AGAMES 討論區

標題: 支持強化膠囊 - GM 請令遊戲更多元化 [打印本頁]

作者: badbear    時間: 2011-12-16 16:28:36     標題: 支持強化膠囊 - GM 請令遊戲更多元化

1.     職業玩法更多元化~
強化膠囊無職業之分~ 點會職業失衡 ?? 強化膠囊 可以玩 hp~ 推攻~ 各推一半又得
~
坦要攻有攻~ 要超多 hp 又得~~~ 打手推攻攻攻又得~ hp 無甘易死又得~ 玩平均型可以無問題~

2.      $$ 人玩晒 ??
由可以 + 10 開始~ 已經係有 $$ 人勁d架啦~ 等價交換~ $ d~ 好正常~ 不如你話唔準 + 10 ~ 所世界 +5 ~

3.     支持膠囊~ 起馬 窮人可以用綠字kuso + 上去~ 打副本可以輕鬆好多 ~
窮人 ec 都無甘易死~ 窮人打手都可以單刷 38~50 輕鬆賺錢 ~

4.     台灣那邊的人也認為 以刷副本而言,血能多一千兩千、攻擊多一千兩千不是挺好的?
說真的,取得"衝好的時裝"確不是甚麼困難的事喔~

作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-16 17:51:03

你放心,我地會小心考慮各方面意見再決定係唔係推出。
作者: Kv●包包xD    時間: 2011-12-16 18:33:41

反對
作者: 孤單心事    時間: 2011-12-16 19:34:57

反對

出左我同班FD都會轉GAME   
出左既話更加唔平衡  
作者: terrychlqung    時間: 2011-12-16 20:28:09

同上兩個,反對!
作者: Kv●包包xD    時間: 2011-12-17 00:16:30

GM吾想晴空越黎越少人 就入貨啦 :(
作者: askrun    時間: 2011-12-17 12:44:54

出左只會令有錢人更屈機..BUFF係計%+的,窮人同有錢人只會差距更大
作者: 分配方式    時間: 2011-12-17 17:24:57

反對
作者: Peterlau    時間: 2011-12-18 05:43:44

反對要有重點先得......
而且上面有一位 反對 是100% 已經離開晴空的玩家XD
真是用心XDXDXD

台灣確定已經出了, 而且出了的商城東西100%不會回收, 台灣方面出副本, 王怪, PVP 是按台灣(((已經))) 出了強化膠囊為基本去SETTING的......
如果版本是台版, 而香港版是沒有強化膠囊後果請深想一下. P.S. 難道要出香港特別版比香港人玩??

重點: 要是不出強化膠囊我可是沒什麼XD, 難道高, 得到的人自然少. 對我個人來說最好出超難打的副本, 真是(((歡迎))), 完成了才很有價值MA
58,59副本取了59中的黑人, 我的隊伍是在開放60級的第2天全刷光的XDXD

要走的人其實留不了, 要留的人是會因應改版提升自己的吧!!!!!!
作者: `★文儿    時間: 2011-12-18 19:55:49

各位請耐心等待官方商議後的答案@@
作者: 喵子♀淩    時間: 2011-12-19 02:31:59

對呢隻online已經無晒期望XD
作者: Siu佩    時間: 2011-12-19 05:53:38

心事-,-我又唔信你同班FD會轉GAME-.-
作者: badbear    時間: 2011-12-19 09:53:15

Kv●包包xD 發表於 2011-12-16 18:33
反對

不要為反對而反對吧 ~唔係字大隻d 就代表有道理~
有人是喜歡刷副的 ~ 有膠囊加強能力~ 唔洗下下加 10 都可以單刷副本 ~
根本對玩家就係一件好事 ~
好戰玩家~ 又要殺人~ 又唔願比 $$ ~ 又要型又要帶頭盔 ???
作者: Kv●包包xD    時間: 2011-12-19 13:09:42

badbear 發表於 2011-12-19 09:53
有人是喜歡刷副的 ~ 有膠囊加強能力~ 唔洗下下加 10 都 ...

