AGAMES 討論區

標題: o左=3= 15分鐘閃電離婚 [打印本頁]

作者: 我玩曬    時間: 2008-11-28 16:49:28     標題: o左=3= 15分鐘閃電離婚

中新網97
日前,一對青年男女到民政部門辦理結婚登記,而辦證中因發生口角互不相讓,竟當場將剛拿到手的結婚證註銷了。

據燕趙都市報報導,91上午,家住秦皇島市海港區的小王與女友一同帶著戶口本到民政局辦理結婚登記,一開始兩人還有說有笑的,可就在工作人員按規定為兩人進行註冊登記時,兩人卻不知什麼原因爭執起來,雙方互不讓步。

看到工作人員遞過來的結婚證,一人馬上表示後悔結婚,另一人也不示弱立即要求離婚。見此情景,工作人員好言勸解,但二人態度堅決,均認為剛才辦理結婚證是一時衝動。

因按照新婚姻法規定,辦理結婚、離婚採取自願形式,工作人員只好為其註銷結婚證,從辦結婚證到註銷結婚證前後不超過15分鐘。

d人係咪傻左..:em800_11:
作者: lamxdxd    時間: 2008-11-28 16:59:02

感想唔夠30字,所以冇得加分
不過其實佢地識左幾耐?
作者: 我玩曬    時間: 2008-11-28 17:02:09

原帖由 lamxdxd 於 2008-11-28 16:59 發表
感想唔夠30字,所以冇得加分
不過其實佢地識左幾耐?

我都唔知佢地識幾耐

同埋  有感想 30字有得加分架咩:em800_11:
作者: lamxdxd    時間: 2008-11-28 17:06:20

原帖由 我玩曬 於 2008-11-28 17:02 發表

我都唔知佢地識幾耐

同埋  有感想 30字有得加分架咩:em800_11:

乜你唔知架咩?冇睇置頂個加分指引?
咁即係我搞出黎都係廢???
作者: 我玩曬    時間: 2008-11-28 17:13:39

原帖由 lamxdxd 於 2008-11-28 17:06 發表

乜你唔知架咩?冇睇置頂個加分指引?
咁即係我搞出黎都係廢???

唔多知==  好少留意置頂貼.
你搞出黎應該都唔算係廢GE..
當我無知..sorry==
作者: lamxdxd    時間: 2008-11-28 17:54:42

原帖由 我玩曬 於 2008-11-28 17:13 發表

唔多知==  好少留意置頂貼.
你搞出黎應該都唔算係廢GE..
當我無知..sorry==

- -
咁你要多d留意下置頂帖...
但我覺得真係幾廢下....點廢法我唔識講
作者: tonyruntony    時間: 2008-11-28 18:07:59

我前排開左個新聞po+感想30字就+左分la
好正

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2