AGAMES 討論區

標題: 點解................................... [打印本頁]

作者: lamxdxd    時間: 2009-1-17 00:26:00     標題: 點解...................................

由細到大,就由細都衰到大
冇一年係好既
細個就成日比人打,中1果陣又比人打,我又冇做錯野 (係比屋企人打,每次打完都瘀晒)
細個果陣成日都比人罵,今時今日一樣比人罵,
細個果陣講野冇人聽,今時今日又係咁,
細個果陣講野緊有人會插咀係度多多評論,今時今日就連傾個電話都超級多評論,
細個果陣成日都病,今時今日又成日病,身體好似仲弱,
細個果陣食個早餐都冇事,今時今日連食個早餐都想嘔,
細個果陣高、瘦都比人話,今時今日去埋D所謂既「身體檢查」又比D「姑娘」話我過高同過瘦,
細個果陣反駁又唔得,今時今日反駁仲比人拎一大堆歪理反駁返,
細個果陣成日想買D野都唔比買,今時今日想買D自己鍾意既野都拖成年幾先買,
讀中學我唔想讀D太勁既中學,但冇人肯聽我講,結果依加辛苦到乜咁,
某某人走左,我一直都等佢,點知佢又變埋,
屋企人個個都只想住我成績好,但我成績完全唔掂,只有作文掂,但冇人知我作文係咁勁,
我想自己靜下,點知屋企人就成日都叫住我,
係現實永遠都搵唔到快樂,係網上至搵到快樂,
同屋企人講某D野,冇人聽之餘仲話我傻,當我D野係廢話,
想發洩但冇得發洩,係屋企人面前發洩又比人嘈,
岩岩上壇果陣成日都想將來做版主,今時今日又因為某D原因而被炒,仲要等多3個月......

天呀...到底點解我要黎依個世界?點解我要做人唔做其他生物?
點解我有福唔享得,係要受埋呢D衰野?
係咪就連食個早餐都唔得先?食得超級小份量都仲想嘔,唔係呀MA?
點解我要係作文咁勁?生我出黎就係比我作文同一生黑仔?
點解我要以動物為伴?點解我只能係屋企度屈?點解我一定要聽屋企人既說話?
高同瘦有罪?我犯左咩罪搞到要咁黑仔?點解我EQ咁低?點解我咁蠢?點解我要生活係咁既家庭?
點解我會比人話傻?點解我會係女仔?點解我會咁細?點解我唔可以粗魯?我生存係依個世界有咩意義?
某FD同我講「衰開有條路」,比佢講中了...

有冇人知點解我會咁黑仔?我真係好想知點解

作者: 笨BE    時間: 2009-1-17 00:48:43

天生我才必有用阿
吾好咁樣樣諗自己
每個人都好長處短處  好 同 壞 既方面
如果你只係覺得自己係好慘 生存係到冇咩意思
呢個觀念吾岩阿!!!!!!!!!!~~~~~~~~~~

樂觀D吧: )  比人鬧比人打 我都同你一樣  只要自己做好自己本份佢都冇直口打你啦
你DADDAD 媽媽 要你讀D好D既中學 一定有人地原因
邊有做父母既想自己子女 差架
係咪先..有時你都要企係佢地角度睇下"
作者: 曲奇仔    時間: 2009-1-17 00:53:22

bebe 你張相好靚= ="
作者: lamxdxd    時間: 2009-1-17 00:59:46

原帖由 笨BE 於 2009-1-17 00:48 發表
天生我才必有用阿
吾好咁樣樣諗自己
每個人都好長處短處  好 同 壞 既方面
如果你只係覺得自己係好慘 生存係到冇咩意思
呢個觀念吾岩阿!!!!!!!!!!~~~~~~~~~~

樂觀D吧: )  比人鬧比人打 我都同你一樣  只要自己做好 ...

