AGAMES 討論區

標題: 反對"偽守護 真情侶" [打印本頁]

作者: cskm2005    時間: 2014-11-14 12:58:29     標題: 反對"偽守護 真情侶"

巴哈連結:
守護系統請改善〜單身變死會超悲催的

明明親密度10都唔叫有強烈羈絆.送粒糖比人就"公告天下"

情侶得黎,又可以同第三個做情侶
即係欲蓋彌彰?!
定係想人包小三

老老實實,依家台服個守護系統成舊屎咁
好多男角拐個女角做佢守護騎士,結果"公告"出黎昭告天下
唔係男女朋友關係都講到係.

仲有要迫人痴埋一舊釣愛情魚,打副要痴埋一舊打隻王.
仲要限時完任,仲慘過放工番黎啱啱好打唔到遺跡個PVP.

我覺得呢...
親密度有8以上,就可以申請守護.
唔可以局限1~2位,性別.
單純係"機友"
無理由你同朋友一齊打咁多副,個"羈絆"都唔及一個新識既"異性"高掛???
明明"朋友數量>情侶數量"
一來唔洗啲風流浪子,明示比人知佢同邊一齊.
二來啲無伴侶既人,又可以唔洗咁尷尬.

如果要搞情侶系統.
大可以係呢個基礎下,建立一個叫"專屬守護騎士".
要真情侶係商城買道具.
一來又"專屬"成為真情侶,先用到既.
二來又令到呢個"守護騎士系統"有多個區別.

最好可以同時同最多4個人出羈絆技.(一隊5人)

有時守護係單方面,有時守護係雙方面,有時守護係多方面...
動漫好多角色都係成隊人一齊打.
就好似刀劍神域咁.
桐人同亞絲娜係情侶,但都同其他角色有羈絆.
同為守護大家,亦都被大家所守護.
亦都可以出到連攜技.

唔該港服都向台灣反映下....

作者: dannylcc    時間: 2014-11-14 17:44:15

我問過很多朋友,為什麼是這個形狀,他們都答不懂,我和他們說,因為相愛是小于三的( <3 )
作者: spadadante    時間: 2014-11-14 17:51:22

......守護系統...有咩用....??
可以守護多過一個人...這個遊戲果然很有日本風格....(男的有后官...
作者: nbhnbh2    時間: 2014-11-14 18:30:34

作者: akatsuki0429    時間: 2014-11-14 19:35:37

第一次聽個名以為就係情侶系統
守護騎士啊嘛,為了守護你最愛的那位而成為她的騎士
但係而家算點....可以一腳踏兩船,點都唔會系情侶系統掛,鼓勵搞外遇啊而家
友情系統= =又唔系a...有人可以送粒糖比人都公告天下咩
而家就係九唔搭八唔知道想點
係咪想先勾搭兩個女角睇下同邊個岩d跟住發展成情侶?

作者: 白雪限定    時間: 2014-11-15 09:58:33

依咖真係唔出好過出
作者: 我叫陳樂基    時間: 2014-11-15 12:51:49

乜野叫小三?
小學三年班?
作者: cskm2005    時間: 2014-11-19 16:25:55

台服家下可以包3,4奶
作者: mi5842013    時間: 2014-11-20 09:36:54

要貼住一齊打王真係好傻好天真...有D BOSS出紅光跟人的...咁5個一齊D紅光未疊到一中即秒?!

遠攻沒有近攻的王減傷...但係又要貼埋一齊...咁係叫D遠攻行埋BOSS腳邊等死...定係未D近攻唔好打行埋一邊?!

太刀果D技有好多招都唔駛出...一出飛左去...喂..拍擋你飛咁遠我跟唔到喎...

真係完全唔知貼埋一齊為咩....
作者: 神域使者    時間: 2014-11-20 10:43:52

樓主的意見,我們會紀錄下來並進行考量,不竟對這系統有意見的聲音是比較多,我們亦是重視的,先謝謝大家的意見。
作者: 天心    時間: 2014-11-20 11:49:29

範圍要求太嚴格啦  
作者: `★文儿    時間: 2014-11-20 13:08:42

新系統總有唔完善地方,等改進
作者: QAZ824    時間: 2014-11-20 13:10:42

[系統消息] 恭喜你已抽中虛寶!
作者: kabcy123    時間: 2014-11-20 20:28:08

作者: 549524560    時間: 2014-11-23 19:18:14

其实这是搞基系统~
作者: 甜甜圈    時間: 2014-11-24 08:46:17

作者: k190853    時間: 2014-11-28 04:09:04

倒不如話...守護系統加成太少,武防升星等就好足夠,根本多餘...
而新開既動作亦都打著"增加玩家間多元化交流方式"個名義嚟整幾種實際上冇任何義意大概只係影相有用既廢pose
總括而言,完全冇吸引力...比4大休閒模式玩法(釣魚,料理,採集,卡牌)更可有可無...

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2