AGAMES 討論區

標題: 為什麼10個法師9個都是道家? [打印本頁]

作者: 夢幻檸檬    時間: 2009-1-30 23:58:35     標題: 為什麼10個法師9個都是道家?

為什麼10個法師9個都是道家?

本人在game內尚不算知名度高,也不是什麼高手...:D
本人是一個巫c,強烈覺得巫術受忽略,除了打神天外,幾時會招巫c??:@
所以高手招人玩夢想時都推薦人做道家,魚家.....:L
難道巫術真係廢...? 請大家談談你們的意見...
作者: 銀次仔    時間: 2009-1-31 00:23:03

;P 見人見智姐  我玩巫我覺好好玩啦 又閃得又召到兔仔 攻擊唔比道家同儒家低 而且佢d技好好玩 天魔可以混亂人 大夢可以扣人20%能力 又有得加攻 勁唔勁係睇人點玩嫁姐 
作者: 夢幻檸檬    時間: 2009-1-31 00:27:02

:em800_113:人地道家有得秒5wo又有打鬼魂怪!
作者: 銀次仔    時間: 2009-2-7 08:34:48

;P 請你搞清楚 咩叫秒  咩叫打   秒係一野殺死   
其實各有各特色姐   就好似佛可以回人血一樣   道同巫都做唔到    睇你鐘意玩咩嫁姐   (其實係睇你有無錢買奧義;P )
作者: 後發呀叔~    時間: 2009-2-20 00:03:21

本人認為"毛"真是很廢 因為群攻的目標又不夠道家高 很小高攻擊的招 道家d勁招 招招高攻 抗性又好 轉職吧:)
作者: 銀次仔    時間: 2009-2-20 16:32:27

原帖由 後發呀叔~ 於 2009-2-20 00:03 發表
本人認為"毛"真是很廢 因為群攻的目標又不夠道家高 很小高攻擊的招 道家d勁招 招招高攻 抗性又好 轉職吧:)

但係.......巫既刀山火海係高攻過道既所有群技 同埋巫如果係廢既......就唔會有人晒錢食巫奧黎學閃光術啦.....
作者: 後發呀叔~    時間: 2009-2-22 19:49:54

原帖由 銀次仔 於 2009-2-20 16:32 發表

但係.......巫既刀山火海係高攻過道既所有群技 同埋巫如果係廢既......就唔會有人晒錢食巫奧黎學閃光術啦.....

閃光只是同戰士打 最多咪1樣係多隻兔仔:Q
作者: 銀次仔    時間: 2009-2-22 22:25:36     標題: 回覆 7樓 後發呀叔~ 的帖子

;P 唔一定打戰士先用閃光  好多任都要用閃光    同埋巫有樣野係道做唔到 就係落毒....有d毒中佐之後都幾甘  每回合3xx血咁扣;P
作者: peter2279    時間: 2009-2-23 07:23:11

本人認為"毛"真是很廢 因為群攻的目標又不夠道家高 很小高攻擊的招 道家d勁招 招招高攻 抗性又好 轉職吧
作者: 銀次仔    時間: 2009-2-23 16:36:33

原帖由 peter2279 於 2009-2-23 07:23 發表
本人認為"毛"真是很廢 因為群攻的目標又不夠道家高 很小高攻擊的招 道家d勁招 招招高攻 抗性又好 轉職吧

唔好抄人地個po啦 = =''  無品
作者: Mahater    時間: 2009-2-24 23:02:59

巫用落毒,借屍還魂so殘忍
作者: 銀次仔    時間: 2009-2-24 23:32:39     標題: 回覆 11樓 Mahater 的帖子

到時復唔到人  滅團仲殘暴呀
作者: panpanpk123    時間: 2009-2-25 22:29:12

巫的100LV招好勁 道個D 100LV招=冇咩用
作者: 後發呀叔~    時間: 2009-2-26 21:20:48

不過本人認為道也不算強 佛先強:time:
作者: 冰刃卍佛心    時間: 2009-2-27 11:18:41

原帖由 後發呀叔~ 於 2009-2-26 21:20 發表
不過本人認為道也不算強 佛先強:time:

法師主修唔可以揀佛架傻仔-,-
唔好同我講副修= =
作者: 後發呀叔~    時間: 2009-2-28 12:49:46

我知 我家陣講法師咩:em800_52:
作者: 銀次仔    時間: 2009-2-28 13:06:05

原帖由 後發呀叔~ 於 2009-2-28 12:49 發表
我知 我家陣講法師咩:em800_52:

