AGAMES 討論區

標題: 無奇不有=_= [打印本頁]

作者: =﹏Cool冰    時間: 2009-3-5 19:41:07     標題: 無奇不有=_=

我係game叫冰夜雪,甘我真人牙哥就叫魔影淚..

話說果日我fd同我call,佢話:我係攤見到個人叫魔影,你黎架-__-??
我就話:點會-___-

~幾日後~
我哥哥ge同學同佢call,就話=.=:我見到有個人叫冰夜= =你牙妹學你叫影????

2個都唔係我地,奇就奇在↓

1.我有個雪字,我哥哥有個影字-__-
2.前面果2個字有冇甘( 橋 )= =

作者: 心霜乂碎    時間: 2009-3-5 19:51:55

哈哈~可能感岩有人想改你同你呀哥個名 但係比你地用左 so夾埋一齊xddd
作者: lamxdxd    時間: 2009-3-5 19:58:03

2個字:跟風..
有可能係依個原因,亦有可能係咁岩改到咁既名 (因為通常新人都未必知有人改類似既名)

我就係例子......曙光有個人叫「lamlam」,「lamlam@」,我07年5月玩果陣就叫「xdxdlam」,依加有時就比人以為我係果個「lamlam」,「lamlam@」

p.s但事實上,我所識既人有d都係叫我做lamlam,佢地唔會搞錯就ok了=-=
作者: =﹏Cool冰    時間: 2009-3-5 20:14:16

佢唔會係new,上次有人po相有佢,着婚沙,吾似new= =
作者: lamxdxd    時間: 2009-3-5 20:15:50

原帖由 =﹏Cool冰 於 2009-3-5 20:14 發表
佢唔會係new,上次有人po相有佢,着婚沙,吾似new= =

咁如果係舊人,但又根本唔知原來佢個名係有人同佢相似,早改過佢呢!?
作者: =﹏Cool冰    時間: 2009-3-5 20:19:20

真係好橋= =,乜奇聞怪事都有:L
作者: lamxdxd    時間: 2009-3-5 20:21:12

原帖由 =﹏Cool冰 於 2009-3-5 20:19 發表
真係好橋= =,乜奇聞怪事都有:L

改左相似既名都唔緊要
最重要係佢唔扮你,之後走去昆人/周圍搞搞震就得
作者: 長風傲天    時間: 2009-3-5 20:46:28

知名度問題
知名度越高
比人抄名的機會就越高
反之
則越低
例如本人
定期比人抄名係零利息的
作者: ♥beyi    時間: 2009-3-5 21:04:21

跟風囉-\/-''
我都俾人跟過= =..
之後我買佐d衫-_-
條友問我系邊買
之後跟我買-3-..

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2