AGAMES 討論區

標題: 第一屆夜血會考英文作文挑戰賽[更新文章至4/7] [打印本頁]

作者: CDD    時間: 2009-10-6 16:58:38     標題: 第一屆夜血會考英文作文挑戰賽[更新文章至4/7]

是次比賽.目的為使大家英文水平上升.

只要你寫的文章,能比我地的文章優勝.就可得獎!

比賽使用09年會考題目.

題目為:you have read a newspaper article about some parents who would like to teach their children at home instead of sending them to school .write a letter to the editor of the newspaper saying whether you think this is a good idea and why

基本要求250字,有意者可在此po中回覆.

必須為個人作品.如有發現抄襲等行為.取消資格論!

得獎要求為比我地的文章寫得更好.

獎品為曙光200點卡.

必需在11月之前po出.

ps.我地的文章會在數天內發出.

Dear Editor,

In response to an article in your newspaper about some parents wishing to teach their children at home instead of sending them to school, I would like to express my views. This idea, in my opinion, is definitely not a good one.

Parents may think they are capable of teaching their children, and there is no need to send them to school. Undeniably, some parents do have the ability to inculcate kids with proper knowledge and values, but is this enough to replace schools?

Surely not! In school, what students gain is not just factual knowledge, but also other crucial skills that they must possess. For instance, by completing tasks and doing projects, they acquire interpersonal skills. By taking responsibilities of being class captains, club leaders and prefects, they develop a sense of leadership. By attending regular morning assemblies, they establish an awareness of current affairs in society and introspect themselves. Even by having quarrels with others in school, they learn how to get along with teachers and classmates, and how to respect others in the future. What's more, multifarious extra-curricular activities help boasting their self-esteem. Do parents provide all these at home?

Furthermore, schools are important places where students spend their time with joy and sorrow, with success and failure. Through the years of life in the campus, students would cherish the precious experience they had ther. Every step of stairs, every chair and every blackboard symbolize their memorable school life, which is no doubt invaluable. Many graduated friends told me that they miss those days in their old schools, and wish to go back and stay there again. On the contrary, if students are kept at home being taught by their parents, they are deprived of the golden opportunity to enjoy school life. Obviously, after a year or two, they would regret that they had agreed to stay at home.

作者: 乂小鉉鉉乂    時間: 2009-10-6 17:16:36

=.=
e個題目對我黎講太容易@w@
我係英文堂都作過幾次類似既題目喇
甘...我就用反會考時既文章喇:lol :lol
遲d就po出黎:) :)
p.s.唔係夜血既人可唔可以參加架@@?

作者: CDD    時間: 2009-10-6 17:18:38     標題: 回覆 2樓 乂小鉉鉉乂 的帖子

只要比我地的文章好就可以了.

只要係自己文章就得.重用都得.

禁止抄襲!

夜血主辦姐.無指明.就算你係老師都可以寫的

重點係好過我地d文章

作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-6 18:42:03

會考寫250字????????
唔好再少d~~~~~
我中3都寫350字啦= =
再者,250字幾句就夠- -
起碼都700字啦= =
作者: CDD    時間: 2009-10-6 18:52:34

原帖由 我愛哈圭圭 於 2009-10-6 18:42 發表
會考寫250字????????
唔好再少d~~~~~
我中3都寫350字啦= =
再者,250字幾句就夠- -
起碼都700字啦= =

250字的確是少了點.

但考慮到agame的會員未必能做到.

把字數要求少了點.

當然.你如果寫250字就比我地的文章好

你算是全港數一數二了.

ps.我地的文章可以說是Top 3的.
作者: 雞神-3-    時間: 2009-10-6 18:54:34

再早一點可以嗎?- -
同埋點比你就咁send比你嗎- -?
作者: 段天    時間: 2009-10-6 19:03:43

原帖由 CDD 於 2009-10-6 06:52 PM 發表

250字的確是少了點.

把字數要求少了點.

你算是全港數一數二了.

ps.我地的文章可以說是Top 3的. ...

係考慮到agames既玩家英文水平;P 就唔會出會考題啦
呢到大部份都係你呢D未考過會考既小朋友~
ja係200點最後都係係自己人手上 呢招高~
又可以收買人心 但唔洗付出~ 真高;P 振狼教架??
作者: CDD    時間: 2009-10-6 19:04:41     標題: 回覆 6樓 雞神-3- 的帖子

早點是指??

最遲為10月31日.可以早.不可以遲.

