AGAMES 討論區

標題: 假如......... [打印本頁]

作者: lamxdxd    時間: 2009-4-24 16:58:13     標題: 假如.........

假如你父母自細就唔比你出街,成日話危險果d...仲話「係屋企上網好過出街」,
又成人令人掃興(例如同人傾好晒幾時去街,但一同佢講就講都未講完就大大聲話唔得,解釋左又話係作)
但係動漫節你想同你係埋一齊成5年幾既同學一齊去...咁你會點講掂你父母?

p.s同呀爺呀麻講只會答「同你老豆講啦」
作者: 聲聲    時間: 2009-4-24 18:05:25

"呀爸/呀媽,我大個仔/女ga啦,比我試下自己1個出街"
p.s.要講明同邊個出`幾點出&幾點返(要準時啊~o~*), 仲要同呀爸/呀媽定時電話聯絡(例如:搭車`去到會場等等...)
最好做好做齊哂以上嘅野,唔係我驚你冇下次./_\.
作者: 愉悅鈴鈴=]    時間: 2009-4-24 23:29:18     標題: 回覆 樓主 lamxdxd 的帖子

-____-!! 做乜你既情況咁似我既-.-||
不過佢地係聽埋我講野,,先講話吾得..
-口-佢話..如果要出街..就要同( 某兩個好好好朋友一齊去 ..由幼稚園開始識個隻.. .0.)
-.-|| 跟住就搞到 依家如果ME自己出街的話..好易搞到( 當 )失路./__\.
=.=||所以我出街..死都要拉埋D FD出去=.=||
動漫節..我都想去啊..-o-||
不過都係冇乜理由可以用到黎說服佢地=.=|||
作者: 武鬥之神    時間: 2009-4-24 23:54:26

lam咁橙架....

我平時只要吾係出街出得好夜都冇事:em800_66:
作者: 車B    時間: 2009-4-24 23:55:42     標題: 回覆 樓主 lamxdxd 的帖子

好簡單~!~同佢地講我大過啦  
冇人理我:loveliness: :loveliness: :loveliness:
作者: lamxdxd    時間: 2009-4-24 23:55:59

原帖由 愉悅鈴鈴=] 於 2009-4-24 23:29 發表
-____-!! 做乜你既情況咁似我既-.-||
不過佢地係聽埋我講野,,先講話吾得..
-口-佢話..如果要出街..就要同( 某兩個好好好朋友一齊去 ..由幼稚園開始識個隻.. .0.)
-.-|| 跟住就搞到 依家如果ME自己出街的話..好易搞 ...

如果我父母都係咁就好......之前我想買多個缸養第2樣野,佢又話我「上網見人地養就想養埋一份」,我話唔係,佢就死都要屈我話係

之後我問過某個識左年幾2年既game fd,佢話「如果你要出係冇人阻到你,就算佢(父母)話去左唔好返都照去
如果打電話黎就即係關心你,下次會比你去,如果唔打黎就返唔返去都罷」
原帖由 車B 於 2009-4-24 23:55 發表
好簡單~!~同佢地講我大過啦  
冇人理我:loveliness: :loveliness: :loveliness:

講左我怕仲死- -
我依世人至怕就係被暴力對待(講真,依樣野真係雖然表面冇傷痕但內心既傷都未必好得返)

武鬥:
真係估唔到你會知依件事發生係我身上,的確...真係發生係我身上

作者: 俠客    時間: 2009-4-25 00:17:29

平時出下街有咩好擔心=.="
我有時同班fd去西貢出海玩都1點幾先返la- -
去動漫5識路最多咪問人lu-0-"
作者: lamxdxd    時間: 2009-4-25 00:19:33

原帖由 俠客 於 2009-4-25 00:17 發表
平時出下街有咩好擔心=.="
我有時同班fd去西貢出海玩都1點幾先返la- -
去動漫5識路最多咪問人lu-0-"

我只係知由屯門去一定係搭961,係最尾果個站落..
但地鐵/其他車真係唔識
作者: 俠客    時間: 2009-4-25 00:23:14

書展果時塔火車我都系記住老豆點去:em800_47:
動漫試下自己一個去=.=
其實好易記姐 :em800_38: -3-
塔火車我個人認為仲易D-0-
作者: lamxdxd    時間: 2009-4-25 00:27:37

原帖由 俠客 於 2009-4-25 00:23 發表
書展果時塔火車我都系記住老豆點去:em800_47:
動漫試下自己一個去=.=
其實好易記姐 :em800_38: -3-
塔火車我個人認為仲易D-0-

其實我連火車都未搭過..."加上搭巴士唔洗行咁遠先至搭到車...
作者: 長風傲天    時間: 2009-4-25 00:27:55     標題: 回覆 9樓 俠客 的帖子

莫怪我離題
先生
你好像欠我一張點AND一隻72風嗚手喎
作者: 妖狼    時間: 2009-4-25 02:00:27

點解你地屋企人咁關心你地既=.=
之前我有一排少左出街,我老母仲問返我係咪失戀=.=
好似成q日唔想我痴家咁=.=
作者: 【夜牡丹】    時間: 2009-4-25 12:06:32

LAM,可能你老豆唔想你行佢條舊路
佢先會咁緊張
作者: CDD    時間: 2009-4-25 12:20:42

lam

我都一樣,

我第一次自己出街就是同狼個d去bbq

個時我都up左好多野先得=.=""

你可以留同學電話比阿媽,

定時定候打比阿媽""

eg:我到左"上左車~~~~~

""你令我回想起見到狼個時的野>3<
作者: 愉悅鈴鈴=]    時間: 2009-4-25 12:51:10

/____\想去動漫節..
.0.不過我想問...去到個到有咩搞-__-||?!
作者: 白羽黑尾    時間: 2009-4-25 14:50:47

LAM姐 你真係好似我啊~
我都係 自細就唔比自己出去
話出面好多衰人咁話WO~
細個都覺得冇咩問題GE 就算冇得自己去 呀BA呀MA都成日同我去玩
果時都覺得好開心架~
但係大個左就開始覺得要同D同學仔玩先好玩 +上佢地唔得閒喇~成日係屋企
記得第1次有同學一齊呢- -o係係屋企叫人上黎做project
果次呢 佢地一開始都話唔比 跟住我同佢地講"你唔比佢地上黎,你點知佢好人衰人wo?"