1. 我只有短處冇長處,唯一既長處只有作文
2. 已做好本份但係都無啦啦捉我錯係度打我
3. 我覺得佢想我讀好既中學係想令佢地自己有面見人
4. 佢地冇諗過我自己我都唔會諗佢地
佢地做既野全部只為自己,我同呀媽講想買某D野就成日都話叫呀爺買,佢部手提電腦壞左又係叫我再叫呀爺買,叫佢地買部手提電話比我又推落呀爺度
點解做一個呀媽都要做成咁?有錢買個LV手袋,但冇錢買部電話比我!?!?!?!?
我自己想買一部好D既相機,都廢事同佢地講...一陣又會話D周邊配件仲貴過部機
我鍾意影相,但用部影近野都蒙既相機影有乜用?咁我唔影好過...
作者: 武鬥之神    時間: 2009-1-17 01:02:18

算la,好多人仲橙過你la,吾好以為自己係好不幸,比你自己更不幸既大有人在
作者: 笨BE    時間: 2009-1-17 01:06:07

原帖由 lamxdxd 於 2009-1-17 00:59 發表

1. 我只有短處冇長處,唯一既長處只有作文
2. 已做好本份但係都無啦啦捉我錯係度打我
3. 我覺得佢想我讀好既中學係想令佢地自己有面見人
4. 佢地冇諗過我自己我都唔會諗佢地
佢地做既野全部只為自己,我同呀媽講想買 ...

LAM-_-  你好悲觀-.-
E個世界有好多人慘過你阿
呢D叫做 生在福中不知福''
珍惜下自己  珍惜下而家擁有既野
珍惜下你身邊既人吧

RE 曲-W-  緊係令令啦-O-"有我麻
作者: lamxdxd    時間: 2009-1-17 01:14:39

原帖由 笨BE 於 2009-1-17 01:06 發表

LAM-_-  你好悲觀-.-
E個世界有好多人慘過你阿
呢D叫做 生在福中不知福''
珍惜下自己  珍惜下而家擁有既野
珍惜下你身邊既人吧

RE 曲-W-  緊係令令啦-O-"有我麻 ...

嗯--
之前我都冇咁悲觀..係唔知幾耐之前先變成咁--
作者: 維維XD    時間: 2009-1-17 08:45:08

人人都有失敗啦
失敗咪重頭來過!
作者: lamxdxd    時間: 2009-1-17 11:16:51

原帖由 維維XD 於 2009-1-17 08:45 發表
人人都有失敗啦
失敗咪重頭來過!

失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~失敗~

一生黑仔!一生失敗!
天生我才必作文!
作者: 【夜牡丹】    時間: 2009-1-17 11:29:29

原帖由 lamxdxd 於 2009-1-17 11:16 發表

一生黑仔!一生失敗!
天生我才必作文!

作吧LAMLAM~
橫掂呢到係吹水區
大把人作文咖啦...

想作什麼便作吧~
作者: lamxdxd    時間: 2009-1-17 11:34:40

原帖由 【夜牡丹】 於 2009-1-17 11:29 發表

作吧LAMLAM~
橫掂呢到係吹水區
大把人作文咖啦...

想作什麼便作吧~

有分加/睇/回才是王道!
加分是鼓勵~睇是尊重~回是支持
作者: 小冰=)    時間: 2009-1-17 20:20:29

lam吾好甘悲觀喇= =
其實同我差吾多-___-\/
作者: 長風傲天    時間: 2009-1-17 21:21:56

人生如一場夢
那麼計較
何苦呢?
作者: 藍妹    時間: 2009-1-17 22:03:16

人既一生好快就過
唔好太在意過去
想做乜就做乜,唔好等到老果陣先後悔
當然傷天害理既事就唔好做......
有興趣係件好事,點解唔好好發展落去?
LAM姐,只要你keep住作文,總有一日會有人識欣賞你既作文
作者: 小畢仔    時間: 2009-1-18 08:06:18

『係現實永遠都搵唔到快樂,係網上至搵到快樂,』
good,佳句,我想講好耐=.=
『點解我會比人話傻?點解我會係女仔?點解我會咁細?點解我唔可以粗魯?我生存係依個世界有咩意義?』
我想做女仔多d= =
『天生我才必有用阿』
插插嘴先=3=係呢個才咩._."?唔係材咩=口="?

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2