AGAMES 討論區

標題: (真人真事改編)tonyon的故事 [打印本頁]

作者: mankinhui168    時間: 2008-8-4 20:56:39     標題: (真人真事改編)tonyon的故事

前言:e個故事的人物有(男主角)tonyon(tony係一個鵬射手),(女主角)牛牛治療師詠欣(詠欣係一個牛治療師),黑暗澔仔(澔仔係一個虎戰士),黃(黃係一個猿盜賊),momomomomomo(momomo係一個犬幻術師),小小仙術師詠欣(小欣係一個好好人的龍仙法師)

作者: lamxdxd    時間: 2008-8-4 20:57:33

之後呢???????????
人物介紹..個mo個名真係好得意=0=
+油吧= =
沖完涼出黎睇下先= =
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-4 20:59:27

請大家支持支持:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-4 21:05:45     標題: 人物關係

tony係momomo的哥哥
澔仔同黃係tony識左好久的朋友
小欣同momomo係詠欣的好老友(佢地常常一起話心事)
tony同詠欣唔洗講啦(如果大家唔知就同我講啦)
作者: abg4b10    時間: 2008-8-4 21:08:35

原帖由 mankinhui168 於 2008-8-4 20:56 發表
前言:e個故事的人物有(男主角)tonyon(tony係一個鵬射手),(女主角)牛牛治療師詠欣(詠欣係一個牛治療師),黑暗澔仔(澔仔係一個虎戰士),黃(黃係一個猿盜賊),momomomomomo(momomo係一個龍幻術師),小小仙術師詠欣(小欣係一 ...

閘住,乜犬得做仙法咩??
仲有 乜有仙術師ga咩?

作者: mankinhui168    時間: 2008-8-4 21:14:47

原帖由 abg4b10 於 2008-8-4 21:08 發表

閘住,乜犬得做仙法咩??
仲有 乜有仙術師ga咩?

sorry 改左啦
作者: abg4b10    時間: 2008-8-4 21:17:29

重有,冇仙術師,得仙法師
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-4 21:26:30

好啦 故事前言:tony佢在朝陽同佢的朋友講下做咩職業
黃:我想做盜賊呀 我老豆老母俾太小錢我啦
澔仔:我想做戰士 我想保護我的好朋友 tony你想做咩呀
tony:我想做一個好強的射手 我想保護百色界的人
作者: lamxdxd    時間: 2008-8-4 21:30:46

不過點解樓主你要分開幾個帖黎貼呢?
咁樣會比較亂..建議post返係#1
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-4 21:33:48

哦 多謝多謝 我第一次作野呀 所以唔知呀
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-4 22:26:19

在同一時間詠欣都同佢d老友講下做咩職業
小欣:我想做仙法師 我想保護我想保護的人
momomo:我想做幻術師 我想幫我喜歡的人 小欣你想做咩呀
詠欣:我想做治療師 我想救百色界的人

作者: mankinhui168    時間: 2008-8-5 13:48:39

就係佢地去做職業的時侯 佢地........................................
tony:冇....冇事
眾:你真係冇事
tony:我冇事呀
tony:你地去邊呀
小欣:我地去做職業呀! 你地去邊
tony:我地同你地一樣
小欣:哦................
作者: stubid    時間: 2008-8-5 21:55:17

一篇未免太short了:L:L:L
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-5 22:55:06

原帖由 stubid 於 2008-8-5 21:55 發表
一篇未免太short了:L:L:L

SORRY呀
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-5 23:18:52

在佢地見到面我時侯,有人講左一件事
眾:我地想去做職業呀!
源:哦................................ 我想講事 如果要做戰士 射手 盜賊就去找言能如果要做仙法師 治療師 幻術師就去找雅音
眾:真係多謝呀
言能:澔仔 你去打3隻跳跳兔向我回覆。
言能:黃 你係頑皮兔身上取得 2 根撥球羽毛,向我回覆。
言能:tony 你去打3 隻魔力波奇,向我回覆。
tony&黃&澔仔:哦...................................
雅音:小欣  你係頑皮兔身上取得 1 顆混沌石交俾我。
雅音:momomo 你係魔力波奇身上取得混沌水交給我。
雅音:詠欣 你係跳跳兔身上取得解藥,交給天宗長老會大門守衛安米。
詠欣&momomo&小欣:哦...........................................
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-5 23:40:59

係佢地做任的時侯,
e+tony佢地有職業啦(hi 我的名係神部男戰士)
tony佢地有一股氣流在身上流過
tony:我好像強左呀
澔仔&黃:係呀
tony:詠欣佢地係邊呀!
詠欣:我地係到呀!
詠欣:你好靚仔呀
tony:你都好靚女呀
眾:好啦 源小姐找我地呀
源:係啦 我有野要你地幫呀 就係.............................................................
黃:有冇錢呀!
源:有 每人1000$............
黃:打咩呀 快d講呀
tony:好啦好啦 你唔好打斷源的說話
黃:哦....................
源:好啦 我講得啦 就係要打抱曦戰蛙呀
眾:好...................