直接回覆就可以了.
作者: CDD    時間: 2009-10-6 19:10:50

原帖由 段天 於 2009-10-6 19:03 發表

係考慮到agames既玩家英文水平;P 就唔會出會考題啦
呢到大部份都係你呢D未考過會考既小朋友~
ja係200點最後都係係自己人手上 呢招高~
又可以收買人心 但唔洗付出~ 真高;P 振狼教架?? ...

只要係好過的.都會有200點.

之前我的回覆說了.我地的文章可以說是top3的.

你能力做到.200點一定會比你

收買人心嗎?對不起,冇.天你平時都好勁的.

作出來.同我地的文章比較下?

聲明.有心搞事請按上一頁離開
作者: 段天    時間: 2009-10-6 19:28:13     標題: 回覆 9樓 CDD 的帖子

我無心攪事架a_a
但我有心攪你a_a
你咬我? 第一屆夜血會考英文作文挑戰賽
JA係夜血內部啦~.~ 你又無話其他人黎評 到最後 你話乜都唔好
甘唔送lu 都得架a_a 夜血呀碼 無其他團人作証 你點咬點得架啦~
仲有 會考<---香港政府出的 你有咩資格用@v@?
ja係抄襲香港政府啦 甘你用咩公信力叫大家唔好抄襲其他人既作品??
你自己已經係到抄襲緊!
作者: 【夜牡丹】    時間: 2009-10-6 19:31:02

原帖由 CDD 於 2009-10-6 18:52 發表

250字的確是少了點.

把字數要求少了點.

你算是全港數一數二了.

請問有何証明?
作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-6 19:33:04

原帖由 CDD 於 2009-10-6 18:52 發表

250字的確是少了點.

把字數要求少了點.

你算是全港數一數二了.

係係....如果我話比你知我作文全級係最尾個個,
又低form過你,
如果寫得好過你你就應該好好反省
作者: CDD    時間: 2009-10-6 19:39:25

原帖由 段天 於 2009-10-6 19:28 發表
我無心攪事架a_a
但我有心攪你a_a
你咬我? 第一屆夜血會考英文作文挑戰賽
JA係夜血內部啦~.~ 你又無話其他人黎評 到最後 你話乜都唔好
甘唔送lu 都得架a_a 夜血呀碼 無其他團人作証 你點咬點得架啦~
仲有 會考 ...

最後一次對閣下作出回答.

我可以答你.我地的文章有一定level.[24分]
就算係AL都可以令A的文章.

會考題目係有公信力.
抄襲文章同使用會考題目.不可同日而語,

你想參賽的.請依一樓的要求.
無心而來搞事的問題.不再作回應
作者: ╭夜x璃櫻    時間: 2009-10-6 19:45:36

啊啊...250字..."唔好意思呀...我今年先form1,只不過咁嘅文章就已經top3,太驚咯,呵呵。仲有好似覺得你地係到表示緊你地D人英文好叻咁,啊啊.呢D好似叫曬命,謙D會得人鐘意D,再講,你份文講關於主題先得幾句,講不足之處多到手指數唔哂,會考D人能力咁低就死咯,我覺得呢份野form2已經寫得出咯。再講,無啦啦post份咁"好"嘅文出黎就真係想提升英文水評架啦..."仲話agame D人可能會達唔到要求所以要降低,如果真係唔到標咁就算咯.總之真係覺得你個比賽好奇怪...
作者: CDD    時間: 2009-10-6 19:50:07     標題: 回覆 11樓 【夜牡丹】 的帖子

本年會考改四千多的卷.

年年改三千以上

數十年教學經驗

set某卷的全港3位老師之一
作者: 笨BE    時間: 2009-10-6 19:50:31

對我泥講 SO EASY-_-
不過200點-_- 矛興趣參加  更何況我吾係夜血
作者: 段天    時間: 2009-10-6 19:50:53

甘你咪唔好回囉a_a
又唔想回我又要回 你係咪犯賤!
我係指緊你會考<--呢2隻字抄人 回都回清楚D啦!
中文都睇唔店 學人出英文!
作者: CDD    時間: 2009-10-6 19:52:31     標題: 回覆 14樓 ╭夜x璃櫻 的帖子

當然唔係- -

未打完.得個小小.點會令到24分- -

be.

