糖    時間: 2012-2-8 10:36:21

我都關晒效果都仲好lag!! 金龍同傳炮一在場, lag到比人殺左都吾知咩事-﹏-
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-2-8 14:19:34

惡意灌水 發表於 2012-2-8 10:23
請官方人員試解釋,未見國戰人數有明顯增加(上限印象中是300人,亦增試過中途無法參加,即人數已滿)
何解會比 ...

所以我沒有提及人數,是特效頻密所致。始終遊戲的效果佔RAM太多,頻密特效會令RAM負荷過大。導致要花更多時間處理。所以建議各位直接將顯示卡的設定調整為偏低效果。
作者: 孤單心事    時間: 2012-2-8 14:37:29

GentlemanBeard 發表於 2012-2-8 14:19
所以我沒有提及人數,是特效頻密所致。始終遊戲的效果佔RAM太多,頻密特效會令RAM負荷過大。導致要花更多 ...

其實新靈兔族
靈術技能  生命之盾   個範圍每1個目標回血效果= =
都會令到好lag=  = 係霜之森回  1次過彈30幾個數字出黎戈下
好lag
作者: teddyyip1997    時間: 2012-2-8 16:32:42

請問點樣將顯示卡的設定調整為偏低效果?
作者: daniel19    時間: 2012-2-8 18:11:10

其實你lag係咪部電腦舊呀?
不如貼下你電腦d資料出黎睇下啦

我i5 750 ; AMD HD5770 ; 4GB RAM 打戰場唔LAG-.- 岩靈落雨一齊黎都冇問題

作者: teddyyip1997    時間: 2012-2-11 20:07:09

GentlemanBeard 發表於 2012-2-8 14:19
所以我沒有提及人數,是特效頻密所致。始終遊戲的效果佔RAM太多,頻密特效會令RAM負荷過大。導致要花更多 ...

之前我有個Post關於戰場Lag
你就解答我:「將顯示卡的設定調整為偏低效果」
但係我唔知係邊到設定
我係用Win7
其實你意思係唔係:
控制台->外觀及個人化顯示->螢幕解析度->解析度-?
圖:

作者: GentlemanBeard    時間: 2012-2-13 10:21:52

我所指的顯示卡設定並非一般桌面設定。
目前市面上比較多人使用的顯示卡牌子為「ATI」及「NVIDIA」。
顯示卡通常會附送相關的驅動程式及效能設定程式,利用有關程式可以調整顯示卡的效能。
由於顯示卡因應型號及程式版本不同關係,設定方法會有差異。建議先了解自己所使用的顯示卡的牌子及型號,再向廠商或電腦專門店查詢設定的詳情。
作者: DENNIS    時間: 2012-2-13 13:41:47

近掛真係lag左好多好多
作者: 小霆    時間: 2012-2-13 13:57:48

GTX560 算唔算廢......
作者: 牽掛v3v    時間: 2012-2-13 21:25:58

唔洗去戰場已經好lag..
試過太lag..我kill唔到隻怪比佢kill左T__T
作者: kevinCCK    時間: 2012-2-15 20:51:15

戰場不嬲都LAG架啦,最好就熄晒D特效,不過就睇唔到人地用咩技打你(除非有開傷害顯示)....

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2