AGAMES 討論區

標題: 有方法可以影到王怪消失時既樣+人物的正面嗎? [打印本頁]

作者: lamxdxd    時間: 2009-3-30 23:12:14     標題: 有方法可以影到王怪消失時既樣+人物的正面嗎?

今日走左上涼月洞天打王,其中有3隻叫日法靈,月法靈,日法靈,
我只打左日同月法靈,因某D原因,所以要係隻王死既時候影低做紀錄
但今次要求高左要影埋人物正面+做「讚」,而且要睇得人同王都要睇得清清楚楚既關係,
企得位(因我唔係唔夠打都唔會用寵),按得影相制時隻王已經完全消失了...
有方法可以影到隻王未完份消失時既樣+人物正面+「讚」+影相...4樣野同時做嗎?
因為影一張真係好浪費時間,用左接近大半個鐘先至影完一隻,
雖然我以前係影過抱抱相,亦影過依類相..但今次真係好快,加上要做好多野..
以我現在既技術,真係100張入面先有1張先達到要求,所以我想放棄了......

依張正是眾多失敗品之中最成功的一張,但美中不足既係拉得遠左小小

作者: 心霜乂碎    時間: 2009-3-30 23:45:34

lam豬熱愛影相...~~要做到完美的境界=口=好可惜-口-我幫唔到你-_-你試下等佢臨死果陣定住隻王==再行去佢背後 用劍把他幹掉..再即刻行前dd@@再做『讚』的動作 即刻再影 睇下得唔得..其實我唔知幫唔幫到你...提供意見而已~
作者: lamxdxd    時間: 2009-3-30 23:49:00

原帖由 心霜乂碎 於 2009-3-30 23:45 發表
lam豬熱愛影相...~~要做到完美的境界=口=好可惜-口-我幫唔到你-_-你試下等佢臨死果陣定住隻王==再行去佢背後 用劍把他幹掉..再即刻行前dd@@再做『讚』的動作 即刻再影 睇下得唔得..其實我唔知幫唔幫到你...提供意見 ...

我試過相似既方法打,不過係用劍打幾下,再出定,之後出闇月殺,再換弓,按ALT+H,企好等隻王死...
結果一樣只影到堆寶物,再唔係就唔知點解做唔到「讚」...
作者: 聲聲    時間: 2009-3-31 05:42:14

lam姐你試下打到隻王臨死就唔好打(企好做定"讚"等隻王死),搵寵寵幫你打死佢&汁野,一汁完即刻收寵+影/同寵寵一齊影,""可能""得Z_Z*
~喜勿插~

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2