easy的話.等我打完.你再睇唔睇明d文a_a?
作者: 段天    時間: 2009-10-6 20:07:06

正所謂 一堆唔多識英文既人 學人攪D作文比賽~.~
笑大人個口 會考考返個英文合格先好出黎講啦~.~
咩叫體諒agames既玩家?? 係體諒就開中文!
作者: *緋雪夜*    時間: 2009-10-6 20:20:11

喂~怪物
點解你臉皮成尺厚架?
聊完人唔識同人講返對唔住架?
扮咩ja?扮資優兒童呀?
識唔識咩野叫禮貌~
作者: 段天    時間: 2009-10-6 20:32:34

人地覺得自己英文水平好呀碼a_a
但會考都未考就學人用會考題囉~.~
作者: CDD    時間: 2009-10-6 20:35:17

講多無用.你作得出更好的.

你勁!

講其他野冇用的.

係就作出來.串死我..不過你做到咩?
作者: 段天    時間: 2009-10-6 20:42:46

ja係甘=.= 我會考英文點都拎到個合格
你?考都未考係到嘈生晒@v@係到扮高深開post

你開post既資歷連一個會考生都不如- -" 學人開會考post?
笑大人個口
作者: *緋雪夜*    時間: 2009-10-6 20:43:20

原帖由 段天 於 2009-10-6 20:32 發表
人地覺得自己英文水平好呀碼a_a
但會考都未考就學人用會考題囉~.~

笑左;P
所以話係個堆人就係個堆人架喇~上左腦冇得變
我記得之前有條友就話~出黎飲野lo~出黎傾下lo(但係三唔識七叫人出黎呢樣先掂wo:victory: )
呢加呢個就~作出黎lo
天一陣人地又叫你同佢出黎傾下計出黎笑下作下文架喇A_A
你唔出人地就會話你雙失電車男架喇;P
好神奇
作者: CDD    時間: 2009-10-6 20:45:24

更新至3/7

如以頭先的作為我地的水平.

請睇下更新內容.

有實力的就作出來.

冇實力作但口多的.請留力查字典吧
作者: 段天    時間: 2009-10-6 20:51:33     標題: 回覆 25樓 *緋雪夜* 的帖子

緣兄a_a 算啦 人地仲要考英文 係要作架啦~
正如 我返學都好多好多功課 不過就係無甘解a_a
我地呢D 字典在腦中 唔需要查 人地個D 要查住黎作文~.~
笑大人個口
都係個句 無甘既能力學人開D甘既比賽~.~
作者: *緋雪夜*    時間: 2009-10-6 20:59:36

原帖由 段天 於 2009-10-6 20:51 發表
緣兄a_a 算啦 人地仲要考英文 係要作架啦~
正如 我返學都好多好多功課 不過就係無甘解a_a
我地呢D 字典在腦中 唔需要查 人地個D 要查住黎作文~.~
笑大人個口
都係個句 無甘既能力學人開D甘既比賽~.~ ...

第一喇~我地唔係夜血~
第二~係想作就作唔想作就唔作架喇
呀Monster呢加好似逼緊人作咁,但我又真係見唔到有邊過作:dump:
不如呀怪物哥你講到明唔係作就唔準係呢個post度講野仲好喇~
再唔係怪物哥你再次化身成金手指報下串咁都唔錯A_A
作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-6 21:05:31

唉....
係要表現自己英文叻就寫文上South China Morning Post..
個度有份young post,專比d鐘意表現自己o既人寫
你甘有potential,
寄份去啦~
作者: 段天    時間: 2009-10-6 21:05:57

喂 我唔係作架! 但你開post 我可以插你架@v@ 你咬我?
更何況作完咪比佢偷晒師a_a 係想學英文既 就交學費!
唔好係到側側博唔多覺甘想學人英文作文D技巧~.~
人窮志不窮 我諗佢無~.~
作者: 段天    時間: 2009-10-6 21:07:57     標題: 回覆 29樓 我愛哈圭圭 的帖子

呀CDD既能力 咪只有係agames搵D小學生覺得佢出一堆英文
好勁甘囉-0- 夜血團開比賽好威甘囉~ 無架啦~.~
佢邊有料子寄野上去~
作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-6 21:09:50     標題: 回覆 31樓 段天 的帖子

唉............
雖然呢個係事實,
都唔洗講甘白
大哥會hurt的
作者: 夢緣    時間: 2009-10-6 21:13:09

其實我覺得有欺騙成份係到~
拎200點吸引人地幫佢做功課!
我覺得你本人CDD係自己有份會考題目既功課.自己想高分d(份作文)或唔識做。
想用點數收買人地份文章,之後就抄落去 交比你學校d miss/牙sir!