有d大人就係咁架啦 某d野佢地覺得係危險ge佢地就唔比d細路做
某程度上都係保護自己ge孩子ge...(<~~嘔...我呀媽成日都係咁同我講)
永遠第1次都係好難架~
同佢地講 比你自己出一次去啦~(咁當然你唔好去話去網巴打機啦=3=)講好幾時番~
比佢地知你大個 可以自己出街 咁佢地就會比你去架啦
當然 你唔好去去下就去食煙飲酒啦...
d大人都唔想整到d細路唔開心ge 但有d野佢地覺得危險ge就一定唔比(雖然佢地ge"危險"有時會有d過分ge)
作者: 藍妹    時間: 2009-4-25 15:47:04

講真......
如果屋企有牙哥家姐果D既,
出街會冇管咁多......
因為牙哥家姐通常都大你一兩年,或者更多...
又成日出街出到好夜.....
如果唔出得可以引用牙哥家姐作例子

不過你出街一定要講幾時返,唔係你返到屋企就會一身蟻......
作者: 愉悅鈴鈴=]    時間: 2009-4-25 17:47:02     標題: 回覆 17樓 藍妹 的帖子

-__-我有一個大我4年既牙哥...
\口/ 我話牙哥都得..點解我吾得..
- -跟住老媽子就會話:  你女仔黎架嘛..跟住,,,,,,,,&*(&(^(%*&)*)
-^-就係咁啦
作者: 心霜乂碎    時間: 2009-4-25 17:57:41

其實我有個方法
係可以令父母比自己出街的
先講講我自己吧
我係一個唔愛出街既男仔(除左番學外)好小出街
所以d大人 佢地求番我轉頭=.=希望我多d出街 見下世面。

方法<---
首先做好自己
做好曬功課 幫牙媽老豆按摩下
如果可以 就煮埋飯佢地食
洗埋碗
之後你再同父母講
你牙媽老豆一定話
好啦 見你感乖 去一次姐
比你去啦...
就可以@@xd
作者: lamxdxd    時間: 2009-4-25 18:11:36

原帖由 心霜乂碎 於 2009-4-25 17:57 發表
其實我有個方法
係可以令父母比自己出街的
先講講我自己吧
我係一個唔愛出街既男仔(除左番學外)好小出街
所以d大人 佢地求番我轉頭=.=希望我多d出街 見下世面。

方法 ...

大前提係我唔識用電磁爐+唔識煮飯,煮杯麵就得..
原帖由 白羽黑尾 於 2009-4-25 14:50 發表
LAM姐 你真係好似我啊~
我都係 自細就唔比自己出去
話出面好多衰人咁話WO~
細個都覺得冇咩問題GE 就算冇得自己去 呀BA呀MA都成日同我去玩
果時都覺得好開心架~
但係大個左就開始覺得要同D同學仔玩先好玩 +上佢地唔得 ...

唔通真係呃佢地話去同學屋企打機,然後出去會展=0=?
不過我覺得都係得到是但一個同意就得啦- -洗乜一定要全世界話得先至去得...
飲酒我夠膽飲...不過屋企唔比姐
同埋我呀爸係失業人士黎- -..不過全屋人都唔多鍾意出街
原帖由 愉悅鈴鈴=] 於 2009-4-25 12:51 發表
/____\想去動漫節..
.0.不過我想問...去到個到有咩搞-__-||?!

緊係買野啦..哈哈哈
原帖由 【夜牡丹】 於 2009-4-25 12:06 發表
LAM,可能你老豆唔想你行佢條舊路
佢先會咁緊張

據我所知佢冇乜錯路行過- -
原帖由 CDD 於 2009-4-25 12:20 發表
lam

我都一樣,

我第一次自己出街就是同狼個d去bbq

個時我都up左好多野先得=.=""

你可以留同學電話比阿媽,

定時定候打比阿媽""

eg:我到左"上左車~~~~~

""你令我回想起見到狼個時的野>3 ...

我直頭係一講就話唔得,你話好唔好笑
原帖由 妖狼 於 2009-4-25 02:00 發表
點解你地屋企人咁關心你地既=.=
之前我有一排少左出街,我老母仲問返我係咪失戀=.=
好似成q日唔想我痴家咁=.=

講真我覺得佢關心我都有小小多餘..應該關心果陣又唔關,唔應該關心果陣...嘩.......真係煩到..............

作者: lion5439    時間: 2009-4-26 00:38:11

女仔又真係比較難要逃過 阿ba 阿ma 法眼出街...

佢地成日都當出面成街都係野獸= =
你不如咁啦...你應承佢一個番hm時間(一定要做到)...
再加上頻密報到(比如:去食反*1 答車*1 落車*1 回家*1...可以再+多D)..
睇下得唔得law...博一博啦...

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2