但e個po係講法師呀文盲;P
作者: 冰刃卍佛心    時間: 2009-2-28 15:18:51

原帖由 銀次仔 於 2009-2-28 13:06 發表

但e個po係講法師呀文盲;P

完全讚同:yeah:
後發呀叔係咪主動承認離題:question:
作者: 太子少    時間: 2009-3-2 18:07:20

唔好道聽途說~我又唔覺得道多過巫好多wo~
可以我識d人少啦~不過我識既巫就多過道幾倍~
重有~巫/道都係法師系~佢地既點係一樣~只係招上面既差異~
所以你話邊個高攻低攻只係玩家既問題~重冇可能血攻防都高的嘛??
而已我就覺得巫後期比起道實用好多
(以上發表純粹個人立場,沒有惡意#74):em800_101:
作者: ♀然少§    時間: 2009-3-3 17:40:04

可能你見親果d都係道;P
未見過巫等:D
作者: TIM87563    時間: 2009-4-3 22:46:30

道家d勁招 招招高攻 抗性又好
作者: 月零吟    時間: 2009-4-7 19:56:53

各有各好姐= =
巫都識補血嫁
幫自己補都算係識,有招叫雲霧令...

閃光係減命中....
仲有呀
點算殘忍呀?
戰士未仲殘忍...
SO我都覺得巫家被人好忽略

P.S.借屍還魂係死一施法者GE寵去令場中一名隊友番生,唔通幫左你地就叫殘忍?

作者: wai34976929    時間: 2009-4-9 11:22:20

我都係巫 有左D高技 (刀山火海果D) 就會 好玩D 之如勁唔勁都係睇修 其他人唔好睇小我地巫:em800_31:
作者: a86692323658    時間: 2009-4-17 15:38:44

我玩巫我好好玩!!D技好好玩!:) :)  
作者: 天水圍飛馬    時間: 2009-4-30 21:44:21

d招d名幾好聽:em800_18:
作者: 龍少    時間: 2009-5-2 03:51:55

唔好煩啦=-=學我咁五修咪得,咩招都用得
作者: PANSY    時間: 2009-5-2 16:59:48

5修,修到你傻....
我玩道,個人覺得道比較單方面,
話全攻又唔算,但增益同減益的招唔多....
各人有各人喜好...
道家的威力是令我自豪的一點:em800_16:
作者: 狂傲    時間: 2009-5-2 22:08:46     標題: 回覆 27樓 PANSY 的帖子

我都係道
不過見D高LV法師大部分巫
而且相比起...我都覺道有D廢
得攻...不過又唔係高攻過巫同儒好多...又唔夠巫同儒咁全面...唉
作者: TIM87563    時間: 2009-5-9 12:58:06

道家D招強
作者: 小祐    時間: 2009-5-10 18:20:38

講真,用儒係咁多之中,最平均,識封,識加血,攻擊力都ok.,巫識加自己血,又可以救人,又可以閃人,e d野道都識,雨師祭識回自己血,北帝決識起死人,踏風符,增加閃避率.
識玩抗性,玩戰/法師都好,都會玩得最勁:em800_82:
作者: 狂傲    時間: 2009-5-11 14:56:53     標題: 回覆 30樓 小祐 的帖子

你咁覺得道巫儒...邊個勁D,邊個最廢??
作者: 狂傲    時間: 2009-5-11 19:31:29

有野問,,正常幾多LV領到炎龍符同箴言符...我53LV..2招都冇
作者: TIM87563    時間: 2009-5-12 18:30:45

我玩巫我覺好好玩啦 又閃得又召到兔仔 攻擊唔比道家同儒家低 而且佢d技好好玩 天魔可以混亂人 大夢可以扣人20%能力 又有得加攻 勁唔勁係睇人點玩嫁姐 
作者: 夢幻檸檬    時間: 2009-5-19 21:18:13

其實道就主攻d 巫就多小小附+野同增益技
都係見仁見智姐
不過道c真係多過巫c
有d唔開心姐
暗佬:@ 你個反骨仔
話巫廢:D
作者: h83h9411    時間: 2009-5-21 16:15:39

我係玩巫  真係好好玩  攻招多 ok呀
作者: a10102251    時間: 2009-5-24 11:40:15

我是儒:cheer: 提椙孔子思想:yeah:
作者: 風乂幻戀    時間: 2009-5-26 14:21:04

巫家刀唔錯啦;P !
作者: 邪神薔薇    時間: 2009-5-28 14:00:53

道同巫各有各好啦其實.
唔好話其中邊個廢邊個勁._.
:D 我自己係玩道.唔覺得特別勁-_-
見d高lv巫都0k勁(牙康etc.)
雖然表面上好似真係道多啲人玩.
都唔代表多人玩就最勁:P
兩個都唔錯呀:lol

作者: Ss火sS    時間: 2009-5-30 20:11:58

巫is very good!!!!!!
作者: 小暗子    時間: 2009-5-31 18:28:26

自我69lv 之後  色左好多朋友   之後就角巫係廢
可能係我玩得唔好掛...

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2