唔知大家同唔同意呢!:em800_66:
作者: 段天    時間: 2009-10-6 21:14:30     標題: 回覆 32樓 我愛哈圭圭 的帖子

hurt!咪由得佢hurt囉@v@
佢面皮甘厚 怕咩?
作者: 段天    時間: 2009-10-6 21:16:26     標題: 回覆 33樓 卍地獄神卍 的帖子

唔係我勁 只係佢廢~.~
如果我係勁既我上左中六 所以話 連一個普通band3中學生都不如既...
有幾高深便知~
作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-6 21:19:34     標題: 回覆 35樓 段天 的帖子

唉.........
呀大哥係叻o既,
就唔會沉迷在online games,
係叻o既,
就唔會作得甘短,
我英國文學份功課都要800字啦!
條topic又似d form.1 仔作甘= =
又話要就agames d人喎,
唔好話你咩都諗唔到!
作者: 藍妹    時間: 2009-10-6 21:33:45

~"~
我相信會考出得既題目都有咁上下level既~"~
如果個個都好以你地咁勁就冇人會fail左英文作文啦~"~
作者: 【夜牡丹】    時間: 2009-10-6 22:12:03

原帖由 CDD 於 2009-10-6 19:50 發表
本年會考改四千多的卷.

年年改三千以上

數十年教學經驗

其實你有冇讀過書=-=?
你係咪唔知咩叫做『証明』??
你 口UP UP,係到打幾隻字就為之『証明』=0=??
作者: 【夜牡丹】    時間: 2009-10-6 22:18:00

原帖由 CDD 於 2009-10-6 20:35 發表
講多無用.你作得出更好的.

你勁!

講其他野冇用的.

係就作出來.串死我..不過你做到咩?

不如我地玩第二樣野:搵$(好玩好多~只有$我才有興趣~)
注意!唔係GAME$~係HKD!
POST埋每月銀行薄COPY/屋契地契車契/公司糧單有效証明文件

我體諒你~~你每月搵到多過5K當你贏~;P
作者: ~兒兒~    時間: 2009-10-6 22:47:15

原帖由 【夜牡丹】 於 6-10-2009 22:12 發表

其實你有冇讀過書=-=?
你係咪唔知咩叫做『証明』??
你 口UP UP,係到打幾隻字就為之『証明』=0=??

丹丹~~~
講樣野俾u知....
佢呢...不嬲口up   up當秘笈架;P
佢連何謂『作文』呢兩隻字都理解唔到:L
何以我咁講?睇過以下佢篇野相信大家就會明;P
http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=41178&extra=page%3D1
作者: ~兒兒~    時間: 2009-10-6 23:13:44

原帖由 CDD 於 6-10-2009 18:52 發表

250字的確是少了點.

把字數要求少了點.

你算是全港數一數二了.

唔知你係咪食得大蒜多le@@咁囂張既,好大口氣,仲好鬼口臭wo;P
須知呢個世界人上有人,天外有天....
之前第一帥天少都俾個咩所謂x海龜比下去了....仲要自動退位讓賢添a__a
呀!!!你講到咁口響,暑假個時關於個我們的回憶作文比賽,你都好似有參加架~~可!?
為何不見你拎第一既?仲要10甲都不入;P

作者: 【夜牡丹】    時間: 2009-10-6 23:20:34

原帖由 ~兒兒~ 於 2009-10-6 23:13 發表

唔知你係咪食得大蒜多le@@咁囂張既,好大口氣,仲好鬼口臭wo;P
須知呢個世界人上有人,天外有天....
之前第一帥天少都俾個咩所謂x海龜比下去了....仲要自動退位讓賢添a__a
呀!!!你講到咁口響,暑假個時關於個我們的回憶作 ...

兒~
可能佢中文唔係太好...
你見佢連何謂『証明』都未分得清...就知啦!
咁點作個回憶拎冠軍?!

作為中國人,學好D中國文學先吧!
作者: 晴月    時間: 2009-10-7 08:56:04

原帖由 CDD 於 2009-10-6 16:58 發表
是次比賽.目的為使大家英文水平上升.

只要你寫的文章,能比我地的文章優勝.就可得獎!

比賽使用09年會考題目.

題目為:Should parents teach their children at home instead of sending them to school?

基本要求2 ...