作者: mankinhui168    時間: 2008-8-6 11:09:22

上次呀源要佢地打抱曦戰蛙
抱曦戰蛙:你地找我呀
tony:係呀 好 大家e個係我地第一次打呀
眾:係呀
澔仔:好 咆哮 元神護體 戰意燃燒
tony:戰矢強擊
黃:傲氣狂怒
小欣:祕法奧義 元素奧秘
momomo:闇影之護 元素防護
詠欣:好 去啦 我會幫手加血呀
tony:好呀 上呀...............................
眾:呀.................................................
-------------------------------------------------------------------------------------------
下一次佢地就去打抱曦戰蛙(hi)
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-7 16:07:08

上一次佢地就打抱曦戰蛙
--------------------------------------------------------------------------
詠欣:定身術
抱曦戰蛙:你地都機強下呀
澔仔:衝撞
抱曦戰蛙:又來呀
tony:束縛箭
抱曦戰蛙:定完味
黃:閃影刺
抱曦戰蛙:呀 好悶呀
momomo:詛咒術
抱曦戰蛙:我打呀
小欣:小心 落雷術
抱曦戰蛙:我個舌頭呀 死啦 仙法師
抱曦戰蛙:哈哈 唔中呀 死啦
tony:小心 束縛箭 泣血箭
抱曦戰蛙:就死啦
詠欣:箴言術
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-14 21:31:06

佢地打左抱曦戰蛙之後
源:你地去商店買左要用的野
眾:好
源:tonyon你買左野去打我呀
(tonyon去左找呀源啦)
tony:咩事呀
源:你地係唔係要去星未呀
tony:係呀 咩事呀
源:你去左星未你地先去找我的好友震炎
tony:哦
(第二日)
tony:我地去星未啦
(去到星未到)
星之瀨:你地做咩呀
眾:冇呀
星之瀨:行過要$呀
黃:打佢
眾:好啦

作者: 煉鰲    時間: 2008-8-15 00:49:27

寫好曬再po出黎啦!!
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-22 19:36:32     標題: 星之瀨之死

上回講到tony佢地俾星之瀨看到之後
momomo:入夢術
澔仔:好 咆哮 元神護體 戰意燃燒
tony:戰矢強擊
黃:傲氣狂怒
小欣:祕法奧義 元素奧祕
星之瀨:我來呀
tony:束縛箭 泣血箭
澔仔:衝撞 破空擊
momomo:沸血術 詛咒術
黃:毒刃
小欣:落雷街 冰晶術
星之瀨:我死都要找你地一起
詠欣:定身
作者: 靚仔99    時間: 2008-8-22 22:49:44

其實樓主係咪想呃post呢= =?
作者: 愛卍好人豬    時間: 2008-8-23 01:18:53

擺明就係== 話就話第1次....我覺得佢...有d古怪
作者: GOODGOODBOY    時間: 2008-8-23 09:28:27

佢地定身到d怪kai左:lol
作者: 呵仔    時間: 2008-8-24 18:58:33

好搞笑,哈哈:lol :lol :lol
作者: 小畢仔    時間: 2008-8-24 21:06:42

原帖由 mankinhui168 於 2008-8-4 21:33 發表
哦 多謝多謝 我第一次作野呀 所以唔知呀

閘住.....你主題係咩呀
作者: 吹水仔    時間: 2008-8-24 23:17:10

我認為樓主跟本係抄緊人地劇情~
作者: 小畢仔    時間: 2008-8-25 19:59:05

又話作野...又話真人真事...9唔搭8既....<唔係粗口...係2個都唔相連既意思...樓上我都同意你既講法
仲有tim.....邊有可能岩岩做左職就有定身呀

作者: Oo滿滿oO    時間: 2008-8-27 02:29:39

原帖由 吹水仔 於 2008-8-24 23:17 發表
我認為樓主跟本係抄緊人地劇情~

真係好似小劍果d劇情= =
作者: mankinhui168    時間: 2008-8-30 10:04:07     標題: 百色的故事(蟲族大弓擊)

上一回佢地打死左星之瀨之後去到震炎到
眾:好呀
震炎:係e前有六個人同蟲族的阿帝天打 佢地打到阿帝天好傷 但佢到之係封印起來 但之後佢地都死左
(係佢地聽故事的時侯蟲族大軍打到來呀)
tony:佢地來呀
期他人:係呀

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2