膠囊加強能力系好事 但+既能力會吾會多得過份?
1粒成功+成395   1件時裝最多可以上2000
5件時可以+10000攻 到時你班用$玩既 仲吾玩哂?
我地D平民 最多咪+1000~2000攻  邊夠你地黎牙 ^^'
到時我地D平民真系收哂皮  你地班有$人 個個仲吾曉飛天?
1粒咁既膠囊都有+400攻/血  咁D+8~10武  +5~8裝 收哂皮啦
個個拎+5武  +3裝
以後成隻GAME 吾洗再整裝LA  1整主打【膠囊世界】,【時裝世界】~
到時個個抽時裝   抽星光拎膠囊
官方實賺哂$架w0  用$玩戈班更+玩9哂 ^^"

作者: 孤單心事    時間: 2011-12-19 13:15:31

Siu佩 發表於 2011-12-19 05:53

錢我大把= = 佢出呢粒野    手染變垃圾
我轉去玩其他GAME  
咪又係神裝
至少唔會連時裝都有得強化LO
作者: 孤單心事    時間: 2011-12-19 13:17:28

Siu佩 發表於 2011-12-19 05:53

最重要係
連時裝都強化
1件手染隨時變垃圾
白裝隨時貴過手染
逼住人買佢D蛋再抽1件手染?
我唔會同佢癲LO
作者: Kv●包包xD    時間: 2011-12-19 13:20:13

badbear 發表於 2011-12-19 09:53
有人是喜歡刷副的 ~ 有膠囊加強能力~ 唔洗下下加 10 都 ...

【好戰玩家~ 又要殺人~ 又唔願比 $$ ~ 又要型又要帶頭盔 ???】
公起你, 你終於up到官方個plan出黎 ^^
大家~ 我地吾可以再好似以前咁架喇~
想勁? 系個銀包拎$出黎啦
吾系入到武鬥, 戰場等比人秒^^"
以後就算你有+10武 +8裝
班用$玩既人 閒閒地上幾粒膠囊
+幾千攻  1下就kO哂你地喇 ^0^~
我希望我講既野吾會實現;
吾系我1定轉game玩.!

作者: yugo38    時間: 2011-12-19 13:54:29

唔該大家睇清楚1樓個位樓主,擺到明系官方個邊放出來既“新手”啦!!!呢個“強化膠囊”應該都100%出,唔出點搵錢!!放長雙眼睇下吧.........
順便一提,我都系反對出膠囊!!

作者: badbear    時間: 2011-12-19 15:39:36

Kv●包包xD 發表於 2011-12-19 13:20
【好戰玩家~ 又要殺人~ 又唔願比 $$ ~ 又要型又要帶頭盔 ???】
公起你, 你終於up到官方個plan出黎 ^^
大 ...

甘老老實實喇~ 又要唔比 $$$ ~ 又要勁 ??
講唔通吧

你要秒殺人 ~ 又要威 ~ 又唔比 $$  ?? 夠鐘食藥啦 ~
作者: badbear    時間: 2011-12-19 15:42:48

Kv●包包xD 發表於 2011-12-19 13:09
膠囊加強能力系好事 但+既能力會吾會多得過份?
1粒成功+成395   1件時裝最多可以上2000
5件時可以+10000 ...