其實你的題目本身沒有問題,不過你好像沒有註明是Letter to the Editor......
那何解你post出來的有 Dear Editor 的字句呢?
格式是否一個評審的因素呢?
你只例出了基本要求,那有沒有不基本的要求呢?
評審有何準則?(請詳細列明,會考也有評分標準的)
還有,誰人來作評審?
最重要一點,何謂叫「我地的文章寫得更好」?當中的「我地」是誰?
評審的人是否真的有資格比較大家文章的質素呢?
作者: 【夜牡丹】    時間: 2009-10-7 09:39:05

原帖由 晴月 於 2009-10-7 08:56 發表

其實你的題目本身沒有問題,不過你好像沒有註明是Letter to the Editor......
那何解你post出來的有 Dear Editor 的字句呢?
評審有何準則?(請詳細 ...

晴晴!人地話:

本年會考改四千多的卷.

年年改三千以上

數十年教學經驗

好巴閉咖!!
但叫佢拎証明佢又拎唔到=-=
我都覺得根本佢就自己出200點,哄人地幫佢做功課
講真『我唔信有位咁巴閉既老師玩曙光』;P
人地得鬼閒上forum同你改卷咩?!

作者: ╭夜x璃櫻    時間: 2009-10-7 16:08:03

本年會考改四千多的卷.

年年改三千以上

數十年教學經驗

唔係好明呢個係咩意思...超混亂
作者: 段天    時間: 2009-10-7 22:45:24     標題: 回覆 43樓 ~兒兒~ 的帖子

我中文作文會考1星咋~.~
但都可以拎到第3名....可想CDD既中文作文能力....
所以話呢-v- kekeke 用腦諗都明點解英文
作者: ooyukiyuki    時間: 2009-10-8 13:18:53

話明會考題目  字數就應該多好多  唔應該因應你所講既"考慮到agame的會員未必能做到" 而隨便改變字數限制  會考既試題 就係要比考生用自己既思維去諗野 之後發揮係個題目度 唔係 點評分?  如果隨便改一改個字數  跟本就冇左比人發揮既空間 :'(
同埋 篇文 究竟係邊個作架?? 我搵唔倒作者名 可能係我對眼有事啦@@ 大得濟   而且 又唔講埋邊個做評分   得你一個?  你成日話 叫大家作d文好過 "你地" 姐係邊個 又唔講出黎   人地叫你證明 你就話
本年會考改四千多的卷.
年年改三千以上
數十年教學經驗
姐係咩意思 我唔明  不過我信架  我信真係有哩個人存在  不過可能同哩個post無關姐
你係想講佢負責評分?? 一話篇文係佢作  唔通 你所指既你地 就係你同哩個人一齊作一篇文?? :D
以中文書信格式黎睇  有上款 冇下款?
真係唔駛既話 ok我錯:L 我英文水平差:$
作者: 段天    時間: 2009-10-8 13:23:49

ooy係我地英水水平差架啦~.~
人地夜血精!英一堆堆- - 英文幾惡雞
作者: ooyukiyuki    時間: 2009-10-8 13:27:05

又係既~___~
勁到出post
我地只好認命~____~! 我地唔係讀英文既材料   我地都係學好中文先:P

請勿離題

作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-8 16:56:23

唉....
夜血d人甘勁,
個比賽留軸比你地夜血自己玩晒啦=.=
雖然真係會有老師改成3000份試卷,(改一份有10-20蚊,而改一份試卷唔洗3分鐘)
甘又唔係假,但唔信會係夜月有囉=.=
唉.....
你開post開錯地方啦=.=
想曬你地夜血勁去第二度啦= =
作者: 晴月    時間: 2009-10-8 17:01:34

原帖由 晴月 於 2009-10-7 08:56 發表

評審有何準則?(請詳細 ...

為甚麼個題目改得這麼無聲無色的?
我還在等樓主回覆我丫~~~~

但是,其他的問題,怎麼不回應我啦?
作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-8 17:12:38     標題: 回覆 53樓 晴月 的帖子

算啦= =
人地想比我地睇下佢英文超勁,
點會理你丫....
佢打篇野出泥,係想我比讚下佢.
e+佢都潛左水- -
作者: 【夜牡丹】    時間: 2009-10-8 19:42:05

原帖由 晴月 於 2009-10-8 17:01 發表

為甚麼個題目改得這麼無聲無色的?
我還在等樓主回覆我丫~~~~

但是,其他的問題,怎麼不回應我啦?

晴晴呀~人地潛左水啦
可能仰浸襯TIM!!!;P
由得佢啦,口講無憑,佢鍾意講到自己幾勁都得~
又真係吹佢唔漲咖啵~~
作者: CDD    時間: 2009-10-8 21:18:35

更新至4/7

老師不是玩曙光的,

如果老師唔得閒.會由另一位外籍老師去評分.

丹丹你的問題.好似同比賽冇關!?

我也冇必要回答吧

本人也不是能24小時online.

一時未能回答.唔會叫做淆掛!?

改一份係有36蚊,而改一份試卷係要20分鐘上!

文唔係由夜血的任何一個人作的,如何叫夜血曬命!?

我地係冇alta支持的,點卡錢由我地出.

加夜血二字.有問題嗎!?

某人說我是會用你地d文交比老師!?

我都想請問大家..作文可以作差唔多成個月!?

之前都講左.文係AL都會係24分的.

我地比禁多時間大家.係想大家可以作好d.

相信識我的人會知道.我最初係講d好差的英文的,

正正因為禁.先會有這次的比賽.

希望大家會明白.夜血不是想曬命,想認叻

只因為錢由夜血出.先會夜血二字.

如果你地任何一個團.出錢的.都可以搞的.

使用會考評分標準

我地指一樓的文

評審人一定有資格!

作者: 【夜牡丹】    時間: 2009-10-9 00:13:00

原帖由 CDD 於 2009-10-8 21:18 發表
更新至4/7

老師不是玩曙光的,

我也冇必要回答吧

改一份係有36蚊,而改一份 ...

講一大段野,都只係不停強調『有資格評審』
即係廢話囉=-=

同比賽冇關唔出得聲?係既你就早講啦,叫埋版主幫手扣分!!
相對地,我從來都冇要求你回答我啵,我只係提出問題之嘛~KAKKA
估唔到你中文水平真係咁差;P

作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-9 07:48:34

睇你改咩啦,
改份作文要20分鐘,
個老師賺毛?
如果真係,個老師真係好有心,
對教學既熱成真係................
講真,改完又唔洗比番個學生睇,
唔洗寫comments,
睇一睇就比到分啦
作者: 晴月    時間: 2009-10-9 09:01:57

之前都講左.文係AL都會係24分的 <-呢句唔係好明,可唔可以解釋一下?

24分是怎計的?
作者: 段天    時間: 2009-10-9 09:46:49

下?改一份卷20分鐘??我maths拎U都識計啦 1個鐘最多都係3份卷!
個位名師 你話改3000幾份 好啦 唔好計幾 只計3000
都要1000個鐘 起碼都要41.9日 四舍五入 42日先改好 仲要唔訓教 唔出街
無時無刻改先有甘既速度? 就算係個位名師 都唔會甘低能用42日既時間去改囉
我發覺CDD你除左中文水平不高之外呢=.= 連數學都不夠一個拎U既廢物高
檢討下啦!前後矛盾!同埋 CDD您!個段文 如果拎去會考考既話 U左啦你- -"
仲係到晒夜血 夜血比錢又點- -?係都搵個作得好D既出黎整段文啦
你?! 不知所謂!
作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-9 12:11:56     標題: 回覆 60樓 段天 的帖子

人地"努力"讀書,
不過都唔知讀左d咩...
唉...........
英又唔得,中又唔得,數又唔得...........
有咩用=.=

請勿離題

作者: 段天    時間: 2009-10-9 12:14:56

我都係炒左數學一科 人地一炒炒三科=.= 仲要係主科~.~ 痛苦

請勿離題

作者: faatfaat522    時間: 2009-10-9 16:26:21

更新至4/7

老師不是玩曙光的,

我也冇必要回答吧

聰明人..你聰明就係人都知@@..但係估唔到連你隻眼..都有毛病..得閒去睇下眼科醫生吧;P ..呢到何時有人說你淆?@@難道你中文既水平低到連淆同埋潛水都唔識分嗎?:yip: 這樣的話..我無話可說:dump:

請勿離題

作者: 【夜牡丹】    時間: 2009-10-9 16:28:58

原帖由 段天 於 2009-10-9 12:14 發表
我都係炒左數學一科 人地一炒炒三科=.= 仲要係主科~.~ 痛苦

數學正呀~會計我強項KAKAKA
樓主不如體諒下我,玩計數丫
橫掂我宜家係公司...一日都出十幾廿份statement,唔爭在~^0^

請勿離題

作者: faatfaat522    時間: 2009-10-9 16:29:26

原帖由 【夜牡丹】 於 2009-10-9 00:13 發表

講一大段野,都只係不停強調『有資格評審』
即係廢話囉=-=

同比賽冇關唔出得聲?係既你就早講啦,叫埋版主幫手扣分!!
相對地,我從來都冇要求你回答我啵,我只係提出問題之嘛~KAKKA
估唔到你中文水平真係咁差;P ...