甘不如出隻 game~ 叫窮人 online ~ 專比你呢d ~ 又要無 $$ 又要威 ~又要帶頭盔既人玩囉 :$

甘你應該會好開心~ 窮人online :$
作者: y001234567    時間: 2011-12-19 15:57:12

台灣方面是已經推出,成效有有目共睹,好與壞成效如果大家都知,代理商不是肓目求錢!這類多化膠囊只會令game入面的有錢人變得更強,顯得窮人更廢!這就跟現在社會的貧富懸殊相似,但現在討論的是遊戲,玩家有權決定轉遊戲與否。我認為這遊戲平衡得好好,沖+10 是有難度的,金錢也相對的多,而且商城的物品是消耗品,用完就消失(不是指時裝),還有消錢的會任,令遊戲的金的數量達至平衡。這遊戲不是全+10就是屈機,而只是比較強,你有沒有看過全身+10的瘋狂小白兔是不死的?我經常看見他死!(沒有串的意思,只是他已退出,作一個例子),代理商現在做的是保留玩家!只要有玩家就有利益,一個聰明的人是不應該在自己的錯誤中學習,而應該仲別人的錯誤中學習。正正現在就是能在台灣代理商的錯誤中學習。最後我相信強化膠囊只會帶走大量基層玩家,包括我自己!
作者: yugo38    時間: 2011-12-19 15:58:04

badbear 發表於 2011-12-19 15:42
甘不如出隻 game~ 叫窮人 online ~ 專比你呢d ~ 又要無 $$ 又要威 ~又要帶頭盔既人玩囉 :$

甘你應該會好 ...

甘既態度....仲唔系100%出!!
窮人仲唔收皮............轉GAME吧啦!!
作者: yugo38    時間: 2011-12-19 16:23:42

y001234567 發表於 2011-12-19 15:57
台灣方面是已經推出,成效有有目共睹,好與壞成效如果大家都知,代理商不是肓目求錢!這類多化膠囊只會令game入 ...

有見地....其實作為我地呢的基層玩家,有幾多錢可以擺落隻GAME!!!你既意見比較合理,反映我地既基層問題!!
作者: Kv●包包xD    時間: 2011-12-19 21:15:12

badbear 發表於 2011-12-19 15:39
甘老老實實喇~ 又要唔比 $$$ ~ 又要勁 ??
講唔通吧

s0r 玩game用$先勁戈d 叫垃圾
大把人玩game完全吾洗出$

作者: kan2011    時間: 2011-12-20 09:05:02

Kv●包包xD 發表於 2011-12-19 21:15

E.G SD,CSO果d 都玩技術

作者: badbear    時間: 2011-12-20 09:13:57

Kv●包包xD 發表於 2011-12-19 21:15

玩唔起~ 咪唔好玩啦~
既然你講到甘勁~ 唔洗出 $$ 就得~
甘你怕咩出膠囊姐  ?
作者: pgchicken    時間: 2011-12-20 10:15:13

yugo38 發表於 2011-12-19 13:54
唔該大家睇清楚1樓個位樓主,擺到明系官方個邊放出來既“新手”啦!!!呢個“強化膠囊”應該都100%出,唔出點 ...

呢度係官方論壇,我地唔需要放d你講既所謂"新手"出黎咁鬼鼠
作者: theeyy    時間: 2011-12-20 11:26:00

一係咁 膠囊 對pk戰無效 正係打副本先有效
作者: badbear    時間: 2011-12-20 11:26:57

我相信好多事都有多方面既睇法吧 ~
好多玩家都將最極端的情況放大 ~ 之後就跟風盲目反對 ~
時裝 + 5 係好勁~ 不過要上到 + 5 根本好困難~ 何況要 2件 甚至 5件~
根本無咩可能~
好多玩家將呢d甘困難做到既野~ 放大~ 然後講到個個都得係自己唔得~
所以隻game就失平衡~
事實上呢?? 眼見台灣甘多人~ 有幾多人做到 ??
真係有普及到 ??? 反而個個都用 +2 + 3 ~ 台戰同普通玩家都係 +2 + 3
實力接近左就真~ 當然有小部份 + 4 + 5~ 但真係好小好小~
成隻game甘大~ 就因為 小小人影響到平衡 ??
再者~ 有付出有收穫~ 我覺得真係無問題 ~
作者: yugo38    時間: 2011-12-20 15:23:07

pgchicken 發表於 2011-12-20 10:15
呢度係官方論壇,我地唔需要放d你講既所謂"新手"出黎咁鬼鼠

鬼唔鬼鼠,大家有眼睇,講完
反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....
作者: acaca613    時間: 2011-12-21 12:09:08

反對

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2