肥仔無腦我依家先知..因為以經有一個列子@@
連淆和潛水..都唔識分..智商高極有限~.~
作者: 笨BE    時間: 2009-10-9 16:37:07

不如出中屎/西屎 ESSAY._.
我讀文科 就就我吾該-_-

請勿離題

作者: 【夜牡丹】    時間: 2009-10-9 16:37:53

原帖由 faatfaat522 於 2009-10-9 16:29 發表

肥仔無腦我依家先知..因為以經有一個列子@@
連淆和潛水..都唔識分..智商高極有限~.~

拿拿拿,唔可以話佢無腦咖,咁樣人地會話我地人身攻擊!!
我地係高知識水平份子,唔可以咁冇教養~~
極其量只可以話佢:識少少,扮代表;P

樓主...其實我都只係想睇評審會既資歷同証明之嘛...好難咖咩?!
不過既然係難...就唔好勉強~本人唔鍾意霸王硬上弓:victory:

請勿離題

作者: faatfaat522    時間: 2009-10-9 16:43:52

原帖由 【夜牡丹】 於 2009-10-9 16:37 發表

拿拿拿,唔可以話佢無腦咖,咁樣人地會話我地人身攻擊!!
我地係高知識水平份子,唔可以咁冇教養~~
極其量只可以話佢:識少少,扮代表;P

樓主...其實我都只係想睇評審會既資歷同証明之嘛...好難咖咩?!
不過既然係難... ...

正@o@..咩原來人地係肥仔來?..cdd兄..真sorry:yip: ..唔小心爆左你肥仔呢個秘密..唔好怪我@_@
拿~~我話一個列子炸..無指明道性.:call: .人地鍾意認自己肥仔..無腦..我無計的~.~

請勿離題

作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-9 19:28:24     標題: 回覆 68樓 faatfaat522 的帖子

人地令仔冇罪,
唔可以甘話人,
你唔夠人令仔就算啦~
人地可是曙光第一"美男子"泥GA~
幾多少女為佢歡呼...(少女的定義不明)

請勿離題

作者: faatfaat522    時間: 2009-10-9 20:53:22

原帖由 我愛哈圭圭 於 2009-10-9 19:28 發表
人地令仔冇罪,
唔可以甘話人,
你唔夠人令仔就算啦~
人地可是曙光第一"美男子"泥GA~
幾多少女為佢歡呼...(少女的定義不明)

係..我係佢面前..我都要認輸:yip: ..你講得係無錯ge@@

請勿離題

作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-9 21:32:48     標題: 回覆 70樓 faatfaat522 的帖子

唔係認輸...
係要自卑!!!
唉........
你地d第一令仔個位比人搶左啦!
冇計,人地身段優美,樣子又甜美,
成個小甜甜甘..........
節哀順變吧~~~~~~~不用難過~~~~~~~~~:em800_18:

請勿離題

作者: faatfaat522    時間: 2009-10-10 08:00:52

原帖由 我愛哈圭圭 於 2009-10-9 21:32 發表
唔係認輸...
係要自卑!!!
唉........
你地d第一令仔個位比人搶左啦!
冇計,人地身段優美,樣子又甜美,
成個小甜甜甘..........
節哀順變吧~~~~~~~不用難過~~~~~~~~~:em800_18: ...

聽你咁講..我依家比你講到好自卑..你應該要來安慰番我:em800_18:

請勿離題

作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-10 09:52:22     標題: 回覆 72樓 faatfaat522 的帖子

樣呢d野..........
天生的.....
算啦,你做第2算啦~
你又冇人地身段的優美,
你唔夠人地甘吸引女仔啦~

請勿離題

作者: 段天    時間: 2009-10-10 10:43:32     標題: 回覆 66樓 笨BE 的帖子

中史都ok a_a
知唔知夜血既形勢係咩?? 估一個朝代~

請勿離題

作者: 段天    時間: 2009-10-10 10:49:40     標題: 回覆 73樓 我愛哈圭圭 的帖子

咩第二 我先係第二~.~
唉 人地甘靚仔 我邊有得輝~~~

請勿離題

作者: 【夜牡丹】    時間: 2009-10-10 11:29:49

原帖由 笨BE 於 2009-10-9 16:37 發表
不如出中屎/西屎 ESSAY._.
我讀文科 就就我吾該-_-

d史好難呀BE!!!
睇到頭都爆=-=
我都係揸返計數機好D...

請勿離題

作者: 俠客    時間: 2009-10-10 11:31:38

元朝高壓統治:em800_52:

請勿離題

作者: 出雲~    時間: 2009-10-10 15:53:55

更新至4/7

老師不是玩曙光的,

我也冇必要回答吧

睇呢個post唔係今日先睇
早幾日一路睇都一路想發表意見 但當睇到晴晴留言 見佢都提出左我既疑問
我心諗…都唔使我再多言啦 雖然覺得作200幾字係智障左d
可能貴團感同身受吧 自己作文能力差就認定game裡的玩家都係咁差
話要遷就game友 睇怕只係藉口
唉…我還是多言了 入正題
我只係想問 而家d老師咁得閒?一個唔得仲有另一個更勁既「外籍老師」?
厲害厲害!
唔係話佢地唔可以用私人時間做其他野 但得閒到為呢d 咁受人質疑既比賽去費盡心思評分
不如叫佢地用呢d時間好好備課去應付番自己學校d學生好過啦
咁當然啦 如果兩位老師對我呢段說話有意見既 我可以同你地講「對不起」「sorry」既
但如果他日再比我係新聞到見到d老師學人遊行靜坐話自己工作壓力大
收入與付出不成正例 而要求加人工既 咁就唔好怪我同你地玩大佢啦
因為人做老師你做老師 你地居然可以做到無聊成咁既款
真係要好好咁認識下你地囉
呀…仲有 雖然呢普通既作文功課話比人聽一個月後先交係離奇左d
但有d好不知所謂既學生鐘意偷睇考試試題都有試過架
一個月後咪好似又係d學生考試既時候?
作者: 我愛哈圭圭    時間: 2009-10-10 18:02:59     標題: 回覆 75樓 段天 的帖子

你地個個都話自己令仔=.=
安慰佢姐-.-
唔洗甘掛................
faat佢受到打擊麻...
人地都比cdd搶左個"曙光最令仔"啦~
你應該一齊安慰佢先岩

請勿離題

作者: faatfaat522    時間: 2009-10-11 12:12:39

肥仔~~唔係..cdd兄先岩@@你又話自己唔係淆..又唔來回答下我既問題..你令我地好難想像你唔係淆喔~.~
作者: 段天    時間: 2009-10-11 13:13:33

唉~呢個作文比賽好失敗...原本都有我老婆參加下
點知依家都係唔參~ ja係唔過10人參加a_a
一個比賽甘多疑點-v- 腦oooooooo殘呀~
作者: *緋雪夜*    時間: 2009-10-12 22:45:43

想沈:dump: ?我頂!

要顶
必须顶
不得不顶
用尽全力顶
再加上千斤顶
总之把它顶到顶
接着使出葵花宝顶
就算顶到史前也要顶
老子看了会用道德经顶
孔子亲自拜你为师天天顶
秦始皇站在阿房宫上使劲顶
汉高祖挥师杀向东罗马为你顶
吕布抛弃了貂禅而选择了帮你顶
张三丰见了后用太极拳九式全力顶
左冷禅召开武林盟主大会商讨如何顶
西门吹雪从此学会了最强一招剑神一顶
龙剑飞的如来神掌最后一式改为万佛朝顶
陆小凤从此再也不管闲事了而专门来为你顶
四大名捕四面出击看天下还有没有人敢不在顶
黄飞鸿的宝芝林里从此多了一味药叫做吃了就顶
霍元甲其实根本就没有死因为他还想要努力帮你顶

請勿離題

作者: 段天    時間: 2009-10-13 09:13:25

西門吹雪唔係玩天外飛仙架咩??

請勿離題

作者: 介     時間: 2009-10-14 00:36:57

原帖由 段天 於 2009-10-13 09:13 發表
西門吹雪唔係玩天外飛仙架咩??

天外飛仙係葉孤城嫁-.-西門吹雪係一劍東來
-.-下次溫下書先好學人拋書包......唔係會比人笑

請勿離題

作者: 段天    時間: 2009-10-14 09:32:58

甘玩陸小鳳囉a_a

請勿